【状元之路】高中英语 Unit3 The Million Pound Bank Note单元测评(含解析) 新人教版必修3.doc_第1页
【状元之路】高中英语 Unit3 The Million Pound Bank Note单元测评(含解析) 新人教版必修3.doc_第2页
【状元之路】高中英语 Unit3 The Million Pound Bank Note单元测评(含解析) 新人教版必修3.doc_第3页
【状元之路】高中英语 Unit3 The Million Pound Bank Note单元测评(含解析) 新人教版必修3.doc_第4页
【状元之路】高中英语 Unit3 The Million Pound Bank Note单元测评(含解析) 新人教版必修3.doc_第5页
免费预览已结束,剩余8页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

单元测评(三)unit 3 the million pound bank note(时间:90分钟满分:110分)第一部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节语法和词汇知识(共15小题;每小题1分,满分15分)从a、b、c、d四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1our experiment had got into _ trouble, so we decided to take _ chance and add more water, and luckily we succeeded.a. /; / b. /; ac. the; a d. a; a答案与解析bget into trouble“陷入困境”; take a chance“冒险;碰运气”。2many doctors were on the _ soon after the traffic accident, helping the injured passengers.a. situation b. occasionc. position d. scene答案与解析d句意:交通事故后许多医生赶到现场帮助受伤乘客。on the scene“在现场”,符合语境。situation“情形”; occasion“场合”; position“位置”。3tom thought he must have seen a strange insect, but it was the goats eyes _ he had seen in the darkness.a. which b. whatc. that d. when答案与解析c本题使用了强调句型it is . that .,强调the goats eyes。4my father read through my composition and _ quite a few spelling mistakes in it.a. spotted b. staredc. sought d. selected答案与解析a根据quite a few spelling mistakes可知在此处用spotted(认出,找到)。stare“凝视;盯着看”; sought是seek的过去式,意为“寻找”; select“挑选;选择”,均不符合语境。5mary didnt ask her father to buy a mobile phone for her; _, she bought one for him!a. whats more b. on the contraryc. to be honest d. in a word答案与解析bon the contrary“正相反”,符合句意。whats more“而且”; to be honest“说实在地;实话说”; in a word“简言之”。句意:玛丽没有要求父亲给她买手机;正相反,她给父亲买了一部手机。6 the works of art on show were beautiful. true. its a pity that we _ to take pictures in the museum.a. didnt permit b. havent permittedc. werent permitted d. havent been permitted答案与解析cpermit sb. to do sth.表示“允许某人做某事”。主语we与permit之间是被动关系;再结合the works of art on show were beautiful可知,在此应用一般过去时的被动语态。7i hadnt got any money _ me, so i was disappointed to leave the bookstore without buying that book.a. for b. onc. by dabout 答案与解析bon在此表示“带在身上”。8some fake designer clothes are so good that people have no idea theyre not buying the _ article.a. genuine b. novelc. natural d. fake答案与解析a句意:一些假冒名牌服装很好,以至于人们不知道自己一直没有买到真的产品。genuine作“真的”讲,符合语境。novel“新奇的”; natural“自然的”; fake“假的”,均不符合语境。9the important thing is _ a man does, not _ he says.a. that; what b. what; thatc. what; what d. that; that答案与解析c句意:重要的是一个人做了什么,而不是他说了什么。what引导表语从句,并在从句中作宾语。10both jacks parents died in an accident when he was a baby, so he was _ by his aunt.a. dressed up b. set upc. got up d. brought up答案与解析d由前半句可知,应选brought up(抚养)。dress up“打扮,装饰”;set up“建立;设立”;get up“起来;起床”。11when the little girl woke up, she found herself _ in a warm room.a. lay b. lyingc. lie d. laying答案与解析b根据题意可知此处用lie(躺)的动词ing形式作宾补,表示当时所处的状态,故选b项。句意:当小女孩醒来时,发现自己躺在一个温暖的房间里。12 the situation is not good for us. yes. i wonder _ we can do something about it.a. if b. howc. what d. that答案与解析ai wonder if .“我想知道是否”。13even scientists cannot completely _ the strange behaviours of animals before an earthquake.a. call for b. apply forc. account for d. care for答案与解析caccount for“说明的原因;对做出解释”,符合句意。call for“需要;要求”;apply for“申请”;care for“关怀;照顾”。14although twenty years have passed since that night, i can still remember everything about it very clearly _.a. especially b. finallyc. instead d. indeed答案与解析d句意:尽管从那天晚上起二十年过去了,但我的确(indeed)仍旧清楚地记得那天晚上的一切。15(2013赣州十二县高一检测) could i use your dictionary for a while? sure, _.a. go ahead b. pardon mec. good idea d. forget it答案与解析a根据sure可知此处是表示同意对方请求的应答,故选a项。第二节完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项。at first charles dickens wrote just for his own _16_. then he thought someone might _17_ to read his stories. he sent one to a publisher, but he did not _18_ his name on it. this story was printed, and so were several _19_. the publisher did not know who wrote them, so charles did not _20_ any money for them. but he did have the satisfaction of _21_ them in print.then another _22_ company hired dickens _23_ stories about london. he started to write the pickwick papers, _24_ the adventures of mr. pickwick and his friends _25_ they travelled around london. it was easy _26_ charles to write these stories because he knew so _27_ about london. the pickwick papers, sold _28_, and charles was _29_poor again.dickens was greatly _30_ by the success of the pickwick papers. he realized that people enjoyed _31_ what he had written and that his writing skill _32_ his living. during _33_ five years he wrote _34_ stories. he wrote about real people and situations _35_ he knew.16a. pleasure b. family c. friends d. school17a. refuse b. decide c. be willing d. be unwilling18a. send b. get c. design d. sign19a. others b. the others c. another d. else20a. accept b. receive c. ask for d. pay21a. hearing b. looking c. reading d. seeing22a. publisher b. published c. publishing d. selling23a. write b. to write c. for writing d. writing24a. describing b. described c. describes d. to describe25a. and b. otherwise c. till d. as26a. to b. with c. for d. like27a. many b. much c. greatly d. little28a. well b. good c. fine d. nice29a. always b. ever c. never d. forever30a. discouraged b. inspired c. disappointed d. struck31a. buying b. screaming c. permitting d. reading32a. made b. produced c. earned d. received33a. the next b. next c. following d. the past34a. a few b. a great many of c. few d. a large number of35a. whom b. that c. who d. which答案与解析16a结合下文可知狄更斯最开始写书是因为自己爱好,而不是为了家庭、朋友或学校。17cbe willing to do sth.“愿意做某事”。他想可能有人会愿意读他写的故事,因此他才给出版商寄稿件。18d由后文“the publisher did not know who wrote them”可知狄更斯没在稿件上签名。19aothers在此泛指其他的故事。20b因为出版社不知道稿件的作者是谁,狄更斯自然也不会收到“receive”稿费。21d看到他的书出版了,他很高兴。22cpublishing company出版公司。23bhire sb. to do sth.雇用某人做某事。24a动词的ing形式作定语,修饰前边的the pickwick papers。25das引导时间状语从句,相当于when。匹克威克外传描述了匹克威克先生和他的朋友们在伦敦游历时的冒险经历。26c固定句式:it isadj.for sb. to do sth.“做某事对某人来说是的”。27bknow so much about .“对很了解”。28a动词需用副词修饰,sell well“畅销”。29c既然他的书很畅销,想必他不用再受穷了。30b由于匹克威克外传写得成功,他受到了很大的鼓舞。discourage“打击;使失去勇气”; inspire“激励”; disappoint“使失望”; strike“打击”。31d人们喜欢读他的文章。32cearn ones living“谋生”,他的写作技巧使他得以谋生。33athe next时间段the following时间段,用于描述过去“接下来的时间里”。34da large number of“大量的”,适合语境;a few“一些”,few“几乎没有”,不符合上下文语意;当修饰的名词前没有定冠词、形容词性物主代词等限定词时,many直接修饰名词,不用加of。35b空格处及后文作定语从句,先行词既有人又有物,且关系词在从句中作名词性成分,只能用that引导。第二部分阅读理解(共两节;满分30分)第一节(共10小题;每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。athe million pound bank note(1953)directed by ronald neamewritten by mark twain(story), jill craigiegenre (类型): comedy(more)plot outline: two rich british men offer a penniless american a loan, without telling him that the amount is one million pound, and this in the form of a single banknote.(more)user comments: great fun . you can bank on it! (more)cast overview: gregory peck . henry adams; ronald squire . oliver montpelier; joyce grenfell . duchess of cromarty; a. e. matthews . duke of frognell; maurice denham . mr. reid(more)also known as:man with a million(usa)runtime: 90 minutescountry:uklanguage:englishcolor: colour (technicolor)sound mix: mono(western electric sound system)certification: australia:g/finland:s/sweden:btl/uk:u/usa: approvedtrivia (花絮): the one million pound note at the time the story is set in, 1903, would be worth about $100,000,000 nowadays or 65,000,000. (more)36mark twain set the story the million pound bank note in the year _.a. 1953 b. 1903 c. 2002 d. 1890答案与解析b细节理解题。由文章最后trivia(花絮)内容可知。37the film the million pound note was made in _.a. the uk b. the usa c. australia d. finland答案与解析a细节理解题。由“country: uk”可知。38compared with the sterling (英国货币) in the year the story is set in, the value of sterling nowadays has _. a. fallen b. risen c. stayed the same d. become unmeasurable答案与解析a推理判断题。题干的意思是:与故事背景年份中的英国货币相比,现在的英国货币值是_。而由文章最后一段知,原来的1百万英镑现今相当于6,500万英镑,也就是说现在的英国货币贬值了。39the passage most probably appears in _.a. a film poster b. a newspaper c. a magazine d. a web page答案与解析d由文中众多段末的(more)可知本文很有可能是一个网页,点击more会了解更多相关内容。btake your family to the theatreshowpricetypeschedulea christmas carol players theatre$40.00;$35.00;$25.00musical (音乐剧)sat. 9 am/sun. 9 amimprove 4 kids times square arts center$20.00 general admission (入场费); $40.00general admission including lunchmusicalsat. 3 pmlumpy bumpy pumpkin 45 bleecker$20.00;$15.00 in advancechildren/familymon. 10:30 am/tue. 10:30 am/wed. 10:30 am/thu. 10:30 am/fri. 10:30 amseven in one blow, or the brave little kid axis theatre$12.00 for adults; $6.00 for kidschildren/familyfri. 7 pm/sat. 2 pm/sun. 2 pm40.if you want to enjoy a show on a monday, you may choose _.a. a christmas carolb. improve 4 kidsc. lumpy bumpy pumpkind. seven in one blow, or the brave little kid答案与解析c细节理解题。根据schedule中的时间可知答案为c项。41which of the following theatres provides meals?a. axis theatre.b. 45 bleecker.c. times square arts center.d. players theatre.答案与解析c细节理解题。根据improve 4 kids中price一栏中提到的. including lunch可知,答案为c项。42if a couple with a child go to watch seven in one blow, or the brave little kid, they should pay _ dollars.a. 18 b. 30c. 36 d. 48答案与解析b细节理解题。根据$12.00 for adults; $6.00 for kids可知花费为30美元。ca herring (鲱鱼) once decided to swim right around the world. “im tired of the north sea,” she said.“i want to find out what else there is in the world.” so she swam off south. once she was nearly eaten by a shark.but she swam on and on. round the tip of africa and into the indian ocean, she was amazed by the different shapes and sizes and colors of other fishes. and on she swam through the wide pacific. then she turned north and finally she swam home into her own north sea.all her friends and relations gathered around. they had a big feast and offered her the very best food they could find, but the herring said, “ive swum around the whole world, and ive eaten more wonderful dishes than you could possibly imagine.” and she refused to eat anything. then her friends and relations asked her to come home and live with them. but she refused.“ive been everywhere and that old rock is too dull and small for me.”and she went off and lived on her own.when the breeding (繁殖) season came, she refused to join in the spawning (产卵), saying, “i know how many fishes there are in the world. i cant be interested in herrings anymore.”finally, one old herring swam up to her and said, “listen, if you dont spawn with us, some herring eggs will not turn into healthy young herrings. if you dont live with your family, youll make them sad and if you dont eat, youll die.”but the herring said, “i dont mind. ive seen everything there is to see, and now i know everything there is to know.”“i dont know,” said the old herring. “but there may be something.”just then, a fishing boat came by, and all the herrings were caught in a net and taken to market that day. a man bought the herring and ate her for his supper, and he never knew that she had swum right around the world and had seen everything there was to see, and knew everything there was to know.语篇解读本文是记叙文。一条鲱鱼环游全球之后认为自己见识了整个世界,没想到最后却落入渔网被人买走当作晚餐吃掉。43how can we describe the herrings trip around the world?a. exciting. b. helpful.c. peaceful. d. disappointing.答案与解析a推理判断题。由第二段中的she was amazed by .可知,旅途是激动人心的。44it can be inferred from the text that the old herring _.a. worked hardb. was very wisec. knew a boat was comingd. worried a lot about the eggs答案与解析b推理判断题。由倒数第二段老鲱鱼说的话和最后一段鲱鱼们被捕捞的事实可知,老鲱鱼是有智慧的。45the text seems to tell us that _.a. all rivers run into the seab. all time is no time when it is pastc. a common danger causes common actiond. behind the mountains theres a bigger mountain答案与解析d写作意图题。作者写这篇文章主要通过一条自以为见多识广的鲱鱼被捕获的故事告诉大家,山外有山,不能太自负。a项意为“殊途同归”; b项意为“机不可失,时不再来”; c项意为“同舟共济”。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2013吉林高一检测)easy ways to keep your brain sharpeveryone is forgetful, but as we age, we start to feel like our brains are slowing down a bit and that can be a very annoying thing. _46_ read on for some techniques worth trying.1_47_people who regularly made plans and looked forward to upcoming events had a 50 percent reduced chance of alzheimers disease (早老性痴呆症), according to a recent study. _48_ something as simple as setting a goal to have a weekly coffee date with a friend will do. theres evidence that people who have a purpose in life or who are working on long or short term goals appear to do better. in other words, keep your brain looking forward.2go for a walk.mildly raised glucose (葡萄糖) levels can harm the area of the brain that helps you form memories and physical activity can help get blood glucose down to normal levels. in fact, exercise produces chemicals that are good for your brain. _49_3learn something new.take a spanish class online, join a drawing club, or learn to play cards. a study found that mental stimulation (刺激) limits the weakening effects of aging on memory and the mind. but the best thing for your brain is when you learn something new and are physically active at the same time. _50_ or go dancing with your friends.a. focus on the future.b. this can be especially harmful to the aged.c. it should be something like learning gardening.d. so take a few minutes each day to do some reading.e. but dont worry if your schedule isnt filled with life changing events.f. luckily, research shows there is a lot you can do to avoid those moments.g. in other words, when you take care of your body, you take care of your brain.答案46.f47.a48.e49.g50.c第三部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(每小题1分,满分10分)英语课上,老师要求同桌同学相互修改作文。假设以下短文为你同桌所写,请你对其进行修改。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。3必须按答题要求做题,否则不给分。(2013哈尔滨高一检测)dear susan,i was excited when i received your letter and the english stamps.thank you for send me the english stamps. what beautiful these stamps are! i really liked them. i like stampcollecting very much. when i was in the age of 8, i started to collect stamps. so far, i collected nearly 1,000 chinese stamps and more than 400 foreign stamps. i find stampcollecting interest and beneficial. not only can i enjoy the beautiful designs of stamps, but also i can gain many knowledge from it. i am glad to know you also like collecting the stamps. i hope we shall often exchange the stamps of our two countries. i hope well be friend for ever.yours, li hua答案dear susan,i was excited when i received your letter and the english stamps.thank you for me the english stamps. beautiful these stamps are! i really them.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论