高考英语大一轮复习 日常生活 第一节原汁原创(含解析).doc_第1页
高考英语大一轮复习 日常生活 第一节原汁原创(含解析).doc_第2页
高考英语大一轮复习 日常生活 第一节原汁原创(含解析).doc_第3页
高考英语大一轮复习 日常生活 第一节原汁原创(含解析).doc_第4页
高考英语大一轮复习 日常生活 第一节原汁原创(含解析).doc_第5页
免费预览已结束,剩余16页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

第一节原汁原创test 1amazing dad builds roller coaster in backyard为了实现10岁儿子在家中玩过山车的梦想,超“牛”老爸在自家后院建造55米过山车。children tend to ask for many things and often most of their parents would say “no”will pemble is not among those parents and when his son asked if he could have a roller coaster in their backyard,the 50yearold dad made a decision,which his son would never forget.he said,“yes.”the father made his sonsand probably his owndream come true after he was asked to build the roller coaster at their home in san francisco following a trip to a local theme park.after spending around 3,500 on building materials and more than 300 hours,the cool dad finally completed a 55meterlong roller coaster.mr.pemble,an ecommerce professional,said,“we were just back from one of many amusement park trips and lyle asked a simple question,why dont we build our own roller coaster,dad?” he recalled.he couldnt think of a single good reason to say no to his 10yearold son and thus started the building task.the amazing father also wanted to show his children that anything is possible once you put your mind to it.mr.pemble himself is a physics enthusiast and he saw this as an opportunity to teach some physics and science to his kids.“today,our backyard roller coaster is an unending source of excitement,challenge,education and connection,” the dad said.since the word went out,he has had several requests from fans asking him to build them backyard roller coasters,said mr.pemble.mr.pemble loves the roller coaster because it has helped him bring three things he cherishes most together:physics,fun and family.when asked if building more rides in his future to earn his living,the proud dad said,“if im honest,i cant think of a single good reason to say no so that could well happen in the future.“our mission is purely to share our love of physics,family,and fun so one thing has just led to another.its amazing that all of this came from a kid asking one simple question and a dad saying yes.”http://amazingdadbuildsarollercoasterforhissoninbackyard/note:ecommerce ikms n电子商务have a try:1the father started building the roller coaster for the following reasons except .ahe wanted to show that he was different from most parentsbhe couldnt think of a good reason to refuse his sonche wanted to show his kids that anything is possibledhe thought his kids could learn some science while building the coaster答案a解析细节理解题。根据第五、六段可知,选项b、c、d都是这位父亲建造过山车的原因。选项a明显不对。2we can infer from the reading that .abuilding their backyard roller coaster was just a piece of cake for the fatherbthe building of the roller coaster involves physicscthe father is a physicistdthe father is making a living by building roller coasters for others答案b解析推理判断题。根据第四段判断,这项工程并不是一件容易的事,排除a;从第六段我们知道,这位父亲是一位物理爱好者,而称不上是物理学家,排除c;根据倒数第二段可知,这位父亲有可能在将来以建造过山车来谋生,但现在还没有,排除d;根据倒数第三段可知,建造过山车把他最珍视的三件事聚在一起:物理、乐趣和家庭,所以说,建造过山车融入了有关物理知识,b项正确。3the father loves the roller coaster because .ahis kids can have fun in the backyardbit shows that he has overcome a great challengecit brings physics,fun and family together,which he treasures mostdit is a good example of making the impossible possible答案c解析细节理解题。根据倒数第三段可知,答案为c。test 2american high school life美国是一个极力培养、鼓励高中生具备创新思维和创造能力的国度。整个美国社会对一流高中生的赞美并不局限于好的课堂成绩,而是多方面的。school subjectsin america,after middle school comes high school.it includes grades 9 through 12.students are required to take certain subjects like english,social studies,math,science and physical education.in addition,they have elective subjects.electives include subjects in technology,music,art and foreign languages.cheating in any form is strictly banned in american schools.and in fact,high school students usually dont cheat.a student caught cheating at examination or copying another student will be punished,even forced to leave school.school activitieseach school holds certain yearly activities for the entire school body,such as homecoming,prom night,holiday celebrations,etc.homecoming is celebrated each fall,usually on a weekend.it usually includes a parade and ends with a football game and school dance.the prom is a formal dance for students in grades 11 and 12.at the prom,students dance,have snacks and drinks,and chat.besides hosting events for holidays such as the fourth of july and halloween,individual high schools often have their own special events.sportsmost high schools have at least one sports team that competes in local events,and all students are encouraged to take part in athletics.schools often offer football,baseball and softball,basketball,volleyball,tennis,and soccer.some may even have sports like golf,swimming,gymnastics and crosscountry skiing.parttime jobsmany high school students have parttime jobs by the age of 15 or 16,some even earlier.their first jobs are often babysitting or cutting lawns,but later they will likely get a job at a fastfood restaurant,video store,or clothing shop.drivingsixteen is the legal driving age in most states,and students usually want to own a car as soon as they can.some parents allow their children to drive a family car,and may even buy a car as a graduation present.http://show/189827.htmlnotes:1homecoming返校节2prom night舞会之夜have a try:1students are asked to take as a certain subject.amusic bart cscience dchinese答案c解析细节理解题。根据第一段可知,学生们要完成某些必修课,如英语、社会学、数学、自然科学和体育,此外,学生们还需要选修一些课程来完成高中教育。选修科目有应用科学、音乐、美术和外语。所以四个选项中只有c为必修课。2the first parttime jobs for high school students are often .afastfood restaurant waitersbbabysitting or cutting lawnscworking in video storesdworking in clothing shops答案b解析细节理解题。根据“parttime jobs”一部分:许多高中生在十五、六岁就开始做兼职工作了,有些甚至更早。最初他们一般是做临时保姆或是割草坪,不过后来可能会在快餐店、录像出租店或服装店找到一份工作。所以选b。3we know from the reading that .amiddle school includes grade 9 through 12 in americabon a weekend of each fall,homecoming is celebrated by studentscif you were 16,it is legal to drive a car in the usadthe car is too expensive to buy,so the parents wont buy it for their children答案b解析细节理解题。9到12年级为高中阶段,排除a;根据最后一段可知,在美国大多数州的法定驾车年龄为16岁,并不是整个国家,故排除c;一些父母允许自己的孩子驾驶自家车,但有些甚至买车当毕业礼物送给孩子,排除d;根据“school activities”部分:各学校每年都会举办一些全校性活动,如返校节、学年舞会等等。返校节在每年秋季举办,通常选在周末。所以b项正确。4we can most probably find this passage in a .amagazine bpostercstorybook dpostcard答案a解析文章出处题。这样的介绍学生生活的文章不可能出现在海报、故事书和明信片上,而是经常出现在报纸、杂志上的,故选a。test 3asian women of achievement awards 2014 winners著名的“亚洲女性成就奖”主要授予那些在不同领域中获得非凡成就的亚洲女性,在英国具有极为广泛的影响力。今年又有谁获得这样的殊荣呢?just recently the asian women of achievement awards (awa) has been launched.the award is the most established one for asian women,and it celebrates the achievements of pioneering asian women in the uk.the awards range from inspirational business leaders and entrepreneurs to community workers and cultural figures in the uk.divya was recognized for being “a pioneer in a male dominated industry”nehal bhogaita,community support worker,was highly praised for having dedicated her life to inspiring people with disabilities.both were listed in the young asian women of achievement award category.professor geeta nargund was recognized for her work in the fertility field,and she has a great influence both at home and abroad,as she works hard to make sure that more women will get treated.the internationally famous doctor is determined to make fertility treatment safer and more affordable both in the uk and in developing countries.geeta deserves the highest award on account of the results shes already achieved as well as her determination to keep doing more.taking home the awa in finance was valerie dias.having achieved so much in her career at visa europe,she also safeguards children and young people.the judges said “aside from her work at visa,she is an incredibly generous person with her time and does a great deal of voluntary work”samera ashraf took the awa in sport in recognition of the tremendous battle she has fought against traditional views.described as a disappointment and a failure by many people and even her teacher,samera is a fighter.the martial arts enthusiast has overcome lots of difficulties in her life to get to where she is today,and is now determined to helping others.founded by indiaborn author and entrepreneur pinky lilani obe in 1999,and held in association with the royal bank of scotland,the asian women of achievement awards are to recognize the contribution of asian women to britains economy and society.pinky lilani said,“there is a growing confidence,positivity and youth about the new generation of asian women achievers in britain.today,asian women occupy positions of influence and power at the heart of british business,politics and society.”http://news/2014/awa2014winners.htmnotes:1entrepreneur ntrprn n企业家2fertility ftilti n生育3in association with 与联合have a try:1how many winners of the 2014 awa are mentioned in the reading?afour. bfive.csix. dseven.答案b解析细节理解题。由第二、三、四、五段可知,本文共提到5位获奖女性。2the winners will receive their awards in .athe uk bindiacchina dany asian country答案a解析推理判断题。根据第一段和最后一段信息,我们推断“亚洲女性成就奖”应该在英国颁发,因为这一奖项是授予那些为英国各领域做出非凡成就的亚洲女性。 3geeta nargund was awarded the awa for .ashe is a great doctor in fertility fieldbshe is a famous doctor internationallycshe is more than a doctordboth a and c答案d解析细节理解题。根据第三段内容尤其是最后一句“geeta deserves the highest award on account of the results shes already achieved as well as her determination to keep doing more.”我们推断,geeta被授予这一奖项是因为她在医学领域的非凡成就以及她所坚持做的超出一个医生职责之外的事情,所以说“她不仅仅是个医生”这一说法也是对的,故选d。4samera ashraf won the awa for her .aexcellent performance in sportsbdetermination to become a martial artistcfighting against traditional viewsdhelping others答案c解析细节理解题。根据第五段第一句可得出答案为c。test 4madagascar:a wonderland of nature电影马达加斯加把我们带进一个遥远、陌生、美丽而神秘的国度,一片原始自然的乐土马达加斯加。do you know the movie madagascar?it tells the story of four animals. they have a big adventure in madagascar.lets visit this beautiful place together!madagascar is an island nation in the indian ocean,south of the equator,in africa.it is the 4th biggest island in the world.madagascar is just like a big zoo.we see a lot of monkeys,frogs,snakes and birds.madagascar is a beautiful place with lots of special animals and plants,which only live on this island in the whole world.madagascar is a fantastic wonderland,which contains everything,white sandy beaches,rainforest,mountains,and other kind of special nature.so madagascar is called the “eighth continent” due to its amazing diversity.lemurs are madagascars most special animals.some lemurs are red and some are white.some lemurs are as small as a mouse and some are as big as a man.they all live in madagascar.they have long tails and can jump very far.lemurs like eating fruits,tree leaves and insects.the most famous plant is the baobab tree.the baobab is known as “upsidedown tree”this is likely from an older african legend.the story goes that after the creation,each of the animals was given a tree to plant and the stupid hyena planted the baobab upside down!lemurs love eating its fruits.local people love it too.it is like a bottle and they can get water from its trunk.we know insects eat plants.but some plants in madagascar eat insects.they are called pitcher plants.small insects fall into its big bag.they never come out.people in madagascar are polite and friendly.they like eating rice and corn.they grow coffee beans and vanilla.their favorite animal is the ox because oxen work hard on the farm.welcome to madagascar,island at the end of the earth,which offers you “robinson crusoe” style holidays on endless sandy white beaches.earths oldest island is an amazing place of variety and extraordinary experiences.http://madagascarhttp://madagascar ravo ftrav/baobab ehtmnotes:1baobab tree猴面包树2hyena haiin n土狼3pitcher plant猪笼草4vanilla vnil n香草have a try:1madagascar is called the “eighth continent” mainly because .ait is an island country in the oceanbit is south of the equatorcof its unique wildlife and natural wondersdof its fascinating beauty答案c解析细节理解题。根据文章第二、三段内容判断:马达加斯加被称为世界“第八大洲”,是因为有非常独特的动植物和自然景观。故选项c正确。2the baobab is known as “upsidedown tree” for .ait has been grown upside downbit just looks like upsidedowncits trunk is full of water just like a water bottledits fruits are eaten by lemurs so its treetop becomes small答案b解析细节理解题。猴面包树,被称为“颠倒树”,因为它树干极粗,树枝却茂密纤细。据传说是土狼把树种颠倒了,让树根留在了上面。猴面包树其实看上去是颠倒的样子。所以选项b正确。3madagascar has the following good reputations except .aa big zoo with all the animals unfound anywhere elsebthe “eighth continent”cisland at the end of the earthdearths oldest island答案a解析细节理解题。通读整篇文章,我们知道马达加斯加有如下美誉:大动物园、第八大洲、世界尽头之岛和地球上最古老的岛屿。但是根据选项a的意思:马达加斯加的动物都是该岛独有的,与第二段最后一句不符。故选项a表达错误。4we can infer from the reading that .athe best time to go to madagascar is in winterbmadagascar is the kingdom of lemurs and baobabs,native only to madagascar cplants in madagascar eat insectsdmadagascar is a wonderland for nature lovers答案d解析推理判断题。通览全文,我们可以判断,本文主要介绍马达加斯加岛美丽的自然风光以及生活于其间的独特动物种群,所以这是一片自然的乐土,当然是大自然爱好者的天堂了。test 5moms 18point iphone rules for son收到妈妈的礼物iphone5!别急,18条使用条约须遵守!13yearold greg hoffman had been begging his parents for an iphone all year.so on christmas morning he was excited to find the object of his desire under the tree,but there was a catch.the phone came with an 18point set of terms and conditions that he had to agree to before the phone could be his.and the agreement did not come from apple or the phone provider;it was from his mother.his mom,janell hoffman,included a contract along with the iphone that listed eighteen conditions or rules that greg has to follow if he wants to keep it.some of the rules limit the time he can use the phone:not after 7:30 pm.,and he cant take it to school.he also has to promise not to send “hurtful” text messages and emails to people; give his passwords to his parents,and always answer the phone when his mom or dad calls.greg also has to use his own money to replace the phone if its broken or lost.janell says the idea behind the contract is to teach her son to have a sense of responsibility and to learn to “coexist with technology,not be ruled by it”she told him not to use this technology to lie,fool,or cheat another human being.most of the terms do not just apply to the iphone,but to life.she also advised him to,“keep your eyes up.see the world happening around you.stare out a window.listen to the birds.take a walk.talk to a stranger.wonder without googling.” “you are growing up in a fast and ever changing world.trust your powerful mind and giant heart above any machine.“i hope that you understand it is my job to raise you into a well rounded,healthy young man that can function in the world and coexist with technology,not be ruled by it.“i love you.i hope you enjoy your awesome new iphone.merry christmas!”http://us/massachusettsmomsonsign18pointagreementiphone/story?id18094401notes:1terms and conditions条款和条件2contract kntrkt n契约;合同sentence:keep your eyes up.see the world happening around you.stare out a window.listen to the birds.take a walk.talk to a stranger.wonder without googling.保持眼界的开阔;关注身边发生的事情;凝望窗下;聆听鸟儿的歌唱;外出散步;与人交谈;不用google,独立思考,不断求知。新闻链接:一纸“合约”18条规定,是过度控制还是人格教育?美国母亲janell hoffman因赠予儿子一部iphone5手机的同时提出了包含18条规定的使用“合同”而成为媒体热议话题。由于智能手机的流行已经在青少年间引发一些社会问题,这位母亲的做法得到了不少父母的支持,认为她在允许孩子接触最新科学技术产品的同时,也不忘对孩子进行人格教育。janell在对儿子的信中说,“这份合同里面所列的注意事项不仅仅适用于这部iphone手机,也适用于我们的日常生活。现在,你生活在一个快速发展而且充满变革的世界。妈妈相信你有着强大的意志力,不会沉迷于这部iphone手机。”她相信,虽然这个“合同”执行起来对孩子而言并不容易,但他在使用iphone的时候肯定会进行思考,学着去承担责任。have a try:1the underlined word “catch” in the first paragraph means “ ”agreat secret bset of conditionschidden difficulty dpiece of paper答案c解析词义猜测题。根据第一段可知:13岁的greg hoffman这一年都在求他的父母要买iphone。所以,在圣诞节早晨,当他在圣诞树下看到他梦寐以求的iphone时,他很兴奋。不过,事情并非如此简单。“catch”有“困难”之意,通常指“隐藏的困难”,“暗藏的不利因素”。2mom gave her son the 18point contracts with the iphone in order to .akeep in touch with him at any timebteach him to have a sense of responsibilityclet him learn to use new technologydadjust himself to the ever changing world答案b解析细节理解题。根据第四段可知:妈妈“18条规定”的想法,是想让孩子知道,要有责任感,能与先进科技“和平共处”。所以选项b正确。3which of the following may not be one of the 18 rules?ado not use this technology to lie,fool another human being.bdo not ever ignore a phone call if the screen reads “mom” or “dad”not ever.ci will always know the password.dtake it to school but turn it off or silence it while having classes.答案d解析细节理解题。根据第三段介绍的有关规定,其中一条就是“不能带去学校”,故d项不在“18条规定”之中。test 6new zealand:gods own country爸爸去哪儿2的最后一站来到了自然风光优美、野生动物繁多的新西兰。大饱眼福的你是不是也想亲自出行,去那里游览一番?欢迎到这块“太平洋上的净土”、“上帝留给自己养老的地方”新西兰!no matter where the dads and their children go,that location immediately becomes a tourist destination.recently the last stop of the reality tv show where are we going,dad?headed for new zealand,which was expected to become a popular travel destination for chinese fans of the show.new zealand was the last country on earth to be settled by humans.as such,its a paradise for exotic birds.it is filled with natural wonders like active volcanoes,snowy mountaintops,glaciers near beaches and caves full of glowworms.indeed,you cant see many of these wonders anywhere else in the world.eighty million y

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论