高考英语一轮复习 Unit2 Robots考点全解 新人教版.doc_第1页
高考英语一轮复习 Unit2 Robots考点全解 新人教版.doc_第2页
高考英语一轮复习 Unit2 Robots考点全解 新人教版.doc_第3页
高考英语一轮复习 Unit2 Robots考点全解 新人教版.doc_第4页
高考英语一轮复习 Unit2 Robots考点全解 新人教版.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 2robots.单项填空1(2013包头市第三十三中期末考试)hes _ to fail the exam if he doesnt do any revision.aallergicblikelycbounddsensitive解析:句意:如果他不复习功课他一定会不及格。be bound to do sth.一定会做某事。答案:c2everybody is _ at the news that there might be another earthquake, and nobody dares to sleep inside of a building.aalarmedbannoyedcastonisheddembarrassed解析:alarmed 意为“惊恐,惊慌”,符合句意。annoyed 恼怒的;astonished 震惊的;embarrassed 尴尬的。答案:a3can you understand the foreign speaker?almost. he _ his speech with a lot of gestures.afollowedbcreatedcaccompanieddprepared解析:从问句“你能听懂那位外国发言人所说的吗?”可推知,答句句意:他讲话时伴有大量的手势。accompany 意为“陪伴,伴随”,符合句意。follow 跟随,领会;create 创作,发明;prepare 准备。答案:c4(2013黑龙江绥棱县第二次模拟)in my opinion, we should _ some time for physical exercise every day.aput awaybturn outcbring indset aside解析:set aside 挤出。句意:依我看,我们每天应该挤出一些时间参加体育锻炼。turn out 结果是;bring in 引进;put away 收起来。答案:d5he earned ten thousand dollars _ last month.aat allbin allcabove alldafter all解析:in all 总共。at all 果真;above all 首先;after all 毕竟。句意:上个月他总共挣了一万美元。答案:b6(2013山东实验中学高三模拟)the lady dressed in the latest paris fashion is _ in her appearance but rude in her speech.aabsurdbelegantcpolitenessdimpolite解析:句意:这位身着时髦巴黎时装的女士外表优雅,可言语粗俗。由题干中的 but 一词可知,空格中所填入的词应与 rude 构成反义关系,而选项中只有b项 elegant 是 rude 的反义词。答案:b7(2013江西南昌铁一中月考)tom showed me his new cell phone, _ was small but it could change colors in different weather.athe screen of whombwhom the screen ofcwhich the screen ofdthe screen of which解析:先行词cell phone为物,故用the名词of which引导。答案:d8(2013阳泉检测)was his suggestion accepted at the meeting last night?partly. some are _ it, while some are against it.ain charge ofbin case ofcin response todin favour of解析:句意:“昨晚会上他提出的建议被接受了吗?”“一部分人接受了。有些人赞同,而有些人反对。”in favour of“赞同;支持”,符合句意。in charge of 负责;管理;in case of 以防;in response to 回答;响应;作为对的答复。答案:d9my parents died when i was very small, and i started to make a living by selling newspapers at the age of ten.i really have much _ for you.abeliefbpridecsympathydstrength解析:sympathy 意为“同情,同情心”,have sympathy for 意为“对同情”。句意:“我很小的时候,父母就去世了,我十岁时就开始以卖报为生。”“我真的很同情你。”答案:c10he _ to write the graduation paper the moment he collected enough materials.aset outbset aboutcset indset off解析:set out 开始,后跟不定式形式。set about 开始,后跟 ving 形式;set in 在拍摄;set off 引起,燃放。答案:a11the economists in china are trying to_all the possible ways to improve the economy.aexplorebexpandcextenddexplode解析:句意:中国的经济学家正在努力研究提高经济发展的所有可能的方法。只有explore表示“探究;钻研”。答案:a12do you think our ship will _ the hurricane?alive withbgo throughcdie fromdlive through解析:句意:“你认为我们的船会挺过这次飓风吗?”live through“经历而幸存”。答案:d13we are not ready to go into production yet.the new switch mechanism isnt fully_.aworked outbturned outcleft outdtested out解析:考查动词短语辨析。test out “试验”。句意:我们还不准备投产。新开关系统装置还未完全调试好。只有test out符合句意。答案:d14(2013北京市西城区期末)we are so sorry for that. well try to determine exactly _ went wrong that evening.awherebwhatcwhichdhow解析:what引导宾语从句,作从句中的主语。答案:b15are you getting an ipad this week?you must be joking!i cant afford to pay my school fees,_buy an ipad.alet alonebleave offclet downdleave for解析:考查短语意义。答语第二句句意:我连学费都支付不起,更别说买平板电脑了。let alone “更不用说”,符合句意。答案:a.阅读理解in a world with limited land, water and other natural resources (资源), the harm from the traditional business model is on the rise. actually, the past decades has seen more and more forests disappearing and the globe becoming increasingly warm. people now realize that this unhealthy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustainable (可持续的) ways. that means growth with low carbon or development of sustainable products. in other words, we should keep the earth healthy while using its supply of natural resources.today, sustainable development is a proper trend in many countries. according to a recent study, the global market for lowcarbon energy will become three times bigger over the next decades. china, for example, has set its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy revolution. it is now trying hard to make full use of wind and solar energy, and is spending a huge amount of money making electric cars and highspeed trains. in addition, we are also seeing great growth in the global markets for sustainable products such as palm oil (棕榈油), which is produced without cutting down valuable rainforest. in recent years the markets for sustainable products have grown by more than 50%.governments can fully develop the potential of these new markets. first, they can set high targets for reducing carbon emissions (排放) and targets for saving and reusing energy. besides, stronger arrangement of public resources like forests can also help to speed up the development. finally, governments can avoid the huge public expenses that are taking us in the wrong direction, and redirecting some of those expenses can accelerate the change from traditional model to a sustainable one.the major challenge of this century is to find ways to meet the needs of growing population within the limits of this single planet. that is no small task, but it offers abundant new chances for sustainable product industries.1. the traditional business model is harmful because of all the following except that _.ait makes the world warmerbit consumes natural resourcescit brings severe damage to forestsdit makes growth hard to continue2. what can we infer from paragraph 2?achina lacks wind and solar energy.bchina is the leader of the lowcarbon market.chighspeed trains are a lowcarbon development.dpalm oil is made at the cost of valuable forests.3. to fully develop the lowcarbon markets, governments can _.acut public expensesbforbid carbon emissionscdevelop public resourcesdencourage energy conservation4. we can learn from the last paragraph that businesses have many chances to _.adevelop sustainable productsbexplore new natural resourcescmake full use of natural resourcesddeal with the major challenge5. what is the main purpose of the passage?ato introduce a new business model.bto compare two business models.cto predict a change of the global market.dto advocate sustainable development.答案与解析语篇解读本文为说明文。传统的商业模式对人类居住的环境造成不断的破坏。那么如何在利用有限的自然资源来发展经济的同时又不破坏环境呢?可持续发展无疑是最佳的选择了。1b细节理解题。根据第一段可知,全世界面临自然资源短缺,传统商业模式带来的危害与日俱增,森林减少,气候变暖。故只有b项不是传统商业模式的危害。2c推理判断题。由第二段第三、四句可知,中国致力于引领低碳能源市场的拓展,其中包括斥巨资于建设高速铁路之上。由此可推断,高速铁路是低碳生活的一种。故c项正确。3d细节理解题。根据第三段可知,政府采取多项措施来发展低碳这个很有潜力的市场,包括设定节能减排的高目标,大力筹划开发公共资源,尽力避免误入歧途而带来的巨大耗资等。故此处d项正确。其他选项与原文不符。4a细节理解题。根据文章最后一句“that is no small task,but it offers abundant new chances for sustainable product industries.”可知,这项任务巨大,但这也为可持续发展产品的行业提供了大量新机会。故a项正确。5d目的意图题。文章主要围绕可持续发展展开论述,从传统模式带来的危害到各国政府采取的措施,都突出一个目的,即大力提倡走可持续发展的道路。故d项正确。.阅读填句(2013北京市西城区期末)amazon introduces a digital music lockeramazon, corn plans to introduce a service that will let people upload their digital music to the web. _1_the service, known as a music locker, was made available to amazon account holders early tuesday. amazon will offer a webbased hard drive backup service called cloud drive, where people can store documents, photos, videos and music.it will also offer cloud player, which will let people listen to, download and make play lists from the music they store on cloud drive from any web site or from an app on android devices. cloud player will automatically upload songs bought on amazon. _2_3_ one key difference is that google and apple reportedly want to automatically make all the music that a user owns available to stream on other instruments, while amazon will require that people upload music, except songs they buy on amazon, to access it elsewhere.the dream of these companies, along with many startups, is for people to be able to listen to their music from any computer or phone. _4_ several experts in digital music say that the music locker business is still legally ambiguous. _5_amazon says it has avoided the problem, because its users would upload their songs, in mp3 or aa.c. format, to the cloudbased service, just like backing them up on an external (outside) hard drive webbased computer backup service.companies, including google and spotify have been forced to delay introducing certain services while they negotiate with the music labels and publishers.apeople can access it from any computer and from android phones.bbut they have all run into the same problem: music companies and publishers would prefer that listeners buy a new copy of a song everywhere they want to listen to it.cexperts suspect that amazon seems to be copying what google and apple have already achieved.dthey agreed to speak on the condition of anonymity (匿名) because their agreements with amazon are confidential.e. it is impossible for web companies to tell whether a song was bought legally or downloaded illegally.f. amazon is racing google and apple, both of which are interested in offering similar services.g. it will also scan itunes or windows libraries to find other music to upload.答案15 agfbe.短文改错it was fine yesterday and the sun was shining in sky. i went boating by myself. i didnt take some friends with me because i wanted

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论