免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
广西桂林市2016高考英语一轮单项选择和阅读理解选练(1)1you have a gift for art._you do your best,you are sure to create fine art works.aas soon asbeven ifcin case das long as答案 d 考查状语从句。句意:你很有艺术天赋。只要你竭尽全力,一定会创作出优秀的艺术作品。as long as引导条件状语从句,意为“只要”。 2the map is one of the best tools a man has _ he goes to a new place.awhenever bwhatever cwherever dhowever答案 a句意:不管什么时候要去陌生的地方,地图是我们最好的工具之一。这里用whenever引导时间状语从句表示“无论什么时候”,连词在从句中作时间状语。whatever表示内容,在从句中作主语或宾语;wherever表示地点;however表示“无论用什么方式,无论多么”,都不符合句意。3mr.white got_little money a month_he could hardly keep body and soul together.asuch;that bsuch;ascso;as dso;that答案 d 考查状语从句。句意:怀特先生每月挣这么少的钱以至于几乎不能养家糊口。little强调数量少,故用so.that引导结果状语从句。4they intended to have the school better equipped,_ the local government was not able to get enough money to do so.aunless bwhilecalthough donce答案 b 考查状语从句。句意:他们打算改善学校设施,然而当地政府却没能获取足够的资金。while引导让步状语从句。5 _interesting the film is,i wont waste any time on it.ano matter bwhateverchowever dwhichever答案 c 考查让步状语从句。句意:无论那部电影多么有趣,我都不会在它身上浪费时间。选项中只有however可以加形容词引导让步状语从句,也可换用no matter how。6how can they learn much_ they spend such a lot of time on computer games?aalthough bwhencbefore duntil答案 b 考查状语从句。although意为“尽管”;when意为“在时,既然,鉴于;在那时”;before意为“在前”;until意为“直到时”。句意:既然他们把大量时间用来玩电脑游戏了,怎么能学到更多的东西呢?7you can make a complaint to the local government _ you are happy with the way things are.aunless bifconce das答案 a 考查状语从句。句意:如果你对事情处理的方式不满意,你可以向当地政府投诉。unless“除非,如果不”;if“如果”;once“一旦”;as“由于”。8i like your new shoes!thanks.i had to try on almost a dozen pairs_i decided to get them.aas bwhencafter dbefore答案 d 考查状语从句连词的选择。before意为“在之前”,符合语境。句意语境为:我在买鞋之前要试穿很多双鞋,即试穿很多双之后才买。9if you are traveling_the customs are really foreign to your own,please do as the romans do.ain which bwhatcwhen dwhere答案 d 句意:如果你正在一个风俗迥异的地方旅行,请入乡随俗。where引导地点状语从句。10steps must be taken_this kind of disaster will never happen again.abecause beven ifcso that das答案 c 考查状语从句。句意:(我们)必须采取步骤为的是这种灾难不再发生。so that“为的是”;because“因为”;even if“即使”;as“因为”。11the war against official corruption has made great progress in the past few years,_the government has more to root it out.aif bthoughcunless dhowever答案 b 考查状语从句。句意:反对官员腐败的斗争在过去的几年里取得了非常大的进步,尽管政府要铲除腐败还有更多的事情要做。根据语意可知,此处有“让步”之意,所以用though引导让步状语从句。12no matter_it will be windy or rainy at that hour,weve decided to leave at five oclock tomorrow morning.awhat bwhethercwhen dhow答案 b 考查状语从句。句意:不管那时刮风还是下雨,我们都已决定明早五点出发。whether.or.意为“无论是还是”。13they had no sooner arrived at the airport_it was time to check in.awhen bbeforecthan dthough答案 c 考查状语从句。名意:他们刚到了机场就到了办理登记手续的时候了。no sooner.than.“一就”。14many people cant learn any lessons from the mistakes theyve made_they get hurt somehow.awhether bunlesscif das答案 b 句意:如果不遇到挫折,许多人不会从他们所犯的错误中吸取教训。unless“如果不”;whether“是否”;if“如果”;as“因为”。 15jack felt grateful to his teachers_he couldnt find words to express his thanks.aas if beven thoughcfor fear that dnow that答案 b 考查状语从句。句意:杰克对老师感激不尽,尽管不能找到合适的话语表达谢意。even though“尽管”;as if“好像”;for fear that“唯恐”;now that“既然”。【由北京市丰台区2014高考模拟改编】阅读下列短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。a mountain of green beans another envelope in the mail. theres my name, alexander spencer, typed on the front. i throw it under the bed. the piles of envelopes are growing.the envelopes were applications to all the colleges i was supposed to attend. i did open the first envelope. then i saw the application, all those blank spaces i was supposed to fill with my own writing, spaces for my name and birth date and grade average and statement of purpose. i looked at them for a long time. i could write for hours and not fill all those spaces. so i put the application back in the envelope. i would fill it out the next day, when i had time. but another envelope arrived. and then the pile began.the pile scares me it is really like a monster. all the while, i feel the weight of a million envelopes raining down on my head until my grandmother calls me and wants to know how i am.“i am overcome by too many tasks,” i say.“honey, you just take it bit by bit,” she says, and she reminds me about the green beans.when i was a little kid i hated green beans. but my mom said i couldnt leave the table until i ate ten green beans. all alone at the table, i stared at the green beans for what seemed like hours. it was a mountain of green beans. i couldnt do it.my grandma came to me and asked if i could eat one green bean.“but grandma, i have to eat ten!”she said all i had to do was to eat one green bean. one tiny little green bean. so i ate one. it was bad, but not as bad as id thought it would be. then she asked me again if i could eat one. so i ate one green bean nine more times.my grandma doesnt know about the envelopes, but she tells me anyone can do one thing every day.back in my room, i lay down on the bed. just like i used to do when i was a little kid, i hang my head down to look at the pile of envelopes. there it is. but instead of a monster, i see a pile of green beans. whos afraid of green beans? 1. envelopes are piling up because the author _.a. doesnt know how to reply b. feels bored of the paper work c. doesnt want to attend colleged. has been too busy to open them 2. what does the author learn from the story of the green beans?a. a good start is half done. b. actions speak louder than words.c. a long journey begins with a single step.d. all work and no play makes jack a dull boy.3. what do you think the author will do next?a. he will fill out the applications one after another.b. he will go to the college that he dreams of.c. he will throw away all the envelopes.d. he will eat up the green beans.【参考答案】13、bc a阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【2013界上海市宝山区质量监测】 we are now open daily thru columbus day the museum and store are open from 10 a.m. to 5 p.m. throughout the season. trolley rides start with the first departure at 10:05 a.m. and continue until the end of the day with the last ride being at 4:15 p.m. we are open rain or shine!april 30 to may 21may 28 to october 10october 15 to october 30open saturdays and sundays onlyopen every dayopen saturdays and sundays onlyice cream & sunset trolley ride special ( $3.50 per person )at 7:30 p.m., every wednesday and thursday evening in july and august, join us for a special sunset trolley ride with ice-cream included. bring the whole family!regular faressenior citizens:$5.50adults:$7.50children (ages 616):$5.00children 5 and under:free discounts are available for tour groups.admission includes unlimited trolley rides, access to the museum grounds and exhibits, and use of our picnic areas to enjoy your own picnic lunch.69. from now on to columbus day, the museum is open _. a. only on sundays and saturdays b. on sunny days c. every day d. all of the above70. if a family of 4 persons one senior, a couple and a 12-year-old boy are taking a sunset trolley ride, how much is the total admission fee? a. $18. b. $25.5. c. $33. d. $39.5.71. which one of the following is not included in the admission? a. unlimited sunset trolley ride. b. access to the museum grounds. c. a visit to the museum exhibits. d. a use of the museum picnic areas.【参考答案】6971 cba 阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。体裁:记叙文话题:热点关注时间:7分钟does style really sell? how can the appearance of a product be more important than what it does? the battle between form and function rose again when james dyson,british inventor of the dyson vacuum(真空) cleaner that has sold in millions around the world,resigned as chairman of londons design museum.it is widely believed that mr.dyson felt that the museum put too much stress on style at the expense of serious industrial design.mr.dyson accused the museum of not keeping true to itself.he may be right,but these days,museums everywhere can no longer afford to be unique centers of scholarship and learning.among competition for sponsorship,they must use exhibitions of populist culture,nice cafes and shops or,best of all,a new building by frank gehry to increase visitor numbers.on the one hand,some producers can be too oldfashioned and too concerned with the importance of product engineering and the functionality of their goods.on the other hand,there are those who believe that how a product looks is more important.design is indeed a broad term,involving both function and form.typically,in any given product area,it changes from the former to the latter.clothing is a good example.but surely you would have to be a very shallow person to think somethings appearance is more important than what it does.today nearly all goods at any given price point do much the same job.so almost the only way producers can differentiate their products from those of their competitors is to create some sort of emotional connection with the consumer,which could be through the visual appeal of the product or its packaging,or the imagery(意象) created by advertising.and what of the dyson vacuum cleaner? mr.dyson may believe that people buy these machines because of the graphs showing their superior suction,but most vacuum cleaners do a good job;the main reason people pay extra for a dyson is that it is a vacuum cleaner with a trendy brand.with its inside workings exposed,it is a bit like a richard rogers building with all its pipes shown in bright colors on the outside instead of being hidden inside.functional it may be,but it is a bit of a trick,too.【语篇导读】英国吸尘器发明家dyson因强烈反对设计博物馆太过注重外在的风格样式而辞职,他认为这里应该是研究学问的地方。1mr.dyson left the design museum because he thought the museum _.adidnt increase the number of visitorsbcouldnt provide scholarships for learnerscwasnt loyal to its original purpose of learningddidnt have great appeal for serious industrial design解析推理判断题。由第一段的最后一句话和第二段的第一句可知,他辞职是因为设计博物馆太注重风格样式。他认为这里应该是研究学问的地方,他们的做法违背了这个初衷。答案c2speaking of clothing,the underlined word“latter” refers to “_ ”aaffording protectionbindicating ones identitycproviding warmthdmaking someone beautiful解析词义猜测题。根据文章内容可知,这里的latter指的是前面一句话中的form,即外形。因此d项正确。答案d3what can we learn from paragraph 4?aa product with convenient packaging sells well.bthe majority of consumers prefer to buy branded goods.cmost similarly priced products are of a comparable standard.demotion contributes much to the development of advertising industry.解析细节理解题。由第四段的第一句可知,大多数指定价格的产品都做着同样的工作,即大多数相似价格的产品都有可比的标准。所以c项正确。答案c4what is the authors attitude towards the form of a product?aoptimistic. bsceptical.cdisapproving. dobjective.解析态度推断题。由最后两段的内容可知,作者认为产品的外形还是很重要的,但也是个小花招,因此作者对产品外形持客观的态度。选d。答案d阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【2013界上海市宝山区质量监测】 discoveries in science and technology are thought by “untaught minds” to come in blinding flashes or as the result of dramatic accidents. sir alexander fleming did not, as legend would have it, look at the mold ( 霉 ) on a piece of cheese and get the idea for penicillin there and then. he experimented with antibacterial substances for nine years before he made his discovery. inventions and innovations almost always come out of tough trial and error. innovation is like soccer; even the best players miss the goal and have their shots blocked much more frequently than they score. the point is that the players who score most are the ones who take most shots at the goaland so it goes with innovation in any field of activity. the prime difference between innovation and others is one of approach. everybody gets ideas, but innovators work consciously on theirs, and they follow them through until they prove practicable or otherwise. what ordinary people see as fanciful abstractions, professional innovators see as solid possibilities. “creative thinking may mean simply the realization that theres no particular goodness in doing things the way they have always been done.” wrote rudolph flesch, a language authority. this accounts for our reaction to seemingly simple innovations like plastic garbage bags and suitcases on wheels that make life more convenient: “how come nobody thought of that before?” the creative approach begins with the proposal that nothing be as it appears. innovators will not accept that there is only one way to do anything. faced with getting from a to b, the average person will automatically set out on the best-known and ap
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年中国水泥管等制品行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 2026年中国螺旋输送泵行业市场前景预测及投资价值评估分析报告
- 2026年中国伺服液压振动台行业市场规模及投资前景预测分析报告
- 2025石家庄高新区招聘社区工作者73名笔试考试参考试题及答案解析
- 2026年云南云天化股份有限公司秋季招聘(185人)笔试考试参考题库及答案解析
- 2025年仁寿县从“三支一扶”计划人员中公开考核招聘乡镇事业单位工作人员考试笔试模拟试题及答案解析
- 员工手册培训幻灯片
- 肾囊肿超声监测方案
- 2025年墓碑安装合同违约责任协议
- 2025年克拉玛依fjc项目材料供应合同协议
- 2025中国家庭教育服务行业发展现状及未来趋势报告
- 江苏省徐州市云龙区2024-2025学年六年级上学期语文期中试卷(含答案)
- 2mm土工膜长丝土工布检测报告合格证
- 机电2023年江苏职教高考文化综合理论试卷
- 乳腺癌患者的术后护理
- 企业注销申请书模板
- 农业田间机器人课件
- 旅游政策与法规案例分析题
- 新版物业交割单
- 《汽车运用基础》考试复习题库及答案
- 人教版八年级上册数学全册单元测试卷
评论
0/150
提交评论