免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014届高三英语二轮复习专题突破精品训练:阅读理解employment practices often reflect the needs of employers several decades ago. times have changed. and so has the canadian workforce. yet many employment practices have not kept pace with this change. for example, some work environments and washrooms designed for able-bodied workers seldom accommodate people who use a wheelchair. modernizing these practices is what employment equality is about. for example, making sure work benches and washrooms are adapted for disabled people entering the workplace paves the way for workers who become disabled on the job. by doing so, any given group of people formerly discriminated againstnow has access to better employment opportunities. the objective, of course, is to make the workplace reflect canadian society. however, this does not necessarily mean setting and enforcing quotas(实行配额). rather, it means identifying the barriers to employment and designing measures, with achievable goals and clear timetables, to remove them. for example, according to the canadian union of public employeescanadas largest union, it would be unrealistic in the short term to insist that because half of the working age population is women, that half of the employees of an engineering firm should be women. at this moment, there would not be enough qualified female engineers. a reasonable numerical goal would be based on the number of women who actually are engineers(8%) and those who are studying to become engineers(25%). a short term goal of 13% would be appropriate without running the risk of hiring unqualified people. equally important is to ensure people who have been disadvantaged the chance to become qualified for new opportunities. if aboriginal people(土著居民), for example, cant qualify for certain jobs because they havent had access to appropriate educational opportunities, then an employment equality program would have to address that problem with training programs. employment laws in this country cannot be considered displeasing if they guarantee all canadians fair and equal access to the workforce. 1. the passage is mainly about how to _. a. modernize equipment for the disabled at workb. achieve equality of employment opportunitiesc. protect womens rights in employmentd. complete a job training program2. the underlined word “them” in paragraph 3 refers to _. a. barriersb. measuresc. goalsd. timetables3. the example of women shows that _. a. only a small percentage of women engineers will get promotedb. 13% of the working age women should be hired as engineersc. policy makers should adopt a practical and flexible approachd. the quota of women for employment should be raised4. the underlined word “address” in paragraph 6 probably means “_”. a. put forwardb. run intoc. find outd. deal with【文章大意】当今社会,就业问题受到每个人的关注,而关于“平等就业”又该如何处理?1.【解析】选b。主旨大意题。文章论述了该如何实现人人具有平等就业机会的事。2.【解析】选a。细节理解题。去消除这个就业“障碍”, them指代上文的barriers。3.【解析】选c。推理判断题。政府工作人员应采取一种实际、灵活的方法以应对出现的就业不平等问题。4.【解析】选d。词义猜测题。在此应表示“处理,解决”这个问题。deal with处理,解决;put forward提出;run into偶遇;find out查明。grandpa nybakken loved lifeespecially when he could play a trick on somebody. at those times, his large norwegian frame shook with laughter while he pretended to be innocently surprised, exclaiming, “oh, forevermore! ” but on a cold saturday in downtown chicago, grandpa felt that god played a trick on him, and grandpa wasnt laughing. grandpa worked as a carpenter. on this particular day, he was building some boxes for the clothes his church was sending to an orphanage abroad. on his way home, he reached into his shirt pocket to find his glasses, but they were gone. he remembered putting them there that morning, so he drove back to the church. his search proved fruitless. suddenly, he realized what happened. the glasses had slipped out of his pocket unnoticed and fallen into one of the boxes, which he had nailed shut. his brand new glasses were heading for china! the great depression was at its height, and grandpa had six children. he had spent twenty dollars for those glasses that very morning. “its not fair, ” he told god as he drove home in frustration. “ive been very faithful in giving of my time and money to your work, and now this. ”several months later, the director of the orphanage was on vacation in the united states. he wanted to visit all the churches that supported him, so he came to speak on sunday night at my grandpas small church in chicago. grandpa and his family sat in their usual seats among the small congregation (教堂会众). “but most of all, ” he said, “i must thank you for the glasses you sent last year. ”“even if i had the money, there was simply no way of replacing those glasses. along with not being able to see well, i experienced headaches every day, so my co-workers and i were much in prayer about this. then your boxes arrived. when my staff removed the covers, they found a pair of glasses lying on the top. ”after a long pause, he continued, “folks, when i tried on the glasses, it was as though they had been custom-made just for me! i want to thank you for being a part of that! ”the people listened, happy for the amazing glasses. but the director surely must have confused their church with another, they thought, there were no glasses on their list of items to be sent overseas. but sitting quietly in the back, with tears streaming down his face, an ordinary carpenter realized the master carpenterhad used him in an extraordinary way. 5. which of the following is not true about grandpa nybakken according to the passage?a. he was an outgoing man and held an active attitude towards life. b. he had a large family to support. c. he was a carpenter working in the church. d. he was a loyal christian. 6. grandpa spent much of his time and money in church mainly to _. a. help the priest do some religious work b. help those people in needc. make some woodwork for the churchd. seek some help from god7. the people in the church but grandpa felt confused at what the director said because _. a. grandpa didnt tell the director that he was the owner of the glassesb. the director wanted to return the glasses even though he liked it c. the director could not get such glasses in their own countryd. the glasses were not included in the donation list8. which can be the best title of the passage? a. grandfathers lifeb. the helpful donationc. the perfect mistaked. an impressive speech【文章大意】文章讲述了一次“美丽的失误”。祖父因为不小心把眼镜掉进了运送募捐物品的箱子中,然而这副眼镜却给了受捐赠者极大的帮助。5.【解析】选c。 细节理解题。a选项根据第一段可以判断,b选项根据“grandpa had six children”可以判断,d选项根据“ive been very faithful in giving of my time and money to your work”可以判断。文章第二段只是表明祖父是个木匠,那天只是在教堂帮帮忙,并没有说他在那工作。6.【解析】选b。推理判断题。根据文章可以知道祖父信仰上帝,而上帝的工作就是福泽人们,所以他会去帮助别人。a在文章中没有提及,c、d两项不是祖父的目的。7.【解析】选d。推理判断题。根据“there were no glasses on their list of items to be sent overseas”可以判断。8.【解析】选c。主旨大意题。根据文章的描述,祖父因为不小心把眼镜掉进了运送募捐物品的箱子中,然而这副眼镜却给了受捐赠者极大的帮助。所以这是一次“美丽的失误”。british women are becoming increasingly wealthier than men, according to research from an investment bank published on monday. researchers for invested private bank found the number of wealthy women is increasing, with 2. 4 million uk women having more than 25, 000 pounds (us $45, 000) in savings accounts alone. the majority of these women (60 per cent) are married or cohabiting (同居), 16 per cent are single and the remainder are widowed, divorced or separated. analysis from the banks data has found that since october 2003, 45 per cent of new clients who opened one of their accounts (which has a minimum balance of 25, 000 pounds) have been women who have done so in their own name. research published last month showed that there are now an estimated 360, 000 women in britain who are worth half a million pounds or more each. between them, they own assets (资产) worth almost 300 billion pounds (us$ 540 billion) and their numbers are expected to increase rapidly. it is estimated that by 2025, women will own 60 per cent of the nations personal wealth. over the past 30 years, the female employment rate has jumped from 42 per cent to 70 per cent, while almost a third of managers are now women. in 1974, the number of women managers was a mere 2 per cent. however, other factors also come into the equation (综合因素). women are now living longer, inheriting valuable properties and other assets from their husbands and receiving generous divorce settlements. 1. which of the following is not true? a. all british women becoming increasingly wealthier are not married. b. the majority of the new clients who opened their accounts in the bank are women. c. today female employment rate is higher than before. d. some wealthy women have unhappy marriage. 2. the passage is mainly about _. a. women getting rich faster than men in the ukb. women getting out of control of men in the ukc. nations wealth of the uk gradually becoming privated. men becoming less important in the uk3. which is the change that has happened to british women in the past 30 years? a. more women come into the management circle. b. the rate of divorce keeps rising. c. more women are out of work. d. women become the real power over all affairs. 4. which of the following is not the cause of british women being wealthy? a. high female employment. b. taking over possessions from their husbands. c. receiving money after separation from their husbands. d. receiving assets from their parents. 【文章大意】这是一篇社会生活类短文。最近一份研究报告称,英国女人正变得越来越比男人更有钱, 而且女性财富的增长势头强劲,真可谓“巾帼不让须眉”。1.【解析】选b。细节理解题。根据第二段的意义可知:在这些女性之中,大多数(60%)已经结婚或同居,16%的仍是单身,其他的则是寡居、离异或分居的。另外在银行开户的新客户中45%的为女性,故不是大多数,所以b错误。2.【解析】选a。主旨大意题。通读全文可知:英国有钱的女性越来越多;自2003年10月以来,在银行开户的新客户中,45%的是女性;到2025年,英国个人财富的60%将掌握在女性手中。综合上述信息可得:英国女人比男人富得快。3.【解析】选a。推理判断题。第三段最后几句明确表示:在过去的30年中,女性就业率从42%飙升到70%。目前,约有三分之一的管理人员为女性。而在1974年,女性管理人员的比率仅为2%。由此推断:越来越多的女性进入管理层。4.【解析】选d。细节理解题。女性变富的原因除了就业率不断提高这个因素之外,在短文的最后一段也作了补充说明:女性财富的增长也与其他因素有关。现在,女性的寿命普遍比男性长,她们可以从配偶那里继承贵重物品和其他财产,如果离婚的话,她们也可以得到可观的财产。once dr. mellinkoff invited me to join him at the hospital to discuss interesting cases with his students. the case at hand was a guatemalan man, aged 34, who had a fever and many other medical problems. his condition was not improving, and there was not much hope he would live. dr. mellinkoff asked to see the patient. he introduced himself in spanish and, in a very gentle voice, asked how he felt. the patient smiled and said everything was all right. then the doctor asked if he was able to eat. the patient said that he had no desire to eat. “are you getting food you like? ”the patient said nothing. “do you get the kind of food you have at home? ”the answer was negative. the doctor put his hand on the mans shoulder and his voice was very soft. “if you had food that you liked, would you eat it? ”“yes, yes, ” the patient said. the change in the patients appearance couldnt have been more obvious. nothing was said, but it was easy to tell that a message had been sent and had also been received. later, the doctor asked why the guatemalan man wasnt getting food he could eat. one of the students said, “we all know how difficult it is to get the kitchen to make special meals. ”“suppose, ” the doctor replied, “you felt a certain medicine was absolutely necessary but that our hospital didnt carry it, would you accept defeat or would you insist the hospital meet your request? ”“i would probably insist, ” the student said. “very well, ” the doctor said. “you might want to try the same method in the kitchen. it wont be easy, but i can help you. meanwhile, lets get some food inside this man as fast as possible, and stay with it. or hell be killed by hunger. by the way, there must be someone among you who can speak spanish. if we want to make real progress, we need to be able to talk with him. ”three weeks later, doctor mellinkoff told me that the guatemalan man had left the hospital under his own power. it takes more than medicine to help sic
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年贺州辅警协警招聘考试备考题库附答案详解(突破训练)
- 2025年黄山辅警协警招聘考试真题参考答案详解
- 2025年石嘴山辅警招聘考试题库含答案详解(巩固)
- 2025年辽阳辅警招聘考试真题含答案详解(研优卷)
- 2025年遂宁辅警协警招聘考试真题含答案详解(预热题)
- 2025年黄山辅警招聘考试题库附答案详解(巩固)
- 2025年漳州辅警招聘考试题库附答案详解(典型题)
- 2025年绥化辅警招聘考试真题含答案详解ab卷
- 2025中介代理合同范文
- 2025年长春辅警招聘考试题库及答案详解(易错题)
- 物业安保服务项目投标服务方案(纯方案-)
- 第24届世界奥林匹克数学竞赛WMO省级测评五年级试卷【含答案】
- 大学语文(第三版)课件 廉耻
- 偏瘫患者的护理
- 房屋租赁培训课件
- 祠堂管理制度规章制度
- 苏教版四年级数学上册《可能性》的说课稿
- 动画类职业规划书
- 债务转移二方协议书
- 脑血管造影术后病人护理查房
- 中石油职称英语通用教材
评论
0/150
提交评论