免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解基础精品训练题(112)及答案阅读理解-bwhether youre headed to another country for business or pleasure, it is likely that you need to keep in touch with family or business partners in the united states. but if you plan to do that using your cell phone, you could have an unwelcome surprise-u.s. cell phones dont work abroad. u.s. companies use different forms of technology, not like most of the international community, including europe.however, there is an easy, cost-effective solution(方法) to staying in touch while youre traveling. you can rent a phone that is guaranteed to work in the countries youre visiting. roadpost offers a 30-day cell phone rental plan that includes free incoming calls, free voicemail and call waiting services. the service is convenient and simple. you can place your order online and your phone will be shipped to arrive on the date you want. if an unexpected business trip comes up, roadpost can provide next-day delivery for most cities. in addition to the phone, roadpost provides a spare battery, travel charger and a leather carrying case. when your phone is shipped from roadpost, you receive an e-mail confirmation that contains your international cell phone number so you can leave it with family members and business partners; roadpost even provides business cards preprinted with your international phone number. those who dont want to be without e-mail while traveling can rent an international blackberry. it can be hard to stay in touch by e-mail when traveling. with an international blackberry, you can email as much as you like, without worrying about an expensive bill. if youre traveling to very remote areas, you may want to consider renting a satellite phone: because they receive their signals from satellites, these phones work anywhere on theplanet, including oceans and mountains. when you return, simply ship the phone or blackberry back to roadpost using the return kit the company provides.6. according to the text, roadpost probably is_. a. an organization that offers some free services b. a person who offers some advice to foreign tourists c. a company that rents cell phones to americans going abroad d. a person who makes travel plans for americans7. the first paragraph mainly tells us that _. a. americans need to change their cell phones b. european form of technology is different from americas c. u.s. cell phones dont work abroad d. americans who go abroad will meet an unwelcome surprise8. which of the following will help you a lot in mountainous areas? a. blackberry. b. the return kit. c. e-mail. d. satellite phones.9. according to the text, it can be inferred that _. a. an international blackberry is mainly used to send e-mail b. roadpost can offer cell phones using in different areas c. you should select a bag used to send your cell phone d. roadposts service is convenient and simple 10. which of the free services can you get from road post? a. voicemail. b. sending e-mail. c. shipping the phone back. d. call waiting services.全解全析本文主要介绍美国的一家提供租用手机服务的公司roadpost公司的一些基本情况。c. 推理判断题。由全文内容可知roadpost是一个为出国的美国人提供租用手机服务的公司。c. 主旨大意题。文章第一段指出,美国的手机系统不同于世界其它地区。因此,出国的人如果想通过手机联系就必须更换手机。d. 细节理解题。文章第五段提到,在山区最好使用卫星电话,也就是利用卫星传输信息的手机。b. 推理判断题。通读全文可知,roadpost能够提供适合于不同地方的手机。a. 细节理解题。可以利用排除法,文章最后两段并没有指出发送邮件和返还手机时是否收费,故b和c错误;再根据文章第二段最后一句可知,d项不是免费的。阅读理解-c people in the united states honor their parents with two special days: mothers day, on the second sunday in may, and fathers day, on the third sunday in june.mothers day was proclaimed a day for national observance by president woodrow wilson in 1915. ann jarvis from grafton, west virginia, had started the idea to have a day to honor mothers. she was the one who chose the second sunday in may and also began the custom of wearing a carnation.in 1909, mrs. dodd from spokane, washington, thought of the idea of a day to honor fathers. she wanted to honor her own father, william smart. after her mother died, he had the responsibility of raising a family of five sons and a daughter. in 1910, the first fathers day was observed in spokane. senator margaret chase smith helped to establish fathers day as a national commemorative day in 1972. these days are set aside to show love and respect for parents. they raise their children and educate them to be responsible citizens. they give love and care.these two special days are celebrated in many different ways. on mothers day people wear carnations. a red one symbolizes a living mother. a white one shows that the mother is deadmany people attend religious services to honor parents. it is also a day when people whose parents are dead visit the cemetery. on these days families get together at home, as well as in restaurants. they often have outdoor barbecues for fathers day. these are days of fun and good feelings and memories.11according to the passage, which of the following about the second sunday in may is not true?ait is a day to show love to mothersbit is a day to wear carnations cit is a day for people to visit the cemetery dit is a day for many people to attend religious services12choose the right time order of the following events.a. the first fathers day was observed. b. mothers day was proclaimed a day for national observance c. fathers day became a day for national observance. d. the idea of honoring fathers was brought up aa b c dbd a b c cb a c d dd a c b13who plays the most important role in fathers day becoming a national commemorative day? amrs. do bmargaret chase smith cann jarvis dwoodrow wilson14from the passage, we know in the u.s. _.aone should wear a red carnation if ones mother pass awaybon mothers day, families often go out to have barbecuescon fathers day, people often stay at home to celebrate the special day.dthe purpose to have these two special days is to show love to parents15. the authors purpose of writing this passage is to _ a.call on people to love and respect their parents b. introduce mothers day and fathers day. c. tell the difference between mothers day and fathers day d. show how important fathers and mothers are【参考答案1115、】cbbdb阅读理解-d a new generation addiction is quickly spreading all over the world. weboholism, a twentieth century disease, affects people from different ages.they surf the net, use e-mail and speak in chat rooms. they spend many hours on the computer, and it becomes a compulsive habit. they cannot stop, and it affects their lives. ten years ago, no one thought that using computers could become a compulsivebehavior that could affect the social and physical life of computer users. this obsessive behavior has affected teenagers and college students. they are likely to log on computers and spend long hours at different websites. they become hooked on computers and gradually their social and school life isaffected by this situation. they spend all free time surfing and dont concentrate on homework, so this addiction influences their grades, and success at schools. because they can find everything on the websites, they hang out there. moreover, this addiction to websites influences their social life. they spend more time in front of computers than with their friends. the relation with their friends changes. the virtual life becomes more important than their real life. they have a new language that they speak in the chat rooms and it causes cultural changes in society, because of the change in their behavior, they begin to isolate themselves from the society and live with their virtual friends. they share their emotions and feelings with friends who they have never met in their life.although they feel confident on the computer, they are not confident with real life friends they have known all their life. lt is a problem for the future. this addictive behavior is beginning to affect the whole world.16. the passage is abouta. the cause of weboholism b. the advantage of weboholism c. the popularity of weboholism d. the influence of weboholism17. the underlined wordobsessive in the second paragraph most probably means a. attractive b. addictive c. professional d. potential18. we can learn from the passage that . a. weboholism has the greatest effect on teenagers b. teeangers can hardly balance real and virtual life c. people are addicted to games on the lnternet d. virtual life is more vivid and attractive anyway19. which of the following is not true of weboholism? a. it contributes to the development of the web. b. the chat room language may change social culture. c. the problem will have a negative influence on our future. d. people addicted to the web often become inactive in real life.20. the authors attitude towards weboholism is that of being a. objective b. positive c. opposed d. acceptable【参考答案】1620、dbbac阅读理解- cthe naive fellow has never met a thief and firmly believes that he lives in a world without thieves. and, the female thief fights against other thieves only to protect this guys daydream. sound strange? then go to the cinema to see what happens in a world without thieves (tianxia wuzei). its the latest offering from chinese director feng xiaogang. the film will hit mainland cinemas on december 9, 2004.adapted from the book of the same name, it tells the story of a couple, both of them skillful thieves, who find their consciences on a thief-filled train.wang bo (andy lau, or liu dehua) is a master pickpocket from hong kong. wang li (rene liu, or liu ruoying) is a talented cheat from taiwan. theyre partners in crime and passion, and cheat their way across china, until one day they run into shagen (wang baoqiang) at a railway station.an orphan since birth, shagen spends more time with wolves than with men. he believes in the basic goodness of human nature and is convinced that he lives in a world without thieves. having saved up 60,000 yuan after five years of hard work, he decides to go back to his hometown, build a house and get married.however, the train shagen boards is full of thieves. besides wang bo and wang li, there is a gang of highwaymen under the control of uncle bill (ge you). while bills men are trying to get shagens savings, wang li takes it on herself to be his protector.feng xiaogang has become a supplier of new years movies in china. for four consecutive years, he has caused a nationwide media excitement at the end of each year. that started with 1998s the dream factory (jiafang yifang) and ran to last years cell phone (shouji).with a world without thieves, feng tries his hand at something beyond his standard humor. for the first time, he employs a lot of special effects.i do like comedy, but i also want to know where my limits lie, said feng, the film is an experiment. it has special skills, love between thieves, as well as the rediscovery of conscience.feng says the film is more like a fairy tale: its two thieves trying to protect someones daydream. you see, a fairy tale may expose more about life and human nature than another story. you dont change the world with a film, but you make people see and feel innocence, and thats my power. 11. the underlined word “naive” means _. a. lovely b. interesting c. innocent d. s
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025广东河源连平县政务数据服务中心招聘就业见习人员2人备考公基题库附答案解析
- 2025中煤水文局集团有限公司社会化公开招聘历年真题汇编带答案解析
- 婚庆主持人合同范本
- 全屋定制安装合同
- 外贸机械硬盘采购合同
- 旅游客车租赁合同
- 甲方迟迟不补合同
- 外贸小食品合同范本
- 司法确认调解协议书
- 外来施工保密协议书
- 药店医保人员合同范本
- 2025年深圳市网格员招聘笔试题库及答案解析
- 2025年甘肃省武威市凉州区金山镇选聘专业化管理大学生村文书考试笔试备考试题及答案解析
- 安全隐患排查监理实施细则
- DB44∕T 2604-2025 城镇污水处理能源消耗限额
- 2025至2030中国养老地产行业项目调研及市场前景预测评估报告
- 2025年安康杯知识竞赛试题及答案
- 吊绳的施工方案
- 上海财经大学:低空+发展研究报告(2025年)
- (人教2024版)数学三年级上册第5单元《线和角》大单元教学设计(新教材)
- 2025年事业单位公共基础知识考试复习题库及答案
评论
0/150
提交评论