(新课标)高考英语二轮复习 高考仿真测试五.doc_第1页
(新课标)高考英语二轮复习 高考仿真测试五.doc_第2页
(新课标)高考英语二轮复习 高考仿真测试五.doc_第3页
(新课标)高考英语二轮复习 高考仿真测试五.doc_第4页
(新课标)高考英语二轮复习 高考仿真测试五.doc_第5页
免费预览已结束,剩余10页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

高考仿真测试五(时间:120分钟满分:150分)本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。第卷1至10页,第卷11至12页。满分为150分。考试用时为120分钟。第卷(共100分)注意事项:1.答第卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目涂写在答题卡上。2.每小题选出答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在试卷上。第一部分听力(共两节,满分30分)该部分分为第一、第二两节。注意:回答听力部分时,请先将答案标在试卷上。听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观题答题卡上。(2015山东潍坊二模)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。w:have you got everything you need for the new house?m:well,ive got most of the things.ive got a bed and a desk.but id like to get a chair to go with my desk.1.what does the man want to buy?a.a desk. b.a chair. c.a bed.答案:bw:go to bed early and get some rest,jack.m:but i have to study.i failed the test last time,so i must pass the test.2.what will the man do?a.eat something.b.take a rest.c.go to study.答案:cm:excuse me,but its a bit hot here.is it ok if i open the window?w:fine with me.i feel a little hot too.3.what is the man going to do?a.open the window.b.find another room.c.go out with the woman.答案:am:id like to go to the science museum.do you know what time its open?w:yes.its open from 9 a.m.until 5 p.m.but it is closed for an hour at lunchtime.4.how long is the museum open a day?a.7 hours.b.8 hours.c.9 hours.答案:aw:i didnt go to the party yesterday evening because i had to take care of my baby.he was ill.m:what a pity you missed the party!i had a good time there.5.what did the woman do yesterday evening?a.she went to the party.b.she looked after her baby.c.she cleaned her house.答案:b第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。m:whats on today?w:the color film “the legend of 1900”.m:it is said that the tickets are very difficult to get.w:it must be a very good film.m:yes,its just wonderful,especially its music.are you going to see it?w:yes,and i happen to have an extra ticket for tomorrow night.would you like to come?m:oh,yes,i would.when and where shall i meet you?w:what about at the entrance of the xinhua cinema at six in the evening?m:fine.see you then.6.what is the most attractive in the film?a.its sound.b.its music.c.its pictures.答案:b7.when is the film most likely to begin?a.after 6:00 p.m.b.before 6:00 p.m.c.at 6:00 p.m.sharp.答案:a听第7段材料,回答第8、9题。m:hi,ann.hows your new flat working out?w:well,thats what im telling you about.you see,ive decided to look for a new place.m:why?i thought you liked it.w:oh,i do,but the distance is just killing me.do you think you could help?m:ok.so,what kind of place are you looking for?w:well,id like to share a flat with one or two roommates within walking distance to school.m:how much do you want to spend a month?w:uh,under 200,and id like a flat with furniture in it.m:well,i know theres a block of flats around the corner that seems to have a few left.ill drop by there.w:thanks a lot.8.why does the woman want to move out of the flat?a.it costs her too much.b.its too far from the school.c.its shared by too many roommates.答案:b9.what kind of flat is the woman looking for?a.one with furniture in it.b.one with enough space.c.one where she can live alone.答案:a听第8段材料,回答第10至12题。w:strong computers.may i help you?m:yes.may i speak to elaine strong,please?w:im sorry,but she is not in right now.may i take a message?m:yes,ms strong didnt send any information about your company.w:oh,im very sorry.would you like me to fax that to you?m:yes,please fax it around 5:00.w:sure.could i have your name and telephone number,please?m:okay.jack kordell and the telephone number is 560-1288.w:is your name spelled c-o-r-d-e-l?m:no.its kordell with a “k” and two “l” s.w:all right.bye.m:bye.10.how will the woman send the material?a.by email.b.by mail.c.by fax.答案:c11.whats the mans name?a.cordell.b.kordel.c.kordell.答案:c12.whats the mans telephone number?a.560-1287.b.560-1288.c.560-2187.答案:b听第9段材料,回答第13至16题。m:there you are!ive been waiting for you for nearly two hours.where have you been?w:terribly sorry,jeff.on my way home,i went to the supermarket and got some food,milk and you see i also got a shirt for you.m:thanks very much,but is that why you are late?w:not exactly.then i met norman,my former classmate.he has just come back from france.m:how long did he stay there?w:almost three years.m:for what?w:he took part in an exchange program as an engineer.m:that must have been interesting.he must have traveled a lot there.w:of course,he also speaks good french.13.how long did the man wait for the woman?a.nearly two hours.b.more than two hours.c.almost an hour.答案:a14.what did the woman buy for the man?a.some food.b.milk.c.a shirt.答案:c15.what did the woman do first on her way home?a.she met her former classmate.b.she went to a travel agency.c.she did some shopping.答案:c16.why did norman go to france?a.to go sightseeing.b.to learn french.c.to work as an engineer.答案:c听第10段材料,回答第17至20题。m:hello,everyone.todays topic is something i do all the time:online shopping.i asked listeners the question:what are the advantages and disadvantages of shopping online?well,i got 300 email replies:180 messages on the advantages,and 120 messages on the disadvantages.lets look at some of them.what are some of the advantages?first,its convenient;you can do all your shopping in one place at home.second,its a 24-hour service;you dont have to wait until a store or the customer service department opens to make a purchase.third,there are no transportation costs;you dont spend money on parking or train or bus fares just to go shopping.so what are the disadvantages?first,the product isnt there.you cant see,feel,or try things.second,very importantly,its not 100% safe to give your credit card number over the internet.you dont know who might sell it and use it.and finally,not all web addresses are for real companies.you may try to buy from a company that doesnt exist.you can lose a lot of money that way.if youre careful though,online shopping is one of the best ways to shop.take it from me and 180 listeners!17.how many emails did the speaker get?a.300.b.120.c.180.答案:a18.how many disadvantages did the speaker give us?a.two.b.three.c.four.答案:b19.why do people prefer online shopping?a.it is available around the clock.b.it helps them get goods of higher quality.c.it guarantees the safe use of credit cards.答案:a20.whats the speakers attitude toward shopping online?a.he approves of it.b.he disapproves of it.c.we dont know.答案:a第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。a(2015山东济宁一模)i was born on the last day of february.ive always felt sorry for february,squeezed between the big months of january(named for the roman god janus,keeper of gateways)and march(after mars,the god of war).the first roman calendar,it is said,had 10 months and no february.beginning at the vernal equinox(春分)with march,it ended with december.in an agricultural society,winter was of little importance,and thus went undivided.january and february were added in about 700 b.c.by the second king of rome,numa pompilius.he made all the months 29 or 31 days,but shortened february,the last month of the year,by giving it only 28.next,it was the churchs turn.in 1582,pope gregory announced a new calendar in europe.many changes were made,but the pope passed up yet another chance to give february equality with the other months.its messy,even dangerous,changing how we measure time,but pope gregory was hardly the last one to try.the league of nations received over 150 new calendar designs,and the united nations has considered more proposals since.each proposal involves something that supposedly modernizes the calendar.but i have a simpler proposal that wont lead to chaos,and will correct the historical injustices against february:move the last day of january and the last day of march into february to make it a normal month with 30 days,and a respectable 31 on leap years(闰年).this would not add or subtract a single day from the calendar year.its a great idea.and unlike julius and augustus,i wont even demand a month named in my honor.【语篇导读】本文介绍了日历的来历。作者叙述日历的变化过程和以诙谐的手法写出自己对日历的小“创造”。21.the first roman calendar had only 10 months because.a.february hated to be squeezed between the big monthsb.the god of war always fought with january and februaryc.the romans did not like the cold winter weatherd.it was considered unnecessary to divide winter解析:细节理解题。根据文章第二段“in an agricultural society,winter was of little importance,and thus went undivided.”可知在当时的农业社会里,冬天不重要。故选d项。答案:d22.which of the following is closest to numa pompilius calendar?解析:细节理解题。根据文章第三段的“he made all the months 29 or 31 days,but shortened february,the last month of the year,by giving it only 28.”可知numa pompilius calendar设定的日历以三月份开始,2月份结束。故选c项。答案:c23.the writer soundsin the passage.a.sadb.humorousc.happyd.angry解析:推理判断题。根据文章的第一段和最后一段推断作者以诙谐的手法说明自己对日历的看法。sad“悲伤的”;humorous“诙谐的,幽默的”;happy“幸福的”;angry“生气的”。故选b项。答案:bb(2015河南洛阳二模)it is 7 am and the alarm is going off.you know you have to be out of bed to catch the bus.but the urge to bury yourself in the bed is ever so strong.sounds familiar?why is it that teens find it difficult to get themselves out of bed in time every morning or stay sharp and focused during the first couple of hours of school?during adolescence,the body goes through many changes and this includes a shift in sleep patterns.researchers from mit have been tracking the bodys need for sleep in teenagers.they found that though adolescents need as much as 9.5 hours of sleep a day,they get to bed later and later with each passing year.in fact,the sleep cycle shifts later by as much as 12 to 18 minutes each year between the ages of 10 and 20!so by the time a 10-year-old who sleeps at 8 pm grows to be 17 or 18,their body naturally wants to stay up till 10:30 or 11 pm.according to researchers,this is because of a hormone called melatonin(褪黑激素)that is secreted(分泌)by the pineal glanda tiny structure deep inside the brain.melatonin regulates the bodys natural day-night rhythms.it causes a person to become sleepy by lowering their bodys core temperature.in teens,melatonin is secreted much later in the evening and continues to increase throughout the night.this makes it difficult for teens to fall asleep earlier as they did in their younger years.likewise,the effect of melatonin continues until much later in the morning,making it hard for them to wake up early.a study found that at least one in four teens is tired and falls asleep in school at least once a week.during sleep,important body functions and brain activities happen.so how can teenagers get their sleep enough?the american association of pediatrics(aap) recommends that middle and high schools should start laternot before 8:30 am.this should give teens some more time to sleep at night.【语篇导读】这是一篇科技类文章。文章主要说明了青少年存在睡眠问题的生理原因,建议让10多岁的孩子晚上多睡些。24.from paragraph 2,we can learn that if you sleep late,the next day you should .a.stay sharpb.skip breakfastc.get up lated.stay up late解析:推理判断题。stay sharp“保持敏锐”;skip breakfast“不吃早餐”;get up late“起床晚”;stay up late“熬夜到很晚”。根据第二段的“they found that though adolescents need as much as 9.5 hours of sleep a day,they get to bed later and later with each passing year.”可知晚上睡得晚,为保障充足的睡眠应该起床晚一些。故选c项。答案:c25.what does the underlined word “this” in paragraph 3 refer to?a.the students want to stay up.b.the shifts of the sleep cycle.c.the pineal gland secretes melatonin.d.the adolescents sleep late.解析:细节理解题。根据文章第二段的“in fact,the sleep cycle shifts later by as much as 12 to 18 minutes each year between the ages of 10 and 20!”和第三段第一句话的researchers可知this代表的是the shifts of sleeping cycle,应选b项。答案:b26.the teens go to sleep later than before because .a.melatonin is secreted much laterb.melatonin regulates the sleep timec.they sleep a lot in the daytimed.they need to finish their homework解析:细节理解题。根据文章第三段的“in teens,melatonin is secreted much later in the evening and continues to increase throughout the night.this makes it difficult for teens to fall asleep earlier as they did in their younger years.”可知是10多岁孩子的褪黑激素的分泌在晚上很晚。故选a项。答案:a27.according to aaps recommendation,middle and high schools should .a.let teens sleep in the dayb.let the students be activec.delay the start timed.start later at 8:00 am解析:细节理解题。let teens sleep in the day“让十多岁的孩子白天睡觉”;let the students be active“让学生们活跃些”;delay the start time“推迟开始时间”;start later at 8:00 am“在上午八点钟开始”。根据最后一段的“the american association of pediatrics(aap)recommends that middle and high schools should start laternot before 8:30 am.”可知选c项。答案:cc(2015重庆卷,b)in ancient egypt,a shopkeeper discovered that he could attract customers to his shop simply by making changes to its environment.modern businesses have been following his lead,with more tactics(策略).one tactic involves where to display the goods.for example,stores place fruits and vegetables in the first section.they know that customers who buy the healthy food first will feel happy so that they will buy more junk food(垃圾食品) later in their trip.in department stores,the womens shoe section is generally next to the womens cosmetics(化妆品) section:while the shop assistant is going back to find the right size shoe,bored customers are likely to wander over and find some cosmetics they might want to try later.besides,businesses seek to appeal to customers senses.stores notice that the smell of baked goods encourages shopping,so they make their own bread each morning and then fan the bread smell into the store throughout the day.music sells goods,too.researchers in britain found that when french music was played,sales of french wines went up.when it comes to the selling of houses,businesses also use highly rewarding tactics.they find that customers make decisions in the first few seconds upon walking in the door,and turn it into a business opportunity.a california builder designed the structure of its houses smartly.when entering the house,the customer would see the pacific ocean through the windows, and then the pool through an open stairway leading to the lower level.the instant view of water on both levels helped sell these $10 million houses.【语篇导读】本文为说明文。介绍了现代商业的三种营销策略:一是注意货物摆放的位置;二是注重刺激顾客不同的感官;三是给顾客留下美好的第一印象。28.why do stores usually display fruits and vegetables in the first section?a.to save customers time.b.to show they are high quality foods.c.to help sell junk food.d.to sell them at discount prices.解析:细节理解题。由第二段第三句可知,把水果蔬菜摆放在第一购物区会使顾客非常开心,促使他们在接下来的购物行程中购买垃圾食品。故选c项。答案:c29.according to paragraph 3,which of the following encourages customers to buy?a.opening the store early in the morning.b.displaying british wines next to french ones.c.inviting customers to play music.d.filling the store with the smell of fresh bread.解析:细节理解题。第三段讲述了第二个营销策略,抓住顾客的感官,分别讲述了用烤面包的香味吸引顾客和用音乐促销的例子。故选d项。答案:d30.what is the california builders story intended to prove?a.the house structure is a key factor customers consider.b.the more costly the house is,the better it sells.c.an ocean view is much to the customers taste.d.a good first impression increases sales.解析:推理判断题。由最后一段第二句可知,顾客买房的决定在刚进门的几秒钟之内就做好了,建筑师巧妙设计刚进门的布局就是要给顾客留下良好的第一印象,提高楼房销售量,故d项正确。答案:d31.what is the main purpose of the passage?a.to explain how businesses turn people into their customers.b.to introduce how businesses have grown from the past.c.to report researches on customer behavior.d.to show dishonest business practices.解析:主旨大意题。通读全文可知,本文从三个方面介绍了现代营销策略。b项“介绍商业是如何从过去发展而来的”;c项“对顾客行为的研究进行报道”;d项“展示不诚信的商业行为”,均不符合主旨。答案:ad(2015福建卷,e)group exercise is one of the most effective ways to improve physical fitness and sustain(保持) a healthy lifestyle.group exercise is challenging,yet fun and empowering!of course everyone knows that exercise is good for the body.however,studies have shown that when exercise is performed in groups,its not only great for improving physical health but for psychological health.its an opportunity to be social,release endorphins(内啡肽),and improve your strength.additionally,group exercise creates a community feel and the shared common goal motivates participants to work hard.the instrumental support of taking on a fitness journey with others proves more effective than going to the gym alone.another beneficial aspect of group exercise is the informational support participants receive from the instructor.many people fear the gym because they feel lost and dont want to embarrass themselves.if you feel you can relate,then group training is an even better option for you.its a great opportunity to learn more about fitness through the clear instruction and supervision(监管)of a fitness instructor.if youre tired of wandering around the gym,wasting time and becoming bored,you can attend an upbeat group fitness class thatll keep your workout on track.dont let fitness frighten you!if youre serious about wanting to live a healthy lifestyle,its extremely important to surround yourself with people wholl provide you with the proper emotional support.i wouldnt scold anyone for deciding to party on weekends and in turn i wouldnt expect anyone to give offence to me for focusing on my health.surround yourself with people who uplift,encourage and understand you!make fitness even more fun by trying something new or any group fitness class,with a friend.plan to go for a jog together.then try a fun healthy restaurant or fresh juice bar!fitness can be both fun and social!surrounding yourself with people wholl prov

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论