免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
陕西南郑县2017高考英语一轮阅读理解编练(三)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。what makes a person a scientist?does he have ways or tools of learning that are different from those of others?the answer is “no”it is not what the tools that a scientist uses but how he uses these tools that makes him a scientist.you will probably agree that knowing how to use the power is important to a carpenter (木匠)you will probably agree,too,that knowing how to investigate (调查),how to discover information,is important to everyone.the scientist,however,goes one step further,he must be sure that he has a reasonable answer to his questions and that his answer can be confirmed (确认) by other persons.he also works to fit the answers he gets to many questions into a large set of ideas about how the world works.the scientists knowledge must be exact.there is no room for half right or right just half the time.he must be as nearly right as the conditions permit.what works under one set of conditions sometimes must work under the same conditions at other times.if the conditions are different,any changes the scientist observes in a demonstration (演示) must be explained by the changes in the conditions.this is one reason that investigations are important in science.albert einstein,who developed the theory of relativity,arrived at this theory through mathematics.the accuracy of his mathematics was later tested through investigations.einsteins ideas were shown to be correct.a scientist uses many tools for measurements.then the measurements are used to make mathematical calculations that may test his investigations.1what makes a scientist according to the passage?athe tools he uses.bhis ways of learning.cthe ways he uses his tools.dthe different tools.解析:细节理解题。由第一段“it is not what the tools that a scientist uses but how he uses these tools that makes him a scientist.”可知。答案:c2what can we learn from the passage?athe scientists knowledge is always right under all conditions.bwhen the condition changes,the result of the observation may also change.ccondition makes no difference to scientists.dtheres no point for ordinary people knowing how to investigate.解析:细节理解题。由第二段“if the conditions are different,any changes the scientist observes in a demonstration (演示) must be explained by the changes in the conditions.”可知。答案:b3“the scientist,however,goes one step further,.”the author says this to show _.athe importance of informationbthe importance of thinkingcthe difference between scientists and ordinary peopledthe difference between carpenters and people with other jobs解析:句意理解题。上文提到了如何调查,如何发现信息对每个人来说都很重要,下文用however引起转折,说明科学家们应该更进一步,他必须确保问题有合理的答案。故此处的the scientist,however,goes one step further,.用来说明科学家和普通人的不同之处。答案:c4a scientific theory should be one that_.anot only works under one set of conditions sometimes,but also works under the same conditions at other timesbleaves no room for improvementcdoes not allow any change even under different conditionsdcan be used for many purposes解析:细节理解题。由“what works under one set of conditions sometimes must work under the same conditions at other times.”可知答案。答案:a5what is the main idea of the passage?ascientists are different from ordinary people.bthe theory of relativity.cexactness is the center of science.dexactness and way of using tools are the keys to the making of a scientist.解析:主旨大意题。本文第一句“what makes a person a scientist?”提出了文章的主题,第一段论述“how a scientist uses these tools makes him a scientist”,第二段论述“the scientists knowledge must be exact”,故d正确。其余各项只是文章中的细节。答案:d。2016高考训练题-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 my father had always been an alert observer of human character. within seconds of meeting someone, he could sum up their strengths and weaknesses. it was always a challenge to see if any of my boyfriends could pass dads test. none did. dad was always right-they didnt pass my test either. after dad died, i wondered how id figure it out on my own.thats when jack arrived on the scene. he was different from any other guy id dated. he could sit for hours on the piano bench with my mother, discussing some composers. my brother rick loudly announced that jack wasnt a turkey like the other guys id brought home. jack passed my familys test. but what about dads?then came my mothers birthday. the day he was supposed to drive, i got a call. “dont worry,” he said, “but ive been in an accident. im fine, but i need you to pick me up.”when i got there, we rushed to a flower shop for something for mom. “how about gardenias?” jack said, pointing at a beautiful white corsage(胸花). the florist put the corsage in a box.the entire ride, jack was unusually quiet. “are you all right?” i asked. “ive been doing a lot of thinking,” he said. “i might be moving.” moving? then he added, “moving in with you.” i nearly put the car on the sidewalk. “what?” i asked. “i think we should get married,” he said. he told me hed planned his proposal in a fancy restaurant, but after the accident, he decided to do it right away. “yes,” i whispered. we both sat dumbfounded, tears running down our cheeks. id never known such a tender moment. if only dad were here to give his final approval.“oh, lets just go inside.” jack laughed. my mother opened the door. “happy birthday!” we shouted. jack handed the box to her. she opened it up. suddenly, her eyes were filled with tears. “mom, whats wrong?” i asked. “im sorry,” she said, wiping her eyes. “this is only the second gardenia corsage ive ever received. i was given one years ago, long before you kids were born.” “from who?” i asked. “your father,” mom said. “he gave me one right before we were engaged.” my eyes locked on jacks as i blinked away(眨掉) tears. dads test? i knew jack had passed.1.according to the text, we know the writers father was _.a. interested in observing things aroundb. good at judging ones characterc. strict with her boyfriendd. fond of challenges2. what is the main idea of paragraph 2?a. jack got the familys approval except dads.b. jack was different from any other boy.c. jack was getting on well with mother.d. jack knew a lot about piano.3. the underlined word “proposal” in paragraph 5 means _.a. piece of advice b. wedding ceremonyc. celebration of birthday d. offer of marriage4. on hearing “moving in with you”, the writer felt _.a. pleased b. worried c. surprised d. disappointed参考答案14、badc 【四川省凉山州2014第二次诊断性测试】d阅读下面五篇短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 even while in a deep sleep, people can still learn brand new information. sleepers soak innew associations between smells and sounds, knowledge that lingers(逗留)into the next wakingday, researchers report online august 26 in nature neuroscience. the new study is the first to show that entirely new information can get into the sleepingmind, says anat arzi of the weizmann institute of science in israel. the brain is not passivewhile you sleep. its quite active. you can do quite a lot of things while you are asleep. but the results dont mean that spanish vocabulary tapes now have a place on the nightstand. l,researchers have tried but largely failed to find evidence that complicated information, such asnew pairs of words, can make its way into the brain during sleep. instead of trying to teach people something complicated like a new language, arzi and hercolleagues relied on the sense of smell and hearing. as anyone who has walked by a dumpster(垃圾车)in july knows, smells can cause a nose-jerk reaction. catching a bad smell automaticallymakes people inhale(吸气)less, reducing the size of the inhale. but。scent of fresh bread causesa long, deep inhale.、rzi and her team took advantage of this reaction for their experiment. as people slept in the laboratory, the researchers delivered pleasant scent, such as shampoo.as this nice smell got into the sleepers noses, the researchers played a particular music. later, adisgusting smell, such as rotten fish or meat, was paired with a different music. neither the smellnor the sound woke people up. after just four exposures to the smell-music pair during a singlenight, the sleepers started to automatically respond to the tones without the accompanying smells,taking in bigger breaths when the shampoo-associated tone played and smaller breaths when playedthe sound linked to the rotten fish smell. this new learned association lingered into the next waking day, too. even though the sleepershad no idea they had been exposed to smells or sounds, their behavior proved that their brain hadactually learned something during sleep. as before, the shampoo sound stimulated a long, deepinhale, while the rotten fish tone caused more shallow breaths.43. we can infer from the passage that a. while sleeping, we can learn whatever we want to learn b. we will increase the size of inhale if we catch a pleasant smell c. the knowledge we learned while sleeping will be forgotten in the next waken day d. when walking by a bakery, the fresh bread will cause a nose-jerk reaction44. what is paragraph 3 mainly about? a. one cant acquire complicated knowledge during the sleeping hours. b. spanish vocabulary tapes now have a place on the nightstand c. researchers have tried to find evidence that the new words can be learned during sleep. d. complicated information can make its way into the brain during sleep45. how do arzi and her team do their research? by a. giving instructions b. analyzing human brains c. following the guides of others d. doing experiments46. in which part of a website may this passage most likely appear? a. culture. b. science. c. history. d. economy. 【参考答案】4345、bad 46、b 【四川省凉山州2014第二次诊断性测试】e阅读下面五篇短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 art museums are places where people can learn about various cultures. the increasinglypopular design museums that are opening today, however, perform quite a different role. unlikemost art museums, the design museum shows objects that are easily found by the general publicthese museums sometimes even place things like fridges and washing machines in the center ofthe hall pe叩le have argued that design museums are often made use of as advertisements for newindustrial technology. but their role is not simply a matter of sales-it is the honoring ofexcellently invented products. the difference between the window of a department store and theshowcase in a design museum is that the first tries to sell you something, while the second tellsyou the success of a sale. one advantage of design museums is that they are places where people feel familiar with theexhihits. unlike the average art museum visitors, design museum visitors seldom feel frightened orpuzzled. this is partly because design museums clearly show how and why mass-produced productswork and look as they do, and how design has improved the quality of our lives. art museumexhibits, on the other hand, would most probably fill visitors with a feeling that there is somethingbetween their understanding. in recent years, several new design museums have opened their door. each of these museumshas tried to satisfy the publics growing interest in the field with new ideas. londons designmuseum, for example, shows a collection of mass-produced objects from zippo lighters to electrictypewriters to a group of italian fish-tins. the choices open to design museums seem far less strictthan those to art museums, and visitors may also sense the humorous part of our society whilewalking around such exhibits as interesting and unusually attractive toys collected in our everydaylife.47. showcases in design museums are different from store windows because they a. show more technologically advanced products b. help increase the sales of productsc. show why the products have sold well d. attract more people than store windows do48. the author believes that most design museum visitors a. do not admire mass-produced products b. are puzzled with technological exhibits c. dislike exhibits in art museums d. know the exhibits very well49. the choices open to design museums a. are not as strict as those to art museums b, are not aimed to interest the public c. may fail to bring some pleasure to visitors d. often contain precious exhibits50. the best title for this passage is“” a. the forms of design museums b. the exhibits of design museums c. the nature of design museums d. the choices open to design museums【参考答案】4750、cdac 【四川省资阳市2014模拟】a阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 “another bad day at school?” my father asked as i came into the room.“how could you tell? i didnt shut the door heavily or anything,” i replied. over the past two months i had either done this or thrown my backpack across the room every time i came home from school. papa thinks it has something to do with moving to a new house. “i know this move has been hard on you. leaving your friends and cousins behind is tough,” papa said, as he put his arm around my shoulder. “what you must remember is that, with a lot of hard work and some time, you will make new friends.” “you dont know how hard it is. this year my baseball team would have won the championship. they wont even give me a chance to pitch (投球) here. all i get to play is right field, and thats the worst!”papa turned toward me. “things will get better, i promise you. let me ask you, do you know why you were named david lorenzo?”“yes, your name is david and grandfathers name is lorenzo.”“very good, and what makes your grandfather so important?”“he was the first in the family to come to this country and all that,” i answered.“that is only partly correct. your grandfather was a very great man. in mexico, he had been a teacher. when he came to americ
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年初中三年级化学下学期环境保护试卷
- 个人简历模版(三页)带封面(可编辑)橙色风格
- 2025关于停车场租赁合同范本
- 促进艺术教育普及提高全民审美水平
- 2025煤炭材料购销合同范本
- 2025长沙购销合同范文
- 2025版企业办公场地租赁合同范本
- 2025年重庆市铁路集团有限公司璧铜线运营公司招聘综合测试题库及答案
- 2025年城市轨道交通试题及答案
- 2025标准版城市房屋租赁合同模板
- 二年级上册赣美版江西版小学美术教案完整版
- GB/Z 43202.1-2024机器人GB/T 36530的应用第1部分:安全相关试验方法
- 新能源汽车技术职业生涯规划
- 机械电子工程大一的职业生涯规划
- 采购合同英文
- 培训班授课教师课时费用领取表
- GB/T 3477-2023船用风雨密单扇钢质门
- 胸腔闭式引流护理-2023年中华护理学会团体标准
- 税收咨询报告模板
- 中国建筑史-绘图题
- 上海市住宅修缮施工资料及表式
评论
0/150
提交评论