




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
科普知识阅读理解(4)科普知识(阅读理解)由 (2013福建,b)改编your glasses may someday replace your smartphone,and some new yorkers are ready for the switch.some in the city cant wait to try them on and use the maps and gps that the futuristic eyewear is likely to include.“ id use it if i were hanging out with friends at 3 a.m.and going to the bar and wanted to see what was open,” said walter choo,40,of fort greene.the smartphone-like glasses will likely come out this year and cost between $250 and $600,the times said,possibly including a variation of augmented(增强的) reality,a technology already available on smartphones and tablets (平板电脑) that overlays information onto the screen about ones surroundings.so,for example,if you were walking down a street,indicators would pop up showing you the nearest coffee shop or directions could be plotted out and come into view right on the sidewalk in front of you.“ as far as a mainstream consumer product,this just isnt something anybody needs,” said sam biddle,who writes for g.“ were accustomed to having one thing in our pocket to do all these things,” he added,“and the average consumer isnt gonna be able to afford another device (装置) thats hundreds and hundreds of dollars.”9 to 5 google publisher seth weintraub,who has been reporting on the smartphone-like glasses since late last year,said he is confident that this type of wearable device will eventually be as common as smartphones.“its just like smartphones 10 years ago,” weintraub said.“a few people started getting emails on their phones,and people thought that was crazy.same kind of thing.we see people bending their heads to look at their smartphones,and its unnatural,” he said.“ theres gonna be improvements to that,and this a step there.” 1.one of the possible functions of the smartphone-like glasses is to .a.program the opening hours of a barb.supply you with a picture of the futurec.provide information about your surroundingsd.update the maps and gps in your smartphones2.the underlined phrase “pop up” in the third paragraph probably means “ ”.a.develop rapidlyb.get round quicklyc.appear immediatelyd.go over automatically3.according to sam biddle,the smartphone-like glasses are .a.necessary for teenagersb.attractive to new yorkersc.available to people worldwided.expensive for average consumers4.we can learn from the last two paragraphs that the smartphone-like glasses .a.may have a potential marketb.are as common as smartphonesc.are popular among young adultsd.will be improved by a new technology语篇解读:本文为一篇介绍性的说明文。文章主要介绍了一种类似于智能手机的眼镜的功能及这种新科技产品的前景。答案及剖析:1.c细节理解题。根据文章第三段的描述.a technology already available on smartphones and tablets (平板电脑) that overlays information onto the screen about ones surroundings.可知,智能手机和平板电脑的这种技术能将周围环境的信息覆盖到屏幕上,再结合后文的举例可知,这种类似于智能手机的眼镜的功能之一就是能为你提供周围环境的信息。2.c词义猜测题。根据画线词后面的showing you the nearest coffee shop可知pop up的意思为appear immediately“立即出现”。故选c项。3.d细节理解题。根据文章第四段所述.and the average consumer isnt gonna be able to afford another device (装置) thats hundreds and hundreds of dollars.可知sam biddle认为对于普通顾客而言,他们没有能力来购买如此昂贵的装置。4.a推理判断题。根据文章倒数第二段和倒数第一段,特别是最后一句话theres gonna be improvements to that,and this a step there.可看出这种新科技产品会很快流行起来,言外之意是这种新科技产品的市场潜力很大。【长难句子分析】 9 to 5 google publisher sethweintraub,主语 who has been定语从句reporting onthe smartphone-like glassessince late last year,定语从句said谓语 he is confidentthatthis type of wearable device will宾语从句eventually be as common as smartphones.宾语从句一个自去年晚些时候起一直在报道这款类似智能手机的眼镜的9 to 5 google出版商seth weintraub认为这种可佩戴式设备最终会像智能手机一样普及对这一点他很自信。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。 (2014山东省济南名校高三第四次诊断性测试)there was a sweet smell of incense (香) in the air as the wellmuscled man moved his legs into a position well behind his head.it was something that the human body really should not be able to do.but what else would you expect at the first world yoga championships?on september 25,the worlds leading yoga experts arrived in the us to find out who was the best.but the real prize was to turn yoga into a proper olympic event.“yoga is a combination of bodybuilding,miss world,mr universe and gymnastics,” said championship organizer bikram choudhury.“there are some 70 people from more than 20 countries competing in this event.why not have yoga at the olympics?”the public cannot decide whether or not choudhurys dream will come true.but he is right about one thing:yoga has become popular with young and old people all over the world.in the us alone,15 million people practise yoga.everyone is at it,including madonna and ricky martin.yoga started in india more than 5,000 years ago.the name means “to join together”that is to bring the body and mind together into one pleasing experience.the whole system of yoga is built on three things:exercise,breathing and meditation (沉思)the yoga that we know today is mostly physical yoga.its seen as a type of exercise,but is different from sports like football or running.when we do yoga,we move our body into positions that stretch the muscles and joints,making them stronger.one of the best things about yoga is the fact that everyone can do it.to women,it means a flat stomach,more shapely legs and a graceful body.to men,it is a way of becoming stronger and more athletic.there are also speciallydesigned yoga classes for pregnant women or children suffering from mental disabilities,such as autism (孤独症)as for teenagers,meditation and simple breathing exercises can help them learn to calm down,relax and concentrate better.but teenagers under 16 are not supposed to do the body exercises as it could have a bad effect on their natural growth.1what does the first paragraph mainly tell us?asomething sportsmen should not do in practising yoga.bbasic skills that are required in performing yoga.cthe performance of the sportsmen at the first world yoga championships.dthe unique setting where yoga is performed.2what is choudhurys dream in the passage?aturning yoga into a proper olympic event.bmaking all americans practise yoga.c winning the first world yoga championships.dgetting the public support for promoting yoga.3why does the author mention madonna and ricky martin in the fourth paragraph?ato compare the differences between the young and the old.bto describe the extensive popularity of yoga in the us.cto emphasize the importance of practising yoga.dto explain the strong influence of public figures in the us.4which statement is not true about yoga?ait is a type of exercise which benefits the body and mind.bit makes muscles and joints stronger by stretching.cit contains exercise,breathing and meditation.dit is similar to the sports like football or running.5according to the passage,who does not need to pay special attention in practising yoga?awomen to be mothers. bteenagers under 16.cadult men. dchildren with autism.语篇解读瑜伽是一项集锻炼、呼吸和沉思于一身的健身运动,练习瑜伽将会给人带来不可思议的改变。 1解析:考查段落大意。根据第一段最后一句“but what else would you expect at the first world yoga championships?”可知,此段主要描写的是运动员在瑜伽比赛中的情景。答案:c2解析:考查细节理解。根据第二段最后一句“真正的奖是让瑜伽成为奥运会的一个项目”和第三段最后一句“为什么奥运会没有瑜伽呢?”可知,choudhury的梦想就是使瑜伽成为奥运会的项目之一。答案:a3解析:考查推理判断。作者在文中提到,在美国有一千五百万人练习瑜伽,紧接着作者特别提到两名公众人物madonna和ricky martin,其目的是以此来说明瑜伽在美国很受欢迎。答案:b4解析:考查细节理解。根据第六段第二句话可知,瑜伽不同于足球、赛跑这些运动。答案:d5解析:考查细节理解。根据倒数第二段可知,人人都可练瑜伽,但最后一段提到,怀孕妇女和患有孤独症的孩子有特别设计的瑜伽课程,沉思和简单的呼吸训练有助于青少年静心和集中精力,但十六岁以下的青少年不适宜做这种身体锻炼。因此c项“成年男子”练瑜伽时没有需要特别注意的事项。答案:c。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2014山东省青岛市高三第一次模拟考试)elderly adults who regularly drink green tea may stay more agile (敏捷的) and independent than their peers over time, according to a japanese study that covered thousands of people.green tea contains antioxidant chemicals (抗氧化化学物质) that may help stop the cell damage that can lead to disease.researchers have been studying green teas effect on everything from cholesterol (胆固醇) to the risk of certain cancers,with mixed results so far.they found those who drank the most green tea were the least likely to develop “functional disability”,or problems with daily activities or basic needs,such as dressing or bathing.specifically,almost 13 percent of adults who drank less than a cup of green tea per day became functionally disabled,compared with just over 7 percent of people who drank at least five cups a day.the study did not prove that green tea alone kept people agile as they grew older.green tea lovers generally had healthier diets,including more fish,vegetables and fruit,as well as more education,lower smoking rates,fewer heart attacks and strokes,and greater mental sharpness.they also tended to be more socially active and have more friends and family to rely on.but even with those factors accounted for,green tea itself was tied to a tower disability risk,the researchers said.people who drank at least five cups a day were onethird less likely to develop disabilities than those who had less than a cup per day.those people who averaged three or four cups a day had a 25 percent lower risk.although its not clear how green tea might offer a buffer (缓冲) against disabilities,lead researcher yasutake tomata did note that one recent study found green tea extracts (提取物) seem to increase leg muscle strength in older women.while green tea and its extracts are considered safe in small amounts,they do contain caffeine and small amounts of vitamin k,which means it could affect drugs that prevent blood clotting (凝固)6what does the underlined word “peers” mean in the first paragraph?afathers.bbrothers.cpeople of the same age.dpeople living in the same neighborhood.7what can be learned from the passage?aantioxidant chemicals can lead to disease.bthose who often drink green tea cant develop “functional disability”c“functional disability” is related to problems with daily activities or basic needs.dpeople who drink at least five cups a day are not likely to become functionally disabled.8what does the fifth paragraph mainly tell us?ahow the study was proved.bwhy green tea lovers can keep agile.cwhat healthier diets include.dhow to lower the disability risk.9what has the researcher yasutake tomata dis
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 疼痛相关课件
- 促进果品质量套袋处理方案
- 硬笔课件横画图案设计
- 申论公文写作课件
- 2025年电子发票考试试题及答案
- 2025广西桂林医科大学第一附属医院公开选拔超声医学科主任1人模拟试卷附答案详解(模拟题)
- 2025年县城招聘教师真题及答案
- 2025年辉南县教育系统面向东北师范大学等院校招聘教师及考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解一套
- 2025广东广州市中山大学孙逸仙纪念医院耳鼻喉科主委秘书岗位招聘1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(典优)
- 硬笔书法竖弯的课件
- 2025-2030生鲜电商前置仓选址模型优化与配送效率提升分析报告
- 2025年康复运动处方设计模拟测试卷答案及解析
- 群众文保员管理办法
- 竹围栏施工方案范本
- 液氧安全知识培训课件
- 2025年全国成人高等学校招生考试(高等数学二-专升本)历年参考题库含答案详解(5套)
- 消化内科临床科室发展规划与实施方案
- Revit参数化族课件
- 民间借贷法律知识讲座
- 基于人工智能的个性化学习路径研究
- 麻醉气道痉挛处理
评论
0/150
提交评论