免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015届高三英语一轮复习:module 6animals in danger.语法填空,单句训练1the incomes of male professional went up by almost 80%. _, parttime women workers saw their earnings fall.答案:meanwhilemeanwhile意为“同时;在此期间”,符合句意。2(2014届安徽省级示范高中名校高三联考改编)to see a young couple loving each other is _; but to see an old couple loving each other is the best sight of all.答案:no wonder考查名词词组辨析。句意:看见一对年轻人相亲相爱不足为奇,但看到一对老夫妇相亲相爱,却是人间最美丽的景致。no wonder “不足为奇”。3id like to _ a seat on the next plane to atlanta.答案:reservereserve意为“保留;预订”,符合句意。4because of his strange clothes, he immediately became the _ of attention when he entered the office.答案:focusfocus意为“焦点”,符合题意。5(2014届四川自贡高三一模改编)as you know, it is my duty to _ my younger sisters from being hurt when they are in danger.答案:protectprevent/stop.from.意为“防止、阻止做”,符合句意。句意:你知道,妹妹们有危险时我保护她们不受伤害是我的职责。6all people _(concern) with the case will be questioned by the police.答案:concernedbe concerned with意为“与有关”。句中的concerned with.作后置定语,相当于who are concerned with the case。7(2014届江西南昌一中高三月考改编)in copenhagen climate conference, rich countries promised to set_ a fund of $100 billion a year by 2020 to help developing countries.答案:upset up意为“建立;创立”,根据句意判断应用set up,表示“建立一个基金”。8most school libraries allow students to borrow two books at_time.答案:aat a time意为“每次”。根据句意判断应用at a time,表示“一次借两本书”。9could you keep an eye _ my suitcase for a moment?答案:on句意:你能给我照管一下手提箱吗?keep an eye on“照管;照看”。10these clothes are very beautiful. i think they will come_fashion next year.答案:intocome into fashion意为“成为时尚”,为固定搭配,符合句意。.语法填空,篇章训练阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。alice:hi, jim.jim:hi, alice. whats that? alice:its my protest, that is, some suggestions to the_1_(govern). do you want to sign it?jim:a_2_? who for?alice:its against doing tests_3_animals. im going to send it to all the companies_4_ test medicines on animals.jim:what? are you pulling my leg?alice:no, im not, jim. this is serious. do you want to sign it?jim:yes, i do.alice:well then,sign!jim:hold on. they need_5_(test)medicines and drugs, dont_6_? they cant give them to people without testing them.alice:look, jim._7_ are lots of other ways to_8_(治愈) illnesses without using drugs. jim:i dont know about that._9_, people are more important than animals.alice:animals have rights too, you know.jim:of course, they do. but people have more_10_(right)alice:jim! i cant believe my ears! dont you like animals?jim:of course i do, but.1_2._3._4._5._6_7._8._9._10._答案:1government考查名词。government政府。2protest考查名词。由上文知,此处应填protest。3on考查介词。on animal对动物。4that/which考查定语从句。that/which在此处作主语。5to test考查非谓语动词。need为实义动词,所以填to test。6they考查反意疑问句。7therethere be结构,表示某地有某物。8cure考查名词。 cure治愈。9anyway副词,无论如何。10rightsright权利,可数名词。.阅读理解athousands of eggs of the endangered olive ridley turtles (海龟) on the beach have failed to hatch this year because of the recent oil spill. an oil coat had spread over a seven km area near the nesting site off the rushikulya beach after around eight tons of furnace oil leaked from an essarowned vessel near gopalpur port, 20 km from here, on april 12.being pushed by high tide, the spilled oil spread to the coast. villagers claimed that they had seen carcasses of adult turtles along the coast after the sea water had been contaminated. around 155, 000 of the rare olive ridleys had nested along the coastline in march while the mass hatching of eggs, which continued for a week, ended last week.“the authorities cleaned only 2 km3 km stretch of the beach. many eggs were damaged due to the effect of oil deposits. moreover, many baby turtles failed to move out of the nest as the soil also got harder,” sahu, who along with villagers of purunabandha has been working in the turtle conservation programme in the last 16 years, said.turtle expert kartik shanker also raised similar concerns. “the oil spill will have an effect on the mortality rate of the hatchings. but scientifically, it is not possible to arrive at a mortality figure for it,” shanker, a professor at the indian institute of science, bengaluru, said.marine scientist bijay kumar sahu said there was an immediate need for a detailed multidiscipline faculty study on the longterm impact of the oil spill on the marine environment. state forest and wildlife officials, however, refuted (反驳) the claims. “the oil spill has had no effect on the hatching process. oil was cleaned from the beach a long time ago and the issue is now a closed chapter,” the states chief conservator of forests (wildlife), srivastava said.the mortality rate of the hatchings is usually high with only one out of every thousand surviving to become an adult turtle. “out of around 100120 eggs laid by a single female turtle, only about 80 of them hatch. the newborns then face threats from predators like crows, jackals, etc. they also get eaten up by sea predators,” wildlife activist biswajit mohanty said.文章大意:石油的泄漏给海洋生物带来了很大的影响,本文主要论述了石油泄漏对海龟孵化的影响。1many baby turtles couldnt get out of their nests after they were hatched because _.atheir parents failed to find thembthe oil made the soil hard to breakcthere was too much oil surrounding themdthey were too weak to get out of their nests答案:b考查细节理解。根据文章第三段第三句中的“many baby turtles failed to move out of the nest as the soil also got harder”可知许多小海龟在被孵化出来后无力破开经过石油浸透而变硬的土壤。2the underlined “it”in paragraph 4 probably refers to _.athe oil spillbthe mortality ratecthe rate of hatching dthe survival of turtles答案:a考查代词指代。根据文章第四段内容可知,如今还很难对因为石油泄漏而造成的死亡数字作出科学统计,因此it指代的是前面提到的石油泄漏。3srivastavas opinion is different from that of some other scientists in that _.athe longterm effect of the oil spill remains to be seenbthe effect of the oil spill is quite clear and it needs no studycthe hatching of turtles is free from the effect of the oil spilldthe oil spill does lead to a higher mortality rate of the hatchings答案:c考查细节理解。根据倒数第二段可知, srivastava认为石油泄漏对于海龟的孵化没有影响,这一点与一些科学家的看法相反。4the best title for the passage should be “_”athe mortality rate of the hatching of turtlesboil spill spoils thousands of turtle eggschow turtles survive the oil spilldeffect of oil spill on the environment答案:b考查主旨大意。浏览全文不难看出本文主要是围绕石油泄漏对海龟孵化的影响来讨论的,因此选项b适合作标题。bscientists say illegal logging is threatening one of mexicos most famous insects. satellite pictures show large wooded areas have been cleared from the central mexican state of michoacan. the forests are the winter home for millions of monarch butterflies. the butterflies go there each year to reproduce. after reproducing, the adult butterflies die,but their young return to the home of their parents each spring.the american space agency released the relevant satellite pictures last month. the images show the monarch butterfly biosphere reserve. a mexican law protects trees growing in the area. the images show that about four hundred and fortyfive hectares have been cleared since 2004. scientists say that, if the clearing continues,monarch butterflies are unlikely to continue using the reserve as their winter home.for thousands of years, the butterflies have been flying to the same forests. their trip begins along the border of canada and the northeastern united states. the insects fly about eighty kilometers a day. they reach central mexico after about sixty days. no one is sure why the brightly coloured orange and black butterflies chose these forests. however, scientists believe the area might offer the right mix of wetness and cool weather to keep the insects alive through the winter.lincoln brower is a professor of biology at sweet briar college in virginia. he has been studying monarch butterflies for fiftytwo years. he says they have been migrating along the same path for about ten thousand years. people in mexico have compared the arrival of the butterflies to dark cloudlike formations (阵式) filling the air. the monarchs arrive in such large numbers that they sometimes cover whole trees.mexicos president ordered special protection for the monarch butterfly biosphere reserve eight years ago. the mexican government has struggled to enforce (强制) the order. although illegal logging has become one way for poor people to earn money, other mexicans are fighting to protect the butterflies home.5what would be the best title for the text?aillegal clearing of forests threatens the winter home of monarch butterfliesbthe forests are the winter home for monarch butterfliescmonarch butterflies like the winter home in the forestsdprotecting the forests can protect monarch butterflies答案:a从第一段第一句“scientists say illegal logging is threatening one of mexicos most famous insects.”以及文章的主要内容可知答案。6why are the forests called the winter home for millions of monarch butterflies? because each winter the butterflies travel there to _. aavoid cold blook for food csleep dproduce young答案:d根据第一段第四句“the butterflies go there each year to reproduce.”可知答案。7why did monarch butterflies choose the forest as their winter home? ait has many trees. bit might have the appropriate environment for them. cit is easy to get to. dit is warm.答案:b根据第三段最后一句“however, scientists believe the area might offer the right mix of wetness and cool weather to keep the insects alive through the winter.”可知答案。8the underlined word “migrating” in paragraph 4 is closest in meaning to “_”agoing to live in another area or country, especially in order to find foodbtravelling regularly from one part of the world to anothercchanging from one place or position to anotherdstarting using an area again as a place to live答案:b根据文章内容以及后面句子“along the same path for about ten thousand years”中的关键词the same path可以推知答案。9what can be inferred from the last paragraph?amexico has nothing but forests.ball mexicans are destroying the butterflies home.cmost people in mexico are poor.dsome poor people in mexico often break the law.答案:d从本段最后一句“although illegal logging has become one way for poor people to ear money, other mexicans are fighting to protect the butterflies home.”可以知道答案。.短文填空根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。developing selfconfidence is one of the most important things you can do to create a more powerful,successful life.it influences all aspects of our lives,from relationships to career.but the journey is long.thats why its so important to have a long term goal,but to break it up into small manageable parts._1_here are 5 quick tips to make this a confident week:1sit up!set your arms to go off 3 times throughout the day to check in with your posture(姿势)body language is one of the quickest ways to gain instant confidence.2_2_have lunch with someone in your office that you dont normally hang out with.breaking your routine(常规)allows you to jump out of your comfort zone which is a great means for selfconfidence breakthroughs.3work it out._3_ whether it be a fast walk for part of your lunch,or a quick work out during the tea break in the afternoon,it will
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年一级建造师之一建市政公用工程实务能力检测试卷B卷附答案
- 肢体骨折术后康复的护理
- 雨课堂学堂在线学堂云《财政学(西南财大 )》单元测试考核答案
- 2026年(通讯维修工)理论知识考试题库及参考答案(巩固)
- 2026年衢州江山中学赴南京师范大学提前招聘新教师5人历年真题汇编及答案解析(夺冠)
- 2026重庆气象部门事业单位招聘应届生3人(一)历年真题汇编附答案解析
- 2025辽宁沈阳市医疗卫生系统面向部分医学院校应届毕业生招聘175人笔试模拟试卷带答案解析
- 2025江苏南京信息工程大学科研助理招聘1人(夏海云教授智能遥感工程研究院团队)参考题库带答案解析
- 中国移动上海产业研究院2025秋季校园招聘备考题库附答案
- 2026昭通仁德中学储备教师招聘(16人)历年真题汇编带答案解析
- 2025年郑州水务集团有限公司招聘80人备考公基题库带答案解析
- 涉密人员岗前培训
- 2022年西部计划协议书
- 科技论文写作课件
- 医院护理品管圈成果汇报提高24小时出入量准确率完整版本PPT易修改
- DB13(J)∕T 202-2016 公共建筑能耗远程监测系统技术标准
- 休克治疗流程图
- 7.金融信用信息基础数据库用户管理规范(银发2014-323号)
- 四川森林抚育技术的指南
- 金蝶K3V10.2产品培训制造销售2
- 黄平安抚司史籍汇纂
评论
0/150
提交评论