中考英语专题复习 提高训练篇 Test 16(含解析).doc_第1页
中考英语专题复习 提高训练篇 Test 16(含解析).doc_第2页
中考英语专题复习 提高训练篇 Test 16(含解析).doc_第3页
中考英语专题复习 提高训练篇 Test 16(含解析).doc_第4页
中考英语专题复习 提高训练篇 Test 16(含解析).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

提高训练篇 - test 16完形填空(共15小题;共22.5分)swimming is enjoyed by people of all ages, from the young to the old. all over the 1 people swim for fun. there are many 2 where people can enjoy swimming. people swim in lakes, oceans, and 3. some swim in pools. many schools, apartment buildings and clubs 4 indoor or outdoor pools. some families have pools in their 5.swimming is one of 6 forms of exercise. it can improve heart action. it helps blood circulate (血液循环). swimming can 7 develop strong muscles(肌肉). it will even strengthen the lungs(肺). people who are 8 and cant enjoy other sports can keep their bodies in better condition by 9.it is a good idea for 10 to learn to swim at an early age. this will be an activity that the children can enjoy for the rest of 11 lives. there are some basic rules for water safety that you must 12. first of all, know how to swim. many 13 give lessons to children. adults can learn to swim at public pools or recreation(娱乐) centers. another rule to remember is never swim 14. always swim with a friend and know that person is in the water at all times. it is best to swim only in places 15 there is a lifeguard. if you swim in the ocean or a river, it is good to know about tides(潮水) and currents(水流).1. avillagebearthcworlddstreet答案:c解析:all over the world意为全世界,为常用短语。2. agardensbfieldscfloorsdplaces答案:d解析:由下文中的people can swim in lakes, oceans可知,此处是指有许多人们可以享受游泳的地方。3. ariversbhotelscrestaurantsdhospitals答案:a解析:由lakes和oceans可知,此处应填与之并列的rivers(河流)。4. alikebhavecwantdhelp答案:b解析:此处是指许多学校、公寓和俱乐部会有室内或室外的游泳池。四个选项中只有have符合句意,意为有。5. aroomsbplaygroundscyardsdkitchens答案:c解析:由常识可知,家庭游泳池可能出现在院子里。6. athe worstbthe tallestcthe bestdthe easiest答案:c解析:由下文可知,本段主要介绍游泳对身体的好处。所以此处是指游泳是最好的运动方式之一。7. atoobalsoceitherdnever答案:b解析:用在句中,表示也,只有also合适。8. acleverbstupidchealthyddisabled答案:d解析:由8空后的cant enjoy other sports可知,只有d项符合题意。disable意为残疾的。9. aplayingbswimmingcrunningdexercising答案:b解析:由上文可知,本段主要叙述的是游泳的好处,与其他运动无关,故应选swimming.10. aboysbgirlscchildrendadults答案:c解析:由下一句.the children can enjoy.可知,此处应选children(孩子)。11. aherbhiscourdtheir答案:d解析:11空处的物主代词要与前面的children保持一致,因此用their.12. aknowbswimcplaydleave答案:a解析:此处是指有一些你必须了解的有关水中安全的基本规则。know意为了解,符合文意。13. ahospitalsblibrariescschoolsdshops答案:c解析:由13空后的give lessons to children可知,给孩子们上课的地方应是学校。14. atogetherbalonechappilydsadly答案:b解析:由下一句可知,此处表示不要单独游泳。alone作副词,意为单独地。15. awhichbthatcwheredhow答案:c解析:定语从句的先行词为places,且在从句中作表示地点的状语,因此用关系副词where引导。适当形式填空(短文适当形式)(共10小题;共10.0分)the smell of gas on the street may make us hold our breath. however, when it comes to 16. (pollute), your own home may be just bad.people spend most of their time indoors, and 17. (they) homes can be two to five times as polluted as the air outside, says the us environmental protection agency.poor indoor air quality can cause health problems. and a lot of these problems 18. (cause) by something in your house. 19. (make) your home healthy, here are some useful tips:is the fan in your bathroom 20. (work) well? turn it on. put a sheet of paper against it. if the paper sticks, the fan is strong enough. if not, it needs to be repaired. a good fan 21. (make) sure the air in the bathroom is fresh.keep your gutters(水槽) clean and clear so that dirty water doesnt make your kitchen or bathroom 22. (smell) bad.and 23. (not leave) the litter in bags or bins in your home. the place for it is outside, waiting for collection.when you are at home, open the windows 24. (let) fresh air in.follow these simple steps, and youre sure to live in a 25. (health) environment.16. 答案:pollution解析:由句意可知,此处需要名词,故填pollute的名词形式pollution.17. 答案:their解析:修饰名词,用形容词性物主代词。18. 答案:are caused解析:problems与cause是被动关系,用被动语态;problems是复数,be动词需用are.19. 答案:to make解析:由下一分句here are some useful tips可知此处应用动词不定式做目的状语,意为为了使。20. 答案:working解析:空格前有is,故用现在进行时态。21. 答案:makes解析:主语a good fan为第三人称单数,谓语动词需用第三人称单数,故填makes.22. 答案:smell解析:由常用搭配make sb. /sth.do sth.可知,省略了to的不定式作make的宾语补足语。23. 答案:dont leave解析:祈使句的否定形式用dont.24. 答案:to let解析:此处用动词不定式作目的状语;本句意为:当你在家时,打开窗子让新鲜空气进来。25. 答案:healthy解析:空格后有名词environment,故用health的形容词形式healthy来修饰。阅读理解(共15小题;共30.0分)aeveryone makes mistakes in life, but that doesnt mean they have to pay for them for the rest of their life. sometimes wise people make foolish choices. it doesnt mean theyre foolishit means theyre improving!mistakes sometimes mean something that you are trying new things. its good to try new things, because when you are trying new things you are growing. if you never have a try, you never make progress. look around you, everything you see is the result of someone trying new things.i remember clearly what life was like back in 2006. i was 17 years old and in a really bad place.in a chemistry lab, i was doing an experiment. i tried twenty times, but i couldnt succeed. so i decided to stop doing the experiment. i felt a little unhappy.mr. green seemed to understand me. he touched my head with a smile, young man, you have done a lot and youve got a lot. you at least know that there are twenty ways you cant use to do this experiment.after hearing the words, i became excited. i kept doing the experiment and at last i did succeed.26. whats the purpose of the author in writing the first paragraph?adont be afraid of making mistakes.bmistakes can give you more time.cmistakes can tell you who is wise.dmistakes can stop you from succeeding.答案:a解析:由每个人都会犯错误和这意味着他们正在提高可推断,作者想劝告我们不要害怕犯错误。27. from the second paragraph, we can know that .anew things mean mistakesbif you never have a try, you will never make progresscif you want to improve, you should make mistakesdpeople should make many mistakes before they begin to do things答案:b解析:由第二段第一句和最后一句可推断,作者想在这一段中告诉我们没有尝试便没有进步。28. the author felt unhappy in the lab because he .awas not allowed to do the experimentblost his chemistry bookcfailed many times in the experimentdwas laughed by the teacher答案:c解析:由第四段可知,作者由于做实验失败了二十次了,所以他感到不高兴。29. what did mr. green want to do with those words?ato show how stupid the author was.bto show how strict the teacher was.cto encourage the author to go on making mistakes.dto encourage the students to go on doing the experiment.答案:d解析:由最后一段中的kept doing the experiment 可知,老师的话是想鼓励作者继续做实验。30. whats the best title for this passage?atrying new things can make mistakesbeveryone should make mistakescwise people make fewer mistakesdmistakes is good for our success答案:d解析:本文在文章的开头就告诉我们不要害怕出错,尝试就可能会犯错误,错误对于我们的成功是有帮助的。bthe doctor handed me my medicine and apologized to me because his register(收银机) had already closed. he asked if i would mind using the register at the front of the store. i told him not to worry and walked up front. a little girl was in line ahead of me, with a bottle of medicine. she held a little green coin purse. the purse reminded me of the days when i was a child at her age. one day, i went out to buy something. i gave a fake-dollar to the shop owner, but be handed back some real-coins.keep the change(零钱) he told me with a smile.now, with both hands shaking, the little girl pulled out a dollar bill and some coins for her medicine. as she tried to count her money, i could see right away that she was short of about a dollar. quickly, i put a dollar bill onto the counter. the child collected her change into her coin purse and ran out.as i walked to my car, i felt a tug(用力拉) on my shirt. that was the girl, looking up at me with her big brown eyes. she gave me a smile, and put out her little hand. it was full of coins.thank you, she said.thats okay, i answered, smiling. just keep the change! 31. the doctor apologized to the writer because .athe writer had to use a different register at the storebthey didnt have the medicine the writer wantedche didnt know what medicine the writer wanteddhis register was broken so the writer had to leave答案:a32. what does the underlined word fake mean in chinese?a残缺的b脏的c假的d面额不足的答案:c33. what did the shop owner do when the writer gave him a fake dollar?ahe refused to take itbhe called the policeche asked the writer to go awaydhe took it and handed back real coins答案:d34. how much more money did the little girl need?aabout 1 dollarbabout 2 dollarscabout 3 dollarsdabout 4 dollars答案:a35. the writer told the girl to keep the change because .ahe didnt need itbhe wanted to pass on loveche was in a hurrydhe didnt like coins答案:bca woman came out of her house and saw three old men sitting in her front yard. she invited them in to have something to eat.we do not go into a house together, they replied.why is that? she asked.one of the old men pointed to his friends and explained, his name is wealth(财富), he said and pointed to the other man. he is success, and i am love. now go in and discuss with your family which one of us you want in your home.the woman went in and told her husband what happened. her husband was very happy.how nice! he said. let us invite wealth. let him come and fill our home with wealth!his wife disagreed. my dear, why dont we invite success?their daughter jumped in with her idea.would it not be better to invite love? our home will then be filled with love!thats a good idea, said the husband to his wife. go out and invite love to be our guest.the woman went out and invited love in.love got up and started walking towards the house. the other two old men also got up and followed him surprisedly, the woman asked them, i only invited love. why are you coming in?the old man replied together, if you invited wealth or success, the other two of us would stay outside, but since you invited love, wherever he goes, we go with him. wherever there is love, there is also wealth and success!36. when the woman came out, the three old men were .aeating somethingbwalking towards her housecsitting in her front yarddasking for something to drink答案:c37. who made the introduction to the woman?alovebsuccesscwealthdloves friend答案:a38. we can infer from the passage that .athe husband wanted to be successfulbthe wife loved money mostcthe daughter thought love was the most importantdthere was no love in the family答案:c39. when the other two men followed love inside, the woman felt .aangrybhappycnervousdsurprised答案:d40. what does the passage tell us?ayou shouldnt ask for more besides loveblove is the most important thing in the worldcyou cant get everything you need at one timedthe more successful you are, the richer youll become答案:b阅读与表达(表格式)(共5小题;共10.0分)in the teen years, young people change in many ways. the body changes, so do thoughts and feelings. these changes become an important part of teenage life.teens may often harm their health by developing bad lifestyles. bad eating habits and less sleep may cause lots of problems. for example, they may often feel tired and have no interest in anything. some begin to smoke, which is bad for their health.teens feelings usually change, too. they may get angry more easily. other changes include becoming depressed more easily and feeling nervous. some teens may start to keep secrets to themselves and refuse to talk with their parents or teachers, and they always show their anger and dislike for another person or group.during the teen years, people will usually have some problems that may cause other problems. one reason for this may be that teens are never taught about the changes that are taking place and they do not know how to deal with the problems they have.teachers and parents should

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论