高考英语二轮复习 专题限时训练(三十五) 社会生活型阅读理解配套作业(一)(解析版新课标).doc_第1页
高考英语二轮复习 专题限时训练(三十五) 社会生活型阅读理解配套作业(一)(解析版新课标).doc_第2页
高考英语二轮复习 专题限时训练(三十五) 社会生活型阅读理解配套作业(一)(解析版新课标).doc_第3页
高考英语二轮复习 专题限时训练(三十五) 社会生活型阅读理解配套作业(一)(解析版新课标).doc_第4页
高考英语二轮复习 专题限时训练(三十五) 社会生活型阅读理解配套作业(一)(解析版新课标).doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

专题限时训练(三十五)社会生活型阅读理解(一)(限时:25分钟)4(一)do you want to live with a strong sense of peacefulness, happiness, goodness, and selfrespect? the collection of happiness actions broadly categorized (把归类) as “honor” help you create this life of good feelings.here is an example to show how honorable actions create happiness. say a store clerk fails to charge us for an item.if we keep silent, and profit from the clerks mistake, we would drive home with a sense of sneaky (卑鄙的) excitement.later we might tell our family or friends about our good fortune.on the other hand, if we tell the clerk about the uncharged item, the clerk would be grateful and thank us for our honesty.we would leave the store with a quiet sense of honor that we might never share with another soul. then, what is it to do with our sense of happiness? in the first case, where we don t tell the clerk, a couple of things would happen.deep down inside we would know ourselves as a type of thief.in the process, we would lose some peace of mind and selfrespect.we would also demonstrate (演示) that we cannot be trusted, since we advertise our dishonor by telling our family and friends.we damage our own reputations by telling others.in contrast, bringing_the_error_to_the_clerks_attention causes different things to happen.immediately the clerk knows us to be honorable.upon leaving the store, we feel honorable and our selfrespect is increased.whenever we take honorable action we gain the deep internal rewards of goodness and a sense of nobility. there is a beautiful positive cycle that is created by living a life of honorable actions.honorable thoughts lead to honorable actions.honorable actions lead us to a happier existence.and its easy to think and act honorably again when were happy.while the positive cycle can be difficult to start, once its started, its easy to continue.keeping on doing good deeds brings us peace of mind, which is important for our happiness.1according to the passage, the positive action in the example contributes to our_.aselfrespectbfinancial rewardscadvertising abilitydfriendly relationship2the author thinks that keeping silent about the uncharged item is equal to _.alying bstealingccheating dadvertising3the underlined phrase “bringing the error to the clerks attention” means_.atelling the truth to the clerkboffering advice to the clerkcasking the clerk to be more attentivedreminding the clerk of the charged item4how will we feel if we let the clerk know her mistake?awell be very excited.bwell feel unfortunate.cwell have a sense of honor.dwell feel sorry for the clerk.5which of the following can be the best title of this passage?ahow to live truthfullybimportance of peacefulnesscways of gaining selfrespectdhappiness through honorable actions(二)thanks a million, dadi was born disabled.a difficult birth, feet first, my head stuck.by my first birthday, i couldnt stand or walk.when i was three, the doctor told dad i had cerebral palsy (脑瘫)a loss of oxygen to my brain had destroyed brain signals to the right side of my body.but no son of my dads was going to be disabled.every morning before breakfast and every evening before bed, my dad placed me on the bedroom floor to exercise my right leg.the muscles were shrunk and twisted together.back and forth, up and down, my dad pushed and pulled the muscles into shape.but my dads exercise of passion didnt stop there.for my 13th birthday, he threw me a special party.when everybody was gone, he brought me to open a large boxit was a set of boxing gloves.we put them on.my dad kept on beating me mercilessly.each time i tried to get up, leather kissed my nose, eyes and jaw.i begged him to stop. he said he beat me to get me ready for the tough world.that same year, i was the only kid in my neighborhood that wasnt picked for little league. two weeks later, dad started the shedd park minor league, and every kid played.dad coached us and made me a pitcher (棒球投手)the power of my dads love guaranteed i walked and more.in high school, i became a football star.in 1997, a brain surgeon in san jose told me i didnt have cerebral palsy after all.he explained how and where the doctors forceps (镊子) at birth had damaged my brain.my dad never knew the whole truth since he passed away years ago.but all that counts is the bottom line.after all his madness, on this fathers day, like every fathers day, im no longer disabled.1what caused the authors disability?aa failed operation.bthe doctors forceps.can accident in a game.dshrunken and twisted muscles.2what do we learn from the passage?athe author has a talent for boxing.bthe author achieved a lot thanks to his fathers love.cthe author became a baseball star with the help of his father.dthe author doesnt think his father should be so strict with him.3paragraph 3 suggests that the authors father_.awouldnt give up hope easilybbelieved his son was a normal childcblamed the doctors for his sons disabilitydcouldnt accept the truth that his son was disabled4the author wrote the passage to _.aremember his fatherbencourage disabled childrencshow the difficulty the disabled facedgive advice to the parents of disabled children(三)can you imagine living in a house built by recycled waste?texas home builder dan phillips transforms trash into artful treasures, creating beautiful floors with wood pieces, kitchen counters from ivorycolored bones and roofs out of license plates (牌照)the fantastic houses which spring from his imagination are made almost entirely of materials which would otherwise have ended up in a garbage area.“people have been doing this for hundreds of thousands of years; using whatever is available to build shelter, ” phillips said.if you think about carefully what could be used, then building materials are everywhere.the thirteen homes he has built so far would fit better in an art museum than the residential streets of huntsville, a conservative town of about 35,000 people.living in these houses is a bit like living in a roadside attraction.“almost every day, somebody knocks on the door and says is there any way that we could see?”said edie wells, an artist who rents a room in the bone house.her home features a stairway made of bones, floors covered in wine corks (软木塞) and beer bottle caps.wells said visitors are most impressed when they see a bathroom with its walls, floor and ceiling entirely covered with broken mirror pieces.in addition, each house is highly energy efficient with plenty insulation (隔热材料), an ondemand solar hot water heater and a system that can collect and recycle rainwater to clean the toilet and wash clothes.phillips founded phoenix commotion 12 years ago with the aim of creating a new model for sustainable housing.for as little as $ 10,000 it builds affordable homes for single parents, lowincome families and artists.the company has used hundreds of tons of construction waste by recycling the materials into habitable buildings.phillips tries to spread his recycledhouse idea by speaking at events across the united states, and by using the internet to reach out to likeminded individuals.phillips said, “im not going to be saving the world anytime soon.but there needs to be at least some visibility for this model in this century.”1which of the following is not the advantage of the homes built by phillips?aenvironmentallyfriendly.benergy efficient.cconvenient. dcheap.2what do we know about dan phillips?ahe is serious and hardworking.bhe is full of imagination and intelligence.cit didnt take him long to build the houses.dhe didnt give speeches in the united states.3according to the passage, the houses are like artful treasures because they are _.amade of bones bmuseumscadmired by people dmade of various trash4which of the following might be the best title for the passage?ahome builder dan phillipsbgreen homeschome builder dan phillips turned trash into green homesda home builders life专题限时训练(三十五)(一)【解题导语】文章主要通过举例论述高尚的行为可以获得快乐。1a推理判断题。文章第五段分析了两种不同做法给人的内心带来的不同感受,积极的行为做出后,我们会感到自豪,而且自尊会增强,由此可知本题选a项。2b细节理解题。从文章第五段中“deep down inside we would know ourselves as a type of thief.”可以判断,在我们的内心深处我们会把自己当成小偷,故stealing是正确的。3a短语理解题。从文章第五段中的“immediately the clerk knows us to be honorable.”可推知,如果我们把真相告诉了售货员,他们会立刻觉得我们非常可敬,旦此句与上一句所述情况相反,故正确答案为a项。4c推理判断题。根据文章第五段最后四句话可知,当我们告诉售货员真相时,我们就会有一种荣誉感。5d主旨大意题。文章

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论