高中英语 Unit5《NelsonMandelaamodernhero》完形填空精品测试训练 新人教版必修1.doc_第1页
高中英语 Unit5《NelsonMandelaamodernhero》完形填空精品测试训练 新人教版必修1.doc_第2页
高中英语 Unit5《NelsonMandelaamodernhero》完形填空精品测试训练 新人教版必修1.doc_第3页
高中英语 Unit5《NelsonMandelaamodernhero》完形填空精品测试训练 新人教版必修1.doc_第4页
高中英语 Unit5《NelsonMandelaamodernhero》完形填空精品测试训练 新人教版必修1.doc_第5页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2013年高一英语精品测试训练:unit 5 nelson mandela-a modern hero 完形填空(人教版必修1)passage 1my mother asked me to go to several garage sales (宅前旧货出售) with her one cool morning.we finally 1 at a pleasant house in the woods.the elderly 2 told me that he and his wife were retired (退休的) teachers.as we were searching,i heard the gentlemans wife say her 3 to someone,and i immediately 4 who she was.she looked at me and said,“youre lisa miller.”i looked at her 5 ,for it had been nearly thirty 6 since i had been in her class.my mother immediately said sorry to her for any 7 that i might have made.she did that again after learning that i wasnt the sweet little child.she thought that if this woman 8 me after so many years,i must have done something 9 .my teacher looked at my mother and 10 said,“oh,no,she was very good.”my teacher 11 that during the last week of school,i 12 her a plant from my mothers garden.it was a lambs ear.she took us to her garden where she planted the lambs ear.over the years it 13 .as i looked down her driveway (车道)with lambs ears on both sides,she said,“every day when i leave my house and drive up the driveway,i think of you.and when i come home they 14 me,i think of you.”tears 15 my eyes.there at her home was a piece of my life that she had raised.at that moment,she taught me more about 16 than i could imagine.we give pieces of ourselves every day 17 thought.we seldom imagine the effects (影响) that we have on others lives.that piece may grow and spread,becoming a(n) 18 part of a life.in the end it isnt the big things that matter, 19 the small things that make all the 20 in the world.1.a.startedb.searchedc.stoppedd.left2.a.workerb.ownerc.buyerd.player3.a.priceb.addressc.named.age4.a.realizedb.forgotc.learnedd.guessed5.a.surprisinglyb.worriedlyc.boredlyd.tiredly6.a.monthsb.yearsc.daysd.weeks7.a.futureb.fightc.excused.trouble8.a.consideredb.sawc.rememberedd.found9.a.terribleb.luckyc.friendlyd.special10.a.loudlyb.silentlyc.angrilyd.softly11.a.explainedb.reportedc.warnedd.ignored12.a.stoleb.boughtc.chosed.brought13.a.disappearedb.diedc.felld.spread14.a.acceptb.sendc.greetd.help15.a.gave upb.came intoc.turned tod.took away16.a.lifeb.gardenc.plantsd.lessons17.a.withb.byc.withoutd.through18.a.necessaryb.unimportantc.larged.whole19.a.thoughb.butc.becaused.so20.a.effortb.wayc.decisiond.difference【语篇解读】作者与母亲一同去旧货市场买东西,没想到遇到自己差不多三十年未见的老师。令作者更为惊奇的是当年送给老师的一株植物,在老师的精心培育下,不断繁衍,布满了车道的两旁。这深深地教育了作者,让她从中悟出了人生的真谛。1.c 文章首段说作者和母亲到宅前旧货出售市场逛一逛。本句中的finally说明她们最终到达了一处地方,停了下来。2.b 根据garage sales“宅前旧货出售”可知这里指a pleasant house的所有者,故选owner。3.c 从下文可知,此处选name“名字”符合语境。4.a 从下文i had been in her class可知卖旧货人的太太是作者的老师,因此,当听到这个人说出她自己的名字时,作者很快就“意识到(realized)”她是谁。5.a 从后半句来看,她们俩差不多三十年没有见面,因此,与老师相遇,作者倍感惊奇。6.b 下文的after so many years和over the years是提示。7.d 母亲说抱歉,是因为母亲为孩子可能在上学期间给老师带来的麻烦而道歉,故选trouble。8.c 根据上下文可知,此处应选remembered。9.a 在作者母亲的眼里,差不多三十年了,这个老师还能够记起自己孩子的名字,那说明孩子当时是做了很糟糕的事情,否则她不会这么长时间还记得。故选terrible。10.d 根据下文老师对作者所送植物的培育可知,老师是温和地说作者表现很好,故选softly。11.a 本段是老师解释为什么她说作者是个好孩子。12.d 根据“a plant from my mothers garden”可知是作者从母亲的花园里带来一株植物给老师。13.d 作者当时是带来一株植物,而现在车道的两旁全是这种植物,这说明这株植物在老师的培育下繁衍开来。14.c 当老师回家的时候,这些植物向她打招呼,greet在这里是拟人化的描述。15.b 作者深受感动而热泪盈眶。come into“涌入”。16.a 通过这件事,作者感到老师又教给了自己更多的生活真谛。从下文the effects(影响) that we have on others lives可以看出。17.c 根据下文的we seldom imagine.可判断此处应选without。18.a 根据下文 it isnt the big things that matter,but the small things.可知,往往起重要作用的不是大事情,而是那些微小的事情,说明小事情变成了生命中必需的部分。19.b but与前面的not构成not.but.“不是而是”。20.d 短语make all the difference的意思是:关系重大,大不相同。所以此处表示:事虽小,但意义重大。passage 2our third grade class was listening to our teacher,miss pratt.she told us she was not 1 that we were not making the progress she had expected with multiplication tables(乘法表).i 2 that i had spent too much time playing with my friends instead of 3 .i had let down (让失望)my 4 ,who was the kindest one i had ever known.every day near the close of school,she would 5 to us,or tell us stories about her childhood.most 6 ,she made us feel that she 7 us and that we were important.i had a scar (伤疤) below my nose 8 a serious car accident.having been called“running nose” by many other children,i didnt 9 myself.although my parents said i was 10 ,i did not see myself that way.at the end of one school day,i 11 in my classroom,waiting for my mother to take me home.miss pratt sat at her desk with another teacher and talked.i heard they were saying,“ 12 is she? she is lovely.”my teachers answer was,“i 13 ,bernice is pretty.”pretty! the word drew my 14 .teachers would be 15 .maybe it was true.at that moment i made the 16 to be the first child in my class to learn the tables.no one was going to 17 me.this time i believed in myself.about one week later,miss pratt told the class that i was the first one to 18 the tables and she was very 19 of me.the class 20 and clapped.for the first time,i felt truly good about myself.1.a.sadb.surprisedc.angryd.happy2.a.forgotb.regrettedc.believedd.requested3.a.changingb.drawingc.studyingd.writing4.a.friendb.teacherc.classmated.parent5.a.listenb.turnc.readd.reply6.a.probablyb.exactlyc.frequentlyd.importantly7.a.cared aboutb.looked afterc.worried aboutd.brought up8.a.asb.sincec.afterd.until9.a.likeb.losec.askd.hide10.a.smartb.humorousc.prettyd.special11.a.joinedb.livedc.enjoyedd.remained12.a.howb.whoc.whatd.where13.a.agreeb.meanc.seed.hope14.a.actionb.attitudec.answerd.attention15.a.reliableb.patientc.simpled.strict16.a.choiceb.decisionc.effortd.difference17.a.controlb.hurtc.stopd.invite18.a.learnb.showc.maked.find19.a.fondb.proudc.afraidd.tired20.a.leftb.settledc.stoodd.smiled答案:1.d 老师对“我们”在记乘法表方面没有取得进步而不高兴。2.b 由i had spent too much time playing with my friends和i had let down(让失望) my 可知,“我”因为浪费了时间而“后悔”。3.c 和playing with my friends形成对比的应该是“学习”。4.b 由my teachers answer was和上下文的内容可知,miss pratt是“我”的“老师”。5.c 由who was the kindest one i had ever known和or tell us stories about her childhood可知c为最佳选项。6.d 与给学生讲故事相比,关心他们的成长更为重要。所以选d。7.a 由who was the kindest one i had ever known和that we were important可以推出老师平时很“关心”学生。8.c “我”是在一次车祸“后”脸上留下了一条疤痕,所以选c。9.a 因为其他孩子的嘲笑,“我”感到自卑,并不“喜欢”自己。10.c 由下文中的maybe it was true.可以推知之前父母说“我”“漂亮”,但“我”并不相信。11.d 由waiting for my mother to take me home可知,“我”放学后“留在”教室里。12.b 另一位老师并不认识“我”,所以向miss pratt询问“我”是“谁”。13.a 由bernice is pretty可知,miss pratt“同意”另一位老师说的she is lovely.14.d 由后面“我”的反应可知,pretty这个词引起了“我”的“注意”。15.a 由下文中的maybe it was true.可知,“我”认为老师是“可信赖的”人。16.b 受到老师的称赞后,“我”下“决心”更加努力地学习。17.c 由下文中的this time i believed in myself.可知,没有人能“阻挡”“我”的决心。18.a 由上文中的the first child in my class to learn the tables可知,“我”记住了乘法表,所以选a。19.b 因为“我”是第一个学会乘法表的,所以老师为“我”感到“骄傲”。20.d 由空格后的clapped可知,同学们为我感到高兴,所以选d。passage 3my mother used to ask me what is the most important part of the body.through the years i would 1 the correct answer.when i was younger,i thought 2 was very important to us as humans,so i said,“my ears,mummy.”she said,“no.many people are 3 .keep thinking about it and i will ask you again soon.”several years passed before she asked me again.since making my first 4 ,i had often thought over the question.so this time i told her,“mummy,it must be our eyes.” she looked at me and said,“you are 5 fast but the answer is not correct because there are many people who are blind.” 6 the years,mother asked me a couple more 7 and always her response to my answers was,“no,but you are getting 8 every year,my child.”then last year,my grandpa 9 .everybody was crying.my mum looked at me when it was our 10 to say our final goodbye to grandpa.she asked me,“do you know the most important body part yet,my dear?”i was 11 when she asked me this now.i always thought this was a 12 between her and me.she saw the 13 on my face and told me,“this question is very important.it shows that you have really 14 your life.” i saw her eyes well up with tears.she said,“my dear,the most important body part is your 15 .”i asked,“is it because they hold up your head?” she replied,“no,it is 16 on them a crying friend or loved one can rest their heads.i only hope that you have enough 17 and friends that you will have a shoulder to cry 18 when you need it.”then and there i understood the most important body part is not a 19 one.“it is sympathetic (同情的) to the pain of 20 .”1.a.noticeb.believec.doubtd.guess at2.a.loveb.healthc.soundd.sight3.a.blindb.deafc.invisibled.thoughtful4.a.discoveryb.decisionc.attemptd.suggestion5.a.learningb.thinkingc.growingd.changing6.a.beforeb.tillc.beyondd.over7.a.waysb.thingsc.questionsd.times8.a.strongerb.tallerc.smarterd.nicer9.a.leftb.got illc.diedd.got wounded10.a.dutyb.turnc.pityd.chance11.a.shockedb.satisfiedc.interestedd.excited12.a gameb.testc.matchd.secret13.a.worryb.puzzlementc.regretd.pain14.a.enjoyedb.foundc.dislikedd.lived15.a.shouldersb.feetc.handsd.hair16.a.howb.becausec.whyd.whether17.a respectb.favourc.loved.fun18.a.byb.onc.aboved.for19.a.valuableb.usefulc.selfishd.precious20.a.othersb.the deafc.grandpad.the blind答案:1.d 由下文可知,作者这些年一直在猜测正确答案。2.c 由下文的ears可知是声音。3.b 由no.可知此处表示转折,有许多人是听不见声音的,是聋的。4.c 自从第一次试着回答那个问题后,我就经常在思考这个问题。5.a 妈妈夸我学东西有进步。6.d over the years相当于during the years,意为“这些年来”。7.d 妈妈又问了我几次这个问题。8.c 由上下文可知,每次回答时,我都认真思考了,妈妈夸我变得更聪明了。9.c 由下文可知,爷爷去世了。10.b 轮到我们和爷爷的遗体告别。it is/was ones turn to do sth.轮到某人做某事。11.a 在这种场合下,妈妈再次问这个问题让我很吃惊。12.a 我原以为这只是我和妈妈之间的一场游戏。game在此处指母子之间问问题和答问题的举动。13.b 母亲看出我脸上的困惑,然后向我解释。14.d live ones life意为“活过,生活”,是固定搭配。15.a 由下文的they hold up your head可知应是shoulders。16.b because表示原因,与上句is it because they hold up your head?相照应。17.c 妈妈希望我拥有足够的爱和在需要的时候可以依靠肩膀哭泣的朋友。18.b to cry on是不定式作定语,修饰前面的a shoulder。19.c selfish自私的。20.a 它是对别人的痛苦的同情。passage 4it was at 6:00 am that i arrived at the hospital kitchen.“hi,im janet.”i tried to sound cheerful,although i already knew that it was 1 to work with rose.rose,a middle-aged woman,stopped what she was doing and 2 me over her glasses.i could tell from her expression that she wasnt 3 to see a student worker.“what do you want me to do? 4 the coffee?” rose 5 and went away.i filled the pot with cold water and began making coffee when rose suddenly 6 and took over,“thats not the 7 to make coffee.”i was 8 as i just followed the steps our supervisor(指导员)showed us. 9 i did pleased her.all morning her eyes missed nothing and her words 10 me.totally tired,i came home late that afternoon.fighting back 11 ,i thought of my situation alone in my room.should i see if my supervisor would change my 12 ? but i dont want to 13 .then i had the answeri needed to 14 her.working with rose the next morning,i 15 her sharp (刻薄的) words and did things in her way as much as possible.things began to 16 over the next few days.she became 17 to me.as i worked with this 18 woman,i listened to hersomething no one else had done.i never 19 rose again after that summer, 20 i still remember her.that summer i learned a lesson that love is the best way to turn an enemy into a friend.1.a.usefulb.interestingc.stranged.difficult2.a.smiled atb.shouted atc.looked atd.cared about3.a.sadb.pleasedc.nervousd.interested4.a.startb.servec.buyd.find5.a.noddedb.bentc.spoked.stood6.a.agreedb.decidedc.appearedd.calmed7.a.timeb.wayc.placed.student8.a.seriousb.excitedc.boredd.shocked9.a.nothingb.somethingc.anythingd.everything10.a.attractedb.hurtc.movedd.taught11.a.fearb.worryc.prided.tears12.a.mindb.projectc.workd.tool13.a.get downb.give inc.go awayd.come up14.a.noticeb.trustc.showd.love15.a.enjoyedb.judgedc.ignoredd.considered16.a.chan

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论