高考英语完形填空巩固练习精品题(20).doc_第1页
高考英语完形填空巩固练习精品题(20).doc_第2页
高考英语完形填空巩固练习精品题(20).doc_第3页
高考英语完形填空巩固练习精品题(20).doc_第4页
高考英语完形填空巩固练习精品题(20).doc_第5页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2014高考英语完形填空巩固练习精品题(20)及答案阅读理解in the face of tragedy(悲剧),you must of course let yourself feel:cry without holding back,shake with fear,yell out in anger,accept and follow your feelings.this is part of the wise approach to tragedy:the upward paththe feeling of emotions(情感),the acceptance of them,and the coupling of the emotional mind with wisdom.along this path,youll take the experienceno matter how sad or upsettingas a learning event,just as all other points on your journey will prove to be.while tragic,you must recognize this is still a chance for all involved to grow.you should let both sadness and joy,fear and courage,dark and light fill your world,and learn to find your steady,calm center in the midst of the opposing forces.this is the upward path.use the event as a chance to gain balance and discover wisdomthe wisdom of love and of letting go,of nonattachment and nonresistance,and using this experience to eventually help others in need of guidance.being able to relate to others who have also experienced tragedy and inspire in them hopeof recovery,of insight,and of moving forwardis perhaps the greatest gift you can receive from tragedy.turn the negative into positive,the pain into connection.after youve taken appropriate time to be sad,to feel your own pain,you should make it your work,your goal,your purpose to connect with others who need help.show them how youve experienced feelings,achieved balance,and gained wisdom that you would never have otherwise had the chance to learn.feel,but do not feed on tragedy.rather,let it inspire you to go beyond the person who you were before.with demise comes renewal,so let this loss be also your rebirth.no matter how hopeless it seems,no matter how difficult this becomes,you have the power to transform yourself into someone greater than you ever knew you could be.67when following the upward path,the person facing tragedy should _.afree his emotions bhold back all his feelingscfill his world with positive ideas dgive in to tragedy and all opposing forces68according to the author,the greatest gift one gets from tragedy is being able to _.aseek solutions from others bunderstand and help otherscstay calm and resist change dforgive others and move on69the underlined word“demise”in the last paragraph probably means _.asorrow bproblem cdifficulty ddeath70the purpose of the passage is to _.aanalyze the causes of tragedybtell people how to prevent tragedycsuggest a way of dealing with tragedydencourage people to build friendship after tragedy67a根据第一段中“while tragic,you must recognize this is still a chance for all involved to grow.use the event as a chance to gain balance and discover wisdomthe wisdom of love and of letting go.”可知,如果一个人沿着向上的轨迹,那么当他面对悲剧时,就会释放他的情绪,获得心理平衡,发现智慧。故a项正确。68b根据第二段中“being able to relate to others who have also experienced tragedy and inspire in them hopeof recovery,of insight,and of moving forward.”可知,能与那些经历过不幸的人相处并鼓励他们去获取希望。故b项正确。69d由语境可知,让不幸来鼓励你超越你前面的人,以死亡来振兴自己,让失利成为你的重生。70c本文主要讲述了如何去面对不幸及解决方法。故c项正确。第三部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。a(2012河南洛阳统考)in the usa,driving laws differ somewhat from state to state and considerably from what you are used to.here is a list of some important differences.speed limitsspeed limits are designated in miles per hour(mph),not kilometers.one mile equals 1.6093 kilometers.within cities the speed limit is usually 25 mph.major streets with two or more lines may post a higher limit of 35 mph,but you should assume a 25 mph limit unless you see a sign with a higher limit.highways have a speed limit of 55 mph,with some interstate highways posting a higher limit of 65 mph.fines for speeding are heavy and can result in higher insurance fees and license suspension(扣留)driving on the rightunlike the uk,some countries in asia,in australia,and in the united states cars drive on the right side of the road,and steering wheels(方向盘) are located on the left side of the car.even if you dont drive a car,you need to be aware of this rule.every year a few international students are hit by cars because they step off the roadsides into the path of oncoming traffic.on most streets cars will be coming from your left,not your right.insurancemost states require you to maintain certain minimum levels of insurance on your car in case you are involved in an accident.the insurance covers your liability(责任) for damage to other cars and injuries caused to all the people involved in the accident.we strongly recommend getting insurance that covers more than the legal minimum.you can also get collision(碰撞) insurance to cover the cost of fixing your car and theft insurance in case the car is stolen,but this is only worthwhile for a new car or a model of recent years.if you dont have car insurance,you wont be able to register the car.56when driving in an american city,youd better limit your speed within about _.a25 mph b35 mph c55 mph d65 mph57if you drive beyond the speed limits,youll _.abe sent into prison bget no car insurancechave to pay much money dbe taken to the police station58we learn from the passage that international students in america _.aalways drive cars on the left bcan hardly afford to have their own carscknow about the rules clearly dshould pay more attention to the rules59which car insurance should you get in order to save your money to repair your car?aliability insurance. btheft insurance.ccollision insurance. dinjury insurance.56a根据“speed limits”中第三、四句的内容可知当你开车行驶在美国的城市里时,最好将车速限制在每小时25英里左右。57c根据“speed limits”中最后一句的内容可知如果超速行驶,驾车者须付很重的罚金,保险费用更高,且驾照也会被扣留。58d根据“driving on the right”中第二段第二句可推知在美国的外国留学生应该多注意交通规则。59c根据“insurance”中的“you can also get collision(碰撞) insurance to cover the cost of fixing your car.”可知,如果你想省下修车的钱,可以办理“碰撞险”。【东北三省2013三模】c.eco city farms are becoming more popular in cities and towns around the unites stateseco city farms in edmonton, maryland, is located near shopping centers, car repair shops and homes. the neighborhood is a working-class community. people do not have very much money. and they have limited access to fresh food in markets.over the past two years, the farm has attracted volunteers form the community like marcy clark. she schools her four children at home. on a recent day she brought them to eco city farms for a lesson, her son alston clark thinks his experience is very valuable.“i like coming out here,”he says,“you know, you connect with the earth, where your food comes from. you appreciate the food a little bit more.”margaret morgan started eco city farms. she thinks of it as a place where people can learn to live healthier lives. “growing food in a community brings people together,”she continues,“every piece of what we do here is a demonstration to show people everything about how to have an eco-friendly community.”she say. from the eco city farms people come to know that they are not only growing food and raising chickens and bees, but improving the soil with compost(肥料)made from food waste.eco city farms is an experimental operation. the farm gets its power not from the local electricity networks, but from the sun with solar panels. in winter, the green house use a geothermal(地热)system.vegetables can be grown all year. so once a week, all winter long, neighbors like chris moss and her three children bike to the farm to pick up a share of the harvest.“i like eating the vegetables ”say five-year-old owen moss.64. what is mainly talked about in the passage?a. eco city farms save a lot of energy.b. eco city farms are gaining popularity.c. eco city farms are influencing community life.d. eco city farms helps the working-class live better.65. according to the passage, eco city farms are close to the following places except_.a. shopping centersb. car repair shopsc. fast-food restaurantsd. working-class community66. what is the authors attitude toward eco city farms?a. enthusiastic.b. disappointed.c. surprised.d. doubtful.67. in which of a newspaper can you most probably read this article?a. people.b. travel.c. environment.d. education.c篇 【语篇解读】本文是说明文。作者介绍了美国各地日益流行的生态城市农场 (eco city farms)。 它不但带动生态社区,引领人们过绿色健康的生活, 更 是成为人们了解地球、了解食物的好去处。64.b【命题立意】考查考生对文章主旨大意的概括能力。【试题解析】根据文章开头及全文主要内容概括可知。65.c【命题立意】考查考生对具体信息的理解能力。 【试题解析】从第二段中 “is located near shopping centers, car repair shops and homes. the neighborhood is a working-class community.” 可以知道答案。66.a【命题立意】考查考生对作者观点态度的推断能力。 【试题解析】根据对全文中所使用的语言、引话“the farm has attracted volunteersi like coming out herebrings people togetherfrom the eco city farms people come to know”概括推断可知答案。67.c【命题立意】考查考生对文章出处的判断能力。【试题解析】根据文章的中心词 “eco city farms” 以及贯穿文章始终的信息 “you connect with the earthlearn to live healthier liveshow to have an eco-friendly communityimproving the soil with compost(肥料)made from food wastebut from the sun with solar panels. the green houses use a geothermal (地热) system.” 可推知。 the alps are the youngest and highest mountain system in europe.they stretch across the western and southern part of the continent in a broad arc.the mountain range starts near the mediterranean sea on the border between france and italy.then it curves north and eastward through northern italy,switzerland,liechtenstein,southern germany,austria and slovenia.the alps are about 1,000 km long,and the broadest section is over 260 km wide.the highest peak,mont blanc,situated on the border between france,italy and switzerland,rises 4,807 meters above sea level.other famous peaks are the monte rosa,the matterhorn,the grobglockner and the zugspitze.millions of years ago the area of todays alps was covered by a large sea that separated europe and africa.the southern land mass started moving northwards.this movement folded rock layers at the bottom of the sea.heat and pressure transformed the rock and pushed the_material upwards.today these regions are the highest parts of the alps.most of the newly formed rock is granite and gneiss,but many ranges consist of limestone which also formed on the seabed.during the ice age,which started about a million years ago,the alps were covered with a thick blanket of snow.glaciers moved down valleys and made them wider and deeper.as they moved they took rock and other material with them,creating moraines(冰碛)when glaciers started to melt water filled up behind these natural dams and created the alpine lakes we know today.the largest of these glaciers is the aletsch in switzerland which reaches a length of about 25 km.the longest glacier of the eastern alps is the 8 km long pasterze,at the foot of the grobglockner.the ice and snow of the alpine regions helped create the large rivers of today:the rhine,rhone,danube and the po.60from the first two paragraphs we know the alps _.aare about 260 km widebstretch across the western part of africacare the youngest mountain system in the worlddhave the highest peak 4,807 meters above sea level61what does the underlined phrase “this material” in paragraph 3 refer to?asea water and rock. brock that was transformed.crock layers that were folded. dlimestone which was on the seabed.62it can be inferred from the passage that the alps were formed _.abefore the ice age bduring the ice agecbecause of seas movement dbecause of glaciers movement63from the passage we know danube is _.aa kind of rock bone of the alps famous peakscthe name of a river done of the largest glaciers60d由第二段的第二句话可知阿尔卑斯山脉的最高峰勃朗峰海拔4807米。61b根据该句的结构“heat and pressure transformed the rock and pushed the material upwards.”可知该词语指代前面的the rock,故选b项。62a根据第三、四段的首句,可以推断出阿尔卑斯山脉是在冰河世纪之前形成的,故选a项。63c由文章最后一段可知danube(多瑙河)是由阿尔卑斯山脉的冰雪融化形成的大河之一。*结束 (2012南京学情调查)there is a boy called bill in my gym class who has unbearable yellow teeth that almost make everyone feel unpleasant.recently another boy told bill that he should have his teeth scaled(刮除牙石)bill was crushed.if the other boy had been thinking,he would have realized that there is a better way to handle such a situation.he could have dealt with it with tact(得体)he could have showed this hurtful truth in a more careful,sensitive waythats tact.if a person isnt sensitive to anothers feelings,there is no way he or she can be tactful.yesterday,my 5yearold brother proudly announced that he had cleaned the screen of our television set.unfortunately,he used furniture polish,which produced an oily film on the television screen.my mother smiled and thanked him for his efforts and then showed how to clean the screen properly.her sensitivity enables my brother to keep his selfrespect.yet,sensitivity alone does not make tact.“tactfulness” also requires “truthfulness”doctors,for example,must be truthful.if a patient has just been disabled in an accident,a tactful doctor will tell the truth but express it with sensitivity.the doctor may try to give the patient hope by telling him curing techniques under study or about advanced equipment now available.doctors must use tact with patients relatives as well.instead of bluntly saying,“your husband is disabled,” a doctor might say,“im sorry,but your husband has lost feeling in his legs and.”tact should not be confused with trickery.trickery occurs when a nurse is about to give a patient an injection(注射) and says,“this wont hurt a bit.”instead of trickery,the nurse might guarantee the patient that the discomfort of the injection is a small thing compared to the benefits of it.it would also be thoughtful for the nurse to tell the patient about some of these benefits.tact is a wonderful skill to have,and tactful people are usually admired and respected.without tact our society would become an intolerable place to live in.64the underlined word “crushed” in the first paragraph probably means _.asurprised bcheated cregretful dupset65according to the author,his mother was _ to his brother.asensitive and tactful bsensitive but not tactful enoughctruthful but not tactful enough dsensitive but tricky66which of the following is true according to the passage?atrickery often occurs in hospital. btactfulness means truthfulness.cwe should be tactful in our society. dnurses are not honest to patients.64d第一段主要讲述当另一个男孩让比尔刮除牙石时,比尔对他这种直白的话语感到不高兴。第一段最后一句“he could have showed this hurtful truth.”也是答案提示,故选d项。65a作者的妈妈先感谢了作者的弟弟,然后教他清洗电视屏幕的正确方法,既保住了他的自尊,又让他认识到了自己的错误之处,所以是“同情理解的”和“机智的”故a项正确。66c从最后一段最后一句“without tact our society would become an intolerable place to live in.”可知答案。【东北三省2013三模】d.statuses are wonderful human inventions that enable us to get along with one another and to determine where we fit in society. in our everyday lives whenever we meet people, we always try to judge them in terms of their statuses. for example, we must judge whether the person in the library is a reader or a librarian, whether the telephone caller is a friend or a salesman and so on.our statuses often vary with the people we meet, and change through life. most of us can, at very high speed, assume(表现出) the different statuses that various situations require. much of social communication consists of recognizing and selecting among proper statuses and allowing

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论