




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2014高考英语阅读理解抓分练习精品(39)及答案 阅读理解(每题2分,共40分)aeveryone needs friends. we all like to feel close to someone. it is nice to have a friend to talk, laugh and do things with. sure, there are times when we need to be alone. we dont always want people around. but we would feel lonely if we never had a friend.no two people are the same. sometimes friends dont get along well. that doesnt mean they no longer like each other. most of the time they will go on being friends. sometimes friends move away. then we feel very sad. we miss them very much. but we can call them and write to them. maybe we wound never see them again. and we can make new friends. it is surprising to find out how much we like new people when we get to know them. families sometimes name their children after a close friend. many places are named after men and women, if they are friendly to people in a town. some libraries are named in this way. so are some schools. we think of these people when we go to these places.there is more good news for people, if they have friends. these people live longer than those people who dont have friends. why? it could be that they are happier. being happy helps you stay well. or it could be just knowing that someone cares. if someone cares about you, you take better care of yourself.36. the first paragraph tells us_1 what is the feeling of having no friends2 how to communicate with friends3 making friends is a need in peoples life4 we need to be alone in our life37. according to the author, why sometimes friends dont get along well? because_a. friends move awayb. we dont call them and write to themc. we have made new friendsd. no two people are the same38. which of the following places people name after their friendly people is not mentioned in the passage?a. a town b. a room c.a school d.a library39. why do people who have friends live longer?1 they feel happier and healthier.2 they know more about friendship.3 they take less care of themselves.4 they care more about their friends.40. this passage mainly tells us _a. that people are all friends b. that people need friends1. how to get to know friends d.how to name a place参考答案-36-40 cdbab 阅读理解 (共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卷上将该项涂黑。athe day when the jobs were handed out was one of the most exciting moments for all the children in the class. it took place during the first week of the term. every kid was given a job for which they would be responsible for the rest of that school year.some jobs were more interesting than others, and the children were eager to be given one of the best ones. when giving them out, the teacher took into account which pupils had been most responsible during the previous year. during the previous year rita had carried out the teachers instructions perfectly. all the children knew rita would be given the best job.but there was a big surprise. each child received a normal job. but ritas job was very different. she was given a little box containing some sand and one ant. though the teacher insisted that this ant was very special, rita felt disappointed. most of her classmates felt sorry for her. even her father became very angry with the teacher and he encouraged rita to pay no attention to this insignificant pet. however, rita preferred to show the teacher her error by doing something special with that job of little interest.rita started investigating all about her little ant and gave the ant the best food, and it grew quite a bit bigger.one day, a man, who looked very important, came into their classroom and declared, “your class has been chosen to accompany me, this summer, on a journey to the tropical rain forest, where we will investigate all kinds of insects. among all the schools of this region, your class has best cared for the little ant.”that day the school was filled with joy and celebration. everyone thanked rita for having been so patient and responsible. and many children learnt that to be given the most important task you have to know how to be responsible even in what are the smallest tasks.26. what did the teacher base his decision on when giving out jobs to the children?a. their characters and interests. b. their class performance during the previous year.c. their working performance during the previous year.d. their ability of managing their accounts during the previous year.【答案】c【解析】细节理解题。根据when giving them out, the teacher took into account which pupils had been most responsible during the previous year.在分发任务的时候,老师根据学生上一年的学习表现,故选c。27. what does the underlined sentence mean?a. each child got an important job.b. each child got an interesting job. c. the perfect student got the job of everyones preferenced. the most responsible student got the job of least interest.【答案】d【解析】句意理解题。根据因为上一年rita 表现最好,大家都认为老师应该给她一个最好的工作,可是有一个令人吃惊的事情,所以与学生的想法相反她被给一个没有兴趣的工作,故选d。28.what is ritas attitude to her fathers suggestion? a. negative. b. uncertain. c. totally positive. d. acceptive.【答案】a【解析】细节理解题。根据he encouraged rita to pay no attention to this insignificant pet. however, rita preferred to show the teacher her error by doing something special with that job of little interest.她父亲鼓励她不要照顾那个小动物,可是rita却想做好这个没有趣的工作来表明自己的老师的错误决定,故选a。29. we can infer that the man who made the declaration is a _.a. hunter b. director c. biologist d. principal【答案】c【解析】推理判断题。根据your class has been chosen to accompany me, this summer, on a journey to the tropical rain forest, where we will investigate all kinds of insects. among all the schools of this region, your class has best cared for the little ant.”因为学生跟随他去森林研究动物,所以猜测可能是生物学家,故选c。30. what would be the best title for the passage?a. never complain about life.b. small tasks can lead to fortunes.c. men are best known by their friends.d. responsibility and intelligence bring good luck.【答案】b【解析】标题归纳题。根据最后一句总结性的话and many children learnt that to be given the most important task you have to know how to be responsible even in what are the smallest tasks. 可知小的工作带来好运气,故选b。 everyday, 340 million people speak it. one billion people are learning it and it is said that by 2050, half of the worlds population will be using it. what are we talking about? that is the global languageenglish.the english language started in britain in the 5th century. it is a mixed language. it was built up when german. scandinavian and french invaders settled in england and created a common language for communication.today it is the official language of the uk, the usa, australia, new zealand, canada, south africa and ireland as well as many islands in the caribbean. many other countries and regions use it for politics and business, for example, india. pakistan, nigeria and the philippines. english is also one of the official languages of hong kong.but global advertising and pop music mean that in most countries, you will see or hear some english. thanks to mcdonalds, we all know about “burgers”. “fries” and “milkshakes”. songs by madonna, britney spears and celine dion are in english. we can sing along, even if we do not understand what we are singing!english is a messy (杂乱的) language. every year, dictionaries include new words that talk about popular culture, for example, computer-related words such as blogging, download and chartroom. also included are words that teenagers use. who does not know “cool”, “ok” and “hello”?other languages also influence english. many english words come from french. words like “caf” and expressions like “cest la vie” (that is life) are all part of the english language. on the other hand, the french language includes english words like le weekend and le camping. german words are also part of english. words like kindergarten come from the german language.recently, british people have become interested in “yoga”. but the word comes from an ancient hindu language in india.41. the english language has a history of _.a. over 2000 years b. over 500 years c. over 1500 years d. over 1000 years42. the underlined expression “thanks to” can be replaced by _.a. because ofb. in order to c. as usual d. as if.43. which of the following statements is true about the language of english?a. it has been changing all the time.b. it has borrowed words from all the other languages.c. french words are used by the english because dictionaries have french words.d. singers and film stars have the greatest influence on language.44. how many people in the world are using english now?a. one billion people b. 340 millionc. almost all the people in the world. d. not mentioned above, but the number is growing rapidly.45. many countries and regions use it for politics and business except_.a. the usa b. nigeria c. the philippines d. norway 参考答案-4145 caabd if youre planning on traveling, there are a few simple rules about how to make life easier both before and after your journey.first of all, always check and double-check departure (起程) time. it is amazing how few people really do this carefully. once i arrived at the airport a few minutes after ten. my secretary had got the ticket for me and i thought she had said that the plane left at 10:50. when i arrived at the airport, the clerk at the departure desk told me that my flight was closed. therefore, i had to wait three hours for the next one and missed an important meeting.the second rule is to remember that even in this age of credit cards, it is still important to have at least a little of the local currency(货币) with you when you arrive in a country. this can be necessary if you are flying to a place few tourists normally visit. a few years ago i was sent to tulsa, oklahoma. i flew there from london via(经由)dallas, with very little time to change planes in between. i arrived there at midnight and the bank at the airport was closed. the only way to get to my hotel was by taxi and because i had no dollars, i offered to pay in pounds instead.“listen! i only take real money!” the driver said angrily. luckily i was able to borrow a few dollars from a clerk at the hotel, but it was embarrassing (令人难堪的). the third and last rule is to find out as much as you can about the weather at your destination before you leave. i feel sorry for some of my workmates who travel in heavy suit and raincoats in may, when it is still fairly cool in london or manchester, to places like athens, rome or madrid, where it is already beginning to get quite warm during the day.46. according to the passage, its obvious that_ a. the author learns some rules of traveling from his own experience.b. the author doesnt plan his trips or journeys carefully.c. englishmen like to wear heavy suits wherever they traveld. the america taxi driver never travels to england.47. what should you make sure first before setting off?a. when you will leave. b. where you will go.c. how you will travel d. whom you will go with.48. according to the passage, the driver was angry because_a. the author gave him false moneyb. the author did not give him the local currencyc. the author did not give him moneyd. the author had no enough change49. which of the following is true according to the passage?a. the author tells people to choose warm places as their travel destinations.b. you dont have to take credit cards when traveling.c. you should know more about the weather of the place youll visit.d. you should take enough change when you travel to other countries.50. what is the main idea of the passage?a. a few simple rules about how to make life easier both before and after your journey. b. always check and double-check departure time.c. it is important to have the local currency with you when you arrive in a country.d. to find out as much as you can about the weather at your destination before you leave.参考答案-4650 aabca i usually doubt about any research that concludes that people are either happier or unhappier or more or less certain of themselves than they were 50 years ago.while any of these statements might be true, they are practically impossible to prove scientifically. still, 1 was struck by a report which concluded that todays children are significantly more anxious than children in the 1950s. in fact, the analysis showed, normal children between 9 and 17 have a higher level of anxiety today than children who were treated for mental illness 50 years ago. why are americas kids so stressed? the report cites two main causes: increasing physical isolation (孤独) brought on by high divorce rates and less involvement in community, and a growing perception that the world is a more dangerous place. given that we cant turn the clock back, adults can still do plenty to help the next generation to cope. at the top of the list,nurturing (培育) is a better appreciation of the limits of individualism. no child is an island. strengthening social ties helps build communities and protect individuals against stress. to help kids build stronger connections with others, you can pull the plug on tvs and computers. your family will thank you later.they will then have more time for face-to-face relationships, and they will get more sleep. limit the amount of virtual (虚拟的) violence your children are exposed to. its not just video games and movies; children see a lot of murder and crime on the local news. keep your expectations for your children reasonable. many highly successful people never attended harvard or yale. make exercise part of your daily routine. it will help you deal with your own anxieties and provide a good model for your kids. sometimes anxiety is unavoidable,but it doesnt have to ruin your life.31.what does the author thinks of the conclusion that people in america are unhappier than 50 years ago?a. surprisingb. confusingc. illogicald. questionable【答案】d【解析】细节理解题。根据surprising令人吃惊的;confusing令人困惑的;illogical不合唱里的;questionable可疑的。i usually doubt about any research that concludes that people are either happier or unhappier or more or less certain
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年智能交通行业智能交通系统建设与交通拥堵研究报告
- 2025年人力资源行业人力资源管理与员工培训研究报告
- 2025年数字货币行业数字货币市场发展趋势分析报告
- 2025年环保新材料行业绿色技术创新案例研究报告
- 2025年零售行业智能商店技术应用研究报告
- 2025年助产学产前产后护理常规操作模拟检测题答案及解析
- 2025下半年杭州市第三人民医院公开招聘编外工作人员5人笔试模拟试题及答案解析
- 2025广东汕尾陆河县高校毕业生就业见习招募10人(第六批)笔试备考题库及答案解析
- 2025年皮肤科湿疹类型鉴别诊断模拟考试答案及解析
- 2025年微生物学常见病原体染色鉴定实验模拟试卷答案及解析
- 政府机关防恐防暴演练方案范文
- 安徽省蚌埠市2025-2026学年高三上学期调研性监测语文(含答案)
- 钢铁销售基础知识培训
- 5.1延续文化血脉 教案 -2025-2026学年统编版道德与法治九年级上册
- 2025年保密观原题附答案
- 基于项目学习的英语核心素养心得体会
- 2025年全球汽车供应链核心企业竞争力白皮书-罗兰贝格
- 第六章-材料的热性能
- (完整版)抛丸机安全操作规程
- 高一前三章数学试卷
- 自助与成长:大学生心理健康教育
评论
0/150
提交评论