江苏省南通市高考英语二轮复习 阅读理解统练.doc_第1页
江苏省南通市高考英语二轮复习 阅读理解统练.doc_第2页
江苏省南通市高考英语二轮复习 阅读理解统练.doc_第3页
江苏省南通市高考英语二轮复习 阅读理解统练.doc_第4页
江苏省南通市高考英语二轮复习 阅读理解统练.doc_第5页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江苏南通市2016高考英语(二轮)阅读理解统练2016高考训练题-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 study finds being sociable is good for your health, while loneliness is as bad for you as smoking 15 cigarettes a day. a circle of close friends and strong family ties can improve a persons health more than exercise, losing weight or quitting cigarettes and alcohol, psychologists say. sociable people seem to benefit extra rewards from their relationships by feeling less stressed, taking better care of themselves and having less risky lifestyles than those who are more lonely, they say.a review of studies into the effect of relationships on health found that people had a 50% better survival rate if they belonged to a wider social group, be it friends, neighbors, relatives or a mix of these.the obvious effect of social connections on health has led researchers to call on health officials to take loneliness as seriously as other health risks, such as alcoholism(酗酒) and smoking.“we take relationships for granted as humans,” said julianne holt-lunstad, a psychologist at brigham young university in utah. “ that continuous interaction(相互影响) is beneficial not only psychologically but physically.”holt-lunstads team reviewed 148 studies that followed the social interactions and health of 308,849 people over an average of 7.5 years. from these they worked out how death rates differed depending on how sociable a person was.holt-lunstad said friends and family can improve health in many ways, from help in tough times to finding meaning in life. “when someone is connected to a group and feels responsibility to other people, that sense of purpose and meaning changes into taking better care of themselves and taking fewer risks.”1. whats the main idea of the passage?a. the serious consequence of loneliness. b. studies of holt-lunstads team.c. being sociable makes you live longer. d. cigarettes and alcohol do harm to health.2. whats the authors attitude towards the connection with friends?a. concerned.b. worried.c. negative.d. approving.3. which is not mentioned in the passage?a. death rates depend on serious smoking. b. being social is good for physical health.c. a strong family tie is helpful for your health. d. loneliness will cause other health risks.【语篇解读】 本文是说明文。孤独使人难受,还带来一些其他的身体危害。然而,与朋友、家人、亲戚的交流会使你身体健康,同时延长寿命,而且有益于其他方面的发展。1.c【命题立意】 主旨大意题。考查考生对文章主旨大意的概括理解能力。【试题解析】 有全文和第一段内容可确定,文章主要介绍社交有益于身心健康并使人长寿。 2.d【命题立意】 推理判断题。考查考生推理判断的能力。 【试题解析】 根据全文可知,作者对于建立良好的社会关系是支持的。3.a【命题立意】 细节理解题。考查学生对细节信息的提取能力。【试题解析】 根据倒数第三段最后一句可知,死亡率取决于社交能力如何,但未提到随多少而变。【2014高考英语一模】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。many independent chinese women like to earn their own bread, even if their husbands are already bringing home the bacon. but a recent survey suggests that such women find more joy from relationships, rather than successful careers. about 73 percent of the 7,000 women surveyed in beijing, shanghai and guangzhou said they would choose to work even if their husbands earned enough for the family. the survey also found that 77 percent define happiness as enjoying a relationship. but striking a balance between career and family can bring challenges to the womans career advancement. in my company, women usually have an equal or even a higher starting salary than men, said li hua, general manager of beijing chuangjiashe book circulation company. however, as they begin to climb up the career ladder, women often meet problems along the way, while men can climb the ladder more easily. both physical and emotional differences can prevent some women from taking tough positions, li said. but family life is often the main difficulty for chinese career women. despite these challenges, however, some experts believe its reasonable for some women to want to be breadwinners. in this way, the roles of a family are decided by the parents abilities rather than their gender(性别), said gu donghui, a sociology professor at fudan university. gu says women should have the freedom to decide if they want to stay at home or work to support the family. everyone has a different interpretation(解释)of what it means to find self-worth. wang haibin, an economic expert from renmin university shares that view: traditionally, we tend to regard the family as the cell unit of society. some members have always been expected to make sacrifices for it. but, it really doesnt matter who earns more. economic independence and personal choice is essential for both sexes in the family.51. from the passage we know that _. a. many husbands cant earn enough b. most women want to support their families themselves c. women meet fewer problems than men while working d. many women want to make more friends while working52. what brings career women more joy and happiness according to the passage? a. money b. relationships c. challenges d. successful careers53. whats the main problem that career women meet while working? a. family life b. tough positions c. physical difference d. the career ladder54. some women want to be breadwinners probably because _. a. their families are poor b. they have a lot of children c. they want to show their self-worth d. their husbands do not work55. who should make sacrifice for the family according to the passage? a. the wife b. the husband c. either of them d. neither of them【参考答案】51-55 dbacc 【2014高考英语一模】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。beloved teacher michael landsberry, a former marine, died a hero at sparks middle school in nevada on monday in another tragic campus shooting. the 45-year-old was killed while trying to talk to the unidentified 12-year-old gunman, who later killed himself. he was telling him to stop and put the gun down, student jose cazares told today on tuesday. then the kid, he yelled out, no! like, he was yelling at him, and he shot him. the teacher was calm, he was holding out his hand like, put the gun in my hand. students, parents and fellow teachers are calling landsberrys actions heroic. tom robinson, vice chief with the reno police department, also praised him, saying, in my estimation, he is a hero. we do know he was trying to intervene (干预,调停). landsberry, who went by the nickname batman, and coached sports teams at the middle school and neighboring high school, was remembered fondly on social media by many students. its just so sad knowing he left because he protected his students, one of the posts said, followed by another that read, the sad part is this week its his and his wifes anniversary and his daughter graduates from the military tomorrow. cnn reports that two students who were wounded by the shooter who used a ruger 9 mm semi-automatic(半自动的) handgun are currently in stable condition in hospital. authorities will not be releasing the identity (身份) of the shooter out of respect for his parents, but schoolmate amaya newton was shocked by his actions, calling the gunman a really nice kid, adding, he would make you smile when you were having a bad day. everybody wants to know why the shooter opened fire, sparks vice chief tom miller said at a news conference. thats the big question. the answer is we dont know right now, but we are trying to determine why. 56. which of the following is true according to the passage? a. landsberry and marrine were killed in the shooting. b. only landsberry died in the shooting. c. the shooter killed landsberry and was later killed by the police. d. no one knows why the shooter opened fire. 57. what did michael landsberry do in the shooting? a. he killed the shooter. b. he protected two students from being killed. c. he tried to persuade the shooter to put down his gun. d. he yelled at the shooter and was killed. 58. from the passage, we know _. a. the gunman was mad b. many students thought highly of landsberrys action c. one of the wounded students died later in the hospital d. the police didnt find out who the shooter was59. why didnt the police let out the shooters identity? a. because they wanted to arrest the shooters parents. b. because the police didnt know who the shooter was. c. because the shooter was once a nice kid. d. because the police didnt want to affect the shooters parents life. 60. what happened after the incident? a. the police arrived shortly after the shooting. b. only students, parents and fellow teachers called landsberry a hero. c. his daughter didnt graduate from the military as a result of the shooting. d. the two wounded students were out of danger. 【参考答案】56-60 dcbd d 阅读理解 alex london research laboratory (alrl) is part of alex co., ltd., a major australian medicine-making company. opened in 1992, alrl specializes in the development of new medicines for the treatment of heart diseases a position is now open for a research operations manager(rom) to support our growing research team at the new laboratories in hatfield,due to open in the autumn of 2010 reporting to the director,you will help set up and run the technical and scientific support services of our new laboratories now under constructionyou will be expected to provide expert knowledge about and be in charge of all areas of alrls health and safety,and to communicate (沟通)with support employees at alrls laboratories based at university college londonworking closely with scientists and other operations and technical employees,you will manage a small number of research support employees providing services to help with the research activities to be carried out at the new laboratories candidates(申请人) will have experience of both management and research supporttechnical servicesknowledge of research operations and excellent communication skills are necessary. education to degree level is also desirable if you are interested in this position,please send your cv(简历)to alex london research laboratory,university college london,hatfield,london,w1e 6b7 or by email to alrlalex.co.uk for more informationplease visit www.alex.co.uk( ) 1. what can be learnt about the new laboratories from the text? a. they have not yet been set up b. they are in hatfield,australia c. they belong to university college london d. they are new workplaces for australian researchers only( ) 2. what are the duties of a rom,according to the text? a. to carry out research activitiesb. to be in charge of alrls health and safetyc. to help run the technical and scientific support servicesd. to manage a small number of research support employees 高考资源a. a,b,c b. a,b,dc. b,c,d d. a,c,d( ) 3. what does the fourth paragraph mainly talk about? a. the technical skills of a wouldbe romb. the practical experience of a wouldbe romc. the personal information of a wouldbe romd. the necessary requirements for a wouldbe rom( ) 4. what is the purpose of the text?a. to describe the job of a romb. to provide information about alrlc. to announce an open position at alrld. to make known the opening of the new laboratories【语篇解读】本篇文章为应用性文题。提供了alex co., ltd招聘一名rom的信息,并对要招聘的职位提出了具体的要求。1答案a考点:细节理解题。解析:根据文章第二段可知新的实验室还未建立。2答案c考点:细节理解题。解析:依据文章第三自然段,you will help set up and run the technical and scientific support services ;you will be expected tobe in charge of all areas of alrls health and safety; you will manage a small number of research support employees 可得答案。3答案d考点:主旨大意题。解析:依据第四段提供的信息,申请人要有管理和技术服务的经验、研究操作的知识及极好的交际技能等可知本段主要谈及对应聘职位者的具体能力要求。4答案c考点:写作目的题。解析:本篇文章为广告招聘。目的自然是让大家了解alrl公司有一公开招聘的职位。阅读理解somali pirates(海盗) robbed three thai fishing ships with 77 sailors on board nearly l,200 miles off the somali coast,the farthest-off-shore attack to date,an officer said tuesday.pirates have gone farther south and east in answer to increased patrols(巡逻)by warships off the somali shore. the robbing of the three ships sunday was about 600 miles outside the normal operation area for the international force,said a spokesmanthe spokesman said the attack so far out at sea was a clear sign that the international patrols against pirates were having a “marked effect on pirate activity in the area”. “once they start attacking that far out,youre not even really talking about the somali basin or areas of water that have any connection with somalia,” said an officer,roger middleton. “once youre that far out,its just the indian ocean,and it means youre looking at trade going from the gulf to asia,from asia to south africa.” this is the farthest robbing to date. they are now operating near the maldives and india,” said another officer. the three ships-the mv prantalay 11,12,and l 4had 77 members on board in totalall of them are thai, the spokesman said. before the sunday robbing,pirates held l l ships and 228 sailors.pirates have increased attacks over the past year in hopes。f catching more dollar payments. because of increased patrols and defenses on board ships,the success rate(率)has gone down,though the number of successful attacks has stayed the same year over year.( ) 1. the pirate attack reported in the text happened .a. far out in the indian oceanb. in the normal patrol areac. near the somali, coast d. in the south of africa( ) 2. according to the text, which can best describe the situation of the pirate problems?a. m

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论