人教版选修六Unit 3 A healthy life reading课时作业(3).docx_第1页
人教版选修六Unit 3 A healthy life reading课时作业(3).docx_第2页
人教版选修六Unit 3 A healthy life reading课时作业(3).docx_第3页
人教版选修六Unit 3 A healthy life reading课时作业(3).docx_第4页
人教版选修六Unit 3 A healthy life reading课时作业(3).docx_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 3 a healthy life reading课时作业. 阅读理解athe eiffel tower is one of europes most famous buildings. it stands in the champ de mars,a park near the river seine in paris. it is 300 meters tall and was built by alexandre gustave eiffel for the paris universal exposition in 1889,or “expos” as we now call them,and these “expos” are places where people can see new inventions,new kinds of art,and new kinds of food. because the tower was such a tall building,eiffel wanted to make it easy for people to get to the top. he wanted to use an elevator,which was a very new invention at the time. eiffel asked elisha otis to design an elevator to the first and second platforms of the building. unfortunately,the french government did not like the first design that otis showed them,and they would not let him put the elevator in. by early 1889,the first visitors had to climb hundreds of stairs to get on the first and second platforms of the tower. the eiffel tower cost over a million us dollarsa lot of money at that time. people who invested in the building were worried that they would not get their money back. however,in the first year they got much more than their money back. thousands of tickets were sold to people who wanted to go up and look at the view from the top. the opening of the eiffel tower took place on 10 june 1889. eiffel himself lived in the tower where he had his own apartment. many kings and queens visited the tower during the opening and,of course,they visited eiffels apartment. although eiffel designed the tower for people to visit,it was also used for scientific experiments. nowadays,the tower gets twice as many visitors as the other very famous building in paristhe louver. the writer oscar wilde said that he liked the eiffel tower because it was the only place in paris from which he could not see the eiffel tower!【语篇解读】本文主要介绍法国的埃菲尔铁塔:历史、造价、开放和评价。1the story is about _. anew inventions btall buildingscexpensive buildings da tower in paris 答案d主旨大意题。本文主要介绍法国的埃菲尔铁塔。2the elevator in the eiffel tower _. acost over a million dollarsbwas made by alexandre eiffelctook people to the topdwas designed by the government 答案c细节理解题。根据第二段的“because the tower was such a tall building,eiffel wanted to make it easy for people to get to the top. ”可知答案。3people visit the eiffel tower to see _. aalexandre eiffelbeiffels apartmentcthe view of paris from the topdthe kings and queens of europe 答案c细节理解题。根据第三段的“thousands of tickets were sold to people who wanted to go up and look at the view from the top. ”可知答案。4the only place in paris you cannot see the eiffel tower is from _. athe louvre bthe eiffel towercchamp de mars dthe river seine 答案b细节理解题。根据最后一段的“he liked the eiffel tower because it was the only place in paris from which he could not see the eiffel tower”可知答案。ba new course on world heritage and its conservation offers a good opportunity for the young people to learn about the legacy(遗产)of humanity and gain a sense of responsibility to help protect the planet we live on. according to a world heritage education programme jointly launched by the united nations educational,scientific and cultural organization(unesco)and chinas ministry of education,the course will first be offered at several schools in beijing before being included as a mandatory course(必修课)for high school students nationwide. the new course covers photos,slide shows and documentaries on the magnificence of the world heritage sites. the class aims to tell children what world heritage is and why and how it should be protected. a total of 177 nations,including china,have signed the convention concerning the protection of the world cultural and natural heritage. listed are 754 sites all over the world,of which 29 are in chinathe third most after spain and italy. currently,protection of the countrys cultural and natural resources leaves much to be desired. education is undoubtedly the best way to cultivate peoples sense for protecting cultural and natural resources. the introduction of such a programme in chinese classrooms will certainly help our young people realize the significance of common heritage,learning about world heritage sites,the history and traditions of different cultures,ecology,and the importance of protecting biological and cultural diversity. more importantly,it will help cultivate a sense of responsibility in the minds of young participants. this is critical in protecting these cultural and natural legacies,as well as our living environment and the limited resources for sustainable development. 5which of the statements is true according to the passage?athe world heritage education programme was jointly launched by the united states and chinas ministry of education. bthe course will first be offered at all the schools in beijing. cprotection of the countrys cultural and natural resources has been perfect thanks to peoples efforts. dchina ranks high among the countries with 29 sites listed on the list. 答案d细节理解题。从第三段的“listed are 754 sites all over the world,of which 29 are in chinathe third most after spain and italy. ”可知754个遗产地中有29个在中国,居世界第三位,故d项正确。6what can you expect to learn at the class?awhat world heritage is. bwhy we should protect world heritage. chow world heritage should be protected. dall of the above. 答案d细节理解题。从第三段的“the class aims to tell children what world heritage is and why and how it should be protected. ”可知,课堂设置的目的是告诉孩子们世界遗产是什么,为什么要保护世界遗产以及如何保护世界遗产,故选d项。7the underlined word “cultivate” in the third paragraph probably means “_”adistribute bexploitcdevelop dimprovise答案c词义猜测题。根据下文这种课程能帮助孩子意识到保护遗产的重要性,故此处指的是教育无疑是最好的培养孩子遗产保护意识的方式,故选c项。8whats the purpose of the passage?ato inform us of the reason for protecting the heritage. bto tell us the way to protect the heritage. cto tell us a new course. dto tell us heritage preservation starts with education. 答案d写作意图题。本文主要介绍了在教学中加入遗产保护的课程,故写作的目的是告诉我们遗产保护要从教育开始,故选d项。. 完形填空(2018山西临汾一中高二期末)a learned man always has a lot of riches in himself. simonides,a famous greek poet,once made a tour around the wellknown cities of asia. years later,he decided to_1_to his native land by sea. however,he boarded a ship,which got_2_in a terrible storm. together with its own poor condition,the ship began to_3_into the sea. some passengers were busy_4_together their bags,and other_5_belongings. to everyones surprise,simonides was a(n)_6_. one who was_7_curious,asked,“are you going to save_8_of your property,simonides?” he made a reply,“all my possessions are_9_me. ”while a few made their_10_by swimming,the majority,being weighed down by their burdens,disappeared in the sea. _11_,some thieves appeared,and stole_12_the few lucky people had saved,leaving them nothing. clazomenae,an ancient city,chanced to be near the beach. here lived a wealthy man_13_the pursuits(追求)of literature. he had often read the poems of simonides,and was a very great_14_of him though he had never seen simonides. _15_,simonides was saved by this man shortly after he got to the beach. knowing who he was from their brief conversation,the man_16_simonides into his house with the greatest pleasure,and_17_him with clothes,money,and attendants. the other_18_meanwhile were carrying their bowls,begging for food in the same city. one day,simonides_19_to meet them. with much sympathy(同情),simonides remarked,“i told you that all my property was about me;what you have_20_to save is lost now. ”1a. get bcomecvisit dreturn答案d联系前一句可知句意为:几年以后,他决定乘船返回家乡。return返回。故选d。2a. caught bhitcstruck dseized答案a根据语境可知,此处指的是船遇到了猛烈的暴风雨。get caught in陷入,遇到。故选a。3a. break bdrowncsink dfall答案c联系下文描述可知,船要沉入大海了。sink沉没。故选c。4a. keeping bgatheringcjoining dcarrying答案b联系下文“their bags”可知,此处指的是人们忙着收集他们的包裹。gather收集。故选b。5a. common bformalcprecious dprevious答案c联系前半句,可知人们忙着收集自己的包裹和其他贵重物品。precious珍贵的。故选c。6a. exception bexamplecfool dmillionaire答案a联系下文描述可知,simonides没有这样做。因此,此处指的是他是一个例外。exception例外。故选a。7a. slightly bgraduallycextremely dgenerally答案c根据前文描述可知,船要沉没了。故此处指的是一个非常好奇的人。extremely极度地。故选c。8a. nothing bnonecfew dno one答案b联系前文可知,simonides没有收集他的物品。因此这个人问的是,你不打算保存你的财产吗?none什么也没有。故选b。9a. of baroundcabout dfor答案c联系短文最后一句“i told you that all my property was about me”可知,选c。10a. escape beffectceffort dattempt答案a联系后半句可知,有几个人通过游泳逃生了。make ones escape成功逃脱。故选a。11a. in fact bin briefcafter all dworse still答案d联系下文“some thieves appeared”可知,此处指的是,更糟糕的是,一些贼出现了。worse still更糟糕的是。故选d。12a. that bwhichcwhat dwhen答案c根据后半句可知,这些贼把他们保存下来的东西偷走了。此处为宾语从句,从句中谓语动词save缺少逻辑宾语,故用what指代他们保存下来的东西。故选c。13a. rel

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论