




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
河北省石家庄市灵寿县2016高考英语 短文改错和阅读类一轮练习(11)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。they were just grasshoppers(蚂蚱). but there were millions of them, which was why dad was so anxious to get rid of them. “theyre totally destroying our beans, ”he told mom over lunchtime one saturday. “ive been trying to keep them out of the tomatoes, but i dont know if i can make it. ”“isnt there something you can do about them? ”mom asked. she was mostly concerned about the tomatoes. “i think theres a spray(喷雾)or something, ”dad said. “im going down to the garden center after lunch and see if they have any suggestions. ” im pretty sure thats what he said. but what i heard was, “while im gone, why dont you and george come up with your own plan for getting rid of the grasshoppers? ”and so thats what we did. it was the summer between fifth and sixth grade, so we were feeling pretty clever and mature. certainly we knew how to get rid of these grasshoppers. that seemed simple enough. finally ron and don joined us but then, things got a little crazy. before we knew it we were doing terrible experiments. i wont describe our experiments. lets just call it“the adventures of the marquis de orkin”. dad came home and saw these different deaths. we were laughing, but the laughter quickly turned to silence when we saw the look on my dads face. “what are you boys doing? ”he asked. “were just sort of helping to get rid of the grasshoppers, ”i said. “this isnt getting rid of grasshoppers, ”dad said. “this is killing. ”i was confused. i looked at the insecticide he was carrying. “but arent you going to kill grasshoppers with that? ”i asked. “yes, because its something we need to do for the protection of our garden, ”he said seriously. “but im not going to enjoy it. ”【文章大意】本文是一篇记叙文。作者家的菜园遭到蚂蚱的破坏, 天真的作者想帮助父亲除掉蚂蚱, 不想他和同伴使用的方法让父亲很生气, 父亲告诫他们: 不能杀生取乐, 要学会仁慈。1. it can be inferred from the text that. a. the tomatoes in the garden were badly damaged by grasshoppersb. the father was advised to get rid of grasshoppers with insecticidec. the father asked the author to help catch grasshoppersd. the authors way of treating grasshoppers was interesting【解析】选b。推理判断题。由文章第三段中提到的父亲午饭后要去花卉商店寻求帮助以及倒数第二段中的i looked at the insecticide he was carrying. 可知, 花卉商店建议父亲使用杀虫剂。故选b项。2. the underlined sentence“and so thats what we did. ”means that. a. we killed the grasshoppers for funb. we carried out an experiment on the grasshoppersc. we thought of a way to deal with the grasshoppersd. we were clever enough to get rid of the grasshoppers【解析】选c。推理判断题。在上一段中提到作者认为父亲的言外之意是让作者想办法除掉蚂蚱, 因此此句承接上文, 指“我们就是那样做了”, 即“我们自己想出了除掉蚂蚱的办法”。3. how did the authors father feel when he saw what the children were doing? a. angry. b. confused. c. satisfied. d. fearful. 【解析】选a。推理判断题。由文章第五段中的最后一句we were laughing, but the laughter quickly turned to silence when we saw the look on my dads face. 以及文章最后一句but im not going to enjoy it. 可知父亲看到孩子们残杀蚂蚱取乐很生气。4. in which magazine would you most probably find this passage? a. american laboratory. b. accounts of chemical research. c. readers digest. d. technology. 【解析】选c。文章出处题。本文的主题是“仁慈, 不杀生取乐”。此类题材的文章最有可能来自读者文摘这样的期刊。 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。throughout the 1990s and 2000s until today, domingo continued performing, singing many of the same roles but adding new roles as well, among them the title roles in wagners parsifal and mozarts idomeneo, rossinis il barbiere di siviglia as figaro, wagners die walkre as siegmund, lehrs the merry widow as danilo and alfanos cyrano de bergerac as cyrano. from the middle 1990s to early in 2008 alone, he added 38 new roles, covering opera in six different languages (english, italian, french, german, russian and spanish). the latest was the italian opera by george frideric handel, tamerlano.giving him even greater international recognition outside of the world of opera, he participated in the three tenors(男高音)concert at the eve of the 1990 fifa world cup final in rome with jos carreras and luciano pavarotti. the event was originally planned to raise money for the jos carreras international leukemia(白血病)foundation and was later repeated a number of times, including at the three later world cup finals (1994 in los angeles, 1998 in paris, and 2002 in yokohama). alone, domingo again made an appearance at the final of the 2006 world cup in berlin, along with rising stars anna netrebko and rolando villazn. on 24 august 2008, domingo performed a duet with song zuying, singing i de huyn (the flame of love) at the 2008 summer olympics closing ceremony in beijing. the beijing olympics were the second olympics he performed at; he sang the olympic hymn at the closing ceremonies of the barcelona olympics. at the olympic games that followed, he would meet sissel kyrkjeb, who performed the olympic hymn at both the opening and closing ceremonies at those games.in what has been called his final career move, plcido domingo announced on 25 january 2007 that in 2009 he would take on one of verdis most demanding baritone(男中音)roles, singing the title role in simon boccanegra. the first performance was at berlin state opera on october 24, followed by 29 other performances during 2009/2010 at major opera houses around the world. he would, however, continue to sing tenor roles beforehand and afterwards.on 1617 april 2008 he sang during the visit of pope benedict xvi at nationals park and at the italian embassy in washington d.c. since 1990 plcido domingo has received many awards and honors for his achievement in the field of music and in recognition of his many benefit concerts and contributions to various charities.on 15 march 2009, the metropolitan opera celebrated domingos 40th anniversary with the company with an on-stage gala dinner at the mets 125th anniversary, in honour of his first performance in adriana lecouvreur as maurizio opposite renata tebaldi on 28 september 1968.on 29 august 2009 he sang panis angelicus at the funeral mass of senator ted kennedy in the basilica of our lady of perpetual help in boston, massachusetts.on september 20, 2010, domingo announced that he would renew his contract as general director of the los angeles opera through 2013. on september 27, 2010, domingo announced that he will not renew his contract as general director of the washington national opera beyond its june 2011 expiration date.ever a sympathetic colleague, in march 2011 he refused to sing in buenos aires until the city settled a bitter musicians strike at the teatro colon.1. what can we conclude from the passage? a. domingo can only sing in six different languages. b. domingo won many awards because he sang a lot. c. jos carreras was later diagnosed with leukemia. d. domingo enjoyed world-wide popularity as a tenor.2. domingo does the following except _. a. charity workb. promoting world sportsc. organizing anniversary celebrationsd. forming a peaceful society3. singing at different events of world sports shows that domingo _. a. prefers to try singing in different languages including chinese b. enjoys watching sports events despite his busy performances c. would be more than happy to do some benefit work for the world d. knows clearly that singing for sports events helps him to be famous4. from paragraph 3, we can see that domingo is a _ person. a. challengingb. strictc. responsible d. hard-working【参考答案】dcca阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。the flag, the most common symbol of a nation in the modern world, is also one of the most ancient. with a clear symbolic meaning, the flag in the traditional form is still used today to mark buildings, ships and other vehicles related to a country.the national flag as we know it today is in no way a primitive artifact. it is, rather, the product of thousands of years development. historians believe that it had two major ancestors, of which the earlier served to show wind direction.early human beings used very fragile houses and boats. often strong winds would tear roofs from houses or cause high waves that endangered travelers. peoples food supplies were similarly vulnerable. even after they had learned how to plant grains, they still needed help from nature to ensure good harvests. therefore they feared and depended on the power of the wind, which could bring warmth from one direction and cold from another.using a simple piece of cloth tied to the top of a post to tell the direction of the wind was more dependable than earlier methods, such as watching the rising of smoke from a fire. the connection of the flag with heavenly power was therefore reasonable. early human societies began to fix long pieces of cloth to the tops of totems (图腾) before carrying them into battle. they believed that the power of the wind would be added to the good wishes of the gods and ancestors represented by the totems themselves.these flags developed very slowly into modern flags. the first known flag of a nation or a ruler was unmarked. the king of china around 1000 b.c. was known to have a white flag carried ahead of him. this practice might have been learned from egyptians even further in the past, but it was from china that it spread over trade routes through india, then across arab lands, and finally to europe, where it met up with the other ancestor of the national flag.41. the best title for the passage would be “_”.a. development of the national flagb. power of the national flagc. types of flagsd. uses of flags【答案】a【解析】标题归纳题。“it is, rather, the product of thousands of years development.”说明国旗是几千年发展的产物。而且整片文章从旗帜最初用于表示风向,一直讲到它演变为现代的旗帜。所以本文说的是国旗的发展。故选a。42. the underlined word “vulnerable” in paragraph 3 means _.a. impossible to make sure ofb. likely to be protectedc. easy to be damagedd. difficult to find【答案】c【解析】词义猜测题。本段第一句“early human beings used very fragile houses and boats.”说早期人类使用非常易坏的的房屋和船只。而本句 “peoples food supplies were similarly vulnerable.” 中“similarly”意为“同样地”,所以vulnerable”也表示“易损坏”。故选c。43. the earliest flags were connected with heavenly power because _.a. they could tell direction b. they could bring good luck to ancient fightersc. they were handed down by the ancestorsd. they were believed to stand for natural forces【答案】d【解析】细节理解题。本段第一句“using a simple piece of cloth tied to the top of a post to tell the direction of the wind was more dependable than earlier methods,”“用一块布系到标杆顶部来判断风向比早期的办法更可靠。”因此,最早的旗帜与天的力量有关。故选d。44. what does the author know of the first national flag?a. he knows when it was sent to europe.b. he believes it was made in egypt.c. he thinks it came from china.d. he doubts where it started.【答案】d【解析】细节理解题。最后一段“the first known flag of a nation or a ruler was unmarked.。”说明第一个国家的旗帜未被标明,所以作者不知道第一面国旗是从哪儿诞生的。45. what will the author most probably talk about next?a. the role of china in the spread of the national flag.b. the second ancestor of the national flag.c. the use of modern flags in europe.d. the importance of modern flags.【答案】b【解析】推理判断题。结尾处“this practice might have been learned from egyptians even further in the past, but it was from china that it spread over trade routes through india, then across arab lands, and finally to europe, where it met up with the other ancestor of the national flag.”说明中国国王树立旗帜的做法遍及到了贸易行路,通过印度,穿过阿拉伯大陆,最终到达欧洲。在那与另一个国旗的原型结合。所以,接下来最可能讨论的是过国旗的第二个始祖。故选b。4.短文改错文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1每处错误及其修改仅限一词。2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。this morning i went to the shoes shop to buy a pair of new shoes. when i got there, i noticed a foreign lady talk to a salesgirl. but the salesgirl didnt understand that the foreigner was saying. they both looked worrying. i went up to help them. the lady is australian. she wanted to buy a pair of traveling shoes. so i told it to the salesgirl. the lady was very much glad when she took it. she sings high praise for my spoken english. all of them expressed their thanks to me. i felt happy that i expressed my self free in english.【参考答案】4.this morning i went to the shoes shop to buy a pair of new shoes. when i got there, i noticed a shoeforeign lady talk to a salesgirl. but the salesgirl didnt understand that the foreigner was saying. talking whatthey both looked worrying. i went up to help them. the lady isaustralian. she wanted to buy a worried anpair of traveling shoes. so i told it to the salesgirl. the lady was very much glad when she took it. 删除much themshe sings high praise for my spoken english. all of them expressed their thanks to me. i felt sang bothhappy that i expressed my self free in english.freely5.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请您修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号,并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜钱()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2只充许修改10处,多者(从第11处起)不计分。mr zhang teaches us chemistry when we were in senior grade one. he was old, and he taught us good. he tried his best to make his classes lively. mr zhang usually made good preparations fo
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年农药及中间体项目申请报告
- 2025年青海省中级经济师考试(房地产经济专业知识与实务)模拟试题及答案
- 起重机械检验员试题及答案
- 2025年中国冰箱水过滤器行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 施工方案审核填什么单位
- 水利工程施工进度控制与风险管理方案
- 焊丝生产制造项目风险评估报告
- 锅炉相关应急预案
- 重庆大数据产业投资前景分析
- 设备安装过程质量管控方案
- 避孕药具宣传咨询方案
- 2025~2026学年度武汉市部分学校高三年级九月调研考试【含答案】
- 2025年新能源商用车辆在汽车租赁行业的应用场景与市场分析报告
- Hytera海能达HM780 说明书
- 辽宁省点石联考2025-2026学年高二上学期开学英语试题(含答案)
- 九连环解法教学课件
- 智慧城市的数据中心基石建设方案
- 销售目标管理课件
- 数字化背景下提升高校思政课教学精准性路径探索
- 儿童舞台剧《梁山伯与祝英台》剧本
- HGT 6331-2024《肥料级磷酸脲》
评论
0/150
提交评论