已阅读5页,还剩25页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
时代学习网职业考试网上辅导的家园2009年职称英语理工类AB级精选试题与答案解析汇总(4)一、单选题: 1、 第一部分:词汇选择(第1-15题,每题1分,共15分)下面共有15句子,每个句子均有一个词或短语划有底横线,请从每个句子后面所给的四个选项中选择一个与划线部分意义最相近的词或短语。答案一律涂在答题卡相应的位置上。I notified (B级)him that the meeting had been postponed.A) informed B) observed C) mocked D) misled 标准答案:a 2、 He emphasized a feasible (B级)plan which can be accepted by the both sides.A)favorable B) possibleC)formal D)genuine 标准答案:b 3、 We should never content (B级)ourselves with only a little knowledge. A) convince B)satisfy C) comfort D) benefit 标准答案:b 4、 We should contemplated (B级)the problem from all sides. A) deliberated B)thought C) described D) designed 标准答案:a 5、 His new girlfriend had omitted (B级)to tell him that she was married. A)failed B) deleted C) refused D) rejected 标准答案:a 6、 If you want my advice, you should revise (B级)your plan for the trip to Beijing. A) change B)exchange C) enlarge D) encourage 标准答案:a 7、 He has a very outgoing personality (B级)and makes friends very easily.A)capacity B) characterC) reality D)attitude 标准答案:b 8、 The room was furnished (B级)with the simplest essentials, a bed, a chair, and a tableA)supplied B) gatheredC)grasped D)made 标准答案:a 9、 His novel depicts (A级)an ambitious American. A)writes B) sketchesC)describes D)indicates 标准答案:c 10、 Smoking is inhibited (A级)in public places. A) instructed B)inquired C) forbidden D) strived 标准答案:c 11、 He is assigned to oversee (A级)the production of the assembly lines. A)supervise B) watchC)suspect D)predict 标准答案:a 12、 Soldiers have to obey (A级)orders.A)reply to B) apply forC)abide with D)comply with 标准答案:d 13、 Are you positive that theres been no mistake? A) rational B)reasonable C) certain D) bound (A级) 标准答案:c 14、 An exhaustive (A级)investigation of the facts proves the contrary.A) exhausted B) tired C) thorough D) careful 标准答案:c 15、 He resented(A级) being called a foreigner. A)hated B) enjoyed C) annoyed D) shocked 标准答案:a二、匹配题: 第二部分:阅读判断(每题1分,共七分)阅读下面这篇短文,短文后列出了七个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断。如果该句提供的是正确信息,请在答题卡上把A涂黑;如果该句提供的是错误信息,请在答题卡上把B涂黑;如果该句的信息文章中没有提及,请在答题卡上把C涂黑。Bill gates: Unleashing your creativity Ive always been an optimists and I suppose that is rooted in my belief that the power of creativity and intelligence can make the world a better place. For as long as I can remember, Ive loved learning new things and solving problems. So when I sat down at a computer for the first time in seventh grade, I was hooked. It was a chunky old teletype machine and it could barely do anything compared to the computers we have today. But it changed my life. When my friend Paul Allen and I started Microsoft 30 years ago, we had a vision of “a computer on every desk and in every home,” which probably sounded a little too optimistic at a time when most computers were the size of refrigerators. But we believed that personal computers would change the world. And they have. And after 30 years, Im still as inspired by computers as I was back in seventh grade. I believe that computers are the most incredible tool we can use to feed our curiosity and inventiveness to help us solve problems that even the smartest people couldnt solve on their own. Computers have transformed how we learn, giving kids everywhere a window into all of the worlds knowledge. Theyre helping us build communities around the things we care about and to stay close to the people who are important to us, no matter where they are. Like my friend Warren Buffett, I feel particularly lucky to do something every day that I love to do. He calls it “tap-dancing to work”. My job at Microsoft is as challenging as ever, but what makes me “tap-dancing to work” is when we show people something new, like a computer that can recognize your handwriting or your speech, or one that can store a lifetimes worth of photos, and they say, “I didnt know you could do that with a PC!” But for all the cool things that a person can do with a PC, there are lots of other ways we can put our creativity and intelligence to work to improve our world. There are still far too many people in the world whose most basic needs go unmet. Every year, for example, millions of people die from diseases that are easy to prevent or treat in the developed world. I believe that my own good fortune brings with it a responsibility to give back to the world. My wife, Melinda, and I have committed to improving health and education in a way that can help as many people as possible. As a father, I believe that the death of a child in Africa is no less poignant or tragic than the death pf a child anywhere else, and that it doesnt take much to make an immense difference in these childrens lives. Im still very much an optimist, and I believe that progress on even the worlds toughest problems is possible and its happening every day. Were seeing new drugs for deadly diseases, new diagnostic tools, and new attention paid to the health problems in the developing world. Im excited by the possibilities I see for medicine, for education and, of course, for technology. And I believe that through our natural inventiveness, creativity and willingness to solve tough problems, were going to make some amazing in all these area in my life. (563 words)1. A computer was as big as an icebox when Bill Gates was a high school student.A. right B. wrong C. not mentioned2. Bill Gates has been dreaming of the popularity of computers for his lifetime.A. right B. wrong C. not mentioned3. Bill Gates compares his hard work on a PC to “tap-dancing to work” .A. right B. wrong C. not mentioned4. To Bill Gatesmind, there is a big difference between the death of the poors children and the death of the richs children.A. right B. wrong C. not mentioned标准答案:A,A,B,B 解析:1A 细节题。文章第2段中的答案相关句说“30年以前的计算机大小如冰箱”, 根据文章第3段可推断出“30年以前 Bill Gates应该在上7年级”, 综合这两部分信息可知“ 在Bill Gates上7年级的时候, 计算机象冰箱那么大”。7年级正好是在美国上中学的时候, 因此问题句的内容与文章中相关内容一致。2A 细节题。 该题的答案相关句在第3段。 根据文章第3段的内容可以推断出bill gates 在30年以前期待计算机的普及, 根据文章第5段的内容可以推断出Bill Gates 现在仍然相信计算机因为其独特的功能受到人们的欢迎。 因此问题句提供了正确的信息。3B 细节题。从第7段中可以看出当比尔盖茨给人们展示计算机方面的新成就时, 他感到像是跳着踢踏舞去工作。 因此问题句没有提供正确的信息。4B 细节题。 在文章第10段(倒数第3段)中比尔盖茨明确地说“非洲儿童的夭折与其他任何地方的儿童的夭折一样, 都是一个悲剧, 都令人感到悲痛”, 由此可见穷人孩子的死亡与富人孩子的死亡之间并没有大的差异。 补充:no + 形容词/副词比较级 than. = as 形容词/副词的反义词 as.e.g. He is no clever(更聪明的) than I = He is as stupid(愚蠢的) as I.5. So far Bill Gates has contributed several dozen billion dollars to the charities.A. right B. wrong C. not mentioned6. Bill Gates and his wife consider it their duty to help the poor better their health and education as much as possible.A. right B. wrong C. not mentioned7. Bill Gates will leave only a small portion of his wealth for his children.A. right B. wrong C. not mentioned 标准答案:C,A,C 解析:5. C。 细节题。利用问题句中的特征结构several dozen billion dollars和细节信息词charities共同作为答案线索, 在文章中查找答案相关句。结果发现这两个线索结构在文章中均没有直接或间接地出现, 由此可见问题句的内容在文章中没有被提及。6A 细节题。依据文章倒数第4段和倒数第5段的内容可知“比尔盖茨和他的妻子致力于帮助最多的穷人改善他们的健康和教育情况”, 这与问题句的内容一致。7C. 细节题。 利用问题句中的细节信息结构a small portion of his wealth 和his children 共同作为答案线索, 在文章中查找答案相关句, 结果发现这两个线索结构在文章中均没有直接或间接地出现, 由此可见问题句的内容在文章中没有被提及。第三部分:概括大意与完成句子(每题1分,共8分)阅读下面这篇短文,短文后有2项测试任务:(1)1-4 题要求从所给的6个选项中为第2-5 段每段选择1个正确的小标题;(2)第5-8题要求从所给的6个选项中选择4个正确的选项,分别完成每个句子。请将答案涂在答题卡相应的位置上。Electromagnetic Energy White light seems to be a combination of all colors. The energy that comes from a source of light is not limited to the kind of energy you can see. Heat is given off by a flame or an electric light. On a cloudy day it is possible to get a sunburn even though you feel cool. Visible light and the kind of energy that produce warmth and sunburn are examples of electromagnetic energy. The sun is 93 million miles from the earth. Yet we can use energy from the sun because electromagnetic energy travels through space. Many other kinds of energy are also types of electromagnetic energy. Radio, television, and radar signals travel from transmitters to receivers as low-energy electromagnetic waves. Infrared (红外线的) radiation is an electromagnetic wave. When it is absorbed by matter, heat is produced. Waves of infrared and visible light have more energy than waves of radio, television, or radar. Ultraviolet rays (紫外线) and X-rays are electromagnetic waves with even greater amounts of energy. Infrared radiation is used in cooking food and heating buildings. Sunlight and electric lights are part of our requirements for normal living. Ultraviolet radiation is useful in killing certain disease organisms. X-rays and gamma rays have so mush energy that they travel right through solid objects. They can be used to detect and treat cancer. X-rays are used in industry to find hidden cracks in metal, and in medicine to reveal broken bones. Usually we use electricity to generate electromagnetic energy. The source of most of our energy is the sun. Heat from the sun causes water to evaporate. When the water falls to the earth as rain, some of it is trapped behind dams and then used to operate electric generators. Other generators are powered by coal, but the energy stored in coal came from the sun, too. Until recently, the source of the tremendous amount of energy given off by the sun was a puzzle. If the sun depended on chemical reactions, it would have used up all its energy long ago. Experiments with electromagnetic radiation led to the theory that mass can be converted into energy. About forty years after the theory was proposed, nuclear energy was harnessed (利用) by man. Chemical energy comes from electron (电子) rearrangement. Nuclear energy comes from a change in the nucleus of an atom. Compared with chemical reactions, nuclear reactions release millions of times more energy per pound of fuel. We now believe that the suns energy comes from the nuclear reactions in which hydrogen is changed into helium (氦). Nuclear energy is beginning to compete with coal as an economical source of power to generate electricity. It is also being used to operate engines in large ships. Scientists continue to seek new and better methods of obtaining and using energy.1. Paragraph 3_A. Nuclear reactions as the lasting source of the suns energy B. The most important source of energy2. Paragraph 4_ C. Types of electromagnetic energy D. The machines used for energy generation3. Paragraph 5_ E. Seeking new sources of energy F. The use of ultraviolet radiation in medicine4. Paragraph 6 _ 标准答案:C,B,A,E 解析:1C该段中出现了电磁能的具体例子,所以C是答案。2Bthe sun是该段的核心词,所以初步判定A是答案,但该段并没有提到A中说的“核反应”,所以排除A,借助该段中的第2句(The source of most of our energy is the sun./我们最重要的能源是太阳),判定答案为B。3A该段落“核反应,核能”反复出现,对比被选项选择A,而该段最后一句的句意确认A。4E对比剩下被选项中的核心词(D:machine,E: new course of energy,F: ultraviolet radiation)与该段中的用词,可以直接确认答案为E。19、 5. One can get a sunburn even _.6. Infrared radiation can produce heat _. 7. X-rays and gamma rays can be used to detect and treat cancer _.8. Chemical energy is generated _. A. when it is absorbed by matter B. when it is cloudy C. because they can pass through solid objects D. when the sunrays are fierce E. when a change in the nucleus of an atom takes place F. when electron rearrangement takes place 标准答案:B,A,C,F 解析:5B 借助问题句中的特征词sunburn作为答案线索词, 在文章第一段的第4句找到答案相关句(On a cloudy day it is possible to get a sunburn even though you feel cool.),判断答案为B。6A该题可直接借助搭配句意判断答案。也可借助原文(利用问题句中的infrared, heat作为答案线索词), 在第3段第4句找到答案相关句:Infrared (红外线的) radiation is an electromagnetic wave. When it is absorbed by matter, heat is produced. 7C可借助搭配句意直接确认答案C。也可借助原文(X-rays, gamma rays作为答案线索词),在第3段倒数第3句找到答案相关句:X-rays and gamma rays have so mush energy that they travel right through solid objects. They can be used to detect and treat cancer. 8F借助问题句中的特征词chemical energy作为答案线索词, 在第5段倒数第4句找到答案相关句(Chemical energy comes from electron (电子) rearrangement. ),确认答案为F。第四部分:阅读理解(每题3分,共45分) 下面有3篇短文,每篇短文后有5道题,每道题后面有4个选项。请仔细阅读短文并根据短文回答其后面的问题,从4个选项中选择1个最佳答案涂在答题卡相应的位置上。第1篇Smart WindowWindows not only let light in to cut down an electricity use for lighting, but the light coming through the window also provides heat. However, windows are not something people typically associate with being a cutting edge1 technology. Researchers are now working on new technologies that enable a window to quickly change from clear to dark and anywhere in between with a flip of a switch2.“It took us a long time to figure out what a window really is,” says Claes Granqvist. Hes a professor of solid-state physics at Uppsala University in Sweden3. “Its contact with the outside world. You have to have visual contact with the surrounding world to feel well.” So, windows and natural light are important for improving the way people feel when theyre stuck indoors.Yet, windows are the weak link in a building when it comes to energy and temperature control. In the winter, cold air leaks in. When its hot and sunny, sunlight streams in. All of this sunlight carries lots of heat and energy. And all of this extra heat forces people to turn on their air conditioners. Producing blasts of cold air, which can feel so refreshing, actually suck up enormous amounts of electricity in buildings around the world.Windows have been a major focus of energy research for a long time. Over the years, scientists have come up with a variety of strategies for coating, glazing, and layering windows to make them more energy efficient. Smart windows go a step further. They use chromogenic technologies which involve changes of color.Electrochromic windows use electricity to change color. For example, a sheet of glass coated with thin layers of chemical compound such as tungsten oxide works a bit like a battery. Tungsten oxide is clear when an electric charge is applied and dark when the charge is removed, that is, when the amount of voltage is decreased, the window darkens until its completely dark after all electricity is taken away. So applying a voltage determines whether the window looks clear or dark.One important feature that makes a smart window so smart is that it has a sort of “memory.” All it takes is a small jolt of voltage to turn the window from one state to the other. Then, it stays that way. Transitions take anywhere from 10 seconds to a few minutes, depending on the size of the window. The development of smart windows could mean that massive air conditioning systems may no longer need. “In the future,” Granqvist says, “our buildings may look different.练习:1. Which of the following statements does not indicate the importance of windows as described in the first two paragraphs?A) Windows can change from clear to dark to save energy.B) Windows help to save energy by letting light in.C) Windows help to save energy by providing heat.D) Windows enable people to have contact with the outside world.2. When are windows the weak link in a building?A) In the cold winter.B) In the hot summer.C) When air conditioners are turned on.D) Both A and B.3. What are smart windows, according to Paragraph 4?A) Windows that are coated.B) Windows that are glazed.C) Windows the color of which can be changed.D) Windows that have many layers.4. To make electrochromic windows change color, what is applied to the window glass?A) Electricity.B) Tungsten oxide.C) A battery.D) A voltage.5. What will be the benefit if the research on smart windows turns out to be successful, according to the last paragraph?A) The buildings will look different.B) Windows can be as large as you want.C) We may not need air conditioners any more.D) They are less expensive than traditional windows. 标准答案:A,D,C,B,C 解析:1A 三个被选项均提到了节约能量, 因此首先关注前两个段落中涉及到节约能量的句子,利用被选项中的细节信息结构(A:from clear to dark, B: light; C: heat; D: the outside world) 共同作为答案线索, 在文章中查找答案相关句:Windows not only (不但.而且.)let light(光) in to cut down(砍倒,减少) an electricity(电) use(使用) for lighting(照明), but the light coming through(通过) the window also provides(提供) heat(热). However, windows are not something people typically associate with being a cutting edge1 technology. Researchers(研究者) are now working on(继续研究, 设法说服) new technologies (技术)that enable (使能够)a window to quickly(很快地) change from clear to dark and anywhere in between (在此之间, 在.之间)with(用) a flip(轻敲) of a switch(开关) .(第2段)“It took(花费) us a long time to figure out(弄清楚, 计算出) what a window really is,” says Claes Granqvist. Hes a professor of solid-state physics at Uppsala University in Sweden3. “Its contact(接触) with the outside world. You have to have visual contact with the surrounding world to feel well.” So, windows and natural light are important for improving the way people feel when theyre stuck indoors.第一段中的答案相关句说:窗户因为让阳光进入房间,并且为房间提供热源,所以节约了能源。第二段中的答案相关句说:窗户使人们能接触外部世界。所以B、C和D都说明了窗户的重要性。 所以A是错误的说法。 2D 细节题。利用被选项中的细节信息词(A:cold winter; B: hot summer; C: air conditioners)作为答案线索,在文章中查找答案相关句:顺着上一题的答案位置往下查找答案相关句:(第一题答案相关句)Windows not only let light in to cut down an electricity use for lighting, but the light coming through the window also provides heat. However, windows are not something people typically associate with being a cutting edge1 technology. (第一题答案相关句)Researchers are now working on new technologies that enable a window to quickly change from clear to dark and anywhere in between with a flip of a switch2.“It took us a long time to figure out what a window really is,” says Claes Granqvist. Hes a pro
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 高空抛物入刑后“连坐条款”的报应刑与威慑刑张力
- 2026湖南长沙市华益中学春季教师招聘备考考试题库及答案解析
- 2025江西吉安市泰和县新睿人力资源服务有限公司招聘项目制员工16人参考考试题库及答案解析
- 2025福建漳州市交通发展集团有限公司招聘中一线岗位复面及相关事项参考考试题库及答案解析
- 2025年东营市东凯建设工程有限公司面向社会公开招聘工作人员(第二批)参考笔试题库附答案解析
- 2025河北唐山遵化市事业单位选聘高层次人才8人模拟笔试试题及答案解析
- 2026河北省定向长安大学选调生招录模拟笔试试题及答案解析
- 《加减混合》数学课件教案
- 2025广西梧州市龙投人力资源有限公司招聘备考笔试试题及答案解析
- 2025广东河源市连平县退役军人事务局招聘编外人员3人备考笔试题库及答案解析
- 盒马鲜生促销方案
- 2025年政府采购评审专家考试题库含答案
- 云南中考英语5年(21-25)真题分类汇编-中考语篇题型 阅读理解句子还原7选5
- GB 38304-2025手部防护防寒手套
- 弱电智能化总体设计方弱电智能化总体设计方案
- 2025年广西度三类人员(持b证人员)继续教育网络学习考试题目及答案
- 食品法律法规教学课件
- 规范使用执法记录仪课件
- 掘进机维护保养课件
- 餐厨垃圾高温好氧堆肥技术方案
- 可转债券投资协议书范本
评论
0/150
提交评论