高考英语一轮复习课时作业22 Unit 2 The United Kingdom 新人教版必修5(江西专用).doc_第1页
高考英语一轮复习课时作业22 Unit 2 The United Kingdom 新人教版必修5(江西专用).doc_第2页
高考英语一轮复习课时作业22 Unit 2 The United Kingdom 新人教版必修5(江西专用).doc_第3页
高考英语一轮复习课时作业22 Unit 2 The United Kingdom 新人教版必修5(江西专用).doc_第4页
高考英语一轮复习课时作业22 Unit 2 The United Kingdom 新人教版必修5(江西专用).doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时作业(二十二)必修5unit 2 the united kingdom限时:30分钟.单项填空1i have _ high temperature and _ sore throat.well, you may have the flu.aa; a bthe; the cthe; a da; the2with so much work filling my mind, i almost _.abreak up bbreak awaycbreak down dbreak in3_, the bookseller gave him something else as a present. ato the boys delightbto the boys surprisedcto the boy joydto make the boys happy4go and ask her _ come.ok.awhat time would she like tobat what time shed like to cwhen would she like todwhen does she like to5the medical team is _ three doctors and a nurse.amade up of bmade ofcconsisted of dconsisting of6as we joined the big crowd, i got _ from my friends.aseparated bsparedclost dmissed7he said he _ his old friends for a long time. adidnt see bwouldnt seechasnt seen dhadnt seen8he called me this morning and asked where _ last night. adid i go bwere ici was di had been9would you like to see a film with us this evening?id like to. but i cant _ the time because i have to finish my composition.apass btakecafford dspend10in the dream peter saw himself _ by a fierce wolf, and he woke up with a start.achased bto be chasedcbe chased dhaving been chased11can i call on her next week?yes, if _.ayou are convenientbyou will be convenientcit is convenient to youdit will be convenient to you12when did you find your pocket _?it was when i was going to work by bus.ato pick bto be pickedcpicked dpicking13i want to see all of his films, especially the one you _ just now.areferred to blinked tocmentioned to dtalked to14as for the incident, he only told us the main facts, _ most of the details.aputting out btaking out cbringing out dleaving out15cliff, i lost your bike at school. i suppose i should pay for it.oh, _. it was an old bike anyway.atake it easy bokcdont say so dforget it.阅读理解school meals are junk and dont provide the nutrition a body needs to grow, says jamie oliver, and he decides to do something about it. schoolchildren in france who eat school dinners are likely to have a wellbalanced, fourcourse meal with fresh ingredients (成分) costing up to 1.10 to make. but british schoolchildren are fed mainly cheapprocessed meat, frozen pizzas and potato smiley faces, costing on average just 37 pence per meal. in fact the money spent on school dinners is so small that schools can afford only what some people describe as junk food rather than fresh natural ingredients. this means that their meals dont provide the nutrients and goodness childrens bodies need to develop properly. no wonder theres growing concern about the health of the nations schoolchildren. celebrity chef jamie oliver was so concerned about school dinners that he decided to try to improve them by teaming up with the kitchen staff at kidbrooke school in grenwich. he took a lot of time to learn how to get the kids to stop eating the junk and move to healthy food. this is not easy! but it is possible with some hard work and determination! after a lot of hard work from both jamie and the schools cooks, kidbrooke is now serving some of the best school food in britain. the menu includes fresh butchers sausages with creamy mash and onion gravy, chilli corn with basmati rice and fresh fruit salad. incredibly, jamie and the staff managed to create this healthier menu with the same 37 pence budget. but the school chefs admit cooking healthy food isnt as easy as simply putting burgers and chips in the oven. then came the good news! the government has promised to spend 280 million to improve school dinners across the country. well done jamie! this means that the national average cost will rise from 37p to 50p in primary schools and from 37p to 60p in secondary schools.16what does the author try to tell us in the first paragraph? aschool meals in france are the most expensive in the world. bbritish schools dont provide the students with healthy food. cschool meals in britain are cheaper than those in france. dbritish school meals include many kinds of healthy food.17british schools provide students with such meals because_. amost of the school children are too fat bpeople show little concern about the health of schoolchildren cschools dont have enough money dschools dont want to spend much money18from the passage we can see that_. athe british government ignores schoolchildrens health bjamie creates a healthy menu with the help of the government cschoolchildren in britain will have the best meals dcooking healthy food is not an easy job19the good news for the british is that_. aschoolchildren will have the best food in britain bthe menu jamie oliver created is the best cparents have begun to pay attention to childrens food at school dthe government has begun to do something about the fact20what is the best title for this newspaper story? aa healthier menu for school dinners bschoolchildren in britain cant develop properly cdinners lacking nutrients in school dschools with the best food.阅读表达阅读下面短文并回答问题,然后将答案写到相应的横线上(请注意问题后的词数要求)。1 canadian culture was heavily influenced by british culture and traditions. now one can also notice the influence of american culture. over the years, lots of people have moved to canada. there has been a healthy change of canadians ideas that has resulted in the development of certain special features in canada. the people of canada have always been proud of their diverse cultural backgrounds. 2 art: canada has some of the most wonderful classical works of art. in the year 1930, artists began developing their own personal style. the “group of seven” is considered to be the first group of native artists to create their own style. 3 language and religion: because of its diverse cultures, canada has two official languages, english and french. there is _. a number of people in canada have confirmed that they have no religious belief, though there are many other groups that follow protestantism as a religion. 4 literature: the literature of canada basically shows the different cultural influences of other countries. some of the early works were divided according to the region of canada from which the author came, but there were also authors who gave a humorous touch to serious contents. a number of authors have been awarded for their literature works. 5 music: music in canada has seen many developments in styles along the way. many canadian musicians have earned worldwide fame. from folk music to rock, canadian music continues to entertain people. in recent years, music from asia and africa has found quite a fan following in canada. 21what is the main idea of the text? (no more than 3 words)_22fill in the blank in paragraph 3 with proper words. (no more than 3 words)_23what does the word “their” (line 7, paragraph 1) refer to? (no more than 2 words)_24canadian culture has been influenced by the culture of many other countries and areas. list all of them mentioned in the text. (no more than 6 words)_25recently, what is the attitude of canadian towards the music from asia and africa? (no more than 5 words)_课时作业(二十二).1.a考查冠词。句意:“我发高烧并且咽喉痛。”“哦,你可能得了流感。”通常用have a temperature/cold/fever/throat/stomachache/cough/headache构成固定搭配。2c考查动词短语辨析。句意:满脑子的工作,我几乎要崩溃了。此处表示“身体垮了;精神崩溃”,所以用break down。break up意为“破碎,分手”;break away (from)意为“脱离”;break in意为“打断;闯入”。3a考查固定搭配。句意:令这个男孩高兴的是,书商给了他一些其他的东西作为礼物。to ones delight意为“使某人高兴的是”,常用的名词还有surprise, excitement, disappointment, joy等。4b考查宾语从句。句意:“去问她什么时候她愿意来。”“好的。”at what timewhen,引导宾语从句,在从句中充当时间状语,宾语从句用陈述语序。5a考查动词短语辨析。句意:医疗队由三名医生和一名护士组成。be made up of consist of,意为“由组成”;consist of无进行时态,也无被动语态。6a考查动词辨析。句意:当我们加入人群时,我与朋友们被分开了。get separated from sb. 意为“和某人分开(分手)”。7d考查动词的时态。句意:他说他很久没见过他的老朋友了。根据主句的he said和间接引语中的时间状语for a long time可知谓语动词要用过去完成时态。8c考查宾语从句。句意:他今天早晨打电话给我,问我昨晚在哪里。asked之后的句子要用陈述句语序,再根据时间状语last night可知要用一般过去时。9c考查动词辨析。句意:“你今天晚上愿意和我去看电影吗?”“我想(跟你)去(看电影),但我抽不出时间,因为我得完成我的作文。”afford the money/time “负担得起这笔钱/抽得出时间”。pass the time意为“打发时间”;take/spend the time意为“花费时间”。10a考查非谓语动词。句意:在梦里彼得看到他自己被一只凶狠的狼追赶,于是他突然被惊醒了。该句中宾语himself和后面的动词chase(追赶)有逻辑上的动宾关系,所以要用过去分词作宾语himself的补足语。find/see sb. doing sth.表示“发现/看见某人正在做某事”。11c考查形容词convenient的用法。句意:“我下个星期能拜访她吗?”“好的,如果你方便的话。”convenient的主语不能是人;在条件句中要用一般现在时表示将要发生的动作。12c考查非谓语动词。句意:“你什么时候发现你的口袋被掏了?”“在我要乘公共汽车去上班的时候。”pick和句中的pocket有逻辑上的动宾关系,所以用过去分词作宾补。13a考查动词短语辨析。句意:我想看他所有的电影,尤其是你刚才提到的那部。refer to意为“提到”;link to意为“与有联系”;mention意为“提到”,不能加to;talk to意为“与某人谈话”,故选a。14d考查动词短语辨析。句意:至于这件事,他只告诉了我们主要的事实,省去了大部分的细节。put out意为“扑灭,伸出”;take out意为“拿出”;bring out意为“带出来;说明”;leave out意为“遗漏”。可根据main facts(主要事实)和details(详情)判断。15d考查交际用语。句意:“cliff,我在学校弄丢了你的自行车。我想我应该赔偿给你。”“哦,算了吧。反正是一辆旧自行车。”forget it意为“算了吧”,符合句意。take it easy意为“不要紧张”。.在英国,学生在学校的饮食健康问题令人担忧。令人欣慰的是,政府已经意识到问题的严重性,并着手改进。16b根据第一段开头school meals are

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论