




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖南邵阳市2016高考英语(二轮)阅读理解基础练习(7)高考英语冲刺阅读理解。 teenagers at one german school are learning how to achieve happiness alongside other traditional subjects such as math and languages. the class sit in a circle with their eyes shut and they count from one to ten: someone starts, the next voice comes from the far right, a third from the other side. the aim of the game is to listen for an opportunity to shout out the number without clashing(冲突) with another voice or leaving a pause. on the first try, most of the young germans try to be first, while a few are too shy to join in, but by the fifth time round, they develop a rhythm(节奏). the message: give other people space but also confidently claim your own. this is a requirement for social well-being. the willy hellpach school in heidelberg is the first in the nation to develop a happiness course. it is intended for students preparing for university entrance exams. “the course isnt there to make you happy,” ernst fritz-schubert, the school principal, warned pupils, “but rather to help you discover the ways to become happy.” cooking a meal together is one of the class exercises. improving body language under the guidance of two professional actresses is another. the course is taught for three periods a week. despite the happy subject, the pupils themselves insist it is no laughing matter. “in the first period, we had to each say something positive about another member of the class and about ourselves. no laughing at people or teasing(取笑),” said fanny, 17. the message: self-esteem(自尊) improves happiness, too. research by the school shows it is not the first to start happiness classes: they also exist at some us universities, but are mainly based on positive thinking, using findings from studies of depression. “that would be too one-sided for us. we want to show how decent food or exercise can help, too,” the principal said. 1. the best title of this text would be_. a. basic things for happiness b. having a try to be happy c. learning how to be happy d. laughing a lot at school答案解析:答案为c。第一段 “teenagers at one german school are learning how to achieve happiness” 就点出文章的题目“学会如何保持快乐”,故答案为c。2. why is the course compared with math and languages? a. it is given like the subjects which already exist. b. it is as important as traditional courses. c. it is necessary for the students. d. it arouses similar interest of the students at this school.答案解析:答案为a。本题为推理题,解答此题可以用排除法。d选项“它唤起了学生相似的兴趣”在文中未提,可以首先排除。由第一段 “teenagers at one german school are learning how to achieve happiness alongside other traditional subjects such as math and languages.” 中“alongside”理解是关键,它意为“在旁边”,也就是说快乐课程相对于数学和语言科目来说处于次要位置,对于学生来说并非是必要的,故b、c选项错误,因此只有选择a选项。文中第二、三段介绍了快乐课程的授课方式,和传统课程类似,再次证明a选项是可选的。故答案为a。3. this course is required to be taken by_. a. first year studentsb. all students at this school c. students with mental problemsd. students who are going to finish school答案解析:答案为d。本题为细节题。由第四段 “it is intended for students preparing for university entrance exams.”可知,该课程是为正在为大学入学考试准备的学生而开设的,故答案为d。4. the underlined word in the last paragraph “decent” is closest in meaning to_. a. strange b. good c. useful d. ridiculous答案解析:答案为b。本题为词义猜测题。由最后一段 “ “that would be too one-sided for us. we want to show how decent food or exercise can help, too,” the principal said.”可知,校长认为快乐课程让学生发现变得快乐的方式很片面,他认为美食和运动也会起到帮助,因此可以推断,与“decent”意思最接近的是b选项“good”。高考英语冲刺阅读理解。 i was walking along the main street of a small seaside town in the north of england looking for somewhere to make a phone call. my car had broken down outside the town and i wanted to contact the aa. low grey clouds were gathering across the sky and there was a cold damp wind blowing off the sea which nearly threw me off my feet every time i crossed one of the side streets. it had rained in the night and water was dripping from the bare trees that lined the street. i was glad that i was wearing a thick coat. there was no sign of a call box, nor was there anyone at that early hour whom i could ask. i had thought i might find a shop open selling the sunday papers or a milkman doing his rounds, but the town was completely dead. the only living thing i saw was a thin frightened cat outside a small restaurant. then suddenly i found what i was looking for. there was a small post office, and almost hidden from sight in a dark narrow street next to it was the towns only public call box, which badly needed a coat of paint. i hurried forward, but stopped in astonishment when i saw through the dirty glass that there was a man inside. he was fat, and was wearing a cheap blue plastic raincoat. i could not see his face and he did not even raise his head at the sound of my footsteps. discreetly(谨慎地), i remained standing a few feet away and lit a cigarette to wait my turn. it was when i threw the dead match on the ground that i noticed something bright red trickling from under the call box door.1. at what time was the story set?a. an early winter morning.b. a cold winter afternoon.c. an early summer morning.d. a windy summer afternoon.答案解析:答案为a。本题为细节推理题。由第一段提到的“a cold damp wind”和第二段首句中提到的“at that early hour” 可以推断,故事发生在冬天的大清早。 故答案为a。2. which of the following words best describe the writers impression of the town?a. cold and frightening.b. dirty and crowded.c. empty and dead.d. unusual and unpleasant.答案解析:答案为c。本题为细节推理题。由第二段 “but the town was completely dead. the only living thing i saw was a thin frightened cat outside a small restaurant.”可知,小镇完全死气沉沉,唯一看到活着的东西就是小餐馆外一只消瘦、胆怯的猫,可以推断,小镇给作者的印象就是空荡和死气沉沉。故答案为c。3. the underlined word “trickling” in the last paragraph probably means_.a. rushing out suddenlyb. shining brightlyc. flowing slowly in dropsd. appearing slowly in a red color 答案解析:答案为c。本题为词义猜测题。通过第三段的描写,作者透过公用电话亭脏兮兮的玻璃看到里面有个人,他胖胖的,穿着一件便宜的蓝色塑料雨衣,看不到脸,听到作者脚步声的时候他甚至连头都没抬一下,当作者在门外等候的时候,点燃了一支烟,当他把熄灭的火柴扔到地上的时候,注意到电话亭门下面有鲜红的东西从门下面.四个选项中,a选项意思离文意最远,故排除。文中第一、二段提到的 “a cold damp wind”、 “it had rained in the night and water was dripping from the bare trees that lined the street.”和“but the town was completely dead.”等都是在衬托小镇的凄凉和可怕,因此可以推断,那红色的东西是电话亭里的人被谋杀后流出的鲜血,故“trickling”意思最接近c选项“一滴滴慢慢地流着”。4. why didnt the man raise his head when the writer came near?a. he was annoyed at being seen by the writer.b. he was angry at being disturbed by the writer.c. he was probably fast asleep.d. he was probably murdered.答案解析:答案为d。结合上题分析可知,当作者走进的时候电话亭里的人不抬头的原因是因为他有可能已经被谋杀。故答案为d。 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。like any good mother; when karen found out that another baby was on the way, she did whatshe could to help her 3 - year - old son, michael, prepare for a new babythey find out that the new baby is going to be a girl, and day after day, night after night, michael sings to his sister in mommys stomachfinally, michaels little sister is bornbut she is in serious conditionwith alarm in the night, the ambulance rushes the infant to the neonatal (初生的) intensive care unit at stmarys hospital, knoxville, tennesseethe days go bythe little girl gets worsethe pediatric (儿科的) specialist tells the parents, “there is very little hopebe prepared for the worst”karen and her husband contact a local cemetery about a burial plotthey have fixed up a special room in their home for the new baby , but now they plan a funeralmichael, keeps begging his parents to let him see his sister, i want to sing to her, he sayskaren makes up her mindshe will take michael whether they like it or notif he doesnt see his sister now, he may never see her aliveshe dresses him in an oversized suit and marches him into icuhe looks like a walking laundry basket, but the head nurse recognizes him as a child and shouts, get that kid out of here now! no children are allowednever disturb patients herethe mother rises up strongly and said? he is not leaving until he sings to his sister!karen leads michael to his sisters bedsidehe gazes at the tiny infant losing the battle to live and he begins to singin die pure hearted voice of a 3 - year - old, michael sings: you are my sunshine, my only sunshine, you make me happy when skies are gray instantly the baby girl respondsthe pulse rate becomes calm and steadythe next day, the very next day, the little girl is well enough to go home! womans day magazine called it the miracle of a brothers song the medical staff just called it a miraclekaren called it a miracle of gods love!never give up on die people you love56what may the underlined words the infant refer to?athe baby bkarencmary dmichael57what do we know about the little sister after she was born?ashe was driven to stmarys shop ba doctor came to see her in her housecshe was very thin and couldnt speak dshe was in great danger58why did karen firmly let little michael see his sister in icu?abecause he could make his sister alive bbecause his sister would be sent to a far hospitalcbecause his sister was going to die soon dbecause his father wanted to take him away59what do we know about the head nurse?athe head nurse was careful bthe head nurse was rudecthe head nurse was responsible dthe head nurse had no sympathy60what is the general idea of the text?aa boy s singing saved his sister s lifebthe little girl is well enough to go homecmichaels little sister is born with a serious diseasedno children are allowed to enter the intensive care unit【参考答案】5660、adcca yao ming landed in the usin the summer of 2002, 7 - feet, 6 - inches worth of fancy footwork(花式步伐), armed with a soft shooting touchhe was the top player selected by the houston rockets, whose new activities place would soon be promoted by toyotathe japanese carmaker had just opened a new plant in china, and the company expects that yao fans would soon become corolla fansfor many americans, yao was their understanding to the chinese economic enginehe was a government project, brought up from a young age in order to show the new china to the worldchina fulfilled its promise; since those unforgettable days of 2002, through the beijing olympics and beyond, the country has stayed on its path towards superpower figureyao, sadly, fell shortaccording to an early report from yahoo! sports, which was confirmed by several other news organizations, yao is going to retirehe just couldnt conquer the injuriesa broken bone in his left foot absenced yao after just five games last seasona broken foot forced him to miss all of the 2009 -2010 seasonin fact, due to foot and knee injuries, yao played in more than 55 games just once over the past six seasonsprior to yao, players over 74 were usually one - skill personmanute bol, at 77 , blocked shots and, during one stretch, acted as a shamed three-pointershawn bradley, 76 , had skills, but was far too gentle to be a staryao, however, could do it allat his top, in 2006 - 2007, he averaged 25 points per gamehis turnaround jumper was unstoppablehis post -passes were usually on the money(it helps when you can see over everyone) yao, who played in just eight seasons, finished his career averaging 190 points, and 92 rebounds, per gamehis rockets never advanced further than the second round of the playoffs(季后赛)whatever on - court milestones yaos body never allowed him
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年环境监测技术员职业资格考试试题及答案解析
- 2025年护理学专业技术水平测试试题及答案解析
- 2025年国际经济贸易试题及答案解析
- 2025年广告文案策划师执业资格评定试题及答案解析
- 2025年外事翻译阿拉伯语面试模拟题及详解
- 2025年地热能技术员初级面试问题集锦
- 四川精致教学课件制作
- 2025年安全知识面试题及答案解析宝典
- 2025年市委党校教师招聘面试常见问题及答案集
- 2025年员工安全技能竞赛规则标准测试题及答案
- 房产营销策划面试题库
- 2025-2030矿山机械跨境电商新模式拓展及品牌出海战略报告
- 2023年苏州市星海实验中学小升初分班考试数学模拟试卷及答案解析
- 中华人民共和国史第一章中华人民共和国的诞生和社会主义制度的确立课件
- GB/T 23483-2009建筑物围护结构传热系数及采暖供热量检测方法
- GB/T 22237-2008表面活性剂表面张力的测定
- 股指期权风险管理
- 《电业安全工作规程》
- 发证机关所在地区代码表
- 过去分词公开课--完整版PPT课件
- 书法的章法布局(完整版)
评论
0/150
提交评论