



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 5 first aid using language课时作业第一节(共12小题;每小题2. 5分, 满分30分)阅读下面短文, 从每题所给的a、b、c和d四个选项中, 选出最佳选项。athat warm day was the only day of the week without rain. i opened the door, took a seat and began to enjoy the wonderful sunshine. suddenly, i noticed that the house near mine had been sold. an elderly lady was in front of the door, with some beautiful flowers beside her. i walked to her. she looked to be in her early eighties and had the prettiest white hair. “hi! my name is karmen, ” i said smiling brightly at the old lady. she smiled back and said, “hello, karmen. im kitty. ” her voice was very strong for someone at her age. later, i learned that she was alone and had no family or relatives to help her. from that day on, i often visited her and helped her with her housework and sometimes she gave me some delicious food. a year passed, and i considered her to be one of my best friends. one day, i walked over for my morning visit and knocked on the door, but there was no answer. i knocked again, and she still didnt turn up. so i let myself in, using the key she had given me. i checked her living room and then her kitchen. i finally went into her bedroom, and she was lying peacefully on her bed. beside her there were two notes. one was her will(遗嘱), which said all that she had would be given to me. the other was a thank-you note. i went to her bedside and cried sadly. though several years has gone by, i still miss her deeply. whenever i look at the beautiful flowers in front of her house, i remember the wonderful friendship we had. 1through visiting the old lady, the author learned that the old lady . a. disliked all her relativesb. had no one to look after herc. didnt want to live with her familyd. was looking for someone to look after her答案b解析根据第二段中的“later, i learned that she was alone and had no family or relatives to help her. ”可知, 没有人来照顾她。所以本题选b项。2what can we learn from the passage?a. the old lady was not kind. b. the author didnt have any good friends. c. the old lady didnt know how to make food. d. the author got along very well with the old lady. 答案d解析根据短文第二、三段描述可知, 作者和这个老人相处得很好, 以至于最后将财产都给了作者。3what does “turn up” mean in paragraph 3?a. appearb. leavec. tryd. change答案a解析由下文描述可知, 此处指的是这个老人还没有出来开门, 没有出现, 故turn up与appear意思相同。所以本题选a项。4in order to thank the author, the old lady decided to. a. give the author her favourite flowersb. let the author know she was her best friendc. give the author a key to her housed. leave all that she had to the author答案d解析根据第三段中的“one was her will, which said all that she had would be given to me. the other was a thank-you note. i went to her bedside and cried sadly. ”可知本题选d项。btake a look at teenagers around, dressed in baggy-pants, drinking soft drinks such as coke, reading japanese cartoons. whether you are in beijing, wuhan or hong kong, you will get the same impression. but should we copy others or should we maintain our differences?it sounds convenient that people around the world speak the same language, dress in the same style, eat the same food and play the same games. if the world was like this, you wont feel strange in any corner of the world. but just imagine living in such a strange world. how dull and colourless it would be!different kinds of food that people can taste, the colorful and fashionable clothes that we wear and different languages we speak are all part of the different cultures that our ancestors left us. these differences represent their creativity and talent. and we all enjoy different cultures in our daily lives. when you travel to other places, you want to see different things. when you talk to foreigners you expect to listen to interesting stories. these differences in culture make life colourful. but the whole world is shrinking into a small village as globalization takes effect and many different cultures are disappearing. in most big cities around the world people wear the same clothes. fast food stores are everywhere. hollywood movies are kicking traditional performing arts out of our lives. the colours of our life are disappearing. there is a joke that even the panda and zebra want to live a colourful life. so lets take action to protect our colourful culture before it becomes as simple as black and white. its not difficult. learning some folk songs, trying on a traditional clothing and even eating local food instead of going to kfc can help. and im sure you will enjoy it. 5the passage is written to . a. explain cultural differencesb. convince readers to maintain cultural differencesc. predict the future of globalizationd. show some cultural phenomena(现象)答案b解析这篇短文主要讨论了我们是该模仿他人还是保持自己的文化差异, 并建议我们保持自己的文化差异。故选b项。6the author starts the argument by . a. mentioning certain cultural phenomena b. mentioning his view at the very beginningc. mentioning the opposite view at the very beginningd. giving examples of cultural differences 答案a解析根据短文第一段描述, 可知作者首先列出了一些现象, 继而才提出问题, 故选a项。7the underlined word “shrinking” probably means “”. a. expandingb. disappearingc. becoming smallerd. growing in number 答案c解析由下文的“into a small village as globalization”可知此处指的是整个世界正在变小, 故选c项。8the author talks of all the following cultural phenomena except . a. foodb. clothingc. languaged. architecture 答案d解析这篇短文主要讨论了人们在饮食、服装及语言方面的文化差异, 没有提及建筑上的差异, 故选d项。cif the child has been brought up in a loving, openly communicative environment, the relationship with parents would be a strong one. it is only when there are ongoing troubles in the relationship between parents and the child that there is a breakdown in communication. when parents are going through difficulties in their own relationship, the child sometimes develops guilt. the child can hold himself or herself responsible for the breakdown in relationship between the parents. this needs to be explained to the child who wont speak out this guilt. the teenage years are emotionally sensitive years to the outside world. for the first time the child realizes his or her position in society. friends suddenly become more important than parents. it is during this time that the relationship between children and parents is tested. if the bond with parents is strong, the child will not be influenced by the drug and alcohol culture. if the bond is weak, the child will end up with problems. during such times, one of the effective ways to deal with the problems is to discuss the problems with the child. as parents, you will need to discuss the results of each choice and then leave the final decision to the child. forcing parental will on children is counterproductive(适得其反的), especially at this age. forcing parental will at this time will stop communicating and then you will not know what is going on in their life. whatever the problem is, the child need never be made to feel lonely. the moment that happens, the possibility of serious self-harm is raised. any problem at this age can be dealt with by a flexible way by parents. discuss things calmly. leave the decision to the individual. make yourself available for any help or support that the child hopes for. the child will feel comfortable when allowed the freedom of choice. 9if parents have trouble with their relationship, the child . a. will communicate with their parentsb. will be responsible for the troublec. will feel guilty about the troubled. will help the parents recover答案c解析根据第二段中的“when parents are going through difficulties in their own relationship, the child sometimes develops guilt. ”及本段描述可知选c项。10which of the following ways can help solve the childrens problem?a. letting the children be. b. discussing it with the children. c. forcing parental will on them. d. meeting their demands. 答案b解析根据倒数第二段中的“during such times, one of the effective ways to deal with the problems is to discuss the problem with the child. ”可知选b项。11the underlined word “forcing” can be replaced with the word “”. a. weakeningb. pressingc. understandingd. losing答案b解析由下文可知, 此处指:强加父母意志在孩子身上是适得其反的。故选b项。12what is the text mainly about?a. the bond between parents and children. b. causes of teenagers problems. c. teenagers problems and solutions. d. always letting the children decide. 答案c解析这篇短文主要描述了青少年成长中的一些问题及其解决办法, 故选c项。第二节(共5小题;每小题2分, 满分10分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。health is the most important thing in the world. nothing is more important than health. if one takes away our money, houses, cars, or even our clothes, we can still survive. 13 that is why we always try to eat in a healthy way and exercise regularly. how can we keep healthy?in order to eat healthily, i usually avoid eating food high in fat, like french fries or cookies, which are junk foods. 14 besides, i only eat little meat. 15 taking exercise every day helps us to build a strong body. regular exercise is an important part of keeping us healthy. whats more, i think friends are a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025湖南邵阳市新宁县政协中心公开选调工作人员考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名师系列)
- 2025年河北廊坊市农林科学院公开选聘博士研究生1名考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠)
- 尿毒症合并代谢性酸中毒护理查房
- 高考议论文如何说理
- 2025辽宁沈阳市东北大学非教师岗位招聘25人模拟试卷有答案详解
- 2025年丽水市龙泉市医疗卫生事业单位公开招聘工作人员28人模拟试卷含答案详解
- 2025年山东省商业集团有限公司公开招聘(71人)笔试历年参考题库附带答案详解
- 浙江国企招聘2025温州市现代服务业发展集团有限公司第一批面向社会公开招聘工作人员32人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025江苏南通市通州区机关车辆管理中心驾驶员招聘2人模拟试卷完整答案详解
- 2025重庆新智文旅有限公司招聘3人笔试历年参考题库附带答案详解
- 康复养老护理辅具研发
- 2024(苏教版)劳动六年级上册全册教学案
- 2025秋苏教版(2024)小学科学二年级上册(全册)教学设计(附目录P123)
- 2025年amOLED行业研究报告及未来行业发展趋势预测
- 2025年国家电网公司招聘面试模拟题集与答案解析
- 拍照摄影技巧
- 校园招聘服务协议书范本
- 语音厅运营基础知识培训
- 广州市房屋租赁合同国土局标准模版
- 停车场保安安全知识培训课件
- 校长在食堂从业人员培训会上的讲话
评论
0/150
提交评论