高中英语 Unit 2 Healthy eating验收检测 新人教版必修3.doc_第1页
高中英语 Unit 2 Healthy eating验收检测 新人教版必修3.doc_第2页
高中英语 Unit 2 Healthy eating验收检测 新人教版必修3.doc_第3页
高中英语 Unit 2 Healthy eating验收检测 新人教版必修3.doc_第4页
高中英语 Unit 2 Healthy eating验收检测 新人教版必修3.doc_第5页
免费预览已结束,剩余8页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 2 healthy eating(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. where is the woman?a. in a hospital.b. at work.c. at home.2. what does the woman suggest?a. he should go to see the movie.b. he ought to work on his paper.c. he shouldnt write about the movie.3. whom should harry go to see?a. scientist. b. repairman.c. doctor.4. where does the dialogue probably take place?a. in a factory.b. in a hospital.c. in a store.5. where does this conversation most probably take place?a. in an operating room.b. in a doctors office.c. on the telephone.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6. according to the woman, which diet is considered to be healthier?a. the chinese diet.b. the european diet.c. the american diet.7. why do many chinese people have healthy teeth?a. because they eat a lot of apples.b. because they never eat sugar.c. because they eat less sugar.8. according to the dialogue,what should we do in order to keep fit?a. we should have a healthy diet and take plenty of exercise.b. we should eat four times every day.c. we should walk for twenty minutes every day.听第7段材料,回答第9至11题。9. where are the speakers most probably?a. in a bar. b. in a cafe.c. in a dining hall.10. who knows most about the wine?a. the man.b. the woman.c. the waiter.11. what does the man hope?a. the waiter is a kind man.b. the wine is not very expensive.c. the woman will drink with him.听第8段材料,回答第12至14题。12. what can the woman be?a. a guest. b. a boss.c. a waitress.13. what kind of table does the man want?a. a table for two. b. a table for three.c. a table for four.14. why does the man have to wait?a. because he doesnt need a table now.b. because he hasnt enough money.c. because all the tables here are taken.听第9段材料,回答第15至17题。15. what does the woman want to do?a. she wants to make an appointment with the man.b. she wants to have a dinner with dr nand.c. she wants to see the doctor.16. when did the woman see the doctor?a. three days ago. b. three weeks ago.c. three months ago.17. whats the womans name?a. nancy. b. ann.c. lucy.听第10段材料,回答第18至20题。18. what does“your body has close relations with the food you eat”really mean?a. all kinds of food you eat can be made into your body.b. your body is made up of the food you eat.c. what you eat has a great effect on your health.19. what does the old saying tell us?a. the apple is the best among all kinds of fruits.b. apples can take the place of doctors.c. eating apples regularly does a lot of good to our body.20. what should we do if we want to keep healthy?a. eat an apple a day.b. eat properly.c. take as many vitamin pills as possible.听力材料text 1w: when do you think i can go home,dr smith?m: well,you came in on monday and today is friday. id say that you could probably leave tomorrow, but i dont want you to go back to work for several weeks.text 2m: i think ill go to see the movie tonight instead of working on my paper.“true lies” is on at the capital cinema.w: i wouldnt do that if i were you.text 3w: what s the matter with you, harry?m: theres something wrong with my stomach. i feel terrible.text 4m: ive been coughing for some time. do you think it serious?w: your illness was caused by smoking. youd better give it up.text 5m: i have an appointment to see dr green for a physical examination.w: please have a rest. shes doing an operation right now.text 6m: which diet is healthier,the chinese diet or the diet of any other country?w: the chinese diet is considered to be healthier than that of any other country.m: why?w: because the chinese diet contains a lot of fruit and green vegetables. it is also low in fat. m: why do lots of chinese people have healthy teeth?w: thats because they eat less sugar. m: what do you think we should do if we want to be healthy?w: we should have a healthy diet and take plenty of exercise.m: hmm,there is something in what you have said.text 7w: here is the wine list,mike.m: i would like some wine.w: yes? what will it be?m: i hate to admit this. i really dont know too much about wine.w: may i make a suggestion?m: yes, of course.w: why dont you ask the waiter for advice?m: that will be ok as long as it isnt too expensive.text 8w: good morning, sir. welcome to our restaurant.m: good morning. w: how many persons, please?m: a table for three, please.w: im afraid all our tables are taken, sir. would you mind waiting until one is free? m: well,how long will it take?w: im not sure,sir. if you are in a hurry,we also serve breakfast at the coffee shop.m: thats too much trouble. ill wait.w: may i have your name,please?m: yes, its anderson.w: mr. anderson. thank you. could you take a seat over there? i will call you when a table is free.m: fine. please dont forget. w: i wont, sir.text 9m: good morning,dr nands office. may i help you?w: yes,id like to make an appointment.m: all right. have you seen the doctor before?w: yes,about three weeks ago.m: whats the problem?w: i have a bad cough.m: i see. how about thursday afternoon at three?w: that would be fine. thank you.m: can you spell your name for me,please?w: nancy, nancy, nancy.m: ok. well see you thursday afternoon.text 10 your body, which has close relations with the food you eat,is the most important thing you own,so it needs proper treatment and proper nourishment. the old saying “an apple a day keeps the doctor away” is not as silly as some people think. the body needs fruit and vegetables because they contain vitamin c. most people take extra vitamins in pill form, believing that these will make them healthy. but a good diet is made up of nourishing food and this gives all the vitamins you need. the body doesnt need or use extra vitamins, so why waste money on them? in the modern western world, many people are too busy to bother about eating properly. they throw anything into their stomachs, eating hurriedly and carelessly. the list of illnesses caused or made worse by bad eating habits is frightening.答案:15abcbb610acaac1115bcbcc1620baccb第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。atoday, friday, november 12jazz with the mike thomas jazz band at the derby arms. upper richmond road west, sheen, admission (门票) free.disco. satin sounds disco. free at the lord napier, mortlake high st., from 8 pm tel. 6821158.jazz. lysis at the bulls head, barnes. admission 60p.tomorrow, saturday, november 13music hall at the star and garter, lower richmond road, putney, provided by the aba daba music hall company. good food and entertainment at a fair price. tel. 7896749.family night out? join the singalong at the black horse, sheen road, richmond.jazz. the john bennet big band at the bulls head, barnes. admission 80p.the derby arms, upper richmond road west, give you joe on the electric accordion (手风琴). tel. 7894536.sunday, november 14disco. satin sounds disco, free at the lord napier, mortlake high street, from 8 pm.folk music at the derby arms. the short stuff and residents the norman chop trio.nonmembers 70p. tel. 6884626.heavy music with tony simon at the bull, upper richmond road west, east sheen.the derby arms, upper richmond road west, give you joe on the electric accordion.21we can listen to the norman chop trio _.a. at the bull on saturdayb. at the black horse on saturdayc. at the bulls head on sundayd. at the derby arms on sunday22which telephone number will you ring if you want to enjoy good food and entertainment?a. 7896749. b. 6821158.c. 7894536. d. 6884626.23if this text is from a newspaper, which section can it be probably taken from?a. politics. b. economics.c. advertisement. d. culture.答案与解析:本文是一篇应用文,是对三天的娱乐活动的宣传介绍。21解析:事实细节题。根据本文星期天的活动安排的第二项folk music at the derby arms. the short stuff and residents the norman chop trio.可知此题答案为d。答案:d22解析:事实细节题。根据本文星期六活动安排的第一项中的good food and entertainment at a fair price. tel. 7896749.可知此题答案为a。答案:a23解析:推理判断题。纵观全文可知,本文是对三天的各项活动的宣传介绍,因此推断出它来自报纸的广告部分较为合理。答案:cb(new york) a french tourist highly praised for rescuing a twoyearold girl in manhattan said he didnt think twice before diving into the freezing east river.tuesdays daily news said 29yearold julien duret from france was the man who left the spot quickly after the rescue last saturday.he lifted the little girl out of the water after she fell off the bank at the south street seaport museum. he handed the girl to her father, david anderson, who had dived in after him.“i didnt think at all,” duret told the daily news. “it happened very fast. i reacted very fast.”duret, an engineer on vacation, was walking with his girlfriend along the pier (码头) when he saw something falling into the water.he thought it was a doll,but he realized it was a child when he approached the river. immediately, he took off his coat and jumped into the water. when he reached the girl, she appeared lifeless, he said. fortunately, when she was out of the water,she opened her eyes.anderson said his daughter slipped off the bank when he was adjusting his camera. an ambulance came later for her, said duret, who was handed dry clothes from onlookers. duret caught a taxi with his girlfriend shortly after.the rescue happened on the day before he left for france. duret said he didnt realize his story of heroism had greatly moved new york until he was leaving the city the next morning. “i dont really think im a hero,” said duret. “anyone would do the same thing.”24why was duret in new york?ato meet his girlfriend.bto spend his holiday.cto work as an engineer.dto visit the andersons.25what did duret do shortly after the ambulance came?ahe was interviewed by a newspaper.bhe went to the hospital in the ambulance.che disappeared from the spot quickly.dhe asked his girlfriend for his dry clothes.26who dived after duret into the river to save the little girl?adavid anderson. ba passerby.chis girlfriend. da taxi driver.27which of the following is true according to the passage?aduret thought twice before he jumped into the cold water.bduret dived into the water before the girls father.cthe rescue happened on the day duret left for france.dduret didnt think he was brave enough to be a hero.答案与解析:24解析:细节理解题。根据第五段的duret, an engineer on vacation可知,他是在度假。答案:b25解析:细节理解题。根据倒数第二段的an ambulance came later for her, said duret, who was handed dry clothes from onlookers. duret caught a taxi with his girlfriend shortly after.可知,他迅速离开了现场。答案:c26解析:细节理解题。根据第三段的he handed the girl to her father, david anderson, who had dived in after him.可知是女孩的父亲david anderson随后跳下了河。答案:a27解析:细节理解题。根据第三段可知。答案:bc“old wives tales” are beliefs passed down from one generation to another. for example, most of us remember our parents telling us to eat more of certain foods or not to do certain things. is there any truth in these teachings? some of them agree with present medical thinking, but others have not passed the test of time.did your mother ever tell you to eat your carrots because they are good for your eyes? scientists now report that eating carrots can help prevent a serious eye disease called macular degeneration. eating just one carrot a day can reduce the possibility of getting this disease by 40%. garlic (蒜) is good for you, too. it can kill the type of virus that causes colds.unfortunately, not all of moms advice passed the test of medical studies. for example, generations of children have been told not to go swimming within an hour after eating. but research suggests that there is no danger in doing so. do sweets cause tooth problems? well, yes and no. sticky sweets made with grains tend to cause more problems than sweets made with simple sugars.even though science can tell us that some of our traditional beliefs dont hold_water,_there is still a lot of truth in the old wives tales. after all, much of this knowledge has been accumulated (积累) from thousands of years of experience in family health care. we should respect this knowledge even as we search for clear scientific support to prove it true or false.28which of the following is true according to the text?a. eating garlic is good for our eyes.b. sticky sweets are damaging to our teeth.c. swimming after a meal is dangerous.d. carrots prevent people from catching colds.29the author develops the third paragraph mainly _.a. by cause and effectsb. by order in spacec. by order in timed. by examples30the underlined phrase “hold water” in the last paragraph most probably means “_”a. to be believable b. to be valuablec. to be admirable d. to be stable31what is the authors attitude toward “old wives tales” in the text?a. subjective. b. objective.c. dissatisfied. d. curious.答案与解析:28解析:推理判断题。由第三段的最后一句可知本题选b。答案:b29解析:推理判断题。通读第三段可知本段是通过举例进行说明的,故本题选d。答案:d30解析:词义猜测题。文章中本句意思是:即使科学能告诉我们那些“老人言”是不值得相信的,但“老人言”中还有很多正确的东西。hold water在此处意思是:能装水的;值得相信的,选a。答案:a31解析:推理判断题。根据文章第三、四段可知作者对于“老人言”持客观态度,故本题选b。答案:bdwhen you enter a supermarket, you see shelves full of food. you walk between the shelves. you carry a shopping basket and your food is in it.you probably hear soft, slow music as you walk between the shelves. if you hear fast music, you walk quickly. the supermarket plays slow music. you walk slowly and have more time to buy things.maybe you go to the meat department first. there is some meat on sale, and you want to find it. the manager of the supermarket knows where customers enter the meat department. the cheaper meat is at the other end of the meat department, away from where the customers enter. you have to walk by all the expensive meat before you find the cheaper meat. maybe you will buy some of the expensive meat instead of the meat on sale.the department selling milk and milk products such as butter and milk powder is called the dairy department. many customers like milk that has only a little butterfat in it. one store has three different jars of low fat milk. one says “1 percent fat” on the jar. the second says “99 percent fat free”. the third says “low fat” in big letters and “1%” in small letters. as you can see, all the milk has the same amount of fat. the milk is all the same. however, in this store the three jars of milk cost three different amounts of money. maybe the customers will buy the milk that costs the most.most of the food in supermarkets is very pleasing. it all says “buy me!” to the customers. the expensive meat says “buy me!” as you walk by. the expensive milk jar says “buy me! i have less fat.”32the manager of the supermarket knows _.awhich customers like low fat milkbwhich customers like slow musiccwhere customers enter the meat departmentdwhere customers come from33there are three different jars of low fat milk, and _.aone has more fat than the other twobthey all cost the same amount of moneycone has less fat than the othersdthey all have the same amount of fat34supermarket managers make the food pleasing so that _.athere will be more buyersbbuyers will be proudcit is good and expensivedthey can raise the prices35the best title of this passage may be _.acheap foodbbuy meclow fat milkdsupermarket management答案与解析:32解析:本文就买肉及奶制品给出了例子说明商家是如何吸引顾客买(商家)想要出售的商品的,可以从第三段第三句“the manager of the supermarket knows where customers enter the meat department.”中找到答案。答案:c33解析:根据文中的讲述:one says “1 percent fat”;“. 99 percent fat free”;“.low fat” in big letters and “1%” in small letters.可知它们的脂肪含量是一样的。答案:d34解析:由本文的最后一段可知“most of the food .is very pleasing.”这种吸引人的标志可让更多的顾客光顾。答案:a35解析:本文通篇讲述了超市经营者吸引顾客的各种聪明的营销手段,有轻松的音乐、悦目的招牌及鼓励性的语言,这些都能促使消费者轻松愉快地消费。答案:d第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。how can we all get more laughter into our lives? here is what the experts suggest:_36_ nancy alguire, a teacher in clifton park, n. y, was once painfully shy and had a hard time laughing. then she married a circus clown (小丑). “i became interested in the clowns,” she recalls, “one day i put on a costume and paint my face. that afternoon my whole life changed. i learned to laugh and enjoy life in a way i had never done before.”_37_ to this day, she still makes it a rule to be with people who enjoy life and laughing._38_ it doesnt take you too much time and can be easy. collect favourite cartoons and jokes. also, keep a paper for writing down humour you find in everyday life. “good ideas come and go fast, you have to capture them quickly or they are gone,” says virginia tooper.laugh when you need it most. “_39_” says comedian bill cosby. “and once you find laughter, no matter how painful your situation might be, you can survive it,” he insists.gray alan, a sociology professor at the university of minnesota, claims that laughter is a skill we can all gain because it comes naturally. _40_ just remember: we are just here for a period, so get a few laughs.a. you can soften the worst blows through humour.b. mix with people who laugh.c. practise the art of laughing.d. keep a laughter file.e. he who laughs last laughs best.f. but its also something that has to be developed.g. peoples joy can affect those around them.答案:3640bgdaf第三部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论