




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
,学生用书单独成册)课时作业9(a卷).品句填词1she became a household name in _ 1960s.2the police worked _ a plan to catch the thief.3i am _(feed) up with his laziness and carelessness.4they argued _ each other over the money.5as a _(consequent) of smoking, my father coughs frequently.6it was a great _(convenient) to have the doctor living near us.7i had a headache;_i could not go to your party.8the change is _(benefit) in some ways but not in others.9the new system will soon be put _ effect.10_ you go, you can enjoy the charms of music.答案:1.o10.wherever.阅读理解driving a car is not just handling controls and judging speed and distance.it requires you to predict what other road users will do and get ready to react to something unexpected.when alcohol is consumed, it enters your bloodstream and acts as a depressant (抑制药), damaging eyesight, judgment and coordination (协调), slowing down reaction time and greatly increasing the risk of accidents.even below the drink driving limit, driving will be affected.alcohol may take a few minutes to be absorbed into the bloodstream and start action on the brain.absorption rate is increased when drinking on an empty stomach or when consuming drinks mixed with fruit juice.to get rid of alcohol from the body is a very slow process and it is not possible to speed it up with any measures like taking a shower or having a cup of tea or coffee.the present road traffic ordinance states clearly that the limit of alcohol concentration is: 50 milligrams of alcohol per 100ml of blood; or 22 micrograms of alcohol per 100ml of breath; or 67 milligrams of alcohol per 100ml of urine (尿液)drivers who cause traffic accidents, or who commit a moving traffic offence or are being suspected of drink driving will be tested.any driver found drinking beyond the limit will be charged.the driver declared guilty may be fined a maximum of hk $25,000 and be sentenced to up to 3 years in prison and punished for 10 drivingoffence points; or temporarily banned from driving.the same punishment applies to failing to provide specimens (样本) far breath, blood or urine tests without good excuse.drink driving is a criminal offence.be a responsible driver, think before you drink.for the safety of yourself and other road users, never drive after consuming alcohol.【解题导语】本文是一篇社会文化类的说明文。文章主要介绍了驾车不光控制车速和车距,还要求司机能预测其他司机的行为,并对各种突发事件做出及时的反应。然而酒后驾车影响人的视力,判断力和协调力,进而使人的反应速度降低,增加了发生车祸事故的可能性。本文主要介绍了酒后驾车产生的影响及危险性,以及酒后驾车的一些相关规定。1the first paragraph is mainly about _athe introduction of driving skillsbthe damage of drinking to your bodycthe effect of drinking on drivingdthe process of alcohol being absorbed解析:选c。段落大意题。根据文章第一段的主要内容,酒精进入人体的血液,影响人的视力,判断力和协调力。进而使人的反应速度降低,增加了发生车祸事故的可能性。由此可知,文章第一段的主要内容就是酒后驾车的影响。所以答案为c。2the underlined word “it” in the second paragraph refers to “_”aalcoholbabsorptioncblood dprocess解析:选d。代词指代题。根据文章内容的理解,使酒精排出人体是一个非常缓慢的过程,不管采取任何措施都不可能加剧这个过程的速度。由此可知,“it”指代的就是这个酒精排出人体的过程。所以答案为d。3which of the following is true according to the passage?adrinking below the drink driving limit has no effect on driving.balcohol is taken in more quickly when drunk with fruit juice.chaving a cup of tea helps to get rid of alcohol from the body.d50 milligrams of alcohol per 100ml of breath is below the drink limit.解析:选b。细节理解题。根据文章内容,选项a来自于文章中的even below the drink driving limit, driving will be affected.由此可知,a选项错误。b选项来自于文章中的absorption rate is increased when drinking on an empty stomach or when consuming drinks mixed with fruit juice.由此可知,b选项正确。c选项来自于文章中的it is not possible to speed it up with any measures like taking a shower or having a cup of tea or coffee由此可知,c选项错误。d选项来自于文章中的50 milligrams of alcohol per 100ml of blood由此可知,d选项错误。所以答案为b。4a driver suspected of drink driving _ashould provide specimens for testingbwill be forbidden to drive for 3 yearscwill be punished for 10 drivingoffence pointsdshould pay a maximum fine of hk $25,000解析:选a。细节理解题。根据文章内容,题目来自于文章中的who commit a moving traffic offence or are being suspected of drink driving will be tested由此可知,疑似酒后驾车的司机应该接受检查。所以答案为a。.完形填空jamess new bicyclejames shook his money box again.nothing!he carefully_1_the coins that lay on the bed.$24.52 was all that he had.the bicycle he wanted was at least $90!_2_on earth was he going to get the_3_of the money?he knew that his friends all had bicycles.it was_4_to hang around with people when you were the only one without wheels.he thought about what he could do.there was no_5_asking his parents,for he knew they had no money to_6_there was only one way to get money,and that was to_7_it.he would have to find a job._8_who would hire him and what could he do?he decided to ask mr clay for advice,who usually had_9_on most things.“well,you can start right here,”said mr clay.“my windows need cleaning and my car needs washing.”that was the_10_of jamess oddjob(零工)business.for three months he worked every day after finishing his homework.he was amazed by the_11_of jobs that people found for him to do.he took dogs and babies for walks,cleared out cupboards,and mended books.he lost count of the_12_of cars he washed and windows he cleaned,but the_13_increased and he knew that he would soon have_14_for the bicycle he longed for.the day_15_came when james counted his money and found $94.32.he_16_no time and went down to the shop to pick up the bicycle he wanted.he rode_17_home,looking forward to showing his new bicycle to his friends.it had been hard_18_for the money,but james knew that he valued his bicycle far more_19_he had bought it with his own money.he had_20_what he thought was impossible,and that was worth even more than the bicycle.1a.cleanedbcoveredccounted dchecked解析:选c。句意:他仔细地数了数床上的那些硬币。count“数;算的总数”;clean“打扫”;cover“覆盖,涉及”;check“检查”。count符合句意。2a.how bwhycwho dwhat解析:选a。根据上文可知:詹姆斯只有24.52美元,而自行车需要花费90美元。所以他不知道如何弄到其余的钱。how意为“如何”,符合语境。3a.amount bpartcsum drest解析:选d。句意:他究竟如何弄到其余的钱呢?rest意为“其余;剩下”,the rest of sth.为固定搭配,意为“其余的,剩下的”。4a.brave bhardcsmart dunfair解析:选b。句意:一群人中如果你是唯一没有自行车的人,你在他们中间很难混。hard意为“难的;难以忍受的”,符合句意。5a.point breasoncresult dright解析:选a。句意:向父母要钱也没用,因为他知道父母也没有钱给他。point“理由;意义;作用”,theres no/not much point(in)doing sth.意为“干没有意义”。6a.split bspendcspare dsave解析:选c。句意参考上题。split“分开;裂开”;spend“花费”;save“节省”;spare“提供(时间、钱等);拨出;匀出”。7a.borrow bearncraise dcollect解析:选b。从下文他为别人干活,可以看出他能弄到钱的唯一办法是自己去挣钱。earn意为“赚;挣”,符合文意。8a.or bsocfor dbut解析:选d。but表示转折关系。根据上文他必须找份工作和下文“谁能雇他,他能干什么”可知上下文是转折关系。9a.decisions bexperiencecopinions dknowledge解析:选c。前一句“ask sb.for advice”“向某人征求意见”暗示这个人在许多事情上有自己的见解。opinion意为“意见;看法”,符合题意。10a.beginning bintroductioncrequirement dopening解析:选a。句意:那项工作就是詹姆斯打零工的开始。beginning意为“开始,开端,开头”。11a.similarity bqualitycsuitability dvariety解析:选d。句意:他很惊讶人们为他找到了各种各样的工作。variety意为“多种多样;种类繁多”。12a.brand bnumbercsize dtype解析:选b。根据上文中他干了很多活,比如遛狗、带孩子散步、整理柜子、修补书籍等,可知他数不清自己清洗了多少车子、窗子。lose count of the number of sth.意为“数不清的数量”。13a.effort bpressurecmoney dtrouble解析:选c。根据上文他虽然数不清擦了多少车窗,以及下文“他知道自己很快就有足够的钱来买自行车”可知“他的钱一天比一天多起来”。14a.all benoughcmuch dsome解析:选b。句意:他知道很快就有足够的钱来买那辆向往已久的自行车了。enough意为“足够的”,符合句意。15a.finally binstantlycnormally dregularly解析:选a。句意:终于有一天詹姆斯数了数钱,他发现自己已有了94.32美元。finally意为“终于;最后”,符合句意。16a.gave bleftctook dwasted解析:选d。根据上文攒够了钱可知,他应该是立即去商店买那辆自行车。waste no time意为“立即,马上”,符合语境。17a.patiently bproudlycsilently dtiredly解析:选b。句意:他自豪地把自行车骑回家,希望向他的朋友炫耀一下。proudly“自豪地;骄傲地”;patiently“耐心地”;silently“一言不发地”;tiredly“疲惫不堪地”。18a.applying baskingclooking dworking解析:选d。上文中作者列举了詹姆斯所干过的工作,所以对于詹姆斯来说,凑足买车的钱是通过艰苦的劳动才得来的。19a.since bifcthan dthough解析:选a。前后为因果关系,从句用since引导。句意:然而,詹姆斯知道他特别珍惜他的自行车,因为这是用自己挣来的钱买的。20a.deserved bbenefitedcachieved dlearned解析:选c。句意:他已经获得了他认为不可能得到的东西,并且这些东西比他的自行车更加珍贵。achieve意为“获得;得到”,符合题意。课时作业9(b卷).阅读理解astudents all over canada know that there are awards that they can apply for,but many of them do not know how many are out there.we will learn a bit more about these awards and find out what to do in order to apply.many awards are focused on a particular type of study that a student is taking.there are a lot of awards of this kind and they are offered by a lot of canadian organizations.making the decision of what award to look into is another issue that students are unsure about.the guidance counselors(顾问)that are employed by the school can also help you determine the things that will be necessary for you to do.using the internet can be another great way to find out about what awards are available.many resources offer applications that are able to be completed right from the website.this can make the process a great deal faster,which can mean a lot to those in need of assistance.preparing all of the information that you need for filling out the forms beforehand is a good idea.this can take a lot of stress off this situation and you will not be running around to look for things because you are not prepared ahead of time.the less interruptions there are,the easier the process will be.not all of the awards are based on sports or academics.many are available to students who are at a disadvantage of some sort due to a particular disability that they may have.others are based only on where a person is from.taking time to find out about the choices is important if you want to be sure to apply for all that you qualify(具备合格条件)for.many students greatly appreciate the help that these things bring them.education costs are very high,and any financial help can reduce the stress of finances that a great many people have.【解题导语】本文介绍了加拿大奖学金的情况及如何申请奖学金。1what can we learn from paragraph 3? amany students dont know which award to choose.bwhen filling out the forms,you should ask for help.cmany students dont know how many awards there are.dstudents can pay the guidance counselors to fill in the forms.解析:选a。细节理解题。从该段可知很多学生不知道选择何种奖学金,因此学校有顾问供学生咨询。2the underlined word “beforehand” in paragraph 5 means“_”asystematically bquicklycin particular din advance解析:选d。词义猜测题。根据第五段第二句话可知“这可减少你由于没有提前准备好而四处找东西的压力。”故可推断画线单词应该有“事先准备”的含义,答案为d。3what is the main idea of paragraph 6? athere are awards for overseas students.bapplying for awards takes a lot of time.cthere are various awards for different students.dstudents from particular places can apply for awards.解析:选c。段落大意题。该段第一句是中心句,即奖学金并非都是以运动和学业为基础的。下文叙述了其他可以申请奖学金的情况,c项符合该主旨。4from the last paragraph,the author mainly wants to show _athe high cost of educationbthe importance of the awardscthe financial stress on studentsdthe students appreciation of the awards解析:选b。推理判断题。作者在最后一段指出由于教育方面的支出很高,奖学金会帮助学生减轻一些经济压力,对此他们很感激,由此可以看出奖学金的重要性,故选b项。bthere were smiling children all the way.clearly they knew that at what time the train passed their homes and they made it their business to stand along the railway,wave to complete strangers and cheer them up as they rushed towards penang.often whole families stood outside their homes,waved and smiled as if those on the trains were their favorite relatives.this is the simple village people of malaysia(马来西亚)i was moved.i had always traveled to malaysia by plane or by car,so this was the first time i was on a train.i did not particularly(特别地)relish the long train journey and had brought along a dozen magazines to read and reread.i looked about the train.there was not one familiar face.i sighed and sat down to read my economics.it was not long before the train was across the causeway and in malaysia.johore bahru was just another city like singapore,so i was tired of looking at the crowds of people as they hurried past.as we went beyond the city,i watched the straight rows of rubber trees and miles and miles of green.then the first village came into sight.immediately i came alive; i decided to wave back.from then on my journey became interesting.i threw my magazines into the waste basket and decided to join in malaysian life.then everything came alive.the mountains seemed to speak to me.even the trees were smiling.i stared at everything as if i was looking at it for the first time.the day passed fast and i even forgot to have my lunch until i felt hungry.i looked at my watch and was surprised that it was 3: 00 pm.soon the train pulled up at butterworth.i looked at the people all around me.they all looked beautiful.when my uncle arrived with a smile,i threw my arms around him to give him a warm hug(拥抱)i had never done this before.he seemed surprised and then his weatherbeaten(饱经风霜的)face warmed up with a huge smile.we walked arm in arm to his car.i looked forward to the return journey.【解题导语】作者在看到马来西亚人总是在站台上对火车里的陌生人挥手微笑后,心情由无聊、乏味变成高兴。因此作者深切感到微笑能让人提起精神。5the author expected the train trip to be _adangerous bpleasantcexciting ddull解析:选d。推理判断题。根据第二段,作者是第一次坐火车,带了很多杂志看,可以看出作者一开始认为坐火车是dull(乏味的)。6what did the author remember most fondly of the train trip? athe friendly country people.bthe mountains along the way.cthe crowds of people in the streets.dthe simple lunch served on the train.解析:选a。细节理解题。根据第一段,马来西亚人很热情,总会微笑着在站台上对火车里的陌生人挥手。作者很感动。7which of the following words can best take the place of the underlined word “relish” in the second paragraph? achoose. benjoy.cprepare for. dcarry on.解析:选b。词义猜测题。作者开始并不喜欢这次火车之旅。8what can we learn from the story? acomfort in traveling by train.bpleasure of living in the country.creading gives people delight.dsmiles brighten people up.解析:选d。主旨大意题。文章主要讲述作者从看到马来西亚人总会在站台上对火车里的陌生人挥手微笑后,心情由无聊、乏味变成高兴。可以看出,微笑能让人提起精神。.七选五its well known that different foods provide us with different kinds of energy, and a balance of different kinds of food is good for our health.here is a general i
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年度七台河市人民医院第二批公开招聘编外医疗卫生技术人员28人模拟试卷有答案详解
- 2025年上半年四川绵阳市游仙区考核招聘教师31人模拟试卷及答案详解(网校专用)
- 2025广东深圳市龙岗区园山街道招聘聘员12人模拟试卷完整答案详解
- 2025河南洛阳市洛报集团招聘考前自测高频考点模拟试题完整参考答案详解
- 2025年中国己脒定二羟乙基磺酸盐行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 冬季除雪知识培训课件
- 2025年辉南县补录1名乡镇、街道派驻消防文员模拟试卷附答案详解(模拟题)
- 2025黑龙江东北大学非专任教师岗位招聘65人模拟试卷及答案详解(历年真题)
- 2025年水发集团权属一级公司纪委副书记专项招聘考前自测高频考点模拟试题附答案详解
- 2025湖南益阳市资阳区教育系统下属学校公益性岗位(保洁)招聘10人模拟试卷及答案详解(考点梳理)
- (人教A版)选择性必修一数学高二上册 第一章 空间向量与立体几何(A卷·知识通关练+B卷提升练习)(原卷版)
- 国家安全教育大学生读本电子版教材2025年课件讲义全套合集
- 2025年中学生科普知识竞赛题库及答案(共120题)
- 2025煤矿安全规程解读
- 初级消防员培训课程教学大纲
- 2025-2026学年北师大版数学小学三年级上册(全册)教案设计及教学计划
- 2025年“学宪法讲宪法”主题活动知识竞赛题库附答案
- 2025年党纪法规知识测试题(含答案)
- 护理伦理与法律
- 网赌网贷专题教育
- 物业出纳培训课件内容
评论
0/150
提交评论