




免费预览已结束,剩余17页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015-2016学年上期高三暑假入学考试英语试卷试卷满分:150分 考试时间:120分钟 注意:按题号涂卡第卷(选择题 共100分)第一部分: 听力(共两节,满分30分)(略)第二部分:阅读理解 (共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,共30分)阅读下面短文,从每题所给的a、b、c、d 四个选项中选出最佳答案。a my 16-year-old son, anton, had gone to the local swimming hole. most of the kids swim there, and there are plenty of rocks for them to use as safe harbors, so i had no fears for his safety. still, the firefighters first words you need to come up here to the stillwater river made me catch my breath, and his follow-up words gave me relief: “ your son is ok. ” when i got to the river, i immediately saw the firetruck, ambulance and anton, wrapped with a towel about his shoulders, sitting quietly on a low platform of the fire engine. i hurried over to him. you ok? i asked. “yeah,” was all he said. but my eyes begged for an explanation, i didnt get it from my son, however, who tends to play his cards close to his vest. the story was this: a woman was being swept under water. hearing the cries, anton and his friend tyler, without hesitation, swam out to her, and brought her safely to shore. in an age in which the word hero is broadcast with abandon and seemingly applied to anyone who make it through the day, i realized the real thing in my son. the teens are stubborn and self-centred, but that didnt mean they have no desire to do good. still shocked by my sons daring, i drove him home. along the way, i tried to dig out some more information from him, but he had precious little to say. the only words he said were, “whats for supper?” i spent some time alone that evening, thinking about the tragedy that might have been. the next morning, when anton got up, i half expected him to tell me the story. but all he did was toast some bread, pull himself together, and head for the door to start a new day. watching from the window, i was reminded that still water often runs deep.21.why did the mother allow her son to swim there?a. he was an excellent swimmer. b. the water of the river is shallow. c. he was old enough to swim. d. the rocks can be of help if theres danger. 22.the underlined part who tends to play his cards close to his vest probably means_. a. anton is a boy fond of swimming with other kids b. anton is unwilling to tell others what he thinks c. anton always has a desire to help others d. anton seldom changes his mind23.in the mothers eyes, what her son did was_. a. dangerous but interesting b. meaningful but difficultc. unexpected and courageousd. awful and absurd24.what might be the best title for the passage?a. my son, my hero b. anton, a silent boy c. a good deed d. a proud mother【答案】21.d22.b23.c24.a【解析】试题分析:文章讲述了一个16岁的少年在游泳时勇救落水女子的英雄事迹。作者为自己儿子的勇敢行为感到自豪,她认为现在的年轻人也有做好事的意愿。21.d细节理解题。根据第一段最后“and there are plenty of rocks for them to use as safe harbors, so i had no fears for his safety”可知,那里有很多岩石,可以用作安全的港湾,因此作者不担心孩子在那里游泳时的安全问题,故选d。22.b推理判断题。根据“yeah,” was all he said.i didnt get it from my son”可知,作者儿子的回答很简短,仅有一个词“yeah”,说明他不愿告诉作者详情。划线句的意思是把牌捂在胸口,这样做事防止他人偷看自己的牌,在此意译为不愿他人窥视自己的内心,故选b。23.c推理判断题。根据倒数第三段“i realized the real thing in my son.but that didnt mean they have no desire to do good.”可知,作者认为儿子做了一件了不起的事;根据倒数第二段“still shocked by my sons daring”可知,作者为儿子救人的行为感到震惊,故选c。24.a推理判断题。文章主要讲述的是作者儿子勇救落水女子的英雄行为,并未重点讲其儿子是一个沉默的男孩,文章也没有着重介绍一位骄傲的母亲,排除b、d;根据倒数第三段可知,作者认为,现在的年轻人愿意做好事,作者把儿子的救人行为视为英雄所为,故选a。考点:故事类短文阅读b the cuban iguana is a species of lizard(蜥蜴) of the iguana family. it is the largest of the west indian rock iguanas, one of the most endangered groups of lizards. this species with red eyes and a thick tail is one of the largest lizards in the caribbean. the cuban iguana is primarily herbivorous; 95% of its diet consists of the leaves, flowers and fruits from as many as 30 plant species, including the seaside rock bush and various grasses. however, cuban iguanas occasionally consume animal matter, and individuals have been observed eating the dead flesh of birds, fish and crabs. the researchers wrote that quite a few people on isla magueyes could have caused this incident. the cuban iguana is distributed throughout the rocky southern coastal areas of mainland cuba and its surrounding islands with a wild population booming on isla magueyes, puerto rico. it is also found on the cayman islands of little cayman and cayman brac, where a separate subspecies occurs. females guard their nest sites and often nest in sites half destroyed by cuban crocodiles. to avoid the attack from them, the cuban iguana often makes its home within or near prickly-pear cacti(仙人掌). in general the species is in decline, more quickly on the mainland than on the outlying islands. one of the reasons for their decline is habitat destruction caused by the over consuming of farm animals, housing development, and the building of tourist resorts on the beaches where the animals prefer to build their nests. although the wild population is in decline, the numbers of iguanas have been sharply increased as a result of captive-breeding(圈养)and other conservation programs. 25.the underlined word herbivorous (paragraph 2) probably means . a. dangerous b. gentle c. plant-eating d. flesh-eating26.why does the cuban iguana build its nest near prickly-pear cacti? a. to keep itself cool. b. to get the food easily. c. to stay away from people. d. to avoid crocodiles attack. 27.how many reasons are mentioned for the habitat destruction? a. two. b. three. c. four. d. five. 28.whats the authors purpose of writing the text? a. to give us a brief introduction to the cuban iguana. b. to show he is concerned about the cuban iguana. c. to explain reasons for the cuban iguanas decline. d. to draw peoples attention to the endangered cuban iguana.【答案】25.c26.d27.b28.a【解析】试题分析:文章主要向读者介绍了古巴蓝鬣蜥,包括它的外形、生活习性、分布、现存状况等。蓝鬣蜥是西印度岩鬣蜥蜴中体型最大的一种。25.c猜测词意题。根据“95% of its diet consists of the leaves, flowers and fruits from as many as 30 plant species, including the seaside rock bush and various grasses”可知,cuban iguana(蓝鬣蜥)是食草动物,其95%的食物都来自30多种植物的叶子、花蕊、果实等。故选c。26.d细节理解题。根据第三段“by cuban crocodiles. to avoid the attack from them, the cuban iguana often makes its home within or near prickly-pear cacti”可知,蓝鬣蜥在在仙人掌里或仙人掌附件筑巢是为了避开鳄鱼的袭击,故选d。27.b细节理解题。根据最后一段“caused by the over consuming of farm animals, housing development, and the building of tourist resorts on the beaches”可知,导致栖息地遭到破坏的原因有三个,故选b。28.a根据第一段“the cuban iguana is a species of lizard(蜥蜴) of the iguana family. it is the largest of.this species with red eyes.”第二段“the cuban iguana is primarily herbivorous;”和第三段“the cuban iguana is distributed throughout the rocky.”及最后一段“in general the species is in decline.”可知,文章主要介绍了古巴蓝鬣蜥的情况,包括它的外形、生活习性、分布、现存状况等,作者只是提到蓝鬣蜥的数量在下降,而未提到其正在濒临灭绝,故选a。考点:自然类短文阅读c its time for your family to relax and have fun! the following family adventures have links for you to get more information. take the rides of your life visit cedar point in sandusky, ohio, to seek thrills even though its located off the beaten track, experts regularly praise cedar point as the best overall theme park of the country, says u.s. news & world report. the park calls itself the roller coaster capital of the world, and with 16 to choose from, its hard to argue. its open daily from may 10 through labor day; weekends only from labor day through november 2. tickets start at $ 48.99 per person if purchased online. . wander free on a dude farm dust off your cowboy boots and ready your cowboy hats for a visit to this rocky mountains paradise. located in augusta, montana, the farm has everything an aspiring cowboy or girl could long for, says sunset magazine, including hiking trails, fishing trips, campfires with sing-alongs, and, of course, horseback rides. the large farm operates from june through september; kids-only and adults-only programs are available. total cost starts at $ 1,360 per adult, $ 1,276 per teen, and $ 1,168 per child. http:/www.t. dig for dinosaurs most kids (and adults) love dinosaurs, and to make their wildest dreams come true, head to fruita, colorado. the museum of western colorado offers dino digs for children ages five and older. you can choose from one-, three-, and five-day expeditions. imagine how your child will feel when she helps unearth the fossilized(化石) bones of ancient species, says outside magazine. it lasts from may to october. digs start at $ 125 per person. . surf sand dunes swap your snowboard for a sand-board, and head to sand master park in florence, oregon. real simple recommends learning the basics at this private dune park, which offers board rentals and lessons - often taught by world-champion sand boarders. then you can hit the slopes to test your skills. from march to june, and september to november. rentals for a sand-board start at $ 10 per day; lessons start at $ 45 an hour per person. . 29.what is special about cedar point?a. you can visit cedar point on weekends. b. it has 16 roller coasters for you to choose from. c. you can help unearth the fossilized bones of dinosaurs. d. it offers lessons taught by world-champion sand boarders. 30.if you have a 3-day holiday in april, which of the following may interest you most? a. take the rides of your life b. wander free on a dude farm c. dig for dinosaurs d. surf sand dunes31.where will you probably find this passage? a. a science fiction. b. an adventure storybook. c. a travel magazine. d. a theme park advertisement.【答案】29.b30.d31.c【解析】试题分析:文章主要向读者介绍了放松和游玩的一些去处。它们分别是锡达波因特的过山车、奥古斯塔的农场闲逛、弗鲁塔恐龙探索、俄勒冈弗罗伦斯的沙丘冲浪等。29.b细节理解题。根据“the park calls itself the roller coaster capital of the world, and with 16 to choose from, its hard to argue.”可知,锡达波因特的独特之处在于,那里有16处过山车供游客选择,其自是“世界过山车之都”,这是毋庸置疑的,故选b。30.d细节理解题。根据四处景点的开放时间“its open daily from may 10 through labor day; weekends only from labor day through november 2.the large farm operates from june through september.it lasts from may to october.from march to june, and september to november.”可知,只有d项符合要求,故选d。31.c推理判断题。根据第一段“its time for your family to relax and have fun!”可知,文章介绍的是放松和玩乐的去处,再根据票价和网址可以看出来,这四个地方都是旅游景点,因此,文章最有可能来自旅游杂志,故选c。考点:广告类短文阅读d we know that cigarette smoking kills. so, producers made electronic cigarettes as a safer smoking choice - safer than tobacco. although e-cigarettes contain the drug nicotine like cigarettes, they do not use tobacco and you do not light them. they are powered by battery. however, if e-cigarettes are so safe, why has the united states center for disease control(cdc)seen an increase in telephone calls about e-cigarette poisonings? the answer is children. most of the calls are from people worried about children who have played with the devices. in the period of one month this year, the center said 215 people called the center with e-cigarette concerns. more than half of these calls were for children aged five and younger. the devices had made them sick. tim mcafee is director of the centers office on smoking and health. he says the problem is regulation, meaning, the u. s. federal government does not control e-cigarettes even though they contain liquid nicotine. mr. mcafee adds that liquid nicotine is a well-known danger. mr. mcafee explains that nicotine poisoning happens when it gets into the skin, gets into the eyes or is swallowed. it can cause stomach pain or a sense of unbalance. and too much nicotine can kill. tim mcafee says e-cigarettes do not create the level of risk to people that tobacco products do. he notes that almost 500,000 americans die each year from cigarettes. so, cigarettes are the winner in that contest. e-cigarettes do not contain hundreds of harmful chemicals that are found in real cigarettes. so, the u. s. surgeon general boris d. lushniak has suggested that e-cigarettes may be a useful tool for adults trying to end their tobacco use. but mcafee worries that teenagers may think electronic cigarettes are harmless. they could become addicted to the nicotine and then start smoking real cigarettes. in other words, he fears that for young people fake e-cigarettes could be a gateway to the real thing.32.what do the producers think of e-cigarettes?a. dangerous. b. expensive. c. safer. d. cheaper. 33.why did the cdc receive so many calls about e-cigarettes?a. parents feared that their children might get poisoned.b. parents found the device useless in quitting smoking. c. children swallowed the liquid nicotine from the device. d. children might get addicted to playing with the device. 34.it can be inferred from the passage that . a. the cdc wants to develop a better type of e-cigarettesb. the government is in favor of the use of e-cigarettesc. surgeon general boris d. lushniak is a heavy smokerd. smokers most probably cant quit smoking using e-cigarettes35.what is tim mcafees opinion about smoking?a. adults should use harmless e-cigarettes. b. smoking e-cigarettes can make a person sick. c. he claims that regulations should be made to ban smoking. d. he is concerned about the teens using e-cigarettes.【答案】32.c33.a34.b35.d【解析】试题分析:文章主要讲的是电子烟的问题。生产者认为电子烟比香烟更安全。cdc接到许多关于电子烟的电话,是因为家长害怕他们的孩子可能会中毒。而政府却认为电子烟所含有害物质较少而赞成电子烟的使用。32.c细节理解题。根据第一段“producers made electronic cigarettes as a safer smoking choice - safer than tobacco”可知,生产商认为电子烟比香烟更安全,故选c。33.a细节理解题。根据第三段“the answer is children. most of the calls are from people worried about children who have played with the devices.”可知,父母由于担心孩子的健康,而打电话投诉电子烟的污染问题,故选a。34.b推理判断题。根据第四段“the u. s. federal government does not control e-cigarettes even though they contain liquid nicotine”和倒数第二段“so, the u. s. surgeon general boris d. lushniak has suggested that e-cigarettes may be a useful tool for adults.”可知,尽管电子烟含有液态尼古丁,但是美国联邦政府并没有对电子烟加以控制,说明联邦政府支持电子烟的使用,故选b。35.d根据第四段“liquid nicotine is a well-known danger”和最后一段“they could become addicted to the nicotine and then start smoking real cigarettes”可知,mcafee认为液态的尼古丁仍然是有害健康的,排除a;b项偷换概念而且会使青少年对液态尼古丁产生依赖,进而促使他们去抽香烟,说明mcafee担心青少年使用电子烟以及由此产生的有害影响,故选d。考点:健康类短文阅读第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(注:选e 涂ab ; 选f涂ac; 选g涂ad)some ways to deal with hardship and pain in life regardless of the difficulties you may face, its getting back up and moving forward that counts the most when you need to deal with hardship. 36 write or talk about how you feel keeping my feelings to myself used to make me feel lonely, but when i found someone who actually cared about me, it became natural to share how i felt with him and that contributed to my ability to overcome troublesome situations. 37 although talking to strangers about your issues may seem crazy, it actually isnt. 38 it is said that running away from your problems will never help, and though thats partially true, it doesnt mean that you need to make yourself go so deeply into a situation that you run out of air to breathe and lose the ability to weigh the pros and cons of your choices. that happens more than we like to admit, which is why its important to separate yourself from a situation long enough to think clearly without having people hanging over your shoulders. remind yourself that youre not alone regardless of who or what you depend on, you need to remind yourself that you are not alone; you have people who do care. 39 sometimes its strangers who may share the same feelings as you do. think about ityou may not know any of these readers personally but they could be in the exact same situation as you, so in fact, no one is truly alone. accept the results and get back up again 40 whether the results of your choices proved to be helpful or not, its time for you to accept them and get back up. this time you have a new experience to add to your book of life so the next time something tries to knock you down, it wont be easy because you will be strong and determined to push forward. life will go on, time will never stand still, and it rests upon you to make the right decision of moving forward. a. separate yourself from the situation. b. tell yourself to accept the hardship.c. finally, its time to accept what has happened. d. all in all, remember that life is short. e. not only did i speak to him about how i felt, but i decided to blog about it. f. here are some things ive tried just to help me believe in a brighter future and get over a tough situation. g. even if its just one person, thats enough to give you reason to remind yourself that you will never truly be alone.【答案】36.f37.e38.a39.g40.c【解析】试题分析:文章是一篇心理类的文章。作者就如何度过生活中的艰难困苦,给读者提了四条建议。做题时注意联系标题和段落大意。36.f 所填选项起到承上启下的作用,f项是对下面四个小标题的总结,故选f。37.e 根据小标题可知,第一条建议是把心事说出来;根据“although talking to strangers about your issues may seem crazy.”可知,把心事告诉陌生人并不是疯狂的想法,与e项中的“blog it”符合,故选e。38.a 根据“which is why its important to separate yourself from a situation”可知,这里指的是让自己暂时摆脱不愉快的情境,故选a。39.g 根据“you need to remind yourself that you are not alone.no one is truly alone”可知,本段讲的是,你不是孤身一人,总会有人可以分享你的心事,故选g。40.c 根据“its time for you to accept them and get back up”可知,本段讲的是,要接受事情的结果,而不管结果的好与坏,故选c。考点:心理类短文阅读第三部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空 (共20小题,每小题1.5分,共30分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的a、b、c、d 四个选项中,选出最佳选项。 lunch hour is crazy at same cafe, the 40-seat restaurant my husband and i run in denver. a woman in a(n) 41 suit stepped in. hi, libby. she said. wow, what a 42 ! the first time she came to th
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- GB/T 46280.5-2025芯粒互联接口规范第5部分:基于2.5D封装的物理层技术要求
- GB/T 46280.3-2025芯粒互联接口规范第3部分:数据链路层技术要求
- 2025年机关老年大学招聘笔试模拟考试题
- 资源共享合作协议模板
- 2025年企业战略规划师专业技能认证试题及答案解析
- 2025年品牌形象设计师综合能力测评试题及答案解析
- 2025年健身教练技术水平考查试题及答案解析
- 2025年建筑经理执业资格考试试题及答案解析
- 课件中参考文献
- 2025年国际企业管理专业考试试题及答案解析
- 湖北省圆创高中名校联盟2026届高三第一次联合测评 语文试卷(含答案)
- 医务人员职业道德准则理论试题
- 2025年交管12123学法减分考试题库及答案
- 定额〔2025〕1号文-关于发布2018版电力建设工程概预算定额2024年度价格水平调整的通知
- 2023年漳州市交通发展集团有限公司招聘笔试模拟试题及答案解析
- 放射性药物医学知识培训
- 关于运用监督执纪“第一种形态”的实施办法重点内容学习PPT课件(带内容)
- SHSG0522023年石油化工装置工艺设计包(成套技术)内容规定
- 《一次函数的图像》-完整版课件
- DB44∕T 1836-2016 不锈钢美容工具
- 高一新生入学家长会发言稿
评论
0/150
提交评论