山西省阳城县高考英语阅读理解一轮优选练习(2).doc_第1页
山西省阳城县高考英语阅读理解一轮优选练习(2).doc_第2页
山西省阳城县高考英语阅读理解一轮优选练习(2).doc_第3页
山西省阳城县高考英语阅读理解一轮优选练习(2).doc_第4页
山西省阳城县高考英语阅读理解一轮优选练习(2).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

山西省阳城县2015高考英语阅读理解一轮优选练习(2)及答案【2015高考复习】阅读理解nowadays women appear to have a positive image of themselves as safer drivers than men.in a survey done for insurer metlife,51% of women said they drive more safely.the evidence is on their side:men are 3.4 times more likely than women to get a ticket for careless driving and 3.1 times as likely to be punished for drunk driving.“women are on average less aggressive and more law abiding (守法的) drivers,which leads to fewer accidents,” the report says.however,not all male drivers share the same opinion.of the men surveyed by metlife,39% claimed male drivers were safer.the findings did back them up on one point:automotive knowledge.the report showed that more men are familiar with current safety equipment such as electronic stability control,which helps prevent rollover accidents.auto safety unavoidably matters to money.insurance companies focus on what classes of drivers have the lowest dollar amounts of claims,and for now,that mainly includes women.in general,women pay about 9% less for auto insurance than men.a study by the website insweb also showed that auto insurance rates are lower for women in most states.among individual states,women get the greatest,advantage in wyoming (where they pay 20% less),south dakota and washington,d.c.,where their insurance costs are 16% lower.“more than 11,900 male drivers died in us traffic accidents in 2009,compared with just under 4,900 women drivers” according to the study.“based on miles traveled,men died at a rate of 2.5 deaths per 100 million miles traveled,vs.1.7 deaths for women.”【语篇解读】本文是一篇说明文。文章通过列举一些数据说明现在女性司机似乎比男性司机开车更加安全。1according to the study,female drivers_.aare more aggressive while drivingbare more interested in auto knowledgecare more likely to stick driving lawsdare more familiar with safety equipment解析细节理解题。根据第二段中的“women are on average less aggressive and more law abiding (守法的) drivers.”可知,c项正确。答案c2insurance companies focus on female driver clients probably because they_.acause more accidents on the roadbpay more money to the insurance companiesctake the most part of the insurance clientsdhave the lowest amount of money on insurance claims解析推理判断题。根据第三段第一、二句话可知,对保险公司而言,机动车安全与钱息息相关的,越是安全的驾驶人员索赔就相应的越少,而与男性相比女性司机驾驶更为安全,所以深受保险公司的青睐。答案d3we can infer from the passage that_.amen are 3.1 times more likely to get tickets than womenball women in the usa pay the same for their auto insurancecmore female drivers die every year than male driversdwomen are generally safer drivers than the opposite gender解析细节理解题。根据第一段可知,女性司机相比男性司机而言驾驶更加安全,故选d。根据第二段中的“men are 3.4 times more likely.to get a ticket.”可知,a项错误;根据第三段最后一句可知,b项错误;根据最后一段第一句可知,c项错误。答案d4the writer mainly develops paragraphs by_.agiving examples bmaking comparisonscdrawing a conclusion dpresenting an argument解析推理判断题。根据文中第二至四段中的数据对比可知,作者将女性司机与男性司机进行比较,从而得出女性司机比男性司机更安全的结论,故选b。答案b【2014高考英语福建省莆田市教学质量检查试卷】 drferguson energetically pushed the preparations for his departure,and in person directed the construction of his balloonfor a long time past he had been applying himself to the study of the arab language and the various mandingoe idioms,and,thanks to his talents in language,he had made rapid progressin the meanwhile,his friend,the sportsman,never let him out ofhis sight-afraid,no doubt,that the doctor might take his departure,without saying a word to anybodyon this subject,he tried to discourage him with the most persuasive arguments,which,however,did not persuade samuel ferguson,and wasted his breath,by which the latter seemed to be but slightly movedin fine,dick felt that the doctor was slipping through his fingers the poor scot was really to be pitiedhe could not look upon theblue sky without a wild terror: when asleep,he felt dizziness(眩晕)that made his head turn around;and every night he had visions of crashing down from immeasurable heightswe must add that,during these nightmares,he once or twice fell out of bed. his first care then was to show ferguson a severe bump(肿块)that he had received on the fall“and yet,”hewould add,with warmth,“that was at the height of only three feet一not an inch more一and such a bump as this! only think,then!”this appeal,full of sad meaning as it was,did not seem to touch the doctors heartnot even the shadow of a doubt was ever suggested;and samuel made an intolerable misuse of the first person plural:“ourballoon,our car ;ourexpedition.” dick trembled at them,although he was determined not to go ; he did not want to annoy his friendlet us also disclose the fact that,without knowing exactly why himself,he had sent to edinburgh for a certain selection of heavy clothing,and his best hunting-tools and fire-arms68why did drferguson start to learn new languages?ato keep himself occupiedbto get ready for the departurecto show his talent in languagedto know more about balloon construction69we call infer from the passage that dick .asuffered from a disease during the nightsbgot hurt in a fall from the balloon in the eveningcdecided to take the adventure with the doctor at lastdequipped himself with arms to frighten his friend70which word best describes drfergusons attitude towards his balloon flight?aexcited boptimistic cworried. ddetermined71whats the writing pattern of the passage?anews bfiction cjournal dbiography【参考答案】6871、bcdb 阅读理解air pollution is damaging 60% of europes prime wildlife sites in meadows, forests and bushes, according to a new report.a team of eu scientists said nitrogen emissions(氮排放) from cars, factories and farming were threatening biodiversity. its the second report this week warning of the on-going risks and threats linked to nitrogen pollution.nitrogen in the atmosphere is harmless in its inert(惰性的) state, but the report says reactive forms of nitrogen, largely produced by human activity, can be a menace to the natural world.emissions mostly come from vehicle exhausts(排气), factories, artificial fertilizers(肥料) and animal waste from intensive farming. the reactive nitrogen they emit to the air disrupts the environment in two ways: it can make acidic soils too acidic to support their previous mix of species. but primarily, because nitrogen is a fertilizer, it favors wild plants that can maximize the use of nitrogen to help them grow. in effect, some of the nitrogen spread to fertilize crops is carried in the atmosphere to fertilize weeds, possibly a great distance from where the chemicals were first applied.the effects of fertilization and acidification favor common aggressive species like grasses, brambles and nettles. they harm more delicate species like mosses(苔藓), and insect-eating sundew plants.the report said 60% of wildlife sites were now receiving a critical load of reactive nitrogen. the reports lead author, dr kevin hicks from the university of yorks stockholm environment institute (sei), told bbc news that englands peak district had a definitely low range of species as a result of the reactive nitrogen that fell on the area.“nitrogen creates a rather big problem that seems to me to have been given too little attention,” he said. “governments are responsible for protecting areas like this, but they are clearly failing.” he said more research was needed to understand the knock-on effects for creatures from the changes in vegetation accidentally caused by emissions from cars, industry and farms. at the conference, the representatives agreed “the edinburgh declaration on reactive nitrogen”. the document highlights the importance of reducing reactive nitrogen emissions to the environment, adding that the benefits of reducing nitrogen outweigh the costs of taking action.5. the underlined word “menace” is used to express that the reactive nitrogen, largely produced by human activity can be _.a. frighteningb. threateningc. uniqued. unusual6. we can infer from the passage that _.a. its harmless to have reactive nitrogen existing in the atmosphereb. reactive nitrogen emissions help aggressive species less than cropsc. the harm to those delicate species has a negative impact on biodiversityd. reactive nitrogen can fertilize soils and keep their biodiversity7. the team of eu scientists released the second report of nitrogen emissions this week when _.a. no action was taken to stop nitrogen emissionb. governments were willing to protect areas harmed by nitrogen c. “the edinburgh declaration on reactive nitrogen” was agreedd. nitrogen emissions were threatening wildlife sites biodiversity8. which of the following would be the best title for the passage?a. keeping away from nitrogen emissionsb. stopping nitrogen emissionsc. air pollution damaging europes wildlifed. saving europes wildlife【参考答案】5、b 68、cdc 阅读理解-cthe 2010 eustace tilley contestthis marks our third annual contest soliciting(征求) readers opinions on eustace tilley, the magazines iconic dandy(花花公子), who appeared on the cover of the first issue of the new yorker and on almost every anniversary issue since. in celebration of our upcoming 85th anniversary, we invite you to create your own version of the new yorkers dandy.entries to our third annual eustace tilley contest will be accepted from december 17th through january 18th. winners will be featured on n.visit /go/tilley2010 to enter and for complete contest rules.open to legal u.s. and canada residents (except quebec) age 18 and over.video conversations with james surowiecki watch the author of the financial page column in discussion with policymakers, business leaders, and economists. this month, james surowiecki speaks with dan vasella, the chairman and c.e.o. of novartis, about drug prices, health-care, reform, and the appearance of china in the pharmaceutical(制药的) industry. visit /go/vasella today.the big apple circus clown care program the big apple circus clown care program brings joy and laughter to young patients in seven new york city pediatric(儿科的) facilities, and 11 more across the country. 90 specially trained professional “clown doctors” visit nearly 250,000 bedsides a year, interacting with the children, family members and staff. the clown care program is a part of the healing process for children who come to new york presbyterian. the clown unit provides a unique way to reduce the stress associated with being in a hospital. being able to bring a smile to the face of a sick child clearly complements(辅助) the excellent care provided by our doctors and nurses. we are thrilled to include the clown care program as part of our team. please help continue this important work by making a financial contribution today at .9. whose entry will be accepted by the new yorker?a. richard, a post-graduate from quebec, canada, who sent his design on dec.20.b. amy, a 28-year-old asian-american teacher, who sent her design on jan. 20.c. jessie, a 16-year-old student from new york, who sent her design on dec. 29.d. john, a 68-year-old retired engineer from san francisco, who sent his design on jan. 10.10. which of the following is not true about james surowiecki?a. james surowiecki is the author of the financial page column.b. james surowiecki usually has discussions with people from different fields.c. james surowiecki speaks with a chairman about issues of medicine this month.d. visiting /go/vasella, you can watch the conversation of this month between james and an economist.11. _ can be provided by the big apple circus care program for sick children.a. excellent treatment and careb. trained professional doctors and nursesc. unique methods to relieve stressd. special pediatric facilities12. which of the following can be used by the big apple circus clown care program to promote itself?a. we help all children live happy lives.b. our doctors jump through rings to cure the blues.c. every life deserves world class care.d. work together for a healthier world.【参考答案】910、dd 1112、cb 【2015高考复习】阅读理解in white shirt,blue pants,black cloth shoes and two pigtails(辫子),jingqiu gives off an air of great“pure beauty”in zhang yimous new movie under the hawthorn tree.the film tells the story of the sad romance of jingqiu and a handsome young man named laosan.set at the end of the“cultural revolution”(19661976),the pair managed to fall in love although they came from different political environments.before it was released,moviegoers speculated(推测)on just what this“pure beauty”could be.director zhang complained of how long it had taken him to find the right girl for the part of jingqiua character so innocent that she believed simply lying on the same bed with a man would make her pregnant.it was 18yearold zhou dongyu who stood out from the crowd.according to zhang,zhou had“eyes that are clear like a fountain on a mountainside”born of an ordinary workers family,the shijiazhuang girl was in her final year of high school and working hard for a place in an art college.while some teenagers consider such“pure beauty”illusory(虚幻的),others believe that it speaks of something soulful.purity is all about the innocence that shines through from within,thinks 16yearold tan mengxi of nanjing.“being pure can be simple,not having complicated thoughts and being inexperienced.however,it doesnt mean an ignorant or naive(天真的)person.so,a person is pure in his or her nature if he or

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论