初一特殊题型.doc_第1页
初一特殊题型.doc_第2页
初一特殊题型.doc_第3页
初一特殊题型.doc_第4页
初一特殊题型.doc_第5页
已阅读5页,还剩15页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

河北省2014-2015学年七年级上学期期末考试英语试题1主题体裁词数难度建议用时实际用时正确率春节 记叙文178中7 /10The Chinese New YearThe Chinese New Year is the most important festival for the Chinese people. It usually comes in January or February. It takes about 15 days to preare for it.On the eve of the festival, people close the shops and stay at home. They all get together for a big dinner. They stay up late and enjoy dumplings at midnight for good luck.In the morning, people dress in their best clothes, and usually the old stay at home, the young go out to pay a New Year Call(拜年). It is an important time for the young. The young people bow(鞠躬)to the old people. The Chinese call this “Ke Tou”. This means “touching the ground with the forehead(额头)”. Then the young people give their best wishes to the old people. The old people give children gifts or lucky money.They are very polite(礼貌)and do not use bad words on the Spring Festival Day. Its the most important day of the year.46题选择正确选项;47-48题简略回答问题;49题将文中画线句子译成汉语;50题判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误)。1.“The Chinese New Year”in the passage means . A.Mid-autumn Festival B.the spring festival C.Christmas Day D.the Dragon Boat Festival2.Do they eat dumplings at midnight for good luck on the eve of the festival? 3.When does the Chinese New Year usually come from? 4. 5. In the morning, the young people give their best wishes to the old people. ( )知识盘点重点词汇1.festival n. 节日;庆祝,纪念活动;欢乐adj. 节日的,喜庆的;快乐的2. gifts n.礼物( gift的名词复数 ),天赋,给予3. lucky adj.运气好的,侥幸的,兆头好的,吉祥的重点句型及难句解析1. It takes about 15 days to preare for it.人们通常用半个月的时间准备春节。take out v. 取出;去掉;出发2. In the morning, people dress in their best clothes.早上,人们穿上他们最好的衣服。dress in 穿着衣服本文是一篇记叙文。主要介绍了中国的春节,详细的描述了春节期间的一些活动。1. B 根据第一段的“The Chinese New Year is the most important festival for the Chinese people. It usually comes in January or February.”可知选B.2. Yes ,they do 根据短文中的“They stay up late and enjoy dumplings at midnight for good luck.”可知是肯定的回答。3. Its usually comes in January or February. 根据你文中的第一段的第二句“It usually comes in January or February.”可知。4. 他们非常有礼貌,在春节这天,他们不使用不好的语言。5. T 根据短文中的第三段的倒数第二句“Then the young people give their best wishes to the old people.”可知是T.2Health中学联盟山东省崂山第十一中学2014-2015学年七年级上学期期末调研英语试题主题体裁词数难度建议用时实际用时正确率学生的健康情况 记叙文140中7 /10Do you know many students arent healthy today?Now many students know sports are good for (1)_ health. But they dont like playing sports. Some of them only watch them on TV. Whats more (而且), many of them only like watching TV and playing computer games. They often say, “Play soccer? Oh, it sounds boring. Play basketball? Oh, it sounds (2) _.”And many boys and girls dont like vegetables. They dont have carrots for lunch and they dont have tomatoes for dinner. But vegetables and fruit are healthy food. They need to eat lots of them every day. But they like junk food(垃圾食品). They like eating hamburgers, French fries, ice-creamSo if (如果) you want to be healthy, eat vegetables and play sports every day!1. 在 (1) 处填入they的适当形式。_2. 请选择一个恰当的词填到文中(2)处,(填写字母代号)_来源:学#科#网Z#A. relaxing B. difficult C. easy2. Why do students need to eat lots of vegetables and fruit? _3. 请从文中找出两种垃圾食品名称。 _4. 将文中划线的句子译成汉语。_知识盘点重点词汇1.healthy adj.健康的,健全的,大量的,有益于健康的2. soccer n.足球 3. boring adj.无聊的,无趣的,令人厌烦的,单调的,乏味的n.钻孔,钻屑v.令人厌烦(bore的现在分词4. junk n.废旧物品,破烂物,中国式平底帆船,便宜货,假货,废话,哄骗vt.丢弃,废弃,把分成块重点句型及难句解析1. They need to eat lots of them every day.他们每天需要吃很多。 need to 需要 lots of 许多2. Whats more (而且), many of them only like watching TV and playing computer games. 而且,许多学生只喜欢看电视和玩电脑游戏。 watch TV 看电视 play computer games 玩电脑游戏本文是一篇记叙文。讲的是学生的健康情况,详细的描述了学生的运动和饮食等信息。1.their 根据短文中的意思,应该是他们的健康,所以要用their 来修饰heath.2. B. 根据短文中的“Play soccer? Oh, it sounds boring. Play basketball? Oh, it sounds (2) _.”可知选B.3. Because vegetables and fruit are healthy food.根据短文中的“But vegetables and fruit are healthy food.”可知。4. hamburgers, French fries, ice-cream三者任选其二。根据短文中的“But they like junk food(垃圾食品). They like eating hamburgers, French fries, ice-cream”可知。5.所以,如果你想要健康,每天吃蔬菜做运动吧!3My school life 中学联盟山东省新泰市放城镇初级中学(五四制)2014-2015学年七年级上学期片区竞赛英语试题A(无答案)主题体裁词数难度建议用时实际用时正确率我的生活 记叙文114中6 /10I am a student and I am twelve. Every morning(A)I have a big breakfast at home. I have two eggs, an apple, some bread, milk and vegetables. (B)After that I go to school with my sister. We have four lessons in the morning and two in the afternoon. Of all the subjects, (C)I like English very much because it is very interesting. Our English teacher lets us practice more Now, I can speakand write in English very well. (D)Our P. E. lessons are on Tuesday and Thursday. Mr. Wu is our P. E. teacher. He is cool and we like him. He teaches us a sports game. Its fun. We have a good time. 1.将画线部分(A)处句子改为否定句。I_a big breakfast at home. 2.将画线部分(B)处句子翻译成汉语。_ 3.写出画线部分(C)处的同义句。My_is English. 4.对(D)处句子画线部分提问。来源:Z。xx。k.Com_your P. E. lessons? 5.根据短文内容回答问题。Why do we like Mr. Wu? _ 知识盘点重点词汇1. bread n.面包,食物,营养,营养物,生计vt.在上撒面包屑2. subjects n.主题( subject的名词复数 ),话题,主语,学科v.提交( subject的第三人称单数 ),使经受,使遭受,使服从3. cool adj.冷静的,凉爽的,一流的,孤傲冷漠的vt.& vi.(使)变凉,(使)冷静,使冷却,变凉,冷却,平息n.凉气,凉快的地方,凉爽,凉爽的空气重点句型及难句解析1. Now, I can speakand write in English very well.现在我英语说写很好。in English 用英语2. We have a good time.我们度过了愉快地时光。 have a good time 过得愉快,玩得高兴本文是一篇记叙文。作者介绍了自己的学校生活,年龄等信息。1.dont have根据短文中的意思一般现在时、句中没有情态动词、be所以加助动词do,否定句用dont。2.之后,我和我的妹妹去上学。3. favorite subject。根据短文中的意思是我最喜欢的科目是英语。4.When do you have5.Because he is cool.根据短文中的“He is cool and we like him.”可知。4Dimitar Berbatov中学联盟江苏省泰兴市实验初级中学2013-2014学年七年级下学期三月份月考英语试题 (1)主题体裁词数难度建议用时实际用时正确率Dimitar Berbatov的生活 记叙文173中8 /10Dimitar Berbatov is one of the best football players in the world. He has many fans all over the world. They love him very much. He is someone special to them. He is a great football player. Dimitar Berbatov is from Bulgaria(保加利亚). He is 189cm tall. He is strong. He was born in 1980. He is 33 years old. He is a strike(前锋).Dimitar works hard and has many goals(目标). He wants to do things as well as he can. He tries his best to work. But some people still say he is a little lazy. In fact, he is very hard-working. He only plays in his own way.Dimitar is confident(自信的). He has some money now by playing football well. (2)He is kind and you can find him in some charity parties. He says money is not everything. He enjoys his life and likes to help others. As a football superstar, he brings people excitement and enjoyment.1.What does Dimitar Berbatov look like?_ 2. How old is Dimitar Berbatov?_ 3. Dimitar Berbatov is kind. How do you know?_ 4. Where does Dimitar Berbatov come from?_ 5. Which sentence is the main idea?_ 知识盘点重点词汇1. fans n.粉丝,指超迷某人或某物的一类人,扇子( fan的名词复数 ),风扇,扇形物,狂热爱好者v.扇( fan的第三人称单数 2. special adj.特殊的,专门的,专用的,重要的n.专车,特价,特刊,特约稿3. charity n.慈善(行为),施舍,捐助,慈善机关,仁爱,宽容4. excitement n.兴奋,激动,令人兴奋的事,刺激,振奋5. enjoyment n.享受,令人愉快的事物,享有重点句型及难句解析1. He wants to do things as well as he can.他想做他能做的力所能及的事情。want to do sth 想做某事as well as 也;和一样;不但而且2. He enjoys his life and likes to help others. 他喜欢他的生活,愿意帮助别人。 like to do sth 喜欢做某事本文是一篇记叙文,文中详细介绍了Dimitar Berbatov的出生地,身高及他的一些其他情况。1. He is tall and strong. 根据问题意思(Dimitar Berbatov长什么样?)可知答案可以是He is tall and strong.2. He is 33 years old. 根据问题意思(Dimitar Berbatov多大?)可知答案是33.或He is 33.或He is 33 years old.3. We can find him in some charity parties. 根据问题意思(你怎么知道Dimitar Berbatov非常善良?)可知答案是We can find him in some charity parties.4. Bulgaria. 根据问题意思(Dimitar Berbatov来自哪里?)可知答案应是Bulgaria或From Bulgaria或He is from Bulgaria.5. Dimitar Berbatoy is one of the best football players in the world. 根据问题意思(哪一句是主要的意思?)可知答案是“Dimitar Berbatov is one of the best football players in the world.”5The twins福建省南平七县市20142015学年度第一学期期末质量监测七年级英语试题及答案(含听力材料) (1)主题体裁词数难度建议用时实际用时正确率Lucy和 Lily 记叙文132 中7 /10name, clothes, be, sing, from, guess, who, they, different, sameLucy and Lily are my friends. They come 1. America. They are twins (双胞胎)they look the 2. . They like to be in the same 3. . And they are in the same class, too. But sometimes (有时) they are 4 . Lucy likes reading books but Lily likes 5. songs. Lucy has many books, and Lily has lots of CDs. Miss White is 6. English teacher. Sometimes she can not tell Lucy from (分辨) Lily. “Whats your 7. ?” she asks one of them. “Lily Brown, Miss White.” “How old are you?”“We 8. nine,” say Lily and Lucy.“9. is the elder (年长者) of you two?”“Dont tell her. Let her10 , Lily,” says Lucy.知识盘点重点词汇1.twins n.双胞胎 2. different adj.不同的,各式各样的,个别的,不平常3. guess vt.推测,猜测,臆测,猜中,假定,认为vi.猜,猜测,猜对n.猜测,推断重点句型及难句解析1. They come from America.她们来自美国。 come from 来自2. Lucy likes reading books but Lily likes singing songs.Lucy喜欢读书但是 Lily喜欢唱歌。 Like doing sth 喜欢做某事本文是一篇记叙文。主要是介绍了双胞胎Lucy和 Lily。1. from 根据短文中的意思“她们来自美国”come from 来自2. same 根据短文中的意思“她们看起来是一样的”所以选same. 3. clothes 根据短文中的意思“他们喜欢穿同样的衣服”所以选clothes。4. different 根据短文中的意思“ 但是有时她们是不一样的”所以选different。 5. singing 根据短文中的意思“Lily喜欢唱歌”所以用singing.6. their 根据短文中的意思“Miss White 是她们的英语老师”所以选their。 7. name 根据短文中的意思“你叫什么名字”所以选name。 8. are 根据短文中的意思“我们九岁”所以用are。 9. Who 根据短文中的意思“ 你们两个人谁大?”所以选Who。 10.guess 根据短文中的意思“让她猜”所以选guess.6My school黑龙江省嘉荫县2014-2015学年七年级上学期期末考试英语试题主题体裁词数难度建议用时实际用时正确率我的学校 记叙文131中6 /10 Hello, everyone! My name is Betty. Im thirteen years old. Im in Class Two, Grade Seven. Today I want to tell you something about my school . There are 2, 000 students in my school. 我们有32个教室。In our school we have a big library. Its behind our classrooms. There are many books in it. We can read them and learn(学习) a lot from them. The science labs(实验室) are next to the library. Behind the library and the science labs there is a dining hall. After school, we have our dinner there. After school, we can play table tennis, football and basketball in the playground. Some of us love running. We can also run there. 1. 将处的句子译为英语。_2. 将处的短语译为汉语。来源:Zxxk.Com_3. 判断句子正误(T/F)。()Betty is in Class Three, Grade Seven. 4. 根据短文内容回答下列问题。Where can we play table tennis, football and basketball?_5. 请给文章添加一个合适的标题。_知识盘点重点词汇1. science n.科学,技术,知识,学科,理科2. labs n.洗印厂,实验室( lab的名词复数 )3. playground n.操场,尤指提供如秋千等设备的户外场地,游乐场,(某些集体聚会游乐的)园地重点句型及难句解析1. The science labs(实验室) are next to the library.科学实验室紧挨着图书馆。 next to adv. 几乎 prep. 紧邻;在近旁;仅次于;紧接2. After school, we can play table tennis, football and basketball in the playground.放学后,我们可以在操场上打乒乓球,踢足球,打篮球。 in the playground. 在操场上本文是一篇记叙文。主要是介绍了我的学校的一些信息。1. We have thirty-two classrooms. 2. 一个餐厅.根据短文的意思推断是“一个餐厅”。3. F 根据短文中的“Im in Class Two, Grade Seven.”可知是F.4.In the playground.根据短文中的“After school, we can play table tennis, football and basketball in the playground.”可知。5. My school。根据短文的主旨大意主要是介绍了我的学校的一些情况。所以文章的标题是“My school”湖北省武汉市蔡甸区2014-2015学年七年级12月月考英语试题7主题体裁词数难度建议用时实际用时正确率Mr. White 记叙文129中6 /10Mr. Whites family speak, wear, eat, with, is , run, work, are, have, talk, play, likeMr. White is from the USA. He 1._ our English teacher. His classes are very funny. We all 2._ him.There 3._ four people in Mr. Whites family: Mr. White , his wife and his two sonsTom and Jim.Mrs. White can 4._Chinese well, and she 5._ in a hospital( 医院). Tom and Jim are in our class. They are twins(双胞胎), but they are different. Tom is tall and he likes 6._ blue T- shirts. Jim is short and he often wears black shirts. However(然而), they both 7._ soccer well. After school, we often 8._a soccer game. Sometimes, Mr. White plays 9._ us. But he cant 10._ fast because he is too heavy. He plays soccer just for fun.知识盘点重点词汇1. soccer n. 足球 2. funny adj. 有趣的,好笑的,滑稽的;(口)稀奇的,古怪的,奇异的;有病的,不. n. 滑稽人物;笑话,有趣的故事;滑稽连环漫画栏3. heavy adj. 重的,沉重的;大量的,浓密的;激烈的;重型的 n. 重物;庄重的角色 adv. 密集地;大量地;笨重地重点句型及难句解析1. Mr. White is from the USA. Mr. White来自美国。 is from 来自2. He plays soccer just for fun. 他只是为了兴趣踢足球。 play soccer踢足球本文是一篇记叙文。介绍了Mr. White的一家人。1. is 根据短文的意思“他是我们的英语老师”He 是第三人称单数,所以用is.2. like 根据短文中的意思“我们都喜欢他”所以选like.3. are 根据短文的意思是“有四口人”There be 结构,be动词要用are.4. speak 根据短文中的意思“Mrs. White 汉语说得好”说一门语言,要用speak.5. works 根据短文中的意思“她在医院里上班,she是第三人称单数,”所以用works.6.wearing 根据短文中的意思“Tom喜欢穿蓝色的T恤,用到了like doing 的句型。7. play 根据短文中的意思“他们足球踢得好”所以选play. play soccer 踢足球8. have 根据短文中的意思“放学后,我们经常有一个足球比赛。”所以选have.9. with 根据短文中的意思“有时,Mr. White和我们一块玩。”play with 同一起玩.10. run 根据短文中的意思“他跑得不快,因为他太胖了”所以选run. 8A little girl,many old bikes主题体裁词数难度建议用时实际用时正确率小女孩和旧自行车的故事 记叙文176中7 /10Riding a bike is good exercise and great fun. But what do you do with your old bikes? American girl Nicole Basil has a wonderful answer to this question. She sets up Pedal Power a charity (慈善团体) to collect (收集) old bikes and gives them to people who need them.Nicole, 12, starts Pedal Power when she is only 8. She collects more than 250 bikes each year. Every November, Pedal Power holds a bike race to ask for more donations (捐赠品).Nicole also gives bikes to students as prizes. Top students and hardworking students both get them. “Some kids arent as lucky as others, but they still do well in school,” she says. “And I think they should get a prize.”A bicycle shop helps Nicole check (检查) every bike for the races. The owner says he is happy to help the charity. “This is just wonderful,” he says. “We need to learn from Nicole to help others.”阅读短文,回答下列问题。1. What does Nicole do with the old bikes?_ 2. How long has Nicole worked at Pedal Power?_ 3. When does Nicole hold a bike race to ask for more old bikes?_ 4. What kind of students can get the bikes as prizes?_ 5. What does the shop owner do to help the charity?_ 知识盘点重点词汇1. wonderful adj.极好的,精彩的,绝妙的2. race n. 赛跑;竞争;人种;民族 v. 参加比赛;使比赛;快速移动;剧烈跳动3. prizes n. 奖赏;战利品;值得努力争取的东西 vt. 珍视,珍惜;估价 adj. 获奖的,有望获奖的;理应获奖的4. hardworking adj.苦干的,不辞辛劳的重点句型及难句解析1. She collects more than 250 bikes each year.她每年收集250多辆 的自行车。 more than 多于2. We need to learn from Nicole to help others. 我们应该向Nicole学习,帮助他人。 need to 需要 本文是一篇记叙文。主要介绍了美国小女孩收集旧的自行车用来帮助需要的人。1.She collects them and gives them to people who need them. 根据短文中的“She sets up Pedal Power a charity (慈善团体) to collect (收集) old bikes and gives them to people who need them.”可知.2.About four years. 根据短文中的“Nicole, 12, starts Pedal Power when she is only 8.”可知。3.Every November. 根据短文中的“Every November, Pedal Power holds a bike race to ask for more donations (捐赠品).”可知。 4.Top students and hardworking students. 根据短文中的“Top students and hardworking students both get them.”可知。5.He helps check every bike for the races.根据短文中的“A bicycle shop helps Nicole check (检查) every bike for the races.”可知。9主题体裁词数难度建议用时实际用时正确率两个人商量做什么活动 对话68中6 /10 Play what?Jenny: Hi, Paul! Lets play computer games!Paul: 1._, Jenny, but I dont have a computer.Jenny: Well, do you have a volleyball?Paul: 2._.Jenny: Then lets play volleyball.Paul: Oh, 3._Jenny: OK, lets watch TV.Paul: That sounds boring. Hmm4._ Do you have a soccer ball?Jenny: No, I dont.Paul: Oh. Well, 5._Jenny: Yes, I do. Lets play basketball!Paul: That sounds fun!知识盘点重点词汇1. volleyball n.排球 2. boring adj.无聊的,无趣的,令人厌烦的,单调的,乏味的n.钻孔,钻屑v.令人厌烦(bore的现在分词)3. sounds vi.听起来n.声音( sound的名词复数 ),音调,嗓音,播音v.(使)发出声音,响( sound的第三人称单数 ),发(音),试探,探测重点句型及难句解析1. OK, lets watch TV.好的,让我们看电视吧。 watch TV看电视2. Lets play basketball! 让我们打篮球吧。 play basketball 打篮球本文是一篇对话。介绍了Jenny和Paul两个人商量做什么活动。1. That sounds interesting/Good idea 根据对话中的意思,Paul没有电脑。 2. Yes, I do. 根据对话中的“Then

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论