




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2013高考英语热门考点强化专练:阅读理解(三十六)(含解析)(一)looking back on my childhood, i am convinced that naturalists are born and not made. although we were all brought up in the same way,my brothers and sisters soon abandoned their pressed flowers and insects. unlike them,i had no ear for music and languages. i was not an early reader and i could not do mental arithmetic.before world war i we spent our summer holidays in hungary. i have only the dim memory of the house we lived in, of my room and my toys. nor do i recall clearly the large family of grandparents,aunts, uncles and cousins who gathered next door. but i do have a clear memory of the dogs, the farm animals, the local birds, and above all, the insects.i am a naturalist, not a scientist. i have a strong love of the natural world and my enthusiasm had led me into varied investigations. i love discussing my favorite topics and enjoy burning the midnight oil reading about other peoples observations and discoveries. then something happens that brings these observations together in my conscious mind. suddenly you fancy you see the answer to the riddle, because it all seems to fit together. this has resulted in my publishing 300 papers and books, which some might honor with the title of scientific research.but curiosity,a keen eye,a good memory and enjoyment of the animal and plant world do not make a scientist: one of the outstanding and essential qualities required is selfdiscipline, a quality i lack. a scientist, up to a certain point,can be made. a naturalist is born. if you can combine the two,you get the best of both worlds.1.the first paragraph tells us the author . a.was interested in flowers and insects in his childhood b.lost his hearing when he was a childc.didnt like his brothers and sisters d.was born to a naturalists family2.the author cant remember his relatives clearly because .a.he didnt live very long with them b.the family was extremely largec.he was too young when he lived with them d.he was fully occupied with observing nature3.it can be inferred from the passage that the author was .a.a scientist as well as a naturalist b.a naturalist but not a scientistc.no more than a born naturalist d.first of all a scientist4.the author says that he is a naturalist rather than a scientist probably because he thinks he .a.has a great deal of trouble doing mental arithmeticb.lacks some of the qualities required of a scientistc.just reads about other peoples observations and discoveriesd.comes up with solutions in a most natural way(二)hiring a selfdrive car really adds to the enjoyment of your holiday. there are so many places of interest to visit, and if you enjoy seeing more than just the city center theres no better way to explore than by car.hire chargeswhats includeda)unlimited mileage(英里数)b)expenses on oil, maintenance(保养) and repairs, which will be repaid on production of invoices(发票)whats not includeda)personal accident insurance.b)garaging, petrol, parking and traffic fines.condition of hirethe shortest rental period at these specially low prices is three days. for prices for periods of one or two days you only see our representative at the hotel.car hire must be booked six weeks or more before arrival in london to guarantee a car. but if you have been unable to make a booking in advance, please see our representative at the hotel who may still be able to help you.the car types on the sheet are examples of the types of cars in each price range, but a particular car cannot be guaranteed.upon delivery the driver(s) will be asked to sign the car hire companys conditions of hire.if you decide to hire a car, just fill in the booking form and return it to us. a booking fee of 12 as part of the car hire cost is required.should you be forced to cancel your car hire booking after payment in full (two weeks before date of hire), a cancellation charge of 12 will be made.5.from the advertisement we can see a car hirer will pay .a.insurance against damage to the car b.insurance against injury to the driverc.the cost of maintenance of the car d.the cost of repairs to the car6.which of the following is not true judging from the advertisement?a.such an advertisement most likely appears in a newspaper.b.you are required to fill in a form before you hire a car.c.you are pretty certain to hire a particular car if youd like to.d.you have to pay a booking fee when you hire a car from the company.7.if car hirers change their minds after paying the whole cost of hiring, the 12 booking fee is . a.partly returned b.doubly paid c.not returned at all d.returned within two weeks.(三)in only two decades asian americans have become the fastestgrowing u. s. minority. as their children began moving up through the nation schools, it became clear that a new class of academic achievers was emerging. their achievements are reflected in the nations best universities, where mathematics, science and engineering departments have taken on a decidedly asian character. this special liking for mathematics and science is partly explained by the fact that asian-american students who began their education abroad arrived in the u. s. with a solid grounding in mathematics but little or no knowledge of english. they are also influenced by the promise of a good job after college. asians feel there will be less unfair treatment in areas like mathematics and science because they will be judged more objectively. and the return on the investment in education is more immediate in something like engineering than with an arts degree.most asianamerican students owe their success to the influence of parents who are determined that their children take full advantage of what the american educational system has to offer. an effective measure of parental attention is homework. asian parents spend more time with their children than american parents do, and it helps. many researchers also believe there is something in asian culture that breeds success, such as ideals that stress family values and emphasize education.both explanations for academic success worry asian americans because of fears that they feed a typical racial image. many can remember when chinese,japanese and filipino immigrants were the victims of social isolation. indeed, it was not until 1952 that laws were laid down giving all asian immigrants the right to citizenship.8.while making tremendous achievements at college, asianamerican students .a.feel they are mistreated because of limited knowledge of englishb.are afraid that their academic successes bear a strong asian characterc.still worry about unfair treatment in societyd.generally feel it a shame to have to depend on their parents9.what are the major factors that determine the success of asian americans?a.a solid foundation in basic mathematics and asian culture.b.hard work and intelligence.c.parents help and a limited knowledge of english.d.asian culture and the american educational systerm.10.few asian american students major in human sciences mainly because .a.their english is not good enoughb.they are afraid they might meet with unfair judgment in these areasc.there is a wide difference between asian and western culturesd.they know little about american culture and society11.why do “both explanations” (para. 3) worry asian americans?a.they are afraid that they will again be isloated from american society in general.b.people will think that asian students rely on their parents for success.c.asian americans will be a threat to other minorities.d.american academic achievements have taken on too strong an asian character.(四)how to eat healthfully can be espeically complex for working women who often have neither the desire nor the time to cook for themselves (or for anyone else). registered dietitian(营养专家)barhara morrissey suggests that a few simple rules can help.“go for nutrientdense foods,”she suggests, “foods that contain a multiple of nutrients. for example, select whole wheat bread as a breakfast food, rather than coffee cake. or drink orange juice rather than orange drink, which contains only a small percentage of real juice-the rest is largely colored sugar water. you just cant compare the value of these foods, the nutrientdense ones are so superior, ”she emphasizes.morrissey believes that variety is not only the spice of lifeits the foundation of a healthful diet. diets which are based on one or two foods are not only virtually impossible to keep up the strength, they can be very harmful, she says, because nutrients arent supplied in sufficient amounts or balance.according to morrissey, trying to find a diet that can cure your illnesses, or make you superwoman is a fruitless search. as women, many of us are too concerned with staying thin, she says, and we believe that vitamins are some kind of magic cure to replace food.“we need carbohydrates, protein and fatthey are like the wood in the fireplace. the vitamins and minerals are like the match, the spark, for the fuel,”she explains. “we need them all, but in a very different proportions. and if the fuel isnt there, the spark is useless.”12.from the paragraph we know that working women . a. think cooking is especially complicated b. do not share the same views with registered dietitiansc. are busy and not interested in cooking d. are likely to eat healthfully13.orange juice is different from orange drink in that .a.it contains only a small percentage of real juiceb.it is natural, nutritious and prepared from real orangesc.it is largely orangecolored sugar waterd.it produces nothing but calories14.in paragraph 4, “a fruitless search”means .a.an effort with no results b.a search for a diet without fruitsc.a research on fruitless diet d.a diet serving as medicine15.many women take it for granted, according to passage that .a.a balanced diet can result in being fatb.staying thin and healthy are both possiblec.lack of variety in diets leads to staying thind.vitamins are some kind of subsitutions for food16.by “if the fuel isnt there, the spark is useless”,the author means .a.carbohydrates, protein and fat are enough to support a human lifeb.vitamins and minerals are virtually of no valuec.carbohydrates, protein and fat are as important as vitamins and mineralsd.without carbohydrates, protein and fat, vitamins and minerals are of no use1.a 第一段告诉我们,童年的作者对花和昆虫感兴趣。作者在第一段说“although we were all brought up in the same way, my brothers and sisters soon abandoned their pressed flowers and insects.”此句暗示作者自己则坚持了下来。因此a为正确答案。b、c和d的内容与本文无关。2.d 因为他把注意力全放在观察自然上了。第二段最后一句明确说明了这一问题的原因。3.a 作者既是一位博物学家,也是一位科学家。这一点可从第三段最后一句推测而出。作者称自己不是一位科学家是在谦虚。d不对,b和c为文中的明确表述,而不是推测的结果。4.b 作者在最后一段指出“:one of the outstanding and essential qualities required is self|discipline, a quality i lack”,由此可知b为正确答案。5.b 从whats not included可以看出injury to the driver属于个人事故。6.c 从租车的第三个条件a particular car cannot be guaranteed 可以看出特殊车辆无法保证。7.c 单方面取消合同,预交合同费从不退还。8.c 文章第三段第一句明确指出,“both explanations for academic success worry asian americans because of fears that they feed a typical racial image.”此句中“feed a typical racial image”意为“培养了一种典型的种族形象”,即担心因与众不同更易受到歧视与孤立。因此c“仍然担心社会的不公正对待”为正确答案。9.a 亚裔美国人成功的主要因素是数学基础坚实,亚洲文化历来重视教育。
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 民法典物业管理解读课件
- 民法典漫画课件
- 共享商业模式
- 从《试题分析》看高考命题模式与走向(河北师大附中李世袭)P140
- 民法典app课件教学课件
- 2024金华市永康市舟山镇社区工作者招聘考试试题
- 2024鹤岗市兴安区峻德路街道社区工作者招聘考试试题
- 2024重庆市荣昌区清升镇社区工作者招聘考试试题
- 2025年土壤污染修复技术市场趋势与竞争力分析报告
- 《信息技术基础》教案-项目一 走进计算机世界
- 2024-2025学年华东师大版8年级下册期末试卷附完整答案详解【名校卷】
- 2025年公安机关人民警察招录面试专项练习含答案
- DBJT15-98-2019 建筑施工承插型套扣式钢管脚手架安全技术规程
- 2025年部编版新教材语文七年级上册全套教案设计(含教学设计)
- 医院护理管理课件
- 2025年秋季第一学期开学典礼校长致辞:在历史的坐标上接好时代的接力棒(1945→2025→未来:我们的责任接力)
- 变电运维安全活动个人发言
- 2025年艾梅乙知识竞赛试题及答案
- 东北三省2025~2026学年度上学期东北三省精准教学高三联考 物理 强化卷(含答题卡、答案及解析)
- 2025年《三级公共营养师》考试练习题库及答案
- 中国邮政集团工作人员招聘考试笔试试题(含答案)
评论
0/150
提交评论