高考英语阅读理解抓分练习精品(38).doc_第1页
高考英语阅读理解抓分练习精品(38).doc_第2页
高考英语阅读理解抓分练习精品(38).doc_第3页
高考英语阅读理解抓分练习精品(38).doc_第4页
高考英语阅读理解抓分练习精品(38).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语阅读理解抓分练习精品(38)及答案 阅读理解the internet is not perfect. there are many problems with it.the internet is not organized. there is no one in charge of the internet. it is sometimes difficult to find what you are looking for. it is also easy to get the wrong information on the “net”.some businessmen cheat people on the internet. internet thieves can steal credit card numbers. some advertisers send spam to e-mail boxes. e-mail boxes are often filled with these unwanted advertisements.illegal(非法的) businesses can operate on the internet. these businesses sell x-rated materials, cigarettes and alcohol to teenagers.the internet has websites with information about making bombs, breaking the law and terrorism.criminals can fool people, especially children, in chat rooms. they can spread poisonous information and attack new members.the internet is the greatest advance in communication since human emerged. but it can also like a dark alley in a dangerous part of town. parents need to set parental controls on their children when they use the internet. this will keep some of the bad material away from their children.the internet can be dangerous to computers, too. some people who have evil intentions enjoy causing problems for other people they dont even know. they create computer viruses. a computer can get virus by downloading a program that has a virus in it. some virus come by e-mail.a virus can destroy the data a person has saved in computer files. a virus can cause a computer to crash. a virus can also reproduce itself! it can send copies of itself to everyone on a persons e-mail address list. then these peoples computers will have the same problems and cant work normally!51. the underlined word “spam” in the third paragraph means _.a. letters b. products c. useless information d. poisonous information52. why can illegal businesses operate on the internet?a. because there is no one in charge of the internet.b. because some people like to buy banned products on the internet.c. because x-rated materials, cigarettes, alcohol and so on can be sold well on the internet.d. because people who operate businesses on the internet are criminals.53. parental controls are needed when children use the internet because _.a. children cant use the computers well b. children may damage the computers c. the internet is always unsafe for the children d. poisonous information may have a bad effect on children54. the harm of a computer virus is that _. a. it can change the saved data in computer b. it can reproduce the computer c. it can make the computer operate ill d. it can destroy the saved files and the computer itself55. we can infer from the passage that the key to solving the problems with the internet is _. a. to improve the computers b. to improve peoples moral(道德的) level c. to order people not to use the internet d. to find a medicine to kill computer viruses参考答案-5155 caddb engineering students are supposed to be examples of practicality and rationality (理性),but when it comes to my college education i am an idealist and a fool. in high school i wanted to be an electrical engineer and, of course, any reasonable student with my aims would have chosen a college with a large engineering department, many famous professors and lots of good labs and research equipment. but thats not what i did.i chose to study engineering in a small liberal-arts (文科)university that doesnt even offer a major in electrical engineering. obviously, this was not a practical choice; i came here for more noble reasons. i wanted a broad education that would provide me with flexibility and a value system to guide me in my job. i wanted to open my eyes and expand my vision by communicating with people who werent studying science or engineering. my parents, teachers and other adults praised me for such a wise choice. they told me i was wise and grown-up beyond my 18 years, and i believed them.i headed off to the college and sure i was going to have an advantage over those students who went to big engineering factories where they didnt care if you had values or were flexible. i was going to be a complete engineer: technical expert and excellent humanist all in one.now im not so sure. somewhere along the way my noble ideas crashed into reality, as all noble ideas finally do. after three years of struggling to balance math, physics and engineering courses with liberal-arts courses, i have learned there are reasons why few engineering students try to reconcile engineering with liberal-arts courses in college.the reality that has blocked my path to become the typical successful student is that engineering and the liberal arts simply dont mix as easily as i supposed in high school. individually they shape a person in very different ways. the struggle to reconcile the two fields of study is difficult.文章大意:本文作者以自身的经历说明很难做到文理兼顾,共同发展。因而自己当初想要成为通晓人文科学的杰出工程师,是不切实际的。36. at present, the writer is studying _.a. engineering at a college with a large engineering department.b. engineering in a small liberal-arts university.c. literature in a liberal-arts university.d. communicating and technology.【答案】b 【解析】细节理解题。根据i chose to study engineering in a small liberal-arts (文科)university作者选择了小的文科学院上学的工程专业,故选b。 37. why did the writer choose his major in a different way from ordinary students?a. because he wanted to be an electrical engineer in high school.b. because he didnt like studying in labs.c. because he intended to turn out a technical expert.d. because he expected to get improved more iii humanities.【答案】d【解析】细节理解题。根据i was going to be a complete engineer: technical genius and sensitive humanist (人文学者) all in one.”,因为他希望提高人文学科这就是作者选择在一所很小的文科院校学习的根本原因。38. what can be inferred from the underlined sentence in paragraph 4?a. no noble idea can be out of touch with reality eventually.b. the writers noble ideas are practical.c. noble ideas have nothing to do with reality.d. the writer considered his noble ideas as valuable as others.【答案】a【解析】推理判断题。根据这句话我们不难推断出作者原先的想法是不切实际的,故选a。39. what problem has the writer found in his study at college? a. he cant get used to the engineer factory.b.math, physics and engineering courses are too difficult to learn.c.its hard to combine engineering with the literal arts.d.he has made no progress in the literal arts.【答案】c【解析】细节理解题。根据the struggle to reconcile the two fields of study is difficult.把工程学与人文科学联系起来很难。故选c。40.how has the writer felt about his choice?a.he felt proud at the beginning but a bit doubtful at present.b.he has been feeling positive all the time.c.he has decided to give up.d.he shares the same opinion with his parents and teachers.【答案】a【解析】细节理解题。根据i am an idealist 及the struggle to reconcile the two fields of study is difficult.作者起初感觉很骄傲但是目前感觉有点怀疑,故选a。 olympia, march 24luo xuejuan, a swimming gold medalist at the athens 2004 olympic games, became the first chinese person to relay the olympic flame in greece on monday, receiving the flame from the first olympic torchbearer(火炬手),greek alexandros nikolaidis.despite her previous experience as a torchbearer in the beijing leg of the athens 2004 torch relay, luo felt honored and proud of being chosen as the first chinese torchbearer, the xihua news agency reported luo as saying in an interview.she talked about the great responsibility(责任) that she felt, as she believed she was representing every chinese athlete and even chinese person by running her leg of the relay.regarding missing the torch lighting ceremony because she had to be in an assigned location to wait for the flame, luo felt no regret. “even though i couldnt see it, i was able to feel the flame light and knew that it was happening at a place nearby,” she said.luo expressed her belief that even if people couldnt communicate with words, the olympic flame enables the transmission of the olympic spirit and brings smiles wherever it might go. in luos mind, the olympic spirit represents purity, competition, friendship, enthusiasm, peace and harmony.56. why didnt luo see the torch lighting ceremony?a. she was late for the ceremony. b. she was not allowed to go there.c. she waited for the flame as the next torchbearer. d. the ceremony took place at a place far away.57. choose the best explanation for the underlined word “leg” in paragraph three.a. one of the long parts that connect the feet to the rest of the body. b. the part of a pair of trousers.c. one of the long thin parts on the bottom of a table. d. one part of a journey or race.58. which of the following is true according to the passage?a. luo xuejuan was the first olympic torchbearer in greece.b. luo had never been selected as a torchbearer before.c. luo believed that the olympic flame helped communication among people.d. luo felt regretful because she missed the torch lighting ceremony.59. whats the best title of the passage?a. luo xuejuan: a swimming gold medalist. b. the torch lighting ceremonyc. the torch relay had begun d. luo xuejuan: the first chinese torchbearer of athens torch relay60. this passage is most likely to be seen in a _.a. novel b. newspaper c. magazine d. textbook参考答案-5660 cdcdba characteristic(特色) of american culture that has become almost a tradition is to respect the self-made man the man who has risen to the top through his own efforts, usually beginning by working with his hands. while the leader in business or industry or the college professor occupies a higher social position and commands greater respect in the community than the common laborer or even the skilled factory worker, he may take pains to point out that his father started life in america as a farmer or laborer of some sort.this attitude toward manual labor(体力劳动) is now still seen in many aspects of american life. one is invited to dinner at a home that is not only comfortably but even luxuriously furnished and in which there is every evidence of the fact that the family has been able to afford foreign travel, expensive hobbies, and college education for the children; yet the hostess probably will cook the dinner herself, will serve it herself and will wash dishes afterward. furthermore the dinner will not consist merely of something quickly and easily assembled from contents of various cans and a cake or a pie bought at the nearby bakery. on the contrary, the hostess usually takes pride in careful preparation of special dishes. a professional man may talk about washing the car, digging in his flowerbeds, painting the house. his wife may even help with these things, just as he often helps her with the dishwashing. the son who is away at college may wait on table and wash dishes for his living, or during the summer he may work with a construction gang on a highway in order to pay for his education.61. from paragraph 1, we can know that in america _.a. people tend to have a high opinion of the self-made manb. people can always rise to the top through their won effortsc. college professors win great respect from common workersd. people feel painful to mention their fathers as labors62. according to the passage, the hostess cooks dinner herself mainly because _.a. servants in american are hard to get b. she takes pride in what she can do herselfc. she can hardly afford servants d. it is easy to prepare a meal with canned food63. which of the following statements is true?a. americans respect people who have made their achievements by working hard.b. americans look down upon manual labor.c. american parents enjoy doing everything for their children.d. american families like to prepare their food quickly and easily.64. the expression “wait on table” in the second paragraph means “_”.a. work in a furniture shop b. keep accounts for a barc. wait to lay the table d. serve customers in a restaurant65. which of the following may serve as the best title of the passage?a. a respectable self-made family b. american attitude toward manual laborc. characteristics of american cultured. the development of manual labor 参考答案-6165 abadb when it comes to making a good career in the business world, being honest and getting along well with colleagues gives a person a solid competitive advantage, claims a new research.dr.jon bohlmann has found that project managers can expect better performance by far from the members of their team if treating them with honesty, kindness, and respect. according to another study , the gross-functional product development teams, can achieve a great quality and better cost benefits from socializing and interacting with individuals who work for their suppliers.the first, dr. bohlmanns study analyzed cross-functional product development teams, which combine together engineers, researchers and business personnel. the point to involve people with various backgrounds was to show that there was a focus on finance, marketing, and also on a design and functionality, right from the start of the product-development process. in addition to all this, this diversity also helped to make communication more effective in order to ensure that all members of the team were socializing and cooperating, and not just working at cross-purposes.as a result, it indicated that interactional fairness awareness indeed had an effect on a cross-functional communication. in other words, all the team members who thought that they had been treated well and respected, showed a great increase in their commitment to the success of the project they had been working on in cooperation with other team members, and, in particular, when they realized their project manager or supervisor to be a kind, nice and honest guy.according to dr. bohlmann, the increase in such commitment is very essential and important because it could improve performance that would result in the achievement of team goals. and if bohlmanns study comes to the conclusion that nice and honest guys are the first to finish, the second research by dr. rob handfleld shows us that cooperating and socializing well with others can give a team, and even a company an edge, when it comes to product development.41.according to the passage, being a successful project manager, you should havethe following qualities except _.a. honesty b. kindness c. desire f

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论