




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 7the sea.完形填空some personal characteristics play an important role in the development of ones intelligence.but people fail to realize the importance of training these factors in young people.the socalled “nonintelligence factors(非智力因素)”include _1_ feelings,wills,motivation,interests and habits.american psychologists _2_ that the main cause of disparities in intelligence is not intelligence _3_,but nonintelligence factors._4_ people all know that one should have definite objectives,a strong will and good learning habits,many teachers and parents dont pay much attention to _5_ these factors.some parents are greatly worried _6_ their children fail to do well in their studies.they blame either genetic factors,malnutrition(营养不良)or laziness,but they never take these nonintelligence factors _7_ consideration.some teachers dont inquire into these reasons _8_ students do poorly.they simply give them more courses and exercises,or _9_ criticize or laugh at them.some of them just feel defeated and _10_ themselves up to hopelessness._11_may go astray(误入歧途)because they are sick of learning.an investigation of more than 1,000 middle school students in shanghai showed that 46.5 percent of them were _12_ of learning,because of examinations,36.4 percent lacked persistence,initiative(主动性)and consciousness and 10.3 percent were sick of learning.it is clear _13_ the lack of cultivation(培养)of nonintelligence factors has been a main _14_ to intelligence development in teenagers.it even causes an imbalance between physiological and _15_ development among a few students.if we dont start now to _16_ the cultivation of nonintelligence factors,it will not only affect the development of the _17_ of teenagers,but also affect the quality of a whole generation.some experts have put forward _18_ about how to cultivate students nonintelligence factors.parents and teachers should _19_ understand teenage psychology.on this basis,they can help them to pursue(执行)their objectives of learning,_20_ their interests and toughening their willpower.【语篇解读】 本文讲述了什么是非智力因素以及其影响和作用。人们应该更多地关注一个人的非智力因素,这样才能调动其学习的积极性,使之走向成功。1a.ones btheirchis dher答案a考查代词的用法。此处表泛指,应用ones。人的非智力因素包括其情感、意志、动机、兴趣和习惯。2a.came out bfound outcmade out dworked out答案b考查动词短语的辨析。come out意为“出版;出现”;make out意为“辨认清楚”;work out意为“计算出;解决”;find out意为“查明,弄清(情况)”。心理学家进行研究就是为了找出导致智力悬殊的原因。由语境可知,b项正确。3a.this bthemselvescitself dthat答案c考查上下文语境。根据后面的“but nonintelligence factors”可知,此处所表达的意思为“使人智力不同的主要原因不是智力本身,而是非智力因素。”故选c。4a.though bsocbut dif答案a考查上下文的逻辑关系。联系上下文可知,很多父母和教师不注重培养孩子的非智力因素,尽管他们都知道人应该具备这些非智力因素。5a.believing bstudyingccultivating ddeveloping答案c考查上下文同义复现。根据第13空后面的“the lack of cultivation(培养)of nonintelligence factors”可知答案。6a.which bwhenchow dwhether答案b考查语境与常识。孩子成绩不好的时候,父母必然会担心。7a.for bincinto dover答案c考查语境与固定搭配。take sth into consideration意为“考虑到,顾及”。8a.why bthatcwhen dhow答案a考查定语从句。先行词为reasons,引导词why在从句中作状语。9a.ever bevencstill dmore答案b考查上下文逻辑关系。根据句意可知,or前后两部分为递进关系。故此处应用even表示程度。10a.put bgetchandle dgive答案d考查语境。结合上文的“feel defeated”及后面的“hopelessness”可知此处选d。give oneself up to sth意为“沉溺于”。11a.other bothers canother dany答案b考查上下文的逻辑与搭配。根据上文中的“some of them.”可知此处应该用others。other不能单独作主语,another意为“另一”,any意为“任一”。12a.afraid baheadcaware dashamed答案a考查语境与常识。根据常识可知,学生害怕考试,因而导致学生害怕学习。be ahead of意为“领先”;be aware of意为“知道,意识到”;be ashamed of意为“对感到羞愧”。13a.that bhowcwhy dwhich答案a考查语法知识。it是形式主语,后面的从句是真正的主语。因为从句中不缺成分,也没有疑问意义,故用that引导从句。14a.difficulty bquestioncthreat dobstacle答案d考查语境理解。文中提到,影响人的智力的主要是非智力因素,而大多数父母和教师又不注重培养孩子的非智力因素。因此,非智力因素培养的缺乏成为孩子智力发展的一个障碍。threat意为“恐吓,威胁”;difficulty意为“困难”; question意为“问题”。15a.intelligent bcharacteristiccpsychological dphysical答案c考查上下文语境与词语辨析。psychological意为“心理的,精神上的”;intelligent意为“有才智的,聪明的”;characteristic意为“特有的,独特的”;physical意为“身体的,物质的”。此处表示学生的生理(physiological)与心理(psychological)发展失衡。16a.practise bpushcstrengthen dforce答案c考查上下文理解。上文提到非智力因素培养的缺乏阻碍了青少年智力的发展,因此,我们应当加强对青少年非智力因素的培养。17a.intelligence bdiligencecmaturity dperformance答案a考查上下文的理解。文中主要阐述了非智力因素对智力发展的影响,故选a。18a.projects bwarningscsuggestions ddecisions答案c考查上下文语境。根据下文的“how to cultivate students nonintelligence factors”可知此处应是提出建议。19a.fully bgreatlychardly dhighly答案a考查副词。fully understand意为“充分理解”,符合语境。20a.insuring bgoingcencouraging dexciting答案d考查语境与动词辨析。excite意为“激发,引起”;insure意为“投保,承保”;encourage意为“鼓励,激励”;go意为“进行”。根据语境可知此处选d。.阅读理解aduring the school year many parents take on the role of driver as they drive their children from one lesson to another.understandably so.many of us want our children to have a little taste of everything,from organized sports to music,dance and more.but we can overdo it,leaving our children feeling a little burnt out,and according to parent educator diane loisie,its their school work that suffers the most,“after school,if theyre busy in a number of sporting events,besides,they need to do their homework,then the time theyll feel sleepy is in the classroom.your child needs free time.so if youre filling up that after school time,then its during the day theyre going to be taking a break.”professor claire mcdermott agrees that theres a lot to be gained from sometimes putting those scheduled lessons and activities away.“relaxing time is important for children.its time just to do the things they want to do.children can go up to their room,or they can play around.it doesnt look like productive time;parents certainly wouldnt be saying wow,are they ever learning things now? but this relaxing time gives both the body and the brain just a wonderful chance to relax after a day.it helps a child prepare for sleep,but it also helps to understand the learning thats gone on that day.”its hard to prevent signing our kids up for some activities and lessons.after all,many of us want our children to have a head start in life and the chance to join in great activities in the arts or sports is part of that.however,loisie feels that in the long run most children feel better with just a few key activities because it gives them an opportunity to master them.“when we get our children in too many activities because we want our children to experience everything,then what were doing is setting them up not to be good at one thing or gain a skill.” so choose your childrens activities wisely.it may be one of the best things youve ever done for your kids and for the family drivers!【语篇解读】为了孩子的成长,父母煞费苦心,可是,这么做对孩子有益吗?艺在精而不在多,明智地为孩子选择适合他们自身的活动才是对他们最好的呵护。1what is the biggest disadvantage for children to attend too many lessons after school?athey can get bored easily about everything.bthey might have no time to do the homework.cthey might not pay much attention to learning.dthey can not easily focus on learning during the day.答案d 推理判断题。结合第一段后半部分中的“then the time theyll feel sleepy is in the classroom”以及“then its during the day theyre going to be taking a break”可推知,如果孩子们放学后上太多的课,白天他们就不容易集中精力学习。2what does professor claire mcdermott think of childrens playing around?ait is productive. bit is a bad habit.cit is helpful. dit is a waste of time.答案c细节理解题。根据第二段最后两句的内容可知claire mcdermott教授认为孩子们玩耍是有益处的。3what is the main idea of this passage?adont be childrens drivers after school.blet children learn something from various subjects.cmake your children learn as much as possible.dchoose activities for your children wisely.答案d主旨大意题。最后一段是对文章主题的归纳,结合本段后半部分的内容,尤其是倒数第二句可知本文意在倡导父母明智地为孩子选择活动。bslow parenting means parenting children in the contact of nature without any interference of materialistic influence.we can also term it as “selfraising”in slow parenting children are allowed to do what they think proper and parents just keep a watch over the child.curiosity of the child leads to exploring and discovering things.parents provide little help only when its too necessary,otherwise keep themselves away from the child and just have a look on him/her.this brings about a feeling of selfdependency and they are encouraged to solve their problems.this is a natural way of learning.when a child is left to learn in a natural environment,the childs natural development takes place.influence of any materialistic way doesnt let the mind develop naturally.watching tv,playing video games or joining classes of dance,swimming or any other sports will not let the mind develop naturally.here creativity of their mind is developed.they explore ideas.the logic behind this is that the kids of animals learn by nature,so can our kids.so let our children play in the garden,to watch flowers,plants,birds,butterflies and other gifts of nature.in the classes of dance,swimming etc.their creativity is influenced and their natural creativity is suppressed.in these classes they are overburdened and cant enhance their creativity.so let them play in the open air or garden withont any burden instead of joining classes.generally parents give toys to their children and explain how to operate them.but those parents who believe in slow parenting give toys and observe how the children are managing them.their skill to learn and understand comes out.maybe the process is slow,but it will be their exploration,which will make them selfdependent,and selfcapable to learn.【语篇解读】本文是一篇议论文。文章说明了“慢育”的具体实施方法并论述了其优点。4in slow parenting,parents_.agive the whole directions to what their children dobkeep a close watch over their childrencgive their children freedom to do what they think properdset limits to what their children do答案c细节理解题。从文章第一段第三句可知,在“慢育”过程中父母允许孩子做他们认为合适的事情。b项错在父母密切监督孩子,故排除。5what is the m
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年福州市仓山区卫健系统招聘编内卫生专业技术人员31人考前自测高频考点模拟试题及一套参考答案详解
- 2025广西贺州市人民医院招聘残障人士人员考前自测高频考点模拟试题有完整答案详解
- 2025年福建省漳州市诏安县消防救援大队政府专职消防员招聘10人考前自测高频考点模拟试题参考答案详解
- 2025年齐齐哈尔市建华区公开招聘教师50人模拟试卷完整答案详解
- 2025年宁波市中医院公开招聘派遣制护士20人模拟试卷及答案详解一套
- 2025广东东莞市莞城医院招聘纳入岗位管理的编制外人员9人模拟试卷附答案详解(完整版)
- 2025湖南张家界市人力资源和社会保障局招聘公益性岗位人员2人模拟试卷及完整答案详解1套
- 2025年湖南永州东安县人民法院招聘4名编外聘用制审判辅助人员模拟试卷及答案详解(有一套)
- 2025广东中山翠亨集团有限公司副总经理选聘1人模拟试卷及完整答案详解
- 2025福建漳州城市职业学院招聘38人模拟试卷附答案详解
- 2025年健康管理师试题及答案
- 2026年中考数学压轴题专项练习-四边形中的新定义问题(学生版+名师详解版)
- 乌兹别克语自学课件
- logo安装施工方案
- 量子物理发展简史教学课件
- 全国高中数学联赛
- (通桥【2018】8370)《铁路桥梁快速更换型伸缩缝安装图》
- FZ/T 80004-2014服装成品出厂检验规则
- 绿色化学4章课件
- 计量经济学-西南财大庞皓-博导
- 《海洋经济学》配套教学课件
评论
0/150
提交评论