高考英语一轮复习 Units 1、2 Other countries, other cultures Witnessing time课时作业 牛津译林版选修9.doc_第1页
高考英语一轮复习 Units 1、2 Other countries, other cultures Witnessing time课时作业 牛津译林版选修9.doc_第2页
高考英语一轮复习 Units 1、2 Other countries, other cultures Witnessing time课时作业 牛津译林版选修9.doc_第3页
高考英语一轮复习 Units 1、2 Other countries, other cultures Witnessing time课时作业 牛津译林版选修9.doc_第4页
高考英语一轮复习 Units 1、2 Other countries, other cultures Witnessing time课时作业 牛津译林版选修9.doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

units 1、2 other countries, other cultures witnessing time (建议用时25分钟). 单项填空1. (2015衢州模拟)painting from still images leads to a loss of sensitivity which is _ to an artist. a. absoluteb. urgentc. speciald. vital【解析】选d。考查形容词辨析。句意: 用静止的形象作画会导致悟性的丧失, 这对一个艺术家来说至关重要。vital“对极重要的”。absolute表示“绝对的”; urgent“紧急的”; special“特殊的”, 都不符合句意。2. (2015无锡模拟)i can honestly say with all of my heart that all of my success is _ to him because i would be nowhere without his help. a. ownedb. owedc. distributedd. devoted【解析】选b。句意: 老实说, 我是真心地把我全部的成功归功于他。因为没有他的帮助, 我将一事无成。owe sth. to sb. 把某事归功于某人; own拥有; distribute分配; devote致力于, 献身。3. (2015长沙模拟)the manager had no plan to travel abroad with many problems _ . a. being unsolvedb. unsolvedc. to unsolved. unsolving【解析】选b。考查with复合结构。句意: 由于很多问题没有解决, 经理没有打算去国外旅游。problems和unsolve之间是被动关系, 因此用过去分词。【加固训练】(2015泉州模拟) _ sales of cars up by 30% last year, the traffic in beijing has become increasingly terrible. a. asb. sincec. ford. with【解析】选d。句意: 随着去年汽车的销售量增长了30%, 北京的交通状况变得越来越糟糕。此处为with复合结构, with“随着”。4. (2015南京模拟)where is the young man now? unable to find a proper job in his country, he _ his fortune in a foreign country. a. is seekingb. had soughtc. was seekingd. would seek【解析】选a。句意: 这个年轻人现在在哪里? 由于在自己的国家找不到合适的工作, 他正在国外寻找机会。根据问句中的时间状语now可知该空表“正在寻找”, 因此应用现在进行时。5. whats the temperature today? its 5below _ . it is _ cold. a. freezing; frozenb. frozen; frozenc. freezing; freezingd. frozen; freezing【解析】选c。句意: 今天温度是多少? 零下5度, 相当冷。below freezing零下, 固定短语; freezing极冷地; frozen结冰的, 冷冻的。根据句意应选c。6. _ well go camping tomorrow depends on the weather. a. ifb. whetherc. thatd. when【解析】选b。句意: 明天我们是否去野营取决于天气。所选项表示“是否”之意, 且从句中不缺少成分, 故用whether。引导主语从句位于句首时, 用whether不用if; that在名词性从句中不作任何成分也无任何意义; when常在名词性从句中作时间状语, 此处与tomorrow相矛盾。7. (2015如东模拟)what a wonder! theyve finished _ 40% of the task within one week. a. more thanb. less thanc. little more thand. rather than【解析】选a。句意: 多么神奇啊! 他们在一星期之内就完成了任务的40%多。more than多于; little more than仅仅, 只是而已; less than少于; rather than而不是。根据what a wonder, 所以选a。8. (2015长沙模拟)next door to ours _ , who seem to have settled into life in china. a. where live a foreign coupleb. where do live a foreign couplec. live a foreign coupled. do a foreign couple live【解析】选c。句意: 我们隔壁住着一对外国夫妇, 他们似乎已经融入中国的生活。这里next door to ours是地点状语, 位于句首, 句子用完全倒装, 谓语live放在主语前面, 所以选c。9. the explorers were told to _ themselves with everything they would need for the voyage. a. feedb. relatec. equipd. associate【解析】选c。考查动词辨析。句意: 探险家被告知要配备这次航海所需要的一切装备。equip sb. with sth. 为某人配备某物, 符合题意。10. in my brothers absence, i would like to thank all concerned on his _ . a. behalfb. partc. businessd. interest【解析】选a。句意: 我哥哥不在, 我想代表他向所有的相关人员表示感谢。on sb. s behalf“代表某人”。【加固训练】secretary wang will give a thank-you speech _ everyone in the company when the meeting is over. a. instead ofb. on behalf ofc. on the behalf ofd. owing to【解析】选b。句意: 会议结束的时候, 王秘书将代表公司所有人致谢。on behalf of为固定词组, 意为“代表”。11. (2015湖州模拟) _ the rising birth rate and immigration, the declining death rate also resulted in the population growth. a. in addition tob. in terms ofc. in consequence ofd. in spite of【解析】选a。考查介词短语辨析。句意: 除了日益上升的出生率和移民, 正在下降的死亡率也导致了人口的增长。in addition to除了之外; in terms of就而言; in consequence of由于的结果; in spite of尽管。12. the winter olympic games _ in sochi, russia in 2014, athletes from different countries began to prepare for the next olympics. a. was heldb. being heldc. to be heldd. held【解析】选d。考查独立主格结构。句意: 2014年的索契冬奥会之后, 世界各地的运动员们开始为下一届奥运会作准备。the winter olympic games和hold之间是被动关系, 而且已经发生过, 因此用held。13. (2015台州模拟)in britain and other european countries, certain buildings, _ particularly beautiful or historically important, are protected by law. a. considerb. consideringc. consideredd. to consider【解析】选c。consider与certain buildings之间是动宾关系, 故应用consider的-ed形式; considered particularly beautiful or historically important短语作定语, 相当于非限制性定语从句which are considered. . . 。14. did you enjoy yourself at the party? yes, ive never been to _ one before. a. a more excitedb. the most excitedc. a more excitingd. the most exciting【解析】选c。句意: 在聚会上你玩得开心吗? 是的, 我从没有去过比这更让人兴奋的聚会。在英语中, 表达最高级含义时, 除了可以直接使用最高级外, 还可以使用“否定词+比较级”结构。若该比较级后修饰一个可数名词单数, 它前面通常要用不定冠词a或an。【误区警示】考生易误选a项或d项, 其实本题是形容词比较级及动词-ing、动词-ed型形容词的考查。动词-ed型形容词表示被动的含义, 多用于说明人的感受, 意为“(人)感到的”; 动词-ing型形容词表示主动的含义, 多用于说明事物的性质, 意为“令人的”。由于题中的one指代party, 为表示事物的词语, 故选项a和b首先被排除; 分析句意“我从没有去过比这更让人兴奋的聚会”可知, 横线处应为一个比较级结构, 故选项c为本题的正确答案。【加固训练】the dish is delicious! well, at least, its _ the one i cooked yesterday. a. not as bad asb. no worse thanc. as well asd. no better than【解析】选b。句意: 这道菜很好吃! 嗯, 至少和我昨天做的那道菜一样好吃。no worse than=as good as; no better than和一样差。根据句意选b。【拓展延伸】几种比较等级结构(1)“cant/couldnt +比较级”的形式, 表“最不过”。i cant agree with you more. 我再同意你不过了。(或: 我完全同意你的意见。)the weather couldnt be worse. 天气再糟糕不过了。(2)no+比较级=as +反义形容词+as。are you really fifty? you look no older than thirty-five(=you look as young as thirty-five). 你真的五十岁了? 看起来像三十五岁一样年轻。(3)“not +比较级”表示“不如”。比较: he is no richer than you. 他和你一样穷。(both are poor)he is not richer than you. 他不比你更富。(both are rich)he is no poorer than you. 他和你一样富。(both are rich)he is not poorer than you. 他不比你更穷。(both are poor)(4)否定副词和比较级连用, 可表最高级。at this time of year, there is nowhere better than the unspoilt countryside of south shropshire. 在每年的这个时候, 没有什么地方比未经破坏的南希罗普郡的乡村风光更好的了。15. having worked non-stop for ten hours, i found myself slow in thinking and a bit _ at performing even the simplest task. a. compulsoryb. clumsyc. unconsciousd. contradictory【解析】选b。句意: 连续工作了十个小时, 我觉得自己反应慢了, 连做最简单的事情都笨拙了。clumsy笨拙的, 与前面的slow对应; compulsory必须做的, 强制性的; unconscious无意识的, 不自觉的; contradictory矛盾的, 反驳的。. 阅读理解aa 12-year old boy who donated bone marrow(骨髓)to his dying sister and has raised more than10, 000 for charity has been named the uks family hero of the year. adam kerr, 12, from armagh, northern ireland, also helps his mother care for his younger brother brian, 9, who suffers from the genetic disease fanconis anaemia(贫血症). but it is not the first hardship that has affected young adam. when he was just six, he donated his own bone marrow to his younger sister helen who suffered from a rare blood disorder. sadly she developed complications and died a few months after the operation in 2005. adam found it very difficult to be happy after helens death. so he decided to start raising money in memory of helen to help local poor children and families with bereavement(丧亲之痛). overall he has raised10, 000 and he has no intentions of giving up. he organised a fun day to provide the money for a brother and sister from northern ireland to visit their sick brother having a bone marrow transplant in a london hospital. he received his award and a cheque for2, 000 at an “oscars style” ceremony in london. ms phillips said, “adam is an incredible young man. in his relatively short life he has faced real sadness and bad luck and yet he works tirelessly to make life better for others. ”the awards were sponsored by the charity 4children and take a break magazine. anne longfield obe, chief executive of 4children said, “its an honour to recognise adams devotion and self-sacrifice, and his bravery shows there is always reason for hope and optimism. there is so much unrecognized goodwill out there of people who do so much for others, and the inspiring winners of the family heroes awards remind us how important it is for us all to do our best to make a difference in the lives of others. ”【文章大意】adam六岁时给妹妹捐献骨髓, 12岁时给姐姐捐献骨髓, 并帮妈妈照看患贫血症的弟弟。同时, 他还为慈善募捐, 帮助当地的遭受丧亲之痛的贫穷孩子和家庭。1. from the passage we can see adams younger brother _ . a. was too young and ill to look after himselfb. was fortunate enough to be curedc. donated his bone marrow to his sisterd. was going to have an operation【解析】选a。推理判断题。根据第二段的首句可知: adam的弟弟患有基因病“贫血症”, 因此adam照顾他是因为他病得厉害。所以选a。【拓展延伸】借助关键词进行推理判断此类推理判断题只需要寻找与题干有逻辑关系的关键词就可以推出正确答案。因此, 解题时应认真阅读试题, 弄清要求和回答问题的角度, 结合原文看是否有关键词可以用来进行推理判断。此题中的关键词是adams younger brother。有关他的信息在第二段的句首提到, 文中关键词是care for与a项中的look after同义, 而且suffers from the genetic disease, 与a中的ill同义。2. why does adam raise money for charity? a. because he wants to provide money for his brother. b. because his sister suffered from a rare blood disorder. c. because he wanted to remember his sister in this way. d. because his mother encouraged him to do so. 【解析】选c。细节理解题。根据第三段的第二句so he decided to start raising money in memory of helen to help local poor children and families with bereavement. 可知, 他是为了纪念妹妹而为慈善募捐的。3. which of the following is probably a name of an activity? a. a fun dayb. the charity 4childrenc. take a break magazined. anne longfield obe【解析】选a。细节理解题。根据第四段的首句可知a fun day是adam组织的一项活动。根据最后一段可知能提供奖金的the charity 4children和take a break magazine应该是组织。而anne longfield obe是一名首席执行官。4. which of the following statements is true according to the passage? a. the first hardship that has affected adam is to care for brian. b. adam suffers from the genetic disease fanconis anaemia. c. adam is so tired that he wants to give up fund raising. d. adam is awarded for his dedication, bravery and self-sacrifice. 【解析】选d。细节理解题。根据最后一段首席执行官说的话可知, 获奖是因为adam的奉献和自我牺牲以及他的勇敢。根据第二段的第一、二句可知a错误; 根据第五段的最后一句可知c错误。5. whats the best title for the passage? a. how to help others in troubleb. a little boy makes a big difference to othersc. how to be a winner of the family heroes awardsd. an independent young man【解析】选b。主旨大意题。一个12岁的孩子, 不仅照顾弟弟, 为姐姐捐骨髓, 还要为当地失去亲人的孩子和家庭募捐。尤其是全文的最后一句“the inspiring winners of the family heroes awards remind us how important it is for us all to do our best to make a difference in the lives of others. ”因此标题应为b。bactive challengeweight loss camp for girls aged 1318 in canadalocation:beautiful bear creek outdoorcentre near ottawa ontarioseason: july 2august 28thcapacity: 40activities include:hiking, rafting, canoeing, yoga, cooking, camp skills, mountain biking, nutrition classes, swimming, and fitness classes, etc.choose what you like!active challenge is a weight loss program specially for young women. the burden of being overweight is heavier than just the extra pounds. we use outdoor adventure to challenge the girls, to give them something to draw strength from. because youll be losing weight alongside young women just like you, youll find no one laughing at you and youll help each other. at active challenge youll make lifelong friends with young women of your own age and learn to love new adventurous activities. unlike any other weight loss program, active challenge is designed so youll lose weight and have the strategies and skills to keep the weight off forever. active challenge does not put you on a diet. we follow the canada food guide to healthy eating and exercise appropriate portion control. we help you develop healthy habits. the staff at active challenge combine experienced outdoor adventure professionals with highly qualified clinicians(临床医师). all of us are absolutely committed to helping your daughter achieve permanent behavioral change and weight loss. most of all, we are committed to having a great time doing it. pre-camp: upon registration(注册)in active challenge, an enrollment package will be sent out to you with forms to be completed prior(之前)to camp as well as program preparation materials, an introduction to active challenge and pre-program personal challenging assignments to get you on your way towards a healthier you. post-camp: our post program is designed to keep you focused and remind you of the goals that you set during the camp. we will send you home with your personal meal and exercise plan and keep in touch with you for a full three months after the camp ends through letters, e-mails and phone calls, tracking your progress and giving you strategies and support. 【文章大意】加拿大一家减肥训练营举办了针对1318岁的少女的活动, 表明了活动的目的以及活动前的准备、活动后的指导等。6. outdoor adventurous activities are held for girls _ . a. to lose weight quicklyb. to build up their healthc. to increase their confidenced. to follow a good diet【解析】选c。细节理解题。根据第一段的末句“we use outdoor adventure to challenge the girls, to give them something to draw strength from. ”可知通过让女孩参加一些户外冒险活动来增强她们的自信。7. how will girls feel about

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论