高中英语同步导学 1.1练习 外研版必修2 (新课标全国卷I).doc_第1页
高中英语同步导学 1.1练习 外研版必修2 (新课标全国卷I).doc_第2页
高中英语同步导学 1.1练习 外研版必修2 (新课标全国卷I).doc_第3页
高中英语同步导学 1.1练习 外研版必修2 (新课标全国卷I).doc_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2012高中英语同步导学 1.1练习 外研版必修2 (新课标全国卷i)(本栏目内容,在学生用书中以活页形式分册装订!).单项填空1since you are on_diet now,youd better avoid food containing_sugar.aa;theb/;ac/;/ da;/解析:on a diet 节食;sugar 为物质名词,其前不加冠词。句意为“既然你在节食,你最好避免含糖份的食物”。答案:d2you should_more exercise to keep fit.dont always sit at the desk _your grammar exercises.amake;doing btake;doingctake;do dmake;to do解析:take exercise 锻炼;doing 在此作状语。句意为“为了保持健康,你该多活动活动,不要老是坐在书桌前做语法练习。”答案:b3. i have two apples.which one would you like?i would rather_the small one.ato have bhadchave dhaving解析:would rather 意为“宁愿”,后跟动词原形。答案:c4who should be responsible for the accident?the boss,not the workers.they just carried out the order_.aas told bas are toldcas telling das they told解析:答语后句句意为“工人们只是按要求的那样执行了命令。” as在此意为“像一样,按照”,句子补全为as they were told,省略了主语和系动词were。答案:a5people have always been_about exactly how life on earth began.acurious bexcitedcanxious dcareful解析:四个选项均可与介词about搭配,根据句意“人们总是对生命的起源感到好奇”可判断用curious,意为“好奇的”。excited感到兴奋的;anxious焦虑的,担心的;careful仔细的,小心的,均不符合句意。答案:a6the enemy army was_the small village in order to take it by surprise.aheading on bheading atcheading for dheading from解析:head for为固定搭配,意为“朝方向去”。答案:c7_two exams to worry about,i have to work really hard this weekend.awith bbesidescas for dbecause of解析:句意为:因为担心那两场考试,这个周末我必须非常努力地学习。答案:a8the boy was so_about net games that he played online over ten hours every day.ainterested bcrazycpleased dpuzzled解析:句意为:那个男孩如此痴迷网络游戏,以至于每天上网10多个小时。每天上网时间这么长,肯定是到了痴迷的程度,所以选crazy,其他选项通常也不能与介词about搭配。 答案:b9when babies feel hungry,it is_for them to cry for food.aformal bnormalcinformal dregular解析:normal 正常的,强调预料之中、正常的事物。formal正式的;informal非正式的;regular有规律的。答案:b10the womans face was familiar to me,but i didnt at once _her_the girl who used to live next door to me.aconnected;with bconnect;withcconnect;to dconnected;to解析:此处connect with 表示“联系起来或认为有关”,经常与with 连用,句中已有didnt 表示过去时,空白处应填动词原形。connect.to 常用来表“使(电源、水、气等)连接,接通”之意。答案:b11the seriously_people in the accident were taken to hospital.ainjuring binjuredchurt dhurting解析:表示在事故中受伤通常用动词injure。injured 意为“受伤的”。答案:b12you didnt do your homework_,tom.im sorry,mum.but i havent got _for such things.acareful enough;enough timebenough careful;time enoughccarefully enough;enough timedenough carefully;enough time解析:第一空应填副词修饰动词do,排除a、b;enough 修饰副词时应后置,修饰名词时可前置也可后置。答案:c13compared to the parents expectation,what he has achieved is_little.amuch too bso farctoo far dfar from解析:much too 的中心词为程度副词too,修饰形容词或副词;so far 迄今为止;too far 太远;far from 远非,远不是;远离。答案:a14he is suffering from_in his stomach.but he is still working.maybe he knows no_,no gains.apain;pain ba pain;painscpains;pain dpaining;pains解析:第一空pain意为“一阵疼痛”,作可数名词;第二空pains意为“辛劳,辛苦”,常用于复数。no pains,no gains.为谚语,意为“不劳则无获”。答案:b15shall i give you a ride as it is so late?thank you_.athat couldnt be better bof course you cancif you like dthat couldnt be worse解析:that couldnt be better.那再好不过了。of course you can.当然你能。if you like.如果你喜欢。that couldnt be worse.那再糟不过了。根据下句中的thank you 可知,后面是对上句提供的帮助表示接受,故选a。答案:a.阅读理解why not eat breakfast?breakfast is not only the most important meal of the day,it is also the most neglected (被忽视的)common reasons for not eating breakfast include lack of time,not feeling hungry,traditional dislike for breakfast,and dieting.breakfast simply means “break the fast”your body spends at least 6 to 12 hours each night in a fasting state.in the morning your body needs energy for the days work ahead.a good breakfast should provide up to 1/3 of your total calories needs for the day.on average,we eat 400 less calories for breakfast than for dinner.if breakfast doesnt appeal(吸引) to you in the morning,try eating a lighter dinner earlier in the evening or save half your dinner for breakfast in the morning.if you still arent hungry in the morning,start with something small like juice or toast (烤面包片) or have a nutritious (营养的) midmorning snack later when you are hungry.so,you say youre on a diet.some people who fear eating breakfast will make them hungrier during the day and they will eat more.it is true that eating breakfast is likely to make you feel hungry throughout the day.thats because your body is working correctly.although you may feel as if you are eating more all day long,in reality you are probably not.not eating breakfast can also cause you to overeat,since a fall in blood sugar often makes you feel very hungry later.to make matters worse,since your body is in a slowed state it will not be able to burn those extra calories very efficiently.if you feed your body healthy snacks and meals throughout the day,you are less likely to become hungry and stuff yourself as soon as you begin to eat.since breakfast is the first and most important meal of the day,choosing the right food is important.the best breakfast foods are fruits,juice,lean (精瘦的) meat,and grain products such as bread,rice,noodles and cereals (谷类)1what is the meaning of the word “fast” in the phrase “break the fast”?amovements. bgoing without food.cquickness. dcertain kind of food.解析:由上下文可知,经过一晚上的消耗,人们需要吃早餐来补充体力。故“fast”应指不吃早餐。答案:b2if you dont want to have breakfast in the morning,according to the writers suggestion,you should_.asee a doctor and have an examinationbhave a little suppercgo to a restaurant to enjoy a good mealdhave a good supper解析:由第三段第三句话可知,作者建议不吃早餐的人,应该稍微吃点晚餐,故b项正确。答案:b3eating breakfast,in fact,makes your body_.awork out of order bproduce too much energycwork well dfeel hungry quicker解析:由第五段可知,虽然吃早餐可能会让你常有饥饿感,那是因为吃过早餐后,你的身体运作正常。答案:c4not eating breakfast will_.asave a lot of money bdo harm to your healthcdo good to your health dhelp you keep in shape解析:文章第六段阐述了不吃早餐的害处,如“暴饮暴食”“低血糖”等等。答案:bi dont think there is anything wrong with your blood.the key to your problem is long nap (打盹,小睡) after dinner.if you didnt sleep for hours during the early part of the evening,you would be more ready to sleep at bedtime.if you didnt nap after dinner,you would not want to stay up so late,and you would not feel the need to take a sleeping pill.the pill is still working in your system when you get up in the morning.this helps account for the fact that you feel tired all day.you should get out of the habit of sleeping during the evening.right after your evening meal,engage in some sort of physical activitya sport such as bowling,perhaps.or get together with friends for an evening of cards and conversation.then go to bed at your usual time or a little earlier,and you should be able to get a good nights rest without taking a pill.if you can get into the habit of spending your evenings this way,i am sure you will feel less tired during the day.at first it may be hard for you to go to sleep without taking a pill.if so,get up and watch television or do some jobs around your house until you feel sleepy.if you fall asleep and then wake up a few hours later,get up but do not take a sleeping pill.read a while or listen to the radio,and make yourself a few hours sleep that night,you will feel better in the morning than you usually feel after taking a pill.the next night you will be ready to sleep at an earlier hour.the most important thing is to avoid taking that nap right after dinner and avoid taking pills.5according to the writer,it is difficult for you to go to sleep because_.ayou get the habit of staying up latebyou havent taken sleeping pillscyou sleep for hours after dinnerdyou fail to do some exercises解析:细节理解题。由第一段的第二、三句可知。答案:c6which of the following is not true if you want to get out of the habit of sleeping during the evening?

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论