



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2013高考英语二轮(文章题)训练(16)及答案阅读理解(a)once upon a time two brothers who lived on neighbouring farms fell into conflict. it was the first serious one in 40 years of farming side by side, sharing machinery, and trading labor and goods as needed. then the long cooperation fell apart. it began with a small misunderstanding and it grew into a major difference, and finally it exploded into an exchange of bitter words followed by weeks of silence. one morning there was a knock on johns door. he opened it to find a man with a carpenters toolbox. “im looking for a few days work, ” he said, “perhaps you would have a few small jobs here and there i could help with. could i help you? ”“yes, ” said the older brother, “i do have a job for you. look across the creek(河沟) on that farm. thats my neighbour, in fact, its my younger brother. last week there was a meadow(草地)between us and he took his bulldozer(推土机) to the river levee(堤) and now there is a creek between us. well, he may have done this to spite me, but ill give him one better. i want you to build me a fencean 8-foot fenceso i wont need to see his place or his face any more. cool him down, anyhow. ” the carpenter said, “i think i understand the situation. ill be able to do a job that pleases you. ” the older brother had to go to town, so he helped the carpenter get the materials ready and then he was off for the day. the carpenter worked hard all that day measuring, sawing, nailing, and hammering. about sunset when the farmer returned, the carpenter had just finished his job. the farmers eyes opened wide, his jaw dropped. there was no fence there at all. it was a bridgea bridge stretching from one side of the creek to the other! a fine piece of workand his younger brother, was coming across, his hand spread out. “you are quite a fellow to build this bridge after all ive said and done. ” the two brothers stood at each end of the bridge, and then they met in the middle, taking each others hand. they turned to see the carpenter lift his toolbox on his shoulder. “no, wait! stay a few days. ive a lot of other projects for you, ” said the older brother. “id love to stay on, ” the carpenter said, “but, i have many more bridges to build. ”21. what was the life for the two brothers before the conflict? a. they live a poor, miserable life. b. they were friendly neighbours, helping each other. c. they never speak to each other. d. they live together as one family. 22. the underlined word “spite” in paragraph 4 probably means _. a. try to pleaseb. make angry on purposec. laugh atd. look down upon23. which of the following is not true according to the passage? a. the younger brother used his bulldozer to dig a creek. b. after the conflict john was angry with his younger brother. c. at first the carpenter planned to build an 8-foot fence as john asked him to. d. the two brothers made peace at last. 24. the best title for this passage is _. a. a fine piece of workb. a clever carpenterc. a conflict between two brothersd. two brothers【文章大意】木匠利用自己的技术,在俩兄弟之间搭建了一座木桥,化解兄弟间的冤仇。21.【解析】选b。细节理解题。从第一段可知,两兄弟在发生冲突之前非常友好,彼此互相帮助。22.【解析】选b。词义猜测题。结合上下文语境可知,哥哥认为弟弟有可能是故意惹怒他,但他要更胜一筹,于是请求木匠给他搭建一个篱笆。23.【解析】选c。细节理解题。从第五段木匠的答语来判断,他根本就没打算按要求修建隔开兄弟俩的篱笆。24.【解析】选a。主旨大意题。全文讲述木匠利用自己的技术,在两兄弟之间搭建了一座木桥,化解兄弟间的冤仇。因此,无论从具体的桥还是寓意的桥来讲都是一件“杰作”。答案a作题目寓意深刻,耐人寻味。*结束(四)speech at stanford university school of medicinewhen i direct actors, i often try to put them in a place where they have no control, where they are most scared and have to be completely open, living in that moment, only able to deal with 1._ is happening at that exact moment in time. and when it happens, they realize theyre not going to die from it. the experience is very important. its a reaffirmation(重申) of faith; a connection with something that is larger 2._ themselves and to which they concede(让步) all control. and this “connection” 3._ something larger is what one might call “being creative”. whether it is acting, painting a sunset, telling 4._ story, inventing a new piece of software, selling a new line of dresses, discovering a cure, healing a patient 5._affecting a dialogue between mortal (不共戴天的) beings, it is what we, as human beings, are all about. we live to commune(与默默分享情感). we live to create. our enduring biological and spiritual drive is to create, to lie in the act of becoming. it is not a choice. it is not something over 6._ we have any control. it is our experience of our existence. our choice is what we do with 7._ minds and what we do with our fear. when we experience fear, when we say the words, “i am scared,” we have the choice and the ability to accept the fact 8._ “being scared” is not who we are. it is not our identity.michael glaser(五)each year, the british queen, elizabeth , and other members of the royal family attend the “trooping the color” ceremony. 1._ takes place on horse parade, the entrance to the royal palace. the queen used to wear a military uniform to the ceremony, 2._ is held each year on the closest saturday to june 11, the day when her birthday is officially celebrated. it is a very colorful event, one that has become 3._ custom for celebrating the king or queens birthday. it has been practiced 4._ the earliest times of war in britain. the“colors” are the flags carried into battle 5._ different army and navy units. each unit leader needed a flag, or color, to be easily seen for identification during a battle. the colors were carriedor troopedpast soldiers daily to drill them and ensure that all of 6._ could recognize the flag of their own unit. the parade is performed by a fully trained military unit. the soldiers ride on horses and make a circuit from buckingham palace, the queens home in london, 7._ horse guards parade and back again. many people come to view the parade every year. they cheer and wave flags 8._ the queen and her soldiers march by. it is one of the most colorful traditions in britain.(六)stonehenge(巨石阵) is one of the greatest and most mysterious monuments in the world.it was built several thousand years ago on the salisbury plain, 1._ the southwest of england.2._ are circles of stones in the main monument.the outer one has been seriously damaged over time.it doesnt seem very different 3._ other circles in the world, 4._ it gets much more attention.maybe this is because of the way it was built and its functions.stones used in the building can be found in places far away and some are said to have come from 5._ place 35 kilometers away.how builders took these stones, 6._ are four tons each, to the site remains a mystery.after that, builders had to put all the stones up in the correct position.this would have taken amazingly advanced techniques so long ago.no one knows exactly 7._ stonehenge was built, but many people have their own suggestions.its widely accepted 8._ stonehenge was a meeting place for religious ceremonies.however, people have no evidence to show that its true.(七)some people have very good memory 1._ can easily learn quite long poems by heart.there are 2._ people who can only remember things when they have repeated them again and again.a good memory is 3._ help in learning a foreign language.everybody learns his own language by remembering 4._ he hears when he was a small child, and some children who live abroad with their parents seem to learn two languages 5._ easily as one.a mans mind is rather like a camera, but it takes photos not only of what we see 6._ also what we feel, hear, smell and taste.when we take a real photo with a camera, 7._ is much to do before the photo is finished and is ready for us to show to our friends.in the 8._ way, there is much work to do before we can keep a picture forever in our minds.memo
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026届福建省南平市第一中学化学高二第一学期期中质量检测试题含解析
- 甘肃省庆阳长庆中学陇东中学分校2026届化学高三上期中综合测试试题含解析
- 2026届天津市武清区等五区县高一化学第一学期期末联考试题含解析
- 现代文学鉴赏课件
- 2025年春季英语四六级写作高分策略与实战演练试卷
- 现代女性健康知识培训课件
- 2025年Python二级考试模拟试卷 实战演练知识点精讲
- 王波培训知识产权贯标课件
- 重庆市七校2026届化学高一上期中监测模拟试题含解析
- 王亚林律师课件
- 剪映剪辑教学课件
- 麦当劳营销策略分析及对策建议定稿
- 全陪导游工作流程
- 2025年心理辅导:声音疗愈《听听声音》课件设计
- 2025年七年级上册生物知识点总结样本(2篇)
- 变化与更新-2025中国家居家装行业发展研究报告-树懒生活fine-202501
- 主要施工机械设备、劳动力、设备材料投入计划及其保证措施
- 《柴油机的维护保养》课件
- 4S店企业职业卫生培训
- 石油化工设备维护与检修手册
- 2023部编新人教版五年级(上册)道德与法治全册教案
评论
0/150
提交评论