课时讲练通高中英语 模块质量评估(二)外研版必修4.doc_第1页
课时讲练通高中英语 模块质量评估(二)外研版必修4.doc_第2页
课时讲练通高中英语 模块质量评估(二)外研版必修4.doc_第3页
课时讲练通高中英语 模块质量评估(二)外研版必修4.doc_第4页
课时讲练通高中英语 模块质量评估(二)外研版必修4.doc_第5页
免费预览已结束,剩余17页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

模块质量评估(二)(module2)(120分钟150分)第卷第一部分听力(共20小题; 每小题1. 5分, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. what does the man mean?a. he tested the mp3 player before he left the store. b. the mp3 player he bought was very cheap. c. there is no need for him to test the mp3 player. 2. what do you know from the mans replies?a. he lost marys digital camera. b. he was badly pressed with his work. c. he was sure that the digital camera could be found. 3. where does the conversation take place?a. in a hotel. b. in a restaurant. c. in a theatre. 4. where is the woman going first?a. to the cinema. b. to a concert. c. to the bank. 5. whats the matter with the woman?a. she has caught a bad cold. b. she stayed online too long. c. she is allergic to paint smell. 【听力材料】text 1w: did you test the mp3 player before you left the store?m: test it?well, it wasnt cheap mp3 player. you know, its a good brand. i trust its quality. text 2w: i hear mary had already foundher lost digital camera. m: really?goodness. i was under pressure because that wasmy fault. text 3w: heresyour coke. are you ready to order?m: can i wait one more minute?my friend hasnt come yet. text 4m: would you like to go to the cinema with me?w: id like to. but i have to go to the bank, and then my friends and i are going to a concert. text 5m: hey, are you ok?tell me that you either have a cold or a cough. w: neither. its just thati cant stand this smell of paint in the living room. any idea of how to get rid of it?m: well, maybe we can surf the internet and see if we can come up with something. 答案: 15.cabcc第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。6. what are the speakers mainly talking about?a. whose wallet it is. b. where the wallet is. c. what is in the wallet. 7. what will the man do?a. go to the supermarket. b. search in the house. c. make a phone call. 听第7段材料, 回答第8、9题。8. when is the woman available for the meeting?a. in the 4th week of may. b. in the 3rd week of may. c. in the 1st week of may. 9. where is the meeting going to be held?a. in mexico city. b. in chicago. c. in toronto. 听第8段材料, 回答第1012题。10. what is not mentioned about the womans work?a. visiting friends. b. taking the dog for a walk. c. bathing the baby. 11. what does the dialogue mainly express?a. housewives need for a change in their life. b. housewives need for proper jobs. c. mens dissatisfaction with their wives. 12. what can we learn from the dialogue?a. the woman does not want her husband to go out and work. b. the husband does not understand his wifes feelings. c. the husband does not care for his wife at all. 听第9段材料, 回答第1316题。13. what does the woman ask the man to do at first?a. cleaning the cookers. b. drying up. c. washing up. 14. who ate with the woman yesterday?a. nobody. b. the man. c. her husband. 15. what does the woman want to throw?a. some leftovers. b. the tea towel. c. old cookers. 16. whats the most probable relationship between the two speakers?a. husband and wife. b. close friends. c. relatives. 听第10段材料, 回答第1720题。17. what is the biggest problem in the city?a. too much pollution. b. too many foreigners. c. too large a population. 18. why are buses slow and uncomfortable?a. because the road conditions are bad. b. because there are only a few cars. c. because all the people are using them. 19. what is the percentage of garden occupying?a. 99% of homes have no gardens. b. 89% of homes have no gardens. c. 79% of homes have no gardens. 20. what is the speakers first suggestion?a. building houses in the countryside. b. using all the existing free space in the cities. c. moving people to the mars. 【听力材料】text 6m: im starting to get worried. i cant seem to find my wallet. have you seen it?w: it might be on your desk. have you checked?m: yes, its not there. ive looked all around the house and i cant find it. w: do you think it could be at one of the stores you went to this morning?m: thats what im starting to think. w: so what was the last store you went to?m: let me see. . . it was the supermarket. i guess i must have left it there. w: well, youd better give the supermarket a call. m: ok, i will. text 7m: hello, may i speak to mrs shaw, please?w: yes, this is anne shaw speaking. m: hi, mrs shaw. this is eric from london. w: hi, eric. how can i help you?m: im arranging our next project team meeting, and i just want to check some possible dates with you. w: fine, let me get my diary. okay, which dates are you looking at?m: ive spoken to the others, andthey will be available in the first, third and fourth week of may. which one would you prefer?w: well, i prefer the last week if possible. m: i think there is no problem with that. w: ok, great, by the way, where is the meeting taking place this time?m: it was going to be in london. but i spoke to carlos in mexico city, andhe suggested chicago. he thinks it will be more convenient for most of the team. w: hes probably right. itll certainly be much easier for me as well. because i can fly from toronto, and im sure you can find a meeting room somewhere near the airport. m: thats a good idea. text 8m: whats the matter?w: its just life. its so boring and dull. m: oh, but youve got tommy. w: but hes only a baby!its all right for you. youll leave the house in five minutes. ill be here all day. when will you come home?you wont come home till seven oclock. m: one of us must go to work, dear. w: yes, but your day is interesting. my day is the same every day. m: my work isnt always interesting. w: i know, but you travel around, you meet different people and you do different things. who will i meet today?what will i do?er, ill wash up, feed the baby, do the washing, clean the house, bathe the baby and walk the dog. m: but. . . but. . . dear. w: then ill feed the baby again, put the baby to bed. what a life!text 9w: can you give me a hand with some things in the kitchen?i dont think i can finish everything in time. m: ok, what do you want me to do?w:first of all, i need you to do the drying up. im almost finishing the washing up. im going to clean the cooker when i finish. m: ok. ill put the plates and cookers away as i dry them. where is the tea towel?oh, here it is. w: well have this finished in no time if we work on it together. m: while youre cleaning the cookers, ill wipe the bowls. that was a great meal, by the way. w: actually, it was just some leftovers from yesterday.i made far too much food to eat alone. i am glad you could come over to help me finish it. m: my pleasure!this tea towels a little ragged. do you have another one?w: yes. look in that drawer.i should throw the old one out. m: keep it and use it as rags. you can clean your bicycle with it. text 10there are seven million people in my city. everyone lives within 15 kilometers off the center. wow!all cities of this size suffer from the modern problem of air pollution, which is the biggest problem at present. you must disagree that overcrowding affects every part of our lives in the city. heres an example. we often face difficulties with both public and private transport. buses can be slow and uncomfortablebecause all the people are using them. and using cars is almost impossible in some cities. youve guessed the resulttraffic jam! parking in the rush hour? forget it! another area of our lives that is affected is the actual space were living in. space? thats a joke! in cities people often have to share narrow stairs with strangers and move around small rooms.and 99% of homes have no gardens. this can cause problems with neighbors and stress within families. there are two main things that could be done. my first suggestion is that there should be more planning. letsuse all the existing free space in the cities. my second advice sounds a little difficultthe government should encourage areas outside big cities to become less dependent on city centers. 答案: 610.bcaba 1115.abbab 1620.bacab 第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中, 选出最佳选项。adenvers bus system(rtd)works best if you are based in the downtown area. for any information, see the phone number and website below. to pick up schedules or talk to an rtd employee in person you can go to the civic centre station or the market street station. the civic centre station is located at the south end of the 16th street mall(take the free bus to the south end of the line). the market street station is located at the 16th street market(take the free bus to the north end of the line). youll be able to find all schedules for buses in the rtd system. youll also be able to buy any pass, etc. . all monthly passes and 10 ticket coupon(优惠券)books(pay for 10 bus rides at a time)can be bought at any king sooners store in the denver subway area. all buses have bike holders on the front of the bus. these can be used at no extra charge, but it is your responsibility to load and unload your bike. the driver is not allowed to assist you. you can bring a bicycle on the light rail trains during off peak hours(非高峰时间)it doesnt cost extra. they just ask that you board at the back of the train. all buses are wheelchair accessible. the trains go from 30th & downing streets to santa fe & mineral every 15 minutes or sodepending on the time of day. fares $1. 25 for all stops between downtown and hampden ave and $2. 50 for any trip further south than that. bicycles are allowed on the trains, but only in the back cars and only during non-peak hours. theme: busphone: 303-299-6000website: www. rtd. denver. com【语篇概述】本文为旅行指南。主要介绍了denver交通系统的整体情况。21. if you want to find out the fares of buses, which of the following is not a good way?a. dial the number 303-299-6000. b. land on www. rtd. denver. com. c. go to the bus station directly. d. pay for 10 rides at a time. 【解析】选d。逻辑推理题。由文章第一段第二句话“for any information, see the phone number and website below. ”可知a、b两项正确; 文章紧接着提到如果你要拿时间表或与rtd员工交谈, 你可以去车站, 到车站去问一下当然是好的主意; 而一次性地购买10次乘车的票是为了得到优惠券, 故d项不对。22. according to the passage, the underlined word“pass”in paragraph 1 may refer to _ . a. the ticket for entering or leaving the bus stationb. the book for 10 ticket coupon or for free chargec. a long time ticket for admitting a passenger to a busd. the book containing all the service information【解析】选c。词义猜测题。由第一段“all monthly passes. . . ”可知实际上指的是月票, 故pass在文中应当是指车票, 故选c项。23. the biggest advantage of the rtd bus service may lie in the fact that _ . a. the driver may actively help you set your bike on the trainb. passengers can ask for the driver to get their bikes off the busc. the driver can make room for the bikes any timed. the passenger can carry his bike to the train during some time【解析】选d。细节理解题。由第一段中的“you can bring a bicycle on the light rail trains during off peak hours. . . ”可知, 在非高峰时间, 乘客可以将自行车带到轻轨火车上去, 故选d项。根据上文, 司机是不允许帮助乘客搬动或卸下自行车的, 故a、b两项不对; 在高峰时间车上不得装载自行车, 故c项不对。24. from the passage, we can infer that _ . a. many people turn to riding bikes during rush hoursb. many people prefer sitting on wheelchairs on busesc. it takes 15 minutes to go to santa fe & mineral from 30th & downing streetsd. the fare for the trip from downing streets to hampden ave is $1. 25【解析】选a。推理判断题。由文章的内容可知, 在高峰时间一般是不允许将自行车带到汽车或火车上的, 那么更多的人就会改骑自行车, 故选a项。轮椅并不是任何人都可以坐的, 故b项错误; 由第二段的内容可知, 从30th & downing streets到santa fe & mineral的火车大约每15分钟一班, 并不是坐车15分钟就到了, 故c项错误; d项不能从原文中得到答案。bon tuesday, official chinese media said that 9, 500 kilometers of railway lines will cross the region of 100 million peopleawkwardly called jing-jin-jiby 2020. under the plan, residents of the two-city, one-province urban jungle will be able to travel between major centers by rail in just 60 minutes. that should be good news to beijings commuters(通勤者), many of whom use private cars to get to work giving rise to some of the worst traffic congestion in the world. every workday in 2013, traffic jams in the city lasted one hour and 50 minutes on average, up 25 minutes from the year-earlier period. during vacation periods, traffic jams can sometimes be even worse as many people take to the roads to escape the capital. in the recent may day holiday, a traffic jam of 55 kilometers in length formed on one of the highways leaving beijing, according to the website of state-controlled china radio international. for now there appears to be no sign of a let-up in chinese desire to own a car. last year almost 18 million passenger cars were sold in the country, making it the worlds largest market. consultancy ihs automotive forecasts that figure to grow by just over 10% this year. experts say poor urban planning is also at fault and say cities like beijing put too much stress on building infrastructure(基础设施)and not enough on integrating(整合)different transport modes such as rail and road or building up public transportation systems. still, beijing city planners increased attention to suburban rail offers some hope that life in what combined would be the worlds largest city might be about to get a little easier. 【语篇概述】本文介绍了到2020年, 拥有1亿人口的京津冀将形成9 500千米的铁路网。根据这一计划, 这两市一省的居民坐火车只需60分钟就能完成京津冀主要中心之间的穿行。25. how do most of beijings commuters go to work now?a. by train. b. by bus. c. by plane. d. by car. 【解析】选d。细节理解题。根据第二段的“that should be good news to beijings commuters, many of whom use private cars to get to work. . . ”可知, 北京通勤者中的许多人开私家车上班。故选d。26. which of the following is right according to paragraph 3?a. every workday, traffic jams in beijing in 2013 lasted longer than in 2012. b. traffic jams on weekends are not so serious as on workdays. c. traffic jams in beijing in 2013 were improved. d. traffic jams in beijing in 2012 only lasted 25 minutes. 【解析】选a。细节理解题。根据第三段可知, 北京在2013年平均每个工作日会有持续1小时50分钟的交通拥堵, 拥堵时间较上年延长了25分钟。故选a。27. why are traffic jams worse during vacation periods?a. because more people go to beijing. b. because more people leave beijing. c. because more roads are blocked. d. because more roads are being repaired. 【解析】选b。细节理解题。根据第四段的“during vacation periods, traffic jams can sometimes be even worse as many people take to the roads to escape the capital. ”可知, 在节假日, 交通拥堵情况有时会更加严重, 因为会有很多人离开北京。28. the underlined word“let-up”in paragraph 5 means _ . a. increaseb. fallc. saled. improvement【解析】选b。词义猜测题。根据第五段的内容可知, 此处指中国民众买车的愿望似乎还没有减弱的迹象。let-up和fall都表示“降低, 减少”。charvard researchers have created a tough, low-cost, biodegradable(可生物降解的)material inspired by insects hard outer shells. the materials inventors said it has a number of possible uses and someday could provide a more environmentally friendly alternative to plastic. the material, made from shrimp(虾)shells and proteins produced from silk, is called“shrilk”. it is thin, clear, flexible and strong. a major benefit of the material is its biodegradability. plastics toughness and flexibility represented a revolution in materials science during the 1950s and 1960s. decades later, however, plastics very durability(耐用性)is raising questions about how appropriate it is for one-time products such as plastic bags, or short-lived consumer goods, used in the home for a few years and then cast into a landfill where they will degrade for centuries. what is the point of making something that lasts 1, 000 years?shrilk not only will degrade in a landfill, but its basic components are used as fertilizer(肥料), and so will enrich the soil. shrilk has great potential, the inventors said. materials from which it is made are plentiful in nature, found in everything ranging from shrimp shells, insect bodies to living plants. that makes shrilk low cost, and its mass production possible. work on shrilk is continuing in the lab. the inventors said the material becomes flexible when wet, so theyre exploring ways to use it in wet environments. theyre also developing simpler production processes, which could be used for non-medical products, like for computer cases and other products inside the home. theyre even exploring combining it with other materials, like carbon fibers, to give it new properties. 【语篇概述】本文主要介绍了一种新型材料shrilk。由于其低成本、环保等诸多优点, 有望成为塑料的替代品。29. paragraph 1 of the passage is mainly about shrilks. a. remarkable designb. interesting namec. major featuresd. basic elements【解析】选c。细节理解题。由文章第一段第一句“harvard researchers have created a tough, low-cost, biodegradable material. . . ”和最后一句“it is thin, clear, flexible and strong. ”可知第一段主要介绍了这种新材料的特征。30. what has become a concern about plastic?a. using it properly. b. producing it cheaply. c. developing its properties quickly. d. evaluating its contributions fairly. 【解析】选a。细节理解题。由第二段中“. . . plastics very durability is raising questions about how appropriate it is for. . . ”一句可知, 人们关切的是如何正确使用塑料。31. what are the inventors doing in the lab?a. replacing carbon fibers with shrilk. b. testing shrilks use in wet conditions. c. making shrilk out of used household goods. d. improving shrilks flexibility for medical purposes. 【解析】选b。细节理解题。由文章最后一段前两句“work on shrilk is continuing in the lab. the inventors said the material becomes flexible when wet, so theyre exploring ways to use it in wet environments. ”可知b项正确。32. which of the following can be the best title for the passage?a. recent progress in environmental protectionb. benefits of insects in scientific researchc. the harm of one-time

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论