免费预览已结束,剩余7页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解精英练习题(17)及答阅读理解e(2012泸州一诊)gary kidd had a pretty good idea that what his 3yearold grandson had found was no rock, but the tooth of a woolly mammoth (猛犸)thats because he had found one himself nine years ago.kaleb kidd was catching some squirrels last monday near la crosse when he spotted what looked like an unusual rock. “grandpa, whats that?” kaleb asked.he told his grandson it looked like the tooth of the extinct (灭绝) woolly mammoth.next stop was the mississippi valley archaeology center at the university of wisconsin, which proved that it was, indeed, the tooth of a mammoth.connie arzigian, the centers lab director, said it could be 10,000 to 30,000 years old.it weighs 2 pounds and measures 15 centimeters long and 7.6 centimeters wide.the center already has a woolly mammoth tooth in its collection, but its always fun to see someone discover another one. arzigian said.“its wonderful to get an idea of what was here in the past,” she said.the latest find is in better shape than the one gary kidd brought up from the bottom of the mississippi river while clamming (捕蛤蚧) in 1998.that_tooth was watersoaked and had fallen apart, he was told when he took it to the center.gary kidd, 46, said it would be up to kaleb s father, travis, to decide what to do with the tooth.for now it is on display at satori arts gallery, much to kalebs sadness. “when we dropped it down at the art gallery, he was crying.he didnt want to let it go,” his granddad said.“at first he thought it was just a rock.now hes all excited.”文章大意:一名3岁的小孩在捕捉松鼠时,发现了一枚猛犸化石。在密西西比河流域,这已经不是第一次发现猛犸化石了。71in what order did the whole thing happen?a.kaleb kidd discovered a tooth of the woolly mammoth.b.the tooth was on display at satori arts gallery.c.gary kidd clammed on the mississippi river.d.travis will decide what to do with the tooth.e.gary kidd took his find to the center.a.a; c; b; d; e b.c; e; a; b; d c.b; d; a; e; c dc; a; b; d; e答案:b细节理解题。综合全文可知,b项顺序正确。72what can we infer from connie arzigians words?a.the mammoth tooth looks really funny.b.only two mammoth teeth have been found so far.c.there were some mammoths living there in the past.d.the mammoth tooth in the center is the one found by gary kidd.答案:c推理判断题。由第四段可知,该地发现猛犸牙齿化石,可以推测过去该地有猛犸生活过。73which do the underlined words “that tooth” refer to?a.the latest find.b.gary kidds find.c.kaleb kidds find.dthe find already in the center.答案:b猜测词义题。a、c项指的是同一枚牙齿化石,所以不选;d项可以指代最近的那枚牙齿化石,也可指过去的那枚牙齿化石,所以不选;b项指过去的那枚牙齿化石,符合语境。74what was kaleb kidds desire?a.keeping the tooth.b.selling the tooth to the center.c.displaying the tooth at the gallery.d.earning more money through the tooth.答案:a细节理解题。由第六段最后一句话和第七段可知,kaleb kidd很想保存这枚牙齿化石。75what does the text mainly talk about?a.mammoths were extinct long ago.b.a 3yearold boy found a mammoth tooth.c.a mammoth tooth can be worth a lot of money.d.the mississippi river is a place for study on mammoths.答案:d主旨大意题。由全文可知,在密西西比河发现了猛犸的牙齿化石,所以密西西比河是研究猛犸的好地方。社会生活类-(一)2012宁夏六校联考 in 1986,when carlo petrini first coined the term “slow food,” he organized locally in his native italy to preserve the food and wine culture and protest fast food.today, slow food has spread to 132 countries with over 85, 000 members, addressing worldwide issues like farmer equity and environmental_stewardshipthe actions people take to respect the rights of all living things and all environments, to contribute to healthy and livablecommunities.characterized by slow food international as “good, clean, and fair food,” slow food must enrich the eaters life,have no negative impact on human or environmental health,and compensatefairly for food producers work.the average american meal travels about 1,500 miles to its final destination, with producing of food traveling by plane from overseas and other items shipped across the country.however,cost for food travel and heavy processing are not the only problems in the foodindustry that the environment faces. industrial agriculture also has unsustainable practices likeinefficient water use and decreased biodiversity. our ideas in feeding ourselves are exceptional,but at various points our technologies come into conflict with natures ways of doing things. a great many of the health and environmental problems created by our food system owe to our attempts tooversimplify natures complexities, at both the growing and the eating ends of our food chain.“slowing” food, by purchasing locally and sustainably, allows consumers to reduce theimpact of “food miles” and develop a closer relationship with their food producers.“ we need tochange our food system,” said david prior, organizer of slow food nation eatin. “our currentfood system is sick and we need to support farmers and agriculture to ensure that everyone has theright to nutritious food.”36the main idea of the passage can be summarized as_.awhy slow food is so important bthe food and wine culture is rich in italycwhat youre eating always travels a long way dslow food makes the current food system sick37according to the second paragraph, “environmental stewardship”refers to_.ameasures of environmental protectionsbways to establish healthy and livable communitiescpeoples admiration for all the creatures on the earthdactions to protect the rights of all living things and environment38slow foods characteristic doesnt lie in_.aimproving the quality of eaters lifebproviding a fair pay for food workerscbeing friendly to human and environmental health ddeveloping a loose relationship with food producers39what is david priors attitude towards current food system? asuspicious. bunsatisfied. cindifferent. dsupportive.【要点综述】本文的作者告诉我们,如果想吃得更健康、更营养,那就提倡“慢食物”吧!36a主旨大意题。本文主要探讨“慢食物”的重要性,以及“慢食物”给人们带来的好处,故答案选a项。37d细节理解题。从第二段中的“environmental stewardshipthe actions people take to respect the rights of all living things and all environments”可知,环境管理(environmental stewardship)的内容就是“破折号”后的解释,即“人们尊重所有生物和环境的权利的行动”,故d项正确。38d细节理解题。从第三段可知,“慢食物运动”的特色就在于改善饮食者的饮食质量;不对人类健康和环境卫生产生副作用;给食物供应商以合理的报酬。d项则没有提到,故答案选d项。39b推理判断题。从最后一段david prior所说的话可知,他认为当前的食物系统很糟糕,需要改进,所以他的态度应该是不满意的(unsatisfied)。a项表示“怀疑的”;c项表示“漠不关心的”;d项表示“支持的”,都不符合语境。第三部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ai was parked in front of the mall wiping off my cari had just come from the car wash and was waiting for my wife to get out of workcoming my way from across the parking lot was what society would consider a bumfrom the looks of him, he had no car, no home, no clean clothes, and no moneythere are times when you feel generous but there are other times that you just dont want to be botheredthis was one of those “dont want to be bothered times”“ i hope he doesnt ask me for any money,” i thoughthe didnthe came and sat on the edge of the pavement in front of the bus stop but he didntlook like he could have enough money to even ride the busafter a few minutes he spoke“thats a very pretty car,” he saidhe was in rags but he had an air of dignity around himhis badly-grown blond beard kept more than his face warmi said, “thanks,” and continued wiping off my carhe sat there quietly as i workedthe expected plea(乞求) for money never cameas the silence between us widened, something inside said, “ask him if he needs any help” i was sure that he would say “yes” but i held true to the inner voice“do you need any help?” i askedhe answered in three simple words that i shall never forgetwe often look for wisdom in great men and womenwe expect it from those of higher learning and achievementsi expected nothing but an outstretched dirty handhe spoke the three words that shook me“dont we all?” he said56. why did the writer parked his car before the mall?a. because he wanted to pick up his wifeb. because he wanted to show off his carc. because he wanted to wipe off his card. because he wanted to do some shopping57. which has the closest meaning to the underlined word bum in paragraph 2?a. dustman b. driver c. beggar d. robber58. which is the best title for this text?a. a good husband b. didnt he need help? c. dont we all? d. one should be generous参考答案56-58 acc *结束 the parents of a troubled teen may feel unsure as to whom to turn to in order to find help for their child. they may feel as if they have exhausted all of their options, and sometimes they are on the verge of giving up. but there is hope. schools for troubled teens offer discipline and in some cases, drug treatment programs that can provide important life skills, and more importantly, a fresh start.the following is a list of the most effective types of schools for troubled teens. not every facility is a match for every child, but by knowing the differences between them, parents can make a better educated decision about where to send their teenager.boarding schoolswhen a child is unable to deal with the relative freedom of a standard school day, boarding schools might be a good choice. at boarding schools, the child lives in a dorm setting, where almost every minute of the day is scheduled by school administrators.treatment centerswhen a teenager has an addiction to drugs or alcohol, a residential center that specializes in young people is an outstanding way to help them break the cycle of addiction. treatment centers feature individual and group counseling to help identify the root causes of the drug problem and help develop the life skills needed to stay clean when the program is over. wilderness programs designed to help improve the discipline and self-reliance of the child, wilderness programs send kids back to nature. by placing them in a foreign and sometimes uncomfortable setting, wilderness programs hope to improve childrens behavior. programs generally include hikes, exercise programs and team building exercises.boot campsboot camps are the most extreme style of school for troubled teens. these facilities are modeled after actual military boot camps, where the individual must get into shape, work as part of a team, and follow a long, hard set of rules and regulations. however, boot camps might not be the best choice for a teen with a drug addiction.59.whowouldbetheintendedreadersofthepassage?a. teachers. b. parents.c. students.d. experts.60. as the author suggests, schools for troubled teens_.a. can be a good choice for some desperate parentsb. can completely help and change troubled teensc. are becoming popular with teens in trouble d. care more about discipline than life skills 61. according to the passage, boarding schools_.a. provide children with more freedom b. have their students time managed carefullyc. pay much attention to team building exercises d. can make children feel safer62. whats the purpose of this passage?a. to introduce schools for troubled teens.b. to show some problems of troubled teens.c. to teach parents how to educate their children. d. to remind parents to care for their children.参考答案59-62 baba*结束 “yes, ill be ready at nine in the morning. goodbye, dear, and thanks again.” it had not been an easy telephone call for mrs. robson to make. her daughter had been very kind, of course, and had immediately agreed to pick her up and drive her to the station, but mrs. robson hated to admit that she needed help. since her husband died ten years ago, she had prided herself on her independence. she had continued to live in their little house, alone.this evening, however, she was standing at her living-room window, staring out at the sold notice in the small front garden. her feelings were mixed. of course, she was sad at the thought of leaving the house, as it was full of so many memories. but at the same time she was looking forward to spending her last years near the sea, back in the little seaside town where she had been born. with the money from the sale of the house, she had bought a little flat there. she turned from the living room window, and looked round at the room. one or two pieces of furniture remained, covered with sheet. all her pictures had been taken from the walls. there was a small fish tank, with two goldfish in it. when asked why, her husband used to say: “its nice to have something alive in the room.” since he had passed away, she had always kept some goldfish, and always had “something alive in the room”.the next morning, as her train was pulling out of the station, mrs. robson called to her daughter, “kate, you wont forget to collect the goldfish, will you? the children will love them. its”“i know,” kate interrupted gently. “its nice to have something alive in the room.” but in the little house, the two goldfish had stopped their circling. they were floating on the water, in the room with silent walls.63. according to the passage, we know that mrs. robson _.a. was a person who liked to be aloneb. was not able to help herselfc. did not like asking people for helpd. wanted to live without her husband64. on her last night in the house, mrs. robson was feeling _.a. a bit sad but not totally unhappyb. happy but unable to help herselfc. proud and sadd. in poor spirits65. mrs. robson was going to _.a. be in hospital b. live with her daughterc. meet her husband d. live where she was born66. the little house meant a lot to mrs. robson because_.a. it was full of pets and plantsb. many friends and relatives visited itc. it had a long and unforgettable historyd. an important part of her life was spent there 参考答案63-66 cadd*结束 scientists in mexico have just begun a new study of one of the worlds biggest pyramids: the pyramid of the sun, north of mexico city. theyre putting lots of small, high-tech machines under the pyramid to try to unlock some of its secrets. for thousands of years, people have tried to uncover the secrets of the pyramids. the people who built the pyramids made lots of secret doors and rooms to stop robbers from finding the treasures inside. however, there always have been some smart thieves in history. now, almost all of egypts pyramids have been robbed, including the great pyramid of khufu, which is the largest pyramid in the world. it is the only one of the ancient wonders of the world that is still standing. in ad 820, an arab king named abdullah al manum got a group of workers to dig their way into the great pyramid and have a look. inside the pyramid, they found three roomsthe queens chamber, the grand gallery and the kings chamber. but to their surprise, the men didnt find the treasures they wanted. the queens and kings chambers were both empty! where were the kings mummy and his treasures? had someone already taken them away? the huge stone doors at the pyramids entrance were still closed when al manums men went inside. how had the thieves got in and out?since then, many people have gone inside the great pyramid to have a look or to try to take things. but still, no other chambers or walkways have been found. in 2002, an american team made the most recent visit to the great pyramid. scientists sent a robot into the pyramid, but they only found a mysterious locked stone door. 67. the first two paragraphs were written to show that _. a. ancient egyptian emperors were cruel b. the pyramid of the sun is an unusual historic building c. construction workers led a hard life in ancient egypt d. the secrets of the pyramids remain to be uncovered 68. what is the purpose of making some secret doors to the pyramids? _. a. to try to unlock some of its secrets b. to stop robbers from finding the treasures inside c. to refuse some visitors all over the world into it d. to tell the truth to the people in the future69. which of the following is not true to the great pyramid of khufu? _. a. it is the largest pyramid in the world. b. it is the only one of the ancient wonders that is still standing. c. abdullah al manum took the kings mummy and his treasures away d. scientists found a mysterious locked stone door to the great pyramid 70. what would be the best title for the text? a. the pyramid of the sun b. the great pyramid of khufu c. a mysterious locked stone door d. unlocking the doors of history of the pyramid参考答案67-70 dbcd*结束c(2012安徽省皖南高三联合测评)i learnt about the pygmalion effect (皮格玛丽翁效应) when i was 7 years old at riverdale school in palmerston north and i copied melissa crawfords answers in a spelling test. before that i was average at school but after that, because melissa crawford was smart, and i got all the right answers, i got put in all the smart kids groups.from then i did really well at school because it was believed by the teachers that i would and i also got grouped with the smart kids. this experience that occurred at my primary school shows just how important the pygmalion effect is in terms of being around mentors (导师) that expect that you re going to do well and also being around people who are smart.the pygmalion effect is one principle you want to use if you want to make money fast. have mentors that expect you will make money fast and as an extra boost hang around, copy and learn fro
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年砖瓦工技能考试题及答案
- DB1309T 316-2025 地理标志产品 黄骅梭子蟹生产管理技术规程
- 肋骨间隙的定位课件
- 2025年仓库管理员岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 2025年情报分析师岗位招聘面试参考题库及参考答案
- 2025年影视制作岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 2025年旅游销售专员招聘面试参考题库及答案
- 双碳目标路径规划-洞察与解读
- 2025年行政助理招聘面试题库及参考答案
- 2025年广告策划专员岗位招聘面试参考试题及参考答案
- 拉森钢板桩施工组织方案设计
- 离婚委托律师合同范本
- 2025 年事业单位招聘考试新闻类专业能力测 试试卷(新闻类)新闻评论写作与技巧
- 大学职业生涯规划课
- 2025黑龙江省交通投资集团有限公司招聘348人笔试历年备考题库附带答案详解2套试卷
- 《数控铣削编程与加工》试卷及答案
- 设备管理部经理竞聘
- 以能为本-2025年互联网职场新人流动趋势报告-脉脉高聘人才智库
- (2025年)事业单位招聘会计笔试题及答案
- 体检中心护理管理
- 2025年大学《新能源科学与工程-地热能利用技术》考试备考试题及答案解析
评论
0/150
提交评论