




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2013高考英语二轮(文章题)训练(24)及答案why people get tattoosjack lay, quiet and unmoving, for thirty minutes while a stranger repeatedly stabbed (刺) him with sharp needles, causing blood to pour steadily out of his leg. jack was getting a tattoo. his friend tony had recently gotten a tattoo, and jack was so impressed by it that he decided to get one, too. peer pressure, media influence, and personal expression are some of the common reasons for wearing tattoos today. the desire to be accepted by ones friends or peers can have a great influence on what a person does. sometimes, wearing a tattoo can be a sign that you belong to a certain group. gangs often use special clothes and tattoos to identify their particular group. some of these groups wear only brand-name clothes. others wear tattoos. when a persons friends are all doing something, that person is more likely to do the same thing. the media is another big influence behind the popularity of tattoos in north america. a wide variety of media images(人物,图像)show tattoospeople appearing in commercials selling expensive cars, famous sports heroes with tattoos in magazines, fashion models wearing designer clothes that show their bodies tattooed with detailed and colorful patterns. these media images link tattoos to ideas of wealth, success, and status. as a result, many people decide to get a tattoo for its fashion and status value. many people decide to wear tattoos in order to express their artistic nature, their beliefs, or their feelingsin other words, to show their individuality(个性). a musician in a rock band may get a tattoo of a guitar on the arm. some environmentalists may tattoo pictures of endangered animals on their shoulders. a tattoo can be a public sign to show what is important in a persons life. as you can see, there are many reasons why young north americans get tattoos. a tattoo can be part of a groups uniform, a sign of fashion, or an expression of individuality. the decision to get a tattoo is most often a result of the influence of friends or media or the desire to express oneself. for jack, it was a mixture of all three. 29. jack has got tattoos in order to _. a. show his great braveryb. gain a special experiencec. make himself more healthyd. be different from others30. according to the passage, media images are linked to _. a. traditional lifestyleb. social positionc. cultural backgroundd. public interest31. we can infer from the passage that _. a. some people get tattoos out of pressureb. tattoo is related to religious beliefc. getting tattoos costs a lot of moneyd. most people with tattoos are artists32. which of the following shows the structure of the passage? cp: central point p: points p: sub-point (次要点)c: conclusion 【文章大意】作者对北美青年人中流行的刺青现象的原因作了详细的分析。29.【解析】选d。细节理解题。文章在第一段中以jack为例指出,今天, 年轻人流行刺青的三大原因是:同龄人的压力、媒体的影响以及个性的自我表达。30.【解析】选b。细节理解题。根据第三段中these media images link tattoos to ideas of wealth, success, and status. 可知,媒体形象与财富、成功和地位密切相关,故答案选b:社会地位。31.【解析】选a。推理判断题。文章开头点明了年轻人流行刺青的原因,最后一段又呼应开头指出:the decision to get a tattoo is most often a result of the influence of friends or media or the desire to express oneself. 由此推知一些人刺青不是发自内心的,而是出于压力。32.【解析】选d。逻辑结构题。文章开头以jack为例指出了北美年轻人流行刺青的三个原因:同龄人的压力、媒体的影响以及个性的自我表达。接下来的二、三、四段,作者分别从上述角度进行分析,最后一段回应文章的开头,再次点明文章讨论的论点,故d项正确。*结束 . 完形填空one day a few years ago we had a guest of the uninvited variety. in fact, it was a bird, 1 , a sparrow. “whats that? ” i asked when i first heard the gentle thumping(重击声). “it sounds like joe is outside playing basketball, ” my wife, anita, said. she 2 and listened more devotedly. “its coming from the 3 , ” she said, “maybe its one of the little kids. ”we rushed out the door. jonathan, our youngest, was 4 to make trouble. “if hes making holes in the wall again. . . ” i said as i searched there. no 5 at all. but there was that 6 again, coming from right up there. and thats when i 7 the sparrow. it was flying 8 just inches below the ceiling. it was 9 trying to get out, but couldnt see that the way out wasnt up, but down 10 the open door. so the bird continued 11 its wings and hitting its head against the 12 . “poor thing, ” anita said, “it must be 13 . ”“well, maybe its because of us, ” i said as i moved toward it. i tried to show the bird how to glide(滑翔)down to get outside, but that only seemed to 14 it more. “why dont we just 15 for a few minutes? ” anita suggested. “im sure hell 16 eventually. ” so we went back into the house, where we continued to hear the ongoing 17 . then suddenly, it was 18 . we looked into the garage, and our uninvited guest was gone. “see? ” anita said, “i told you hed succeed. ”“yeah, ” i said, “but how many knocks on the head did it 19 him? ”ive thought about that little sparrow through the years. just like that sparrow, we often meet situations we dont know how to 20 . born to go upward, we dont even consider the possibility that something good might happen if we stop flapping(拍打)around and just glide down a little bit. 1. a. for exampleb. rather thanc. or ratherd. as well2. a. hurriedb. paused c. ignoredd. confirmed3. a. basementb. kitchenc. garaged. hall4. a. easyb. happyc. sorryd. angry5. a. sparrowsb. childrenc. birdsd. holes6. a. guestb. voicec. knockd. sound7. a. watchedb. foundc. realizedd. caught8. a. carefullyb. gentlyc. patientlyd. anxiously9. a. eventuallyb. unwillinglyc. obviouslyd. thoroughly10. a. throughb. overc. belowd. beyond11. a. shakingb. breakingc. strikingd. injuring12. a. wallb. floorc. doord. ceiling13. a. clumsyb. painfulc. amazedd. terrified14. a. frightenb. comfortc. confused. calm15. a. leaveb. screamc. relaxd. escape16. a. put it asideb. leave it alonec. give it upd. figure it out17. a. accidentb. achievementc. struggled. trouble18. a. excitedb. tiredc. noisyd. silent19. a. costb. offerc. earnd. owe20. a. classifyb. handlec. debated. conclude【文章大意】本文是一篇夹叙夹议的记叙文。作者几年前的一天,碰到一只麻雀被困在车库内,它老是朝上飞而不降低一下高度,结果怎么也飞不出去。作者由此想到,我们在现实生活中是不是也会有此种情况呢?答案是肯定的。因此我们要学会不要老是“upward”,适当“downward”也许意味着成功。1.【解析】选c。短语:for example例如; rather than而不是;or rather更确切地说;as well也。根据下文,此处的小鸟就是指麻雀。因此,空格之后的sparrow是对前面bird的进一步解释。故答案选c。2.【解析】选b。前面的“sounds like”和后面的“listened more devotedly”,这说明anita也并没有把握,所以暂时停下手中的活,认真听一听。故答案选b。3.【解析】选c。根据文章倒数第四段的“we looked into the garage, and our uninvited guest was gone. ”可知,麻雀是被困在车库里。故答案选c。4.【解析】选a。根据此处的语境,此处作者是在强调jonathan的个性,平常老是制造麻烦。故答案选a。5.【解析】选b。前面提到作者和妻子都在怀疑可能是孩子在搞破坏,因此就到那里查看,结果根本就没有发现孩子的身影。故答案选b。6.【解析】选d。上文第二段作者提到自己听到轻轻地撞击的声音。所以,此处sound比较适合语境。7.【解析】选b。当作者再一次听到从上面传出的声音后,发现了这只麻雀。动词watch强调仔细观察,不适合语境。后面的“it was flying”表明realize不合适。故答案选b。8.【解析】选d。根据下文的“trying to get out”可知,此时,麻雀在车库的天花板底下飞是非常着急的,因为它急于出去却找不到出口。故答案选d。9.【解析】选c。根据下文的“but couldnt see that the way out wasnt up, but down”,说明小鸟想飞出去的企图还是十分明显的,只是找不到出路。thoroughly彻底地;obviously明显地;eventually最终地;unwillingly不情愿地。故答案选c。10.【解析】选a。前面提到“but down”,这说明小鸟要想出去,应该是从开着的门出去(the open door)。故答案选a。11.【解析】选c。为了能够飞出去,这只鸟不断地飞,拍打着自己的翅膀。故答案选c。12.【解析】选d。因为这只鸟老是朝上飞,因此,老是碰
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 种牙专属方案咨询
- Y型钢墩柱施工方案
- 建筑方案设计文本深度要求
- 咨询方案费用
- 商业春季营销活动策划方案
- 清明节营销策划方案
- 房地产夏季营销活动方案
- 职工食堂自查报告
- 绿化给水施工组织设计
- 营口方案智能营销咨询
- 药房转让合同-药房转让合同
- 混凝土基层检验批质量检验记录
- 钻孔咬合桩施工工艺
- 物业发给业主的告知函模板范本
- YY/T 0466.1-2023医疗器械用于制造商提供信息的符号第1部分:通用要求
- 静脉输液治疗安全管理与风险防范模板
- 教师节主题班会课件PPT
- 03S702钢筋混凝土化粪池图集
- 新高三开学第一课主题班会(共28张PPT)
- 汉字课第一课(汉语国际教育)课件
- 上海印象旅游城市介绍模板(免费下载)
评论
0/150
提交评论