(通用版)高考英语二轮复习 第二部分 题型突破 专题12 阅读理解 第1讲 细节理解题(一)对点特训.doc_第1页
(通用版)高考英语二轮复习 第二部分 题型突破 专题12 阅读理解 第1讲 细节理解题(一)对点特训.doc_第2页
(通用版)高考英语二轮复习 第二部分 题型突破 专题12 阅读理解 第1讲 细节理解题(一)对点特训.doc_第3页
(通用版)高考英语二轮复习 第二部分 题型突破 专题12 阅读理解 第1讲 细节理解题(一)对点特训.doc_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

第1讲 细节理解题(一)细节理解题(一)a(2016安徽蚌埠高三质检)top beautiful bookstores in the worldcity lightscity lights, an independent bookstorepublisher combination specializing in world literature, the arts and progressive politics, is still one of the worlds greatest bookshops since its founding by poet lawrence ferlinghetti. it became wellknown for publishing allen ginsbergs influential poem howl and other poems. having been a gathering place for american literary icons(代表人物), like jack kerouac and allen ginsberg, this literary landmark attracts booklovers from across the country and around the world to browse, read, and just soak in the pleasant atmosphere.shakespeare & companyoriginally founded in 1919 by sylvia beach, shakespeare & company is a combination of a bookstore and a reading library, specializing in englishlanguage literature. in the 1920s, the store was a meeting point for literary icons such as ezra pound, ernest hemingway, william s. burroughs, james joyce and ford madox ford. located in the 5th arrondissement in pariss left bank, the current store was opened in 1951, named after and in honor of the earlier store that closed during world war ii.daunt booksdaunt books is an original edwardian bookshop in london. it already has five branches in the city. daunt books specializes in travel books, travel accounts, nonfiction, history and fiction. the staff are extremely knowledgeable, providing the customers with helpful advice.selexyz bookstorethe 800yearold dominican church in maastricht has been turned into one of the most beautiful bookshops in the worldselexyz bookstore. the store keeps the character and charm of the old church. it houses the largest stock of books in english in the city. reading here is a religious experience. it is a bookshop made in heaven.体裁:应用文题材:介绍说明主题:最美书店语篇导读:本文介绍了四个世界上最美的书店城市之光书店、莎士比亚书店、敦特书店和天堂书店。1we can learn from the text that_.a. city lights has the largest stock of books in london bcity lights was set up by allen ginsberg cshakespeare & company is located in parisddaunt books has five branches in the world【解析】c细节理解题。根据shakespeare & company部分的最后一句可知,莎士比亚书店位于巴黎左岸第五郡,故选c项。根据文章最后一段倒数第三句可知,是天堂书店拥有最大的存书,故a项错误;根据文章第一段第二句可知,城市之光书店出版了艾伦金斯伯格的诗歌,但不是由艾伦金斯伯格创立的该书店,故b项错误;根据文章daunt books标题下的第一、二句可知,敦特书店在伦敦拥有五家分店,而不是在世界上,故d项错误。2in which bookstore can you get useful suggestions from the staff?acity lights.bdaunt books.cshakespeare & company. dselexyz bookstore.【解析】b细节理解题。根据文章中daunt books部分的最后一句可知,敦特书店的工作人员非常博学,能够为顾客提供有用的建议,故选b项。【状元点拨方法】“断章取义”法带着问题,有针对性地扫读原文,迅速锁定相关词句或信息点,然后寻找相关的同义或反义表达,围绕主旨深刻理解材料。回答问题时,一定以文章所谈到的内容为依据,切忌凭自己的观点和经验去选择不符合文章内容的选项。如本题中,根据题干中的suggestions可锁定原文daunt books中的同义词advice,由此可得出答案。3what is the special characteristic about selexyz bookstore?ait keeps the character of the old church.bit once closed during world war .cit became wellknown because of an influential poem.dit specializes in travel books.【解析】a细节理解题。根据文章中selexyz bookstore部分的第二句可知,教堂书店一直保留着古老教堂的特色和魅力,故选a项。b(2016广东高三适应性测试)a guide to the librarys facilitiesto use or reserve the facilities of the library, follow the procedures given at the circulation desk.group study rooms (2f)students and teaching staff can use these rooms for group study. students are advised to use unlocked rooms (3 rooms for 2 people, 2 rooms for 4 people) available for free. when you use locked rooms (2 rooms for 4 people, 1 room for 10 people), you need to go through reservation procedures at the circulation desk. these rooms are available for group discussion.individual reading rooms (13f)there are 4 single rooms available for use by teaching staff and visiting scholars. each room is equipped with a computer together with 1 printer and 6 scanners. reservation of these rooms is available for a period up to seven days on end.meeting rooms and seminar rooms (13f)only teaching staff and graduate students can apply to use these rooms and reserve them one day in advance. the total number of seats is 40. they are available for workshops and small seminars.computer rooms (4f)these rooms are available for classes or seminars and so on. the total number of seats is 88. only teaching staff can apply to use the computer rooms and reserve them one day in advance.体裁:应用文题材:介绍说明主题:图书馆设备使用说明语篇导读:本文是关于图书馆设备的使用指南,指导不同人群正确使用图书馆不同类型的房间和设备。4how many locked rooms can students and teaching staff use?aone. bthree. cfour. dten.【解析】b细节理解题。根据group study rooms(2f)标题下的when you use locked rooms (2 rooms for 4 people, 1 room for 10 people)可知,可使用上锁的房间是3个,故选b项。5if teachers want to print, they can go to _.aa seminar roomba computer roomca group study roomdan individual reading room【解析】d细节理解题。根据individual reading rooms(13f)标题下的each room is equipped with a computer together with 1 printer and 6 scanners.可知,d项符合题意。6who can apply to use the computer rooms?ateachers.bvisiting scholars.cgraduate students.dteachers and students.【解析】a细节理解题。根据文章最后一段第三句only teaching staff can apply to use the computer rooms可知,能使用电脑房间的只有教学人员,故选a项。c(2016甘肃高三一诊)frogmore house has been a royal place since the 18th century and is today used by the royal family for private entertaining. it is especially linked with queen charlotte, the wife of george , and her daughters, whose love of botany and art is reflected throughout the house.unfortunately, parts of a visit to frogmore are unsuitable for wheelchairusers. for information about access, please telephone 020 7766 7324.frogmore_house_and_garden18,19,20 may 10:0017:30 (last admission 16:00)28,29,30 august 10:0017:30 (last admission 16:00)please telephone 020 7766 7305 for admission prices.summer_opening_for_prebooked_coach_groups3 august30 september every tuesday, wednesday, thursday and saturday, 10:0015:00.adult: 10.50over 60/student (with valid id): 8.80child (under 17): 5.80child (under 5): freeprice includes a guided tour of the house.private_evening_tours17:3019:00. 25.00 per person. price includes a guided tour, a copy of the official guidebook and a glass of champagne.the minimum group size for all visits is 10 people.please note that there is no access for private cars.to make a group booking, please telephone 020 7766 7315.for more information including bsl(british sign language) interpretation, please telephone 020 7766 7326.体裁:应用文题材:旅游广告主题:旅游信息语篇导读:本文介绍了弗罗格莫尔宫的开放时间及门票等旅游信息。7when can you enjoy a visit to frogmore house and garden?aat 9:00 on 19 may.bat 18:00 on 20 may.cat 13:00 on 28 august.dat 17:30 on 31 august.【解析】c细节理解题。根据题干中的frogmore house and garden定位至第三段,根据18,9,20 may 10:0017:30以及28,29,30 august 10:0017:30可知,c项时间符合,故选c项。8which of the following statements is true according to the passage?aa person in wheelchair can easily get access to all parts of frogmore.bprice for private evening tours inc

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论