赢在高考高三英语二轮复习 专题七 时态与语态考点精练.doc_第1页
赢在高考高三英语二轮复习 专题七 时态与语态考点精练.doc_第2页
赢在高考高三英语二轮复习 专题七 时态与语态考点精练.doc_第3页
赢在高考高三英语二轮复习 专题七 时态与语态考点精练.doc_第4页
赢在高考高三英语二轮复习 专题七 时态与语态考点精练.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

专题七时态与语态针对高考训练一、单项填空一、单项填空1.(2014福建德化一中高三第二次质检)youve left the light on.oh,so i have.to turn it off.a.ill gob.ive gonec.i god.im going答案:a解析:考查动词时态。句意:“你让灯亮着了。”“哦,的确是。我这就去把它关了。”根据语境可知在对方的提醒下,说话人才注意到没关灯,要去关灯,所以应该用将来时态。 be going to do表示按计划、打算要做的事;而“will+动词原形”表示临时的决定,故选a项。2.(2014吉林长春外国语学校高三检测)large quantities of water,as well as some other timely help including a medical team, since the serious drought hit yunnan province.a.has offeredb.had been offeredc.have been offeredd.is offered答案:c解析:考查动词的时态和语态。句意:自从严重的旱灾在云南省发生以来,大量的水,还有其他一些包括医疗队在内的急需的帮助已经提供(给了当地)。由后面的since可知,自从发生以来,各种帮助已经提供了,故为现在完成时。水与其他的帮助应是被提供,表被动,所以选c项。3.i for beijing next saturday.do you know when the earliest plane on saturday?a.am leaving;takes offb.leave;takes offc.leave;is taking offd.am leaving;is taking off答案:a解析:考查时态。第一空用现在进行时表将来;第二空飞机按航班时刻表飞行,故用一般现在时。4.(2014河南中原名校联盟高三摸底)the shoes are of high quality and long.a.woreb.are wornc.weard.will be worn答案:c解析:考查动词的时态和语态。句意:这双鞋质量好并且耐穿。根据句意可知,这表明了鞋的特征是耐穿,而没有强调具体穿的动作,故用一般现在时表示性质和特征。5.dont phone her between 8:00 and 10:00.she classes then.a.will haveb.has hadc.will be havingd.was having答案:c解析:根据空处所在句中的“then”可知,此处表示“那时她正在上课”,故用将来进行时。6. glad to see you again.havent you graduated from massachusetts institute of technology? yes.i engineering for four years there.a.have learnedb.had learnedc.am learningd.learned答案:d解析:根据句意可知,这里表示“我过去曾在麻省理工学院学过四年的工程学”,故用一般过去时态。7. hi,jack!when did you arrive in berlin? last weekend.i a different culture since then.a.was experiencingb.will be experiencingc.have been experiencingd.had been experiencing答案:c解析:现在完成进行时态,表示动作从过去的某一时间开始一直延续到现在并将有可能继续下去。分析该题的语境可知,此处应用现在完成进行时,据此选c项。8.(2014苏州六校高三联考)i didnt expect that john would be absent from my last sundays birthday party.as far as i know,he to see his parents in the countryside on sundays.a.goesb.wentc.has goned.had gone答案:a解析:考查动词时态。句意:“我没有预料到约翰会不参加我上个星期天的生日聚会。”“据我所知,他星期天去乡村看望他的父母”。因为是时间状语on sundays说明是经常性的动作,故用一般现在时,选a项。9.close the door of fear behind you,and you the door of faith open before you.a.sawb.have seenc.will seed.are seeing答案:c解析:考查动词的时态。此处为“祈使句+and/or+一般将来时”的结构。句意:关上恐惧之门后,你就会看到信心之门在你面前打开。故c项正确。10. oh,im really fed up with jim.hes always causing me trouble. i you to keep away from him!but you wouldnt listen.a.toldb.tellc.have toldd.would tell答案:a解析:句意:我真是烦透了吉姆,他总会给我带来麻烦。我告诉过你要离他远一点儿的,但是你就是不听。此处要用一般过去时told与wouldnt相一致。二、完形填空1.my name is margaret.i have been a professional 1 for twenty years.im always 2how sorrow and pain can bring such wonderful gifts as wisdom,patience and love.3,we often get so caught up in the daily necessities and routines that we 4 the very things that can bring us 5 and teach us many valuable lessons.i was hired to 6 a very special lady.i was to prepare meals for her,make sure she took her medicine 7,do light housekeeping,and provide transportation to and from the market and her doctors appointments.all of these8 were important and necessary so that she could remain 9.our focus was just that10 her to remain living independently.it was on a cold rainy night.she turned her little head and smelt her pillow after she had11got into bed.i observed tears running from her eyes.she said,“its been such a long time since ive had 12sheets;i love the13 of fresh clean sheets.i couldnt 14 the sheets myself anymore.thank you so much for changing my sheets.”such a simple 15 as smelling clean sheets brought such great joy to her life.that was the day i 16 unconditional care.the next day we sat down and 17 what was important to her,what she liked,and how she had done things all these years.i never knew how much i would enjoy and learn from her 18her life experiences with me.she was the sunshine in my life.im so19 for the lessons i have learnedthe lessons i almost 20because i forgot to slow down to look and see the beauty that was right in front of me.【语篇导读】本文讲述了“我”在照顾一位老人的时候,发现一份干净的床单就让这位老人非常开心。于是就和老人有了很多的交流,从她那里知道了在生活中我们应该停下来,看看周围美丽的景色,而不是一直在赶路,忽视了身边最美好的事物。1a.teacherb.doctorc.coachd.caregiver答案:d解析:根据文章第二段可知“我”被雇用来照顾一位老妇人。说明“我”是照顾人的caregiver “护理者,照料者”,故选d项。2.a.worriedb.confusedc.amazedd.interested答案:c解析:痛苦和悲伤给人带来如此多的好的东西,如智慧、耐心和爱心。这样的事情让“我”非常惊讶。worried “担心的”;confused “困惑的”;amazed “惊讶的”;interested “感兴趣的”。故选c项。3.a.howeverb.thereforec.besidesd.though答案:a解析:然而我们经常被陷在了日常事务之中以至于我们经常忽略能够给我们带来快乐的事物和许多有价值的教训。however “然而”;therefore “因此”;besides “而且”;though “尽管”。4.a.valueb.admirec.acquired.ignore答案:d解析:我们经常被陷在了日常事务之中以至于我们经常忽略能够给我们带来快乐的事物和许多有价值的教训。value “珍惜”;admire “钦佩”;acquire “获得”;ignore “忽视”。5.a.wisdomb.joyc.knowledged.wealth答案:b解析:参考第四小题。6.a.care forb.look forc.call upd.pick up答案:a解析:care for “照顾”;look for “寻找”;call up “召集”;pick up “捡起”。此处指“我”被雇用来照顾一个很特殊的老妇人,故选a项。7.a.constantlyb.happilyc.properlyd.immediately答案:c解析:“我”给她准备饭菜,保证她合理服药。constantly “不断地”;happily “开心地”;properly “恰当地,合理地”;immediately “立刻”。8.a.lessonsb.tasksc.mealsd.gifts答案:b解析:本句是指上句提及的“我”要为她做的所有这些任务都是很必要和重要的,能让她保持独立,不依靠他人,故选b项。lessons “课程,教训”;task “任务”;meal “饭菜”;gift “礼物”。9.a.calmb.confidentc.comfortabled.independent答案:d解析:calm “冷静的”;confident “自信的”;comfortable “舒适的”;independent “独立的”。根据下句“.remain living independently.”可知“我”的帮助能够让她保持独立,故选d项。10.a.helpingb.forcingc.persuadingd.advising答案:a解析:help “帮助”;force “强迫”;persuade “说服”;advise “建议”。我们的中心任务就是帮助她独立生活,故选a项。11.a.alsob.evenc.stilld.just答案:d解析:她只是刚刚上床,就转头在闻枕头上的味道。also “也”;even “甚至”;still “仍然”;just “只是”。12.a.newb.cleanc.expensived.beautiful答案:b解析:本句是指她已经很长时间没有换干净的床单了。13.a.styleb.sizec.smelld.color答案:c解析:style “风格”;size “尺寸”;smell “味道”;color “颜色”。根据13个空后的“.of fresh clean sheets.”可知“我”帮助她换了新的干净的床单,她非常喜欢上面的味道,故选c项。14.a.makeb.repairc.changed.buy答案:c解析:她告诉“我”说她自己不能换床单,所以谢谢“我”帮助她。15.a.pleasureb.successc.offerd.desire答案:a解析:就像闻干净的床单这样一件很简单的快乐的事情能够给她的生活带来如此巨大的快乐。pleasure “快乐”;success “成功”;offer “提议”;desire “欲望”。16.a.neededb.learnedc.tookd.got答案:b解析:就是在那一天“我”学会了无条件的爱,因为老人的快乐是如此的简单。17.a.dealt withb.took upc.carried outd.talked about答案:d解析:第二天我们坐在一起谈论对她来说最重要的事情。deal with “处理”;take up “占据”;carry out “执行”;talk about “谈论”。18.a.sharingb.comparingc.discussingd.recalling答案:a解析:share “分享”;compare “比较”;discuss “讨论”;recall “回忆”。本题是一个固定搭配share sth.with sb.“与某人分享某事”。她和“我”分享她的生活经历,给“我”带来了很大的影响,故选a项。19.a.famousb.sorryc.anxiousd.thankful答案:d解析:对于“我”所得到的这个教训“我”非常感激。famous “著名的”;sorry “悲伤的”;anxious “焦虑的”;thankful “感激的”。20.a.acceptedb.missedc.understoodd.gained答案:b解析:这是一个“我”几乎错过的教训,因为“我”忘记了要停下来看看就在自己眼前的美丽的事物。accept “接受”;miss “错过”;understand “理解”;gain “赢得”。三、阅读理解1.why ive chosen joy“well,ten years ago there were several others besides myself who bet you wouldnt be around today.”those arent the most comforting words you want to hear roll off the end of your family doctors tongue.nevertheless,he had thrown out the words and there was no reeling(卷)them in.that was a few years back and i guess most people are still in awe(敬畏)of my continued existence.“what is it youve got?”“i have multiple sclerosis(多发性硬化症).”“how long have you had it?”“ive had it for over 36 years.”i have multiple sclerosis and i am always happy to inform those who ask and are interested.im not proud of it.i dont like it,but i am blessed because of it and i have learned much through the years.this culprit seized the myelin(髓磷脂)surrounding my nerve fibers and took away some of my abilities.i have been slowed down,but i am better able to view the important things in my little corner of the world,not to mention the world as a whole.ive learned to look for the goodness that lies in those who cross my path each day.i have found that its not how much you get done in one day,but how well you do those things you manage to complete.ive also seen joy in the little things life presents.i have learned to look for laughter instead of tears.but when the tears come as they sometimes do,i let them absorb the pain,for with the pain can come understanding.and my eyes have been opened to the needs of others,needs i was never aware of before.i have even learned to take in and sort out comments expressed by others.if they are not uplifting(令人振奋的)or helpful,i can at least brush aside minor infractions(侵犯)and gain a laugh from well-intended remarks.problems,troubles and ill-considered remarks can either make us bitter,or we can choose to laugh at them and be joyful.i choose joy!【语篇导读】 本文是一篇夹叙夹议文。36年前,作者患了多发性硬化症,其他人甚至医生都预言她活不过10年,而她带着对生命

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论