




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
【优化方案】2015届高考英语一轮复习 第一部分 基础考点聚焦 unit2 robots单元检测同步探源 新人教版选修7.阅读理解a(2014安徽省高三皖西四校联考)a voyage on one of aidens two government approved boats will be a memorable experience for both the novice and experienced angler(垂钓者)youll enjoy the tradition of catching such species as mackerel and cod off the beautiful cavendish coast of prince edward island.located just minutes from cavendish,in the attractive village of north rustico,aidens deep sea fishing has been providing excitement,fun and most of all,fish,to our customers for almost half a century.the summer vacation is coming up.sign up and join us on one of our three daily sailings and catch some fresh fish for your supper!all you need to take on board is your smile.well supply the rods,tackle,bait and on few occasions,the raincoat.oh yes,you can keep the fish without payment.afterwards you can visit our fish market located next door and also tour prince edward island(pei)no visit to the island is not complete.rolling hills,woods,reddish white sand beaches,ocean waves and the famous red soil have given prince edward island a reputation as an island of outstanding natural beauty in north america.the author lucy maud montgomery drew inspiration from the island during the late victorian era for the setting of her classic novel anne of green gables(1908)today,many of the attractions that montgomery found on the island are still enjoyed by thousands of tourists all over the world.come to fish off the coast of the beautiful cavendish beach.with three sailings daily between june 14th and september 18th.sailing timesmorning 800 am to 1100 amafternoon 115 pm to 415 pmevening 600 pm to 1100 pmpricing and payment(all prices in canadian dollars.)adults:$40.00children:$30.00(under 12)reservations:9029633522group charters available upon request【文章大意】本文为应用文,是一则关于爱德华王子岛钓鱼旅游的广告。1the underlined word“novice”(para.1)means“_”abeginnerbtouristcfisherman dcustomer解析:选a。考查词义猜测。根据“for both the novice and experienced angler(垂钓者)”可知novice和experienced angler存在对比关系。experienced angler指“有经验的垂钓者”,故可判断novice是“新手,初学者”之意。2aidens deep sea fishing has a history of about_a20 years b30 yearsc50 years d60 years解析:选c。考查细节理解。根据“aidens deep sea fishing has been providing excitement,fun and most of all,fish,to our customers for almost half a century”可知aidens deep sea fishing已有近50年的历史了。3we can know that_alucy maud montgomery was born in prince edward islandbthere will be four daily sailings during the summer vacationcyou can have the fish you have caught for freedmackerel and cod are plants growing on the island解析:选c。考查细节理解。根据第二段中的“oh yes,you can keep the fish without payment.”可知c项正确。4how much will they pay if one couple together with two children aged 5 and 10 sign up for the fishing trip?a30 canadian dollars.b100 canadian dollars.c140 canadian dollars.d160 canadian dollars.解析:选c。考查简单计算。根据价目表可知成年人每人40加元,12岁以下儿童每人30加元,故一对夫妻带上两个12岁以下的小孩总共应付140加元。b(2014四川都江堰名校模拟)the world of taxi drivers is dominated by men.but there is one small taxi company in delhi,where all the drivers and passengers are female.womens safety is a hot topic in india at the moment,so its proving a very popular service.“when im on the road driving our taxi i feel very proud,because this is the first taxi service only for women,”says 31yearold shanti sharma,who is one of eight female drivers with a taxi service called cabs for women by women.the last couple of months,since the rape(强奸)and murder in the city of a college student travelling on a bus,have been particularly busy for her and her colleagues.“after this case,our workload has increased so much,”says sharma.“women who used other cab services are also turning to us now.”most women in delhi say they routinely face harassment(骚扰),and worse,especially on public transport.sharma,a single parent with three daughters,has been working as a taxi driver since 2011,when the service was first set up,and it has changed her life.this is the first time that she has earned enoughabout $ 250 a monthto support her family.of course,she and the other female taxi drivers are completely outnumbered by male cabbies“when i park somewhere,there are always men there and inevitably five or six of them get together and hang out,”she says.“im usually the only woman in the parking lot,so i just stay inside the car.”its not much better when she is out on the road.sharma says the male drivers give her a hard time.“as soon as they see a woman at the wheel they start honking(按喇叭)for no reason.theyll try to overtake you.im always worrying about how to avoid getting hit by someone.”the company behind cabs for women by women,sakha consulting wings,had a number of goals when it set up the service.it wanted to give women from poor backgrounds an opportunity to earn money.by putting women in charge of technologies,it also wanted to change peoples attitudes,and open up boundaries for women.【文章大意】德里一家出租车公司专门推出了女性司机只为女性乘客提供服务的cabs for women by women出租车业务。生意异常火爆。5why are women who used other cab services turning to cabs for women by women?abecause it is cheap.bbecause it is safe.cbecause it is famous.dbecause it is convenient.解析:选b。推理判断题。根据第三、四段内容可推知,那些以前乘坐其他出租车的女性现在选择cabs for women by women,是因为这种由妇女驾驶的出租车能为女性乘客提供安全保障。6what do we know about sharma?ashe is the first female taxi driver in delhi.bshe lives in harmony with her husband.cshe has regretted becoming a taxi driver.dshe has a better salary after becoming a taxi driver.解析:选d。细节理解题。根据第六段可知,从2011年sharma成为出租车司机后,她才赚了足够多的钱来养家糊口。7the underlined word “cabbies” refers to “_”astudents btaxi servicesctaxi drivers dpassengers解析:选c。词义猜测题。根据前面的“she and the other female taxi drivers”以及后面的描述可推断“cabbies”在此指“出租车司机”。8what is the main idea of the last paragraph?athe opportunities cabs for women by women provides for women.bthe main purposes of cabs for women by women.cpeoples attitudes towards cabs for women by women.dthe background information of cabs for women by women.解析:选b。段落大意题。根据本段的主题句“the company behind cabs for women by women,sakha consulting wings,had a number of goals when it set up the service.”可知,本段主要讲开展cabs for women by women出租车服务的目的。.语法填空mary:hey,jeff,have you thought about where we could go and have 1._ on friday?jeff:can you tell me 2._,mary?mary:oh,have you forgotten that tomorrow is bobs birthday?jeff:ah.3._ i dont know that many restaurants are around here.mary:we could search the internet.jeff:good idea.lets take a look!mary:what kind of food would bob like 4._(eat)? how about italian or japanese?jeff:he enjoys chinese food 5._(well)mary:this one 6._ be good.everyone ive spoken with says that it is great!jeff:ok.i think that would be a really good 7._(choose)!mary:lets call and book 8._ table.jeff:and what should we buy for bob? a bike or a camera?mary:he 9._ (tell)me he wants a mobile phone.jeff:no problem.lets go to the supermarket to buy 10._ now.mary:but i have a lesson at 2 oclock.how about 3 oclock this afternoon?jeff:ok.see you then.1解析:考查语境填词。 根据下文语境中bobs birthday,many restaurants可知,找地方聚会吃饭。答案:dinner/ a party2解析:考查疑问副词。根据上句,可知此处是反问“为什么要考虑周五去吃饭的地方?”答案:why3解析:考查并列连词。此处表示转折关系。答案:but4解析:考查非谓语动词。would like to do sth.乐意干某事。答案:to eat5解析:考查副词比较等级。表达一个人的最爱,用最高级。答案:best6解析:考查情态动词。should按道理说“应该”。答案:should7解析:考查名词。修饰词good后应填名词,故填choose的名词形式choice。答案:choice8解析:考查冠词。book a table预定一桌,冠词a表泛指,修饰限定名词table。答案:a9解析:考查时态。他曾经告诉过我他想要一个手机。答案:has told10解析:考查不定代词。one指代前文提到的同类的一个,指mobile phone。答案:one.短文改错it was cold day in winter.an ant is bringing out some corns he had gathered in summer.a grasshopper,who was dying of hunger,seeing the ant and asked him of some corn.the ant looked at the grasshopper and asked him how he hadnt stored up some in summer.the grasshopper told the ant that he had been very much busy in summer but he hadnt.the ant asked him what he had done.the grasshopper replied that he had sung all summer.the ant said angry to him that he could sing all winter as he had done all summer.答案:it was cold day in winter.an ant bringing out some he had gathered in summer.a grasshopper,who was dying of hunger, the ant and asked him some corn.the ant looked at the grasshopper and asked him he hadnt stored up in summer.the grasshopper told the ant that he had been much busy in summer he hadnt.the ant asked him what he had done.the grasshopper replied that he had sung all summer.the ant said to him that he could sing all winter as he had done all summer.书面表达 (2014甘肃兰州名校高三阶段检测)每个人的成长过程都具有一定的复杂性,其个性的形成和发展可能会受家庭、学校、社会、朋友、书籍和名人等诸多因素的影响。请你按以下要求写一篇英语短文:1在所列诸多因素中,选择对你成长影响最大的两至三个加以说明;2谈谈你的认识和理由。注意:词数100左右;文章的开头已给出,不计入总词数。everyone may have a complex and different process of growing up.there are many influential factors in a persons growth as well as development of his personality._one possible version:everyo
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 望牛墩宿舍装修施工方案
- 品质部门考试试题及答案
- 2025设备租赁和维护管理合同范本
- 2025年福建省龙岩市第一医院招聘7人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠系列)
- 茶叶供货服务方案范本
- 2025房地产按揭贷款合同样本
- 2025企业的设备购买合同范文
- 2025铝材买卖合同范本
- 2025年台儿庄幼教面试真题及答案
- 安全员 b证考试题库及答案解析
- 北京市海淀区2024-2025学年七年级数学上学期月考试题
- 《前列腺穿刺中国专家共识》
- 麦肯锡商业计划书模板
- 项目经理职业生涯规划
- 除锈剂MSDS参考资料
- 高一英语选择性必修一课文及翻译(外研版新教材)中英Word精编文档
- 社会调查研究抽样课件
- 消防管道支架工程量计算表
- 应用成型的双面彩钢板复合风管代替传统的铁皮风管
- JJF(石化)006-2018漆膜弹性测定器校准规范
- 东华软件需求调研提纲汇总版与03-02同步
评论
0/150
提交评论