全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
语 篇 提 能阅读理解aalfred nobel, the great swedish inventor and industrialist, was born in stockholm on october 21, 1833, but moved to russia with his parents in 1842, where his father, immanuel, made a strong position for himself in the engineering industry. immanuel nobel invented landmine and made a lot of money from the government during the crimean war, but went bankrupt (破产) soon after.then, the family returned to sweden in 1859, where alfred began his own study of explosives in his fathers lab. he had never been to school or university but had taught himself,and by the time he was twenty, he became a skillful chemist and excellent linguist (语言学家), speaking swedish, russian, german, french and english. he built up over 80 companies in 20 different countries. he was always searching for a meaning to life. he spent much time and money working on how to end the wars and keep the peace between nations, until his death in italy in 1896. his famous last will,in which he left money to provide prizes for outstanding work in physics, chemistry, physiology, medicine, literature and peace,is a memorial to his interests and ideas. and so, the man is remembered and respected long after his death.1alfred nobel was born in _.a. swiss b. stockholmc. russia d. moscow答案与解析b细节理解题。由第一段第一句:“alfred nobel, . was born in stockholm on october 21, 1833, .”可知答案为b。2what did immanuel nobel invent during the crimean war?a. the engineering industry.b. a strong position.c. landmine.d. study of explosives.答案与解析c细节理解题。由文章第一段第二句可知c项正确。3alfred nobel returned to sweden because his father _.a. went bankrupt b. was put in prisonc. made a lot of money d. died答案与解析a细节理解题。根据第一段中“. went bankrupt soon after.和第二段开头then, the family returned to sweden in 1859 .”可知选a项。4alfred nobel built up over _ companies in 20 different countries.a. 20 b. 40c. 60 d. 80答案与解析d细节理解题。根据第二段中“he built up over 80 companies in 20 different countries.”可知d项正确。5the passage mainly talks about _.a. alfred nobel and his fatherb. alfred nobel and his inventionsc. alfred nobeld. alfred nobels family答案与解析c主旨大意题。文章主要讲述了诺贝尔的一生,从出生到去世,文章提到他对我们的世界所做的贡献,我们后人都应该尊敬和记住他。banne is six years older than me. we were very poor.my mother worked at a factory in a small town in the evening. not seeing my mother often, anne took over much of my mothers work.when i was seventeen, i thought my only chance of going to college was winning a scholarship (奖学金). i had an important interview for such a scholarship. anne at that time was working hard on her parttime job. i told her of my interview. i was excited and asked her advice on what to wear. i showed her how i planned to be careful and how i sat in order to hide the hole in the bottom of my shoe, but i wasnt sure what i would do if it rained.anne suggested that we go shopping. she took me to the shoe department and told me to try on a beautiful pair of leather shoes. sometimes we did go shopping together and tried on things just to see what they looked and felt like, but we never could afford to buy them. it was like playing dressup. but this time was different. anne handed me the boxed shoes and said, “here you are. ill buy these for you.”“but .” was all i could say.“this interview is important. i want you to get that scholarship,” she replied.i knew this was a lot of money for her, and she would probably have to eat nothing but noodles for at least a month.i won the scholarship and became an engineer. although they were nice everyday leather shoes, i didnt wear them much. now, twenty years has passed, i still have that pair of shoes with me, and i just wear them on those little occasions (场合) when i need to feel special.语篇解读虽然生活贫困,姐姐仍然设法给我买了一双新鞋。这双鞋改变了我的生活,就像童话中的“魔鞋”一样。6from the passage we can learn that anne _.a. won a scholarship and went to collegeb. didnt go to college because they were poorc. often played dressup with the authord. did much to help the author答案与解析d由第一段的最后一句及全文可知,anne身为姐姐,却担负了妈妈照顾我的责任,给了我很多帮助。7when anne decided to buy the shoes, the author was _.a. surprised b. sadc. calm d. happy答案与解析a由第四段可知,姐姐要给我买鞋的时候,我的心情很复杂,说不出话。8the author didnt often wear the shoes because _.a. she didnt like themb. they were so specialc. she didnt have any chancesd. they were out of fashion答案与解析b我只有在特别的时候才会穿上这双鞋,并不是因为我不喜欢,而
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年诸暨市总工会公开招聘工会社会工作者4人备考题库附答案详解(黄金题型)
- 2025内蒙古鄂尔多斯市鄂托克前旗招聘专职社区工作者20人备考题库附答案详解(巩固)
- 2026国家开发银行校园招聘备考题库(重庆有岗)附答案详解(满分必刷)
- 广州银行2026年度校园招聘备考题库及答案详解(必刷)
- 中国农业银行青岛市分行2026年度校园招聘137人备考题库含答案详解(精练)
- 2026中国工商银行牡丹卡中心秋季校园招聘备考题库及1套参考答案详解
- 2025海南儋州市专职网格员招聘为社区专职工作人员127人备考题库(一)附答案详解(模拟题)
- 2026中国民生银行秋季校园招聘备考题库及答案详解(名师系列)
- 2026中国建设银行总行直属机构秋季校园招聘备考题库含答案详解(模拟题)
- 2025青海黄南州尖扎县招聘社区专职工作者7人备考题库及一套参考答案详解
- GB/T 25052-2024连续热浸镀层钢板和钢带尺寸、外形、重量及允许偏差
- 短期护工劳务协议书模板
- 10S507 建筑小区埋地塑料给水管道施工
- B级英语词汇表修改版
- 《病历书写基本规范》课件
- 机关单位工作人员文明礼仪规范-课件
- 超滤系统施工方案
- 小学英语时态复习专练
- 数据分析与决策支持
- 理光复印机维修手册大全
- “以唱促说”在小学英语课堂的教学案例分析 论文
评论
0/150
提交评论