高考英语 阅读理解基础精品练习题(23).doc_第1页
高考英语 阅读理解基础精品练习题(23).doc_第2页
高考英语 阅读理解基础精品练习题(23).doc_第3页
高考英语 阅读理解基础精品练习题(23).doc_第4页
高考英语 阅读理解基础精品练习题(23).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解基础精品练习题(23)及答案第三部分:阅读理解(共两节,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。a(2012吉林市一模)parttime front desk positionkirchoff, inc., a book development company, is looking for a parttime front desk office worker. this position is perfect for a person who is cheerful, dependable,and pleasant to work with. also, you should be able to welcome guests, redirect phone calls, and take messages. more importantly, you can stay cool under pressure. you are expected to work 500600 pm weekdays. you need to fill in some forms if you are interested.forms can be collected atkirchoff, inc.866 united nations plaza, # 525new york,ny 10017important points to remember when swimming wait at least an hour after meals. follow the advice of lifeguards. dont dive into unknown waters. always swim in line with the shore. find out at the seaside when and where it is safe to swim. dont use floating toys on the water. wind can easily sweep them out to sea. get out of the water if you feel tired or cold. cold can kill even strong swimmers.help telephone: 2125435902atlantic city beach officearrive on time.introduce yourself in a polite manner.read company materials while you wait.have a firm handshake.listen.use body language to show interest.smile and nod to the interviewer.ask about the next thing you should do.thank the interviewer.write a thankyou letter to anyone you have spoken to.for more information, please visit 368 cooper square,new york. ny 1000856what does a person need most to be fit for the onehour weekday job?ahe should be cheerful, dependable, and easygoing.bhe has to work from monday to friday.che can remain calm in a difficult situation.dhe can welcome guests and deal with phone calls.答案:c细节理解题。根据第一个广告中的第五行, 注意提干中的“most”。57according to the above information, what is the right thing to do when you swim?a. to keep close to the beach. b. to dive into unknown waters.c. to use floating toys on the water. d. to swim soon after lunch.答案:a细节理解题。根据第二个广告中的第三点。58the best title for the last piece of information would be_.a. tips on showing interest in a jobb. steps to a successful interviewc. advice on introducing yourself politelyd. rules of body language in an interview答案:b主旨大意题。根据最后一个广告的总体内容,尤其是第七点和第九点有提示。 bangkok - the tiny island nation of tuvalu has promised to do its part for climate change by fueling its economy entirely from renewable sources by 2020. the south pacific nation of 12,000 people is part of a movement of countries and cities committed to going climate neutral. since february 2008, 10 nations have promised to reduce their emission(释放)of greenhouse gases as part of a goal of reaching zero emissions in the next decade. none of these commitments alone is expected to make a significant difference in the fight to cut heat-trapping gases. but the moves can inspire bigger emitters(排放者) like the united states to take further steps to limit their carbon footprints. climate scientists have urged rich countries to reduce emissions from 2005 levels by between 25 percent and 40 percent by 2020 to avoid the worst effect of warming. for its parts, tuvalu hopes to replace the fossil fuels that are imported by ship with solar energy and wind power soon. tuvalu already emits almost no greenhouse gases. but because of climate change, many south pacific islands see worsening flooding. the country is just 10 square miles in size, with most of its land less than a meter above sea level. so far, tuvalu has installed (安装) a 40-kiliowatt solar energy system with the help of japans kansai electric power co. and tokyo electric power company. the tuvalu government is working to expand the $410,000 project from 40 to 60 kilowatts, and will extend solar power to outer islands. “we thank those countries who are helping tuvalu reduce its carbon footprint,” public utilities and industries minister kausea natano said. “and we look forward to the day when our nation offers an example to all- powered entirely by natural resources such as the sun and the wind.”12. according to the passage, the climate neutral movement _. a. will last a long time b. was started by tuvalu c. is a great success in the west d. has no effect on big countries13. what is the main energy source in tuvalu at present? a. solar energy b. wind powder c. imported fossil fuels d. local fossil fuels14. for tuvalu, the biggest trouble now is that_. a. it lacks clean power equipment b. it lacks enough natural resources c. climate change affects its economy d. it is under threat from rising sea level15. what can we learn from the passage? a. it is impossible for tuvalu to realize its goal. b. the world will see zero emissions in ten years c. tuvalu imports technology to reduce emissions. d. big countries havent started to reduce emissions.16. the best title for the passage might be “_”. a. climate change threatens small island nations b. an island nation will only use green power c. countries unite to reduce greenhouse gases d. island nations urge big countries to reduce emissions 参考答案-12-16. acdcb people do love their pets. some people bring dogs into their families while others prefer cats. and then there are the people who love their spiders. many spider-lovers like tarantulas (狼蛛) , big , hairy creatures that dont have venom(毒液). and because tarantulas are usually calm, some people even buy them for their children. if youre considering taking home a tarantula, however, just think about the recent case of a 29-year-old tarantula owner in england. it may show why these spiders makes terrible pets. he had conjunctivitis(结膜炎) in his right eye. his doctors were puzzled because the swelling wasnt responding to medicine. in a recent study, the doctors reported seeing “fine hair-like projections (投影)” sticking out of the mans eye. when told about his hairy eye, the man knew exactly what the fine hair-like projections were: tarantula hairs. in this study, the tarantula owner told his doctors about something that happened as he cleaned the spiders home. he was trying to remove a stain when he saw the tarantula move. he turned to look at the spider, and the spider released a mist of hairs which hit his eyes and face. the doctors couldnt remove the hairs, so they prescribe(开药) eye drops containing a strong medicine. after eight months, the mans eye still wasnt completely healed. in 1997, a report described three patients with “itchy, red eyes”. guess what? these three people had crossed paths with annoyed tarantulas too. one of the patients eyes didnt heal for three years. the other two were still experiencing pain in their eyeballs 2 to 6 years later. in 2003, a report told the story of a 14-year-old boy who had also received an eyeful of tarantula hairs and bee bitten. theres no explaining why people love particular kinds of animals. but people who decide to keep tarantulas should be prepared to handle their beloved pets with goggles and gloves.17. what made doctors puzzled when the tarantula owner went to hospital? a. why the medicine couldnt cure his swollen eye b. how tarantula hairs could grow out of his eye c. how long his swollen eye might take to be cured. d. whether he might lose his sight due to tarantula hairs.18. this passage is developed mainly by _. a. analyzing causes and effects b. discussing interesting questions c. making reasonable suggestions d. providing examples and facts19. the underlined word “goggles” in the last paragraph is probably a kind of_. a. hat b. glasses c. mask d. shoes 20.this passage is intended to _. a. remind pet-lovers to protect themselves from pets b. warn people not to keep spiders with venom at home c. explain why people love raising rare animals at home d. tell people some ways to raise pets at home safely.参考答案- 17-20. adbajob sharing refers to the situation in which two people divide the responsibility of one full-time jobthe two people willingly act as part-time workers, enough hours between them to fulfill the duties of a full-time workerif they each work half the job, for example, they each receive 50 per cent of the jobs wages, its holidays and its other benefitsjob sharing differs from conventional (常规的) part-time work in that it occurs mainly in the more highly skilled and professional areas, which require higher levels of responsibility and employee commitmentjob sharing should not be confused with the term work sharing, which refers to increasing the number of jobs by reducing the number of hours of each existing job, thus offering more positions to the growing number of unemployed peoplejob sharing, by contrast, is not designed to address unemployment problems; its focus, rather, is to provide well-paid work for skilled workers and professionals who want more free time for other activitiesas would be expected, most job sharers are womena survey carried out in 1988 by britains equal opportunities commission showed that 78 per cent of sharers were female, the majority of whom were between 20 and 40 years of agesubsequent studies have come up with similar resultsmany of these women were re-entering the job market after having had children, but they chose not to seek part-time work because it would have meant lower statusjob sharing also offered an acceptable shift back into full-time work after a long absencethe necessity of close cooperation when sharing a job with another person makes the actual work quite different from conventional one-position jobshowever, to ensure a greater chance that the partnership will succeed, each person needs to know the strengths, weaknesses and preferences of his or her partner before applying for a positionmoreover, there must be a fair division of both routine tasks and interesting onesin sum, for a position to be job-shared well, the two individuals must be well matched and must treat each other as equals5in what way is work sharing different from job sharing?awork sharing requires more working hoursbwork sharing is aimed at creating more jobscwork sharing provides a more satisfactory salarydwork sharing depends on the employers decision6according to paragraph 4, young mothers preferred job sharing to conventional part-time work mainly because _athey sought higher social statusbthey were over ideal working agescthey had difficulty finding full-time jobsdthey had to take care of both work and family7in job sharing the partners should _aenjoy equal social status bhave similar work experienceckeep in touch with each other dknow each other very well8the main purpose of the passage is to _adescribe job sharing in generalbdiscuss how to provide more jobscrecommend job sharing to womendcompare job sharing with work sharing(b篇)badab(2012稳派教育新课改质检)while both europe and the united states of america are considered the western world, europeans and americans differ in many ways.metric(公制的)system.the metric system is taught in american schools. however, most people in the united states use the old english imperial(英制的) system of measure which includes yards, feet, miles, pounds, and fahrenheit. european countries, however, use the metric system which is meters, grams, liters, and celsius.time and history.for example, a house in the united states that is 200 years old would be considered ancient. this is probably because america is a fairly young country. however, in europe, something would not be considered ancient unless it was at least 2,000 years old.education and political issues.in america, parents may save for many years and even go into debt to pay for their children to attend college. most schools and universities in europe, however, are free of tuition. in fact, it when referring to alcohol, soft drinks and drugs, europeans do not take them major issues. in america, however, those things are regularly debated. americans are allowed to have firearms, while this is illegal in europe. the average age for driving in europe is eighteen years of age, but sixteen in the us.food.european countries tend to be more cultural in their dishes, with specialties that are localized(地方特色的). their meals are generally more balanced than americans and they eat less fast food. they also enjoy eating more cheese, yogurt and wines than americans. religion. many americans think

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论