免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
山东省即墨市2014高考英语二轮阅读理解精英训练精品题(11)及答案【陕西省咸阳市2014高考英语模拟试题】bask runners why they run and youll get a variety of answers; to stay healthy or to feel better. some have an even bigger reason一to stay calm or out of prison. but back on my feet puts recovering addicts and the homeless on the road to a brighter future, starting with a simple step; attending group runs three tunes a week.at 5:30 a.m. on a hot july day, back on my feets team brooklyn gathered in a parking lot. after a round of hugs and some warm-up, the group of eight volunteers and seven residents(居民)set out on a run to nearby prospect park. some ran three miles, some longer, but the goal for all was to finish as a teamits helping me put my life back together, said jimmy, a 58-year-old cancer survivor who was homeless and a former alcohol addict. “its healthy. it makes me feel good inside,” adds jimmy.many are skeptical(怀疑的)about the idea of homeless runners, according to anne mahlum, who founded back on my feet in 2007 after starting a running club for men at a shelter near her philadelphia home. they did want to run, and in just six years, mahlums small running club has expanded to 10 cities around the country, and 388 active members.the only requirement for joining, besides wanting to, is insisting on at least 30 days.the first day we give them new shoes and back on my feet shirts, mahlum says. “then they run a mile the first day. and then gradually well encourage them to build goals. “after 30 days,residents gain access to services like financial aid,housing assistance and employment opportunities through back on my feets partners. in its first year, the new york chapter has seen 41 members obtain employment, 34 gain housing and 50 work in job-training programs.thats not to say its always easy. “i wanted to quit. but then i started to push myself,”said adel, 39, who began running in march. “now i would love to run a 10-mile run. or maybe a marathon one day, who knows. i ran this far, so why not?”50. back on my feet aims to help .a. people build a better future b. the homeless remain healthyc. the addicts quit their bad habits d. the prisoners get out of prison51. members of back on my feet must .a. run on weekends b. run the same distancec. attend group runs d. keep the same speed52. what great change happened to adel after a period of running?a. he was more confident. b. he was much prouder.c. he was more addictive. d. he was more grateful.53. according to the author, back on my feet is .a. in need of money b. well-known around the worldc. meeting difficulty d. making progress【参考答案】5053 acad 【陕西省咸阳市2014高考英语模拟试题】crecently, the documentary(纪录片)“a bite of china, which takes the fine foods as the theme, has beaten many tv series, becoming extremely popular on the microblog(微博)and turning into the hottest topic. chinese people are proud of the great food culture of china and some even praise the documentary by saying that “it is a best video that arouses our great love of our country”.produced by chen xiaoqing, an award-winning documentary maker, “a bite of china” is filled with mouthwatering images of food ranging from royal cooking to local specialties. it focuses on the beautiful and simplified process of food making and attracts food lovers and ordinary audiences.“television is filled with food these days, especially introductions by some professional cooks, even famous tv hosts. we also have some scenes of food-making, but how to create dishes is only one aspect of food culture,” chen says. “the program tries to bring something new by presenting more cultural elements related to dishes, such as eating habits and eating principles,” be adds.each series lasts 50 minutes. every series will focus on different people, who will tell stories about their adventures with food. “a bite of china” also focuses on social changes while presenting food cultures, such as the dispersion of families that leave the elderly in their hometowns while other members work outside. in such cases food serves as reminders of happy times and expectations of reunions.54.which of the foliowing statements is not true according to the passage?a. the documentary has many different characteristics.b. the documentary is not only about food making.c. the documentary also involves social problems.d. the documentary usually lasts fifty minutes.55.what does the underlined word “dispersion” probably mean?a. connection b. separationc. communication d. immigration56. the purpose of the passage is to a. attract more people to enjoy chinese foodb. make people know more about chinese foodc. introduce a popular tv programd. deal with some social problems【参考答案】5456 dbc 阅读理解 going on a road trip? the st. louis arch, statue of liberty and golden gate bridge are great tourist sites. but if you prefer offbeat destinations(目的地), check out the following roadside attractions. worlds largest ball of paint alexandria, ind. in 1977, michael carmichael set out to create the biggest ball of paint anywhere. starting with a baseball as center, he painted layer after layer of paint day after day, year after year. the ball weighs more than 1,300 pounds, with more than 20,000 coats of paint,” which is recognized by guinness world records. visitors can paint the ball themselves and become part of history. the museum of dirt boston, mass. the museum is the idea of glenn johnson. labeled(贴有标签的) glass bottles contain such treasures as dirt from the great wall of china, as well as sand from a desert in saudi arabia and omaha beach in france. best of all, the cost of seeing this museum is dirt cheap: its free. mount horeb mustard museum mount horeb, wis. its heaven for hotdog lovers! this museum claims to have the worlds largest collection of prepared mustard (芥末). its more than 4,100 bottles of spices come from 60 nations, including turkey and china. visitors learn the history of mustard, from how its made to how its advertised and sold. the museums creator, barry levenson, loves mustard so much that he even puts it on ice cream! paper house rockport, mass. swedish immigrant (移民) ellis stenman was much ahead of his time in 1922, when he started to build a two-room house almost entirely out of newspaper. at the time, people didnt give much if any-thought to recycling paper. the house is framed with wood, but the walls are made of 215 layers(层) of newspaper.64. the underlined word “offbeat” in the first paragraph has the same meaning as . a. great b. foreign c. unusual d. historical 65. if you want to add your own work to what you visit, you may choose . a. worlds largest ball of paint b. the museum of dirt c. mount horeb mustard museum d. paper house 66. which of the following is true of barry levenson according to the text? a. no spices but mustard can be found in his museum.b. he travels around the world to collect mustard.c. mustard is advertised and sold in his museum.d. in a way, he shows much preference for mustard. 故事型阅读理解-(一)i still remembermy hands and my fingers still rememberwhat used to lie in store for us on our return to school from the holidays. the trees in the school yard would be in full leaf again and the old leaves would be lying around like a muddy sea of leaves.“get that all swept up!” the headmaster would tell us. “i want the whole place cleaned up, at once!” there was enough work there, to last over a week. especially since the only tools with which we were provided were our hands, our fingers, and our nails. “now see that its done properly, and be quick about it,” the headmaster would say to the older pupils, “or youll have to answer for it!” so at an order from the older boys we would all line up like peanuts about to cut and gather in crops. if the work was not going as quickly as the headmaster expected, the big boys, instead of giving us a helping hand, used to find it simpler to beat us with branches pulled from the trees. in order to avoid these blows, we used to bribe(贿赂) the older boys with the juicy cakes we used to bring for our midday meals. and if we happened to have any money on us, the coins changed hands at once. if we did not do this, if we were afraid of going home with an empty stomach or an empty purse, the blows were redoubled. they hit us so violently and with such evil enjoyment that even a deaf and dumb person would have realized that we were being whipped not so much to make us work harder, but rather to beat us into a state of obedience(服从) in which we would be only too glad to give up our food and money.occasionally one of us, worn out by such calculated cruelty, would have the courage to complain to the headmaster. he would of course be very angry, but the punishment he gave the older boys was always very smallnothing compared to what they had done to us. and the fact is that however much we complained, our situation did not improve in the slightest. perhaps we should have let our parents know what was going on, but somehow we never dreamed of doing so; i dont know whether it was loyalty or pride that kept us silent, but i can see now that we were foolish to keep quiet about it, for such beatings were completely foreign to our nature.1the statement “my hands and my fingers still remember” (para.1) means that_athe authors hands were severely injured in the cleaning upbthe author seldom did such hard work as the cleaning upcthe author was bullied by the big boys in the cleaning up dthe authors hands were his only tool for the cleaning up2the headmaster would tell the students to clean up the school yard at the beginning of the term because_ahe was too lazy bthere were many fallen leaves on the groundcthe school yard was covered with muddthe students didnt finish their homework3the headmaster asked the older boys to_abeat those who worked slowlybtreat the small boys as peanutsctake charge of the process of the cleaning upddo the cleaning up all by themselves4according to para. 3, if the author had any money on him, he most probably_agave it to the big boys so as to please thembgave it as a bribe to the headmastercspent it all on his midday mealdspent it buying midday meals for the big boys5when receiving complaints, the headmaster would deal with the big boys by means of _ aslight punishment bharsh criticismccomplete indifference dgood beatings(一)【要点综述】 本文为记叙文。文中作者回忆了早年读书期间,暑假返校清除落叶的一段经历。1d细节理解题。作者一开始用了两个remember表明他对暑假返校要清除落叶一事记忆深刻。第二段提到在为学校清除落叶时没有别的工具,唯一的工具就是手,由此可推断“手和指尖都记得”是因为在大扫除中,作者的手作为唯一的清洁工具受了不少的罪。2b细节理解题。第一段最后一句提到假期过后学校会堆满落叶,第二段校长发布学生大扫除的命令,两者之间的因果关系显而易见,因此本题应选b项。3c细节理解题。第二段最后一句,特别是其中的see,表明校长让大孩子们做大扫除的“监工”,负责带领其他孩子把学校打扫干净。这也可以从该段最后一句的“or youll have to answer for it(否则你们就要为此负责)”看出答案。4a推理判断题。根据第三段第四句中的“the coins changed hands at once.”可知“钱马上就会易主”,即到了大孩子们的口袋里。5a细节理解题。根据题干中的complaints可定位到最后一段开头两句。该段第二句表明校长对大孩子的惩罚很轻微,因此本题应选a项。阅读理解- (2011新课标卷,d)wanted, someone for a kisswere looking for producers to join us on the sound of london kiss 100fm. youll work on the stations music programmes. music production experience in radio is necessary, along with rich knowledge of modern dance music. please apply in writing to producer vacancies, kiss100.father christmaswere looking for a very special person, preferably over 40, to fill our father christmas suit.working days: every saturday from november 24 to december 15 and every day from december 17 to december 24 except sundays, 10:3016:00.excellent pay.please contact(联系)the enterprise shopping centre, station parade, eastbourne.accountants assistant when you join the team in our revenue administration unit, you will be providing assistance within all parts of the revenue division, dealing with post and other general duties. if you are educated to gcse grade c level we would like to talk to you. this position is equally suitable for a school leaver or for somebody who has office experience.wealden district councilsoftware trainer if you are aged 2445 and have experience in teaching and training, you could be the person we are looking for. you
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年山东铝业职业学院单招职业倾向性考试题库及答案解析(夺冠系列)
- 2026年安徽交通职业技术学院单招综合素质考试题库带答案解析
- 2026年哈尔滨应用职业技术学院单招职业倾向性测试必刷测试卷附答案解析
- 2026年安徽城市管理职业学院单招职业倾向性考试题库附答案解析
- 2026年山东旅游职业学院单招职业技能考试必刷测试卷带答案解析
- 2026年深圳信息职业技术学院单招职业倾向性考试必刷测试卷带答案解析
- 房屋托管装合同范本
- 房屋拆除安置协议书
- 房屋施工维修协议书
- 房屋相互调剂协议书
- 员工轮岗交流管理办法
- DB3704∕T 004-2020 阴平大枣生产技术规程
- 各大施工机械操作规程
- 医院内控培训
- 《楼宇自控系统培训》课件
- 甲亢完整课件完整版
- DB12T 571-2015 历史风貌建筑安全性鉴定规程
- 电信运营商网络维护与管理手册
- 《无人机摄影测量技术与应用》课程教学大纲
- 广州数控GSK 980TDc车床CNC使用手册
- Unit 6 In a nature park Part A Lets talk Lets learn大单元整体教学设计
评论
0/150
提交评论