免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语二轮阅读理解限时训练精品题(18)及答案 文化教育型阅读理解(二)- (一)human remains of ancient settlements will be reburied and lost to science under a law that threatens research into the history of humans in britain, a group of leading archeologists (考古学家) say. in a letter addressed to the justice secretary, ken clarke, 40 archaeologists write of their “deep and widespread concern” about the issue. it centres on the law introduced by the ministry of justice in 2008 which requires all human remains unearthed in england and wales to be reburied within two years, regardless of their age. the decision means scientists have too little time to study bones and other human remains of national and cultural significance.“your current requirement that all archaeologically unearthed human remains should be reburied, whether after a standard period of two years or a further special extension, is contrary to basic principles of archaeological and scientific research and of museum practice,” they write.the law applies to any pieces of bone uncovered at around 400 dig sites, including the remains of bodies found at stonehenge in 2008 that date back to 3,000 bc.archaeologists have been granted a temporary extension to give them more time, but eventually the bones will have to be returned to the ground.the arrangements may result in the waste of future discoveries at sites such as happisburgh in norfolk, where digging is continuing after the discovery of stone tools made by early humans 950,000 years ago. if human remains were found at happisburgh, they would be the oldest in northern europe and the first indication of what this species was. under the current practice of the law, those remains would have to be reburied and effectively destroyed.before 2008, guidelines allowed for the proper preservation and study of bones of sufficient age and historical interest, while the burial act 1857 applied to more recent remains. the ministry of justice assured archaeologists two years ago that the law was temporary, but has so far failed to revise it.mike parker pearson, an archaeologist at sheffield university, said, “archaeologists have been extremely patient because we were led to believe the ministry was sorting out this problem, but we feel that we cannot wait any longer.”the ministry has no guidelines on where or how remains should be reburied, or on what records should be kept.1according to the passage, scientists are unhappy with the law mainly because _ait is only a temporary measure on the human remainsbit is unreasonable and thus destructive to scientific researchcit was introduced by the government without their knowledgedit is vague about where and how to rebury human remains2which of the following statements is true according to the passage?atemporary extension of two years will guarantee scientists enough time.bhuman remains of the oldest species were dug out at happisburgh.chuman remains will have to be reburied despite the extension of time.dscientists have been warned that the law can hardly be changed. 3what can be inferred about the british law governing human remains?athe ministry of justice did not intend to protect human remains.bthe burial act 1857 only applied to remains uncovered before 1857.cthe law on human remains hasnt changed in recent decades.dthe ministry of justice has not done enough about the law.4which of the following might be the main idea of the passage?anew discoveries should be reburied, the government demands.bresearch time should be extended, scientists require.claw on human remains needs thorough discussion, authorities say.dlaw could bury ancient secrets forever, archeologists warn.(一)【要点综述】英国法律规定,所有从人类古代居地出土的遗骸,必须被重新掩埋。这一决定意味着科学家们将没有足够的时间研究具有民族文化的遗骨及其他遗物。1b细节理解题。从文章可以看出,科学家对这项法律不满主要是因为这项法律对科学研究的影响是毁灭性的。2c细节理解题。根据第三段可知,尽管延长了时间,但是出土的人类遗骸终究还是要被埋回去的。3d推理判断题。根据倒数第三段最后一句话“the ministry of justice assured archaeologists two years ago that the law was temporary,but has so far failed to revise it.”可知,尽管the ministry of justice两年前向考古学家保证这项法律是暂时的,但是他们到现在还是没能修改这项法律,所以他们的工作做得不到位。4d主旨大意题。这项法律的危害在第四段有详细陈述,对于这项法律,反对的是考古学家们,所以他们才是呼吁修改法律的主要对象,这样可以排除其他三项。阅读理解-a tim richter and his wife, linda, had taught for over 30 years near buffalo, new york-he in computers, she in special education. teaching means everything to us, tim would say. in april1998, he learned he would need a heart operation. it was the kind of news that leads to some serious thinking about lifes purpose. not long after the surgery, tim saw a brochure describing imagination library, a program started by dolly parton s foundation (基金会) that mailed a book every month to children from birth to age five in the singers home town of sevier, tennessee. “i thought, maybe linda and i could do something like this when we retire, tim recalls. he placed the brochure on his desk, as a reminder. five years later, now retired and with that brochure still on the desk, tim clicked on imagination library .com. the program had been opened up to partners who could take advantage of book and postage discounts.the quality of the books was of great concern to the richter. rather than sign up online, they went to dolly wood for a look-see. “we didnt want to give the children rubbish,” says linda. the books-reviewed each year by teachers, literacy specialists and dolly wood board members-included classics such as ezra jack keatss the snowy day and newer books like anna dewdneys llama llama series. satisfied, the couple set up the richter family foundation and got to work. since 2004, they have shipped more than 12,200 books to preschoolers in their in their area. megan williams, a mother of four, is more than appreciative: “this program introduces us to books ive never heard of.” the richter spend about 400 a month sending books to 200 children. “some people sit there and wait to die,” says tim. “others get as busy as they can in the time they have left.”( ) 1.what led tim to think seriously about the meaning of life?a. his health problem. b. his love for teaching.c. the influence of his wife. d. the news from the web.( ) 2.what did tim want to do after learning about imagination library?a. give out brochures. b. do something similar.c. write books for children d. retire from being a teacher.( ) 3.according to the text, dolly parton is .a. a well-known surgeon b. a mother of a four-year-oldc. a singer born in tennessee d .a computer programmer( ) 4.why did the richter go to dolly wood?a. to avoid signing up online.b. to meet dolly wood board members.c. to make sure the books were the newest.d. to see if the books were of good quality.( ) 5.what can we learn from tims words in the last paragraph?a. he needs more money to help the children.b. he wonders why some people are so busy.c. he tries to save those waiting to die.d. he considers his efforts worthwhile.【文章大意】文章通过介绍richter夫妇从接触一个名为imagination library的项目到成立自己的基金会的历程并找到生活的真正价值61.答案a。细节理解题。由文章第1段的he learned he would need a heart operation. it was the kind of news that leads to some serious thinking about lifes purpose.可知答案。阅读理解-al1pitorabout lipitor lipitor is a prescription medicinealong with diet and exercise,it lowers “bad” cholesterol(胆固醇)in your bloodit can also raise “good cholesterol. lipitor can lower the risk of heart attack in patients with several common risk factors,including family history of early heart disease,high blood pressure,age and smoking.who is lipitor for?who can take lipitor:people who cannot lower their cholesterol enough with diet and exercise adults and children over l0 who should not take lipitor:women who are pregnant,may be pregnant,or may become pregnant. lipitor may harm your unborn baby.women who are breast-feedinglipitor can pass into your breast milk and may harm your baby. people with liver(肝脏)problems possible side effects of lipitor serious side effects in a small number of people:muscle(肌肉)problems that can lead to kidney(肾脏)problems,including kidney failureliver problemsyour doctor may do blood tests to check your liver before you start lipitor and while you are taking itcall your doctor right away if you have:unexplained muscle pain or weakness,especially if you have a fever or feel very firedswelling of the face,lips,tongue,andor throat that may cause difficulty in breathing or swallowing stomach pain some common side effects of lipitor are: muscle pain upset stomach changes in some blood tests how to take lipitor do:take lipitor as prescribed by your doctor.try to eat heart-healthy foods while you take lipitor.take lipitor at any time of day, with or without food.if you miss a dose(一剂),take it as soon as you remember.but if it has been more than 12 hours since your missed dose,waittake the next dose at your regular time.dont:do not change or stop your dose before talking to your doctor.do not start new medicines before talking to your doctor.( ) 1. what is a major function of lipitor?a. to help quit smoking. b. to control blood pressure.c. to improve unhealthy diet.d. to lower bad cholesterol. ( ) 2. taking lipitor is helpful for .a. breast-feeding women b. women who are pregnantc. adults having heart diseased. teenagers with liver problems( ) 3. if it has been over 12 hours since you missed a dose, you should a. change the amount of your next dose b. eat more when taking your next dosec. have a dose as soon as you remember d. take the next dose at your regular time( ) 4. which of the following is a common side effect of taking lipitor?a. face swelling. b. upset stomach.c. kidney failure. d. muscle weakness. ( ) 5. what is the main purpose of the passage?a. to teach patients ways for quick recovery. b. to present a report on a scientific research.c. to show the importance of a good lifestyle.d. to give information about a kind of medicine. 本文为药品说明,主要介绍了药品lipitor的作用、适用人群、副作用及服药的相关注意事项。56. 答案:d考点:细节理解解析:根据 “along with diet and exercise,it lowers “bad,cholesterol(胆固醇)in your bloodit can also raise “good cholesterol.”可以推断出答案。57. 答案:c考点:细节理解解析:根据 “lipitor can lower the risk of heart attack in patients with several common risk factors,including family history of early heart disease,high blood pressure,age and smoking.”和 “adults and children over l0”可以判断选c58. 答案:d考点:细节理解解析:根据 “if you miss a dose(一剂),take it as soon as you remember.but if it has been more than 12 hours since your missed dose,waittake the next dose at your regular time.”可以得出答案59. 答案:b考点:细节理解解析:根据 “some common side effects of lipitor are:muscle pain, upset stomach, changes in some blood tests” 可以得出答案60. 答案:d考点:推理判断题解析:文章先总体介绍药品lipitor的作用,接着介绍药品的适用人群及不适用人群,然后介绍药品的副作用,最后介绍服药的注意事项,由此可以判断选d项。文化教育型阅读理解(二)- (二)looking for some inspiration or ideas for your creative stories? to start with, some writers describe winter by using their five senses or their imagination. others write on their favourite winter activities. whatever you choose to write about, working on a winter story can always help to improve your writing skills. now read the following story and see if it helps get rid of any icy writing block youve been struggling with.beep, beep. beepbeep: the alarm clock rang. slowly, i got out of warm bed down onto the wooden floor which the winter had thrown its cold upon. the bitter cold temperature penetrated (穿透)my socks and i hurried to put my feet in shoes.looking out of the window, i watched the white snow, soft and thick, drop onto rooftops and trees. half an hour later, finishing the last of my hot chocolate, i prepared to enter the adventure that waited for me outside. i buttoned my jacket and fastened my boots. hat on, i opened the door and was greeted by the winter coldness.in the depths of winter, the early morning did not have the rush of the rest of the year. most of my neighbours were put off by the cold, and stayed in bed until the sun had climbed higher into the sky.unseen by those who remained locked inside their homes, warm in their beds, i enjoyed being alone with the beauty of the wintertime. those indoors were unable to appreciate the snowscapes, ice crystals, frost and the crisp(清新的)breeze. for them, the coming of winter meant just the arrival of the cold.appreciation depends on contrasts. one cannot love the warmth of april if one has not known the freezing cold of winter. later that year, the heat of the sun on my skin would be wonderful for my memories of that cold morning and others like it.1the underlined word “adventure” refers to“_”agetting out of bed on the cold winter morningbenjoying the loveliness of the winter outdoorscgoing skiing on the cold winter morningdthrowing snowballs with friends2according to the story, most of the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 建筑节能减排咨询师班组管理评优考核试卷含答案
- 乳化香精配制工安全宣教评优考核试卷含答案
- 信息通信信息化系统管理员安全培训效果考核试卷含答案
- 钨、钼、钴粉还原工冲突解决考核试卷含答案
- 玻璃钢制品喷射工QC管理知识考核试卷含答案
- 照明工安全技能测试强化考核试卷含答案
- 直播销售员岗前基础在岗考核试卷含答案
- 船舶轮机员班组协作考核试卷含答案
- 水产品原料处理工冲突管理竞赛考核试卷含答案
- 掘进及凿岩机械维修工操作能力模拟考核试卷含答案
- 不良资产合作战略框架协议文本
- 2025年盐城中考历史试卷及答案
- 2025年六年级上册道德与法治期末测试卷附答案(完整版)
- IPC7711C7721C-2017(CN)电子组件的返工修改和维修(完整版)
- 新能源的发展与城市能源转型与升级
- 《医务人员医德规范》课件
- 儿童吸入性肺炎护理查房课件
- 生理学期中考试试题及答案
- 吕国泰《电子技术》
- 哈萨克族主要部落及其历史
- 2015比赛练习任务指导书
评论
0/150
提交评论