




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
江西浮梁县2016高考英语阅读理解二轮演练(3)2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。the new world of today introduced new threats that were not known in the previous generations: internet predators(掠夺者). often we do a lot of our researching, shopping, talking; just about everything online nowadays. new advancements in revolution comes along with the unwanted attackers. there are people out there who gain pleasure from, interrupting and taking from our peaceful lives whats not rightfully theirs. but like with everything, there are indeed counteractive measures that can be set in place to fend off these predators from such damage. id like to introduce the guardian eye. within this program is a complex program which has several functions to create a safe atmosphere for whomever uses the computer, it has the ability to track and log every key stroke, every website that has ever been accessed, takes screenshots of web pages, blocks web pages according to content and even sends you messages via email once conspicuous(可疑的) activity has been reported and logged. just think, you or child could be browsing and searching through the internet and inappropriate content pops up with several different windows. you try to click out of the windows but you accidentally click one which releases spyware, infecting your computer. guardian eye blocks unwanted content from popping up or appearing to the users, which i thought was extremely convenient. in this way there is not even the slightest temptation. this product helps prevent damage from being done to your computer and worse, your identity. its quite the product and it offers a little version so you may try it out first. if youd like the full package, its a once time fee 39.99 and can be installed on unlimited computers for your convenience. its a nice deal and im considering getting it again considering i do a lot of writing on various websites myself.25. in what way is guardian eye most useful to kids?a. it stops them from opening too many windows. b. it makes them aware of conspicuous activity.c. it keeps them from seeing unwanted contents. d. it stops spyware from entering the computer.26. we can infer from the last paragraph?a. you have to pay for guardian eye every year. bthe author has never used guardian eye.c. you can use guardian eye for free. d. guardian eye is economical to use27. for what purpose does the author writer the text?a. to recommend a software to us. b. to describe how to use a software.c. to ask us to pay attention to online safety.d. to tell us how to fend off online predators.参考答案25-27 cda 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。linus pauling, the only person who has won two undivided nobel prizes, was born in portland, oregon. he attended washington high school but because of an unimportant detail he did not receive his diploma until 1962, long after he had received his bachelors degree in chemical engineering from oregon state college in 1922. he had chosen to study his major because he could get a good job with it. he won the nobel prize for chemistry in 1954 for his research into the nature of the chemical bond and its application to the explanation of the structure of complex substances. his interest in the“behavior”of molecules(分子)led him from physical chemistry to biological chemistry, especially of the human body. he began with proteins and their main parts, the amino acids(氨基酸), which are called the“building blocks of life”. in 1950, he constructed the first satisfactory model of a protein molecule, a discovery very important to the understanding of the living cell. during world war, pauling was a member of the research board for national security, for which he was awarded the presidential medal of merit in 1948. however, the use of the atomic bomb near the end of the war turned pauling in a new direction. having long worked on the structure of molecules, he took an immediate interest in the deadly effects of nuclear fallout on human molecular structures. from then on, pauling protested the production of the hydrogen bombs and supported the prevention of the spread of nuclear weapons. through his efforts, the nuclear-test-ban treaty, declaring all nuclear tests to be illegal except underground ones, came into effect on october 10, 1963, the same day linus pauling was awarded the nobel prize for peace. 【文章大意】本文主要介绍了linus pauling一生的成就及其对世界所做出的杰出贡献。他是唯一一位两度独立获诺贝尔奖的科学家。1. from the first paragraph, we learn that linus pauling. a. didnt study hard while in washington high schoolb. is the only scientist who has won two nobel prizesc. was once badly treated in washington high schoold. chose to study chemical engineering to earn his living【解析】选d。细节理解题。从第一段最后一句话“he had chosen to study his major because he could get a good job with it. ”可以得出正确答案为d选项。2. which of the following things did pauling pay much attention to at first? a. the“behavior”of molecules. b. physical chemistry. c. biological chemistry. d. the human body. 【解析】选b。推理判断题。从第二段第二句话“his interest in thebehaviorof molecules led him from physical chemistry to biological chemistry, especially of the human body. ”我们可以看出, pauling的兴趣发生了变化, 从physical chemistry转到了biological chemistry上, 所以正确答案为b选项。3. during world war, linus pauling. a. had to stop his research because of the warb. made great contributions to the safety of the countryc. joined the army to fight for the safety of the countryd. took part in researching nuclear bombs【解析】选b。细节理解题。根据第三段第一句话“during world war, pauling was a member of the research board for national security, for which he was awarded the presidential medal of merit in 1948. ”可以得出正确答案为b选项。4. the main idea of the passage is to show. a. linus paulings attitude towards nuclear weaponsb. linus paulings contributions to the worldc. linus paulings research on the structure of moleculesd. linus paulings getting the nobel prize for peace【解析】选b。主旨大意题。本文主要介绍了linus pauling一生的成就及其对世界的贡献, 所以应该选择b选项。2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。no one would much like the idea of eating 61 pounds of tomatoes a day. but if their goodness was put into an easy-to-swallow pill that you were told might prevent strokes(中风) and heart attacks you would probably be putting in an order tomorrow. researchers believe they may have come up with just that after trials. the daily pill contains a chemical called lycopene which makes tomatoes red and is known to break down fat in the vessels(血管). a cambridge university study found taking the pills improved blood flow and the lining of vessels in patients with pre-existing heart conditions. it also increased the flexibility(灵活性) of their vessels by 50 percent. the scientists believe it could limit the damage caused by heart disease-responsible for 180,000 deaths a year-and help cut the 49,000 deaths a year from strokes. they also hope it could benefit those with arthritis(关节炎), diabetes(糖尿病) and even slow the progress of cancer. each pill is equal to eating around 61 pounds of ripe tomatoes. studies have shown eating a mediterranean-style diet rich in tomatoes fish, vegetables, nuts and olive oil can significantly reduce cholesterol(胆固醇) and help prevent cardiovascular disease. preliminary results from a two-month trial, in which the pill was given to 36 heart disease patients and 36 healthy volunteers with an average age of 67, were presented at a meeting of the american heart association. it was shown to improve the function of the endothelium- the layer of cells lining blood vessels. it also improved their sensitivity to nitric oxide, the gas which causes the enlargement of the vessels in response to exercise. ian wilkinson, head of cambridge universitys clinical trials unit, said “these results are potentially very significant and it meets the goal, but we need more trials to see if they translate into fewer heart attacks and strokes.” further studies are planned, with researchers hoping it could offer a choice for heart disease sufferers who can not take the cholesterol-lowing drugs. mike knapton, head of the british heart foundation, said, “although this showed lycopene improved blood flow in people with heart disease, thats a long way from demonstrating that taking it could improve outcomes for people with heart disease. the best way to get the benefits of a good diet is to eat plenty of fresh fruit and vegetables.”28. what can we infer from paragraph 1?a. we can eat too much tomato food. b. tomatoes are helpful to strokes and heart attacks.c. tomatoes will lose healthy elements were put into pills. d. we had better not eat tomatoes.29. we can learn from the passage that the pills _.a. are at the experiment stage b. can cure all the diseasec. are widely used among patients d. cost patients so little money30. who were the volunteers by taking part in the trial?a. children. b. youth. c. working people. d. old healthy people.31. what was ian wilkinsons opinion on the trial?a. disappointing. b. surprising. c. satisfactory. d. terrible.参考答案28-31 badc 阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2013东北三省四市第二次联考,c)eco city farms are becoming more popular in cities and towns around the united states.eco city farms in edmonston, maryland, is located near shopping centers, car repair shops and homes. the neighborhood is a workingclass community. people do not have very much money, and they have limited access to fresh food in markets.over the past two years, the farm has attracted volunteers from the community like marcy clark. she schools her four children at home. on a recent day she brought them to eco city farms for a lesson. her son alston clark thinks his experience is very valuable. “i like coming out here,” he says, “you know, you connect with the earth, where your food comes from. you appreciate the food a little bit more.”margaret morgan started eco city farms. she thinks of it as a place where people can learn to live healthier lives. “growing food in a community brings people together,” she continues, “every piece of what we do here is a demonstration to show people everything about how to have an ecofriendly community.” she says. from the eco city farms people come to know that they are not only growing food and raising chickens and bees, but improving the soil with compost (肥料) made from food waste.eco city farms is an experimental operation. the farm gets its power not from the local electricity networks, but from the sun with solar panels. in winter, the green houses use a geothermal (地热) system.vegetables can be grown all year. so once a week, all winter long, neighbors like chris moss and her three children bike to the farm to pick up a share of the harvest.“i like eating the vegetables,” says fiveyearold owen moss.文章大意:本文是一篇报道。文章介绍了美国各地日益流行的生态城市农场(eco city farms)。它不但可以带动生态社区,引领人们过上绿色健康的生活,更成为人们了解地球、了解食物的好去处。8what is mainly talked about in the passage?aeco city farms save a lot of energy.beco city farms are gainin
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 沈阳二中分班考试题及答案
- 全国学前教育科学研究与论文写作自考试题及答案
- 国家开放大学电大《学前教育原理》过关练习试卷附答案
- 新型高频屏蔽陶瓷材料设计-洞察与解读
- 2025年事业单位招聘考试综合类结构化面试真题模拟试卷冲刺模拟
- 2025年四川事业单位招聘考试人力资源类综合测试试卷真题模拟训练
- 2025春季中国南水北调集团水网智慧科技有限公司实习生招募6人考前自测高频考点模拟试题及1套完整答案详解
- 新闻类事业单位招聘考试综合专业能力测试试卷真题模拟训练2025
- 呼市地生会考试题及答案
- 可降解橡胶材料开发-洞察与解读
- 2025年中国拖钓钓鱼竿行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 2025贵州道真自治县公安局招聘警务辅助人员34人考试模拟试题及答案解析
- 2025-2026学年人教版九年级数学上册第一次月考测试卷(含答案)
- 2025年及未来5年中国硬碳负极材料行业市场全景监测及投资策略研究报告
- 明日歌课件钱鹤滩
- 学习解读《医疗保障基金使用监督管理条例》课件
- 上海市2025上海博物馆招聘21人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025-2030儿童语言启蒙教育市场现状与未来潜力分析报告
- GB/T 46105-2025陆地生态系统碳汇核算指南
- 2025年中国动态视觉传感器行业市场全景分析及前景机遇研判报告
- 灌南七年级上册月考试卷及答案
评论
0/150
提交评论