




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
贵州金沙县2017高考英语一轮完形填空训练题(三)完形填空。i was doing some lastminute christmas shopping in a toy store.a nicely dressed little girl was_1_the teddy bears beside her father_2_she saw a little boy walk in and stop in front of the pokemon toys.his jacket was obviously too small.he had money in his hand._3_,it looked no more than five dollars at most.he was with his father as well,and_4_picking up the pokemon video games.each time he showed one to his father,his father_5_his head,“no”rather_6_,the boy gave up the video games and chose a book of stickers_7_.after they walked away,the little girl ran over to the pokemon video games.she_8_picked up one lying on top of the others,and raced down toward the checkout.i picked up my purchases and_9_the girl and her father.then,much to the little girls_10_,the little boy and his father got in line_11_her and me.after the video game was paid for and bagged,the little girl_12_it back to the cashier(收银员)and_13_something to her.the cashier smiled and put the_14_under the counter(柜台)i was putting things in my bag when the little boy came up to the cashier.ther cashier said,“_15_,youre my hundredth customer today,and you win a prize!”and she handed the boy the pokemon game.the boy could only_16_in disbelief.it was,he said,_17_what he had wanted!the little girl and her father had been standing at the doorway,and i saw the biggest and_18_smile on that little girl i have ever seen in my life.i suddenly understood that the world is not_19_into the strong who care and the_20_who are cared for.we must each in turn care and be cared.【语篇解读】 圣诞节前夕,我在一家玩具店里进行圣诞购物,目睹了一个善良的小女孩帮助一个小男孩的过程。从那个小女孩的身上我明白了人们需要相互关心,互相照顾。1a.looking through bgetting throughcdressing up dtidying up解析根据文章首句“圣诞节前夕,我在一家玩具店里进行最后时刻的圣诞购物”可知,小女孩在挑选自己的玩具。look through浏览,检查;get through到达,通过;dress up盛装,乔装打扮;tidy up整理,收拾。答案a2a.while bwhen cafter donce解析正当小女孩在挑选泰迪熊时,她看见一个小男孩走进来。be doing sth when.“正在做某事时突然”。答案b3a.but btherefore chowever dotherwise解析根据上下文可知,小男孩虽然带着钱,但钱不多。此处表示转折。答案c4a.stopped bcontinued cavoided dkept解析根据下文“each time he showed one to his father”可知,小男孩一直在挑选。答案d5a.shook bnodded cmoved dheld解析根据常识和“no”可知,父亲摇头表示不赞成。答案a6a.anxious bdisappointedcangry dcurious解析根据文章第一段可知小男孩特别想要the pokemon video games,当愿望不能满足时自然是很失望。anxious焦急的;disappointed失望的;angry生气的;curious好奇的。答案b7a.also binstead clastly dindeed解析根据“the boy gave up the video games”可知,小男孩只好选择了“a book of stickers”取而代之。答案b8a.nervously bexcitedly cbravely dhopefully解析根据下文内容可知,善良的小女孩是在帮助小男孩得到心仪的圣诞礼物,所以此时她怀着兴奋的心情。nervously紧张地;excitedly兴奋地;bravely勇敢地;hopefully充满希望地。答案b9a.accompanied bhelpedcadmired dfollowed解析作者带着自己要买的物品跟着他们去了付款处。accompany陪伴;admire赞美,钦佩;follow跟随,追随。答案d10a.surprise bsatisfaction cdelight dregret解析小女孩想帮助这个小男孩,唯恐他已付钱离开,所以当她看到小男孩父子还在排队时,她很高兴。surprise惊讶;satisfaction满意;delight高兴;regret遗憾,懊悔。答案c11a.behind bbefore cbetween dbeyond解析根据第二段中的“and raced down toward the checkout”和下文可知,小女孩赶在了小男孩之前排队付钱,从而悄悄地帮助了他。答案a12a.put bhanded csent dcarried解析小女孩付完钱后,又把装好的物品递给了收银员。答案b13a.whispered bshoutedcgave dshowed解析小女孩又低声对收银员说了些什么。whisper耳语,小声说。答案a14a.basket bbag cbear dbox解析根据上文中的“after the video game was paid for and bagged”可知答案选b。答案b15a.sorry bexcuse meccongratulations dpardon me解析为了让小男孩接受这份礼物,小女孩嘱咐收银员要告诉小男孩他中奖了,所以收银员祝贺小男孩,故选c。答案c16a.cry bstare cjump dsmile解析心仪的东西从天而降,小男孩自然是难以置信地盯着看。答案b17a.extremely btotally cexactly dwonderfully解析小男孩说这正是他之前想要的!extremely极端地,非常;exactly正好,刚好;totally完全,全部地;wonderfully很好地,非常。答案c18a.widest bgreatest cprettiest ddearest解析小女孩成功地帮助了小男孩,脸上露出我所见过的最美的笑容。pretty动人的,漂亮的。答案c19a.divided bchanged cincluded dcut解析be divided into.“被分成”。根据“the strong who care”和“the_20_who are cared for”两类人可知答案选a。答案a20a.poor bugly cunhappy dweak解析与the strong对应,故选d。答案d由【山东省青岛市2014高考英语一模】改编 阅读下面两篇短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出可以填入空白处的最佳选项。 a man had a little daughter. he lived for hershe was his life. so when she became 11 , he became mad, moving heaven and earth to bring her back to health. his best efforts, however, proved 12 and the child died.the sad father shut himself away from his friends and 13 every activity that might bring him back to his 14 self. but one night he had a dream. he was in 15 , witnessing a grand pageant (盛会) of all the little child angels. they were 16 in a line passing by the great white throne (天宫). every child carried a candle. he 17 that one childs candle was not lighted. then he saw that the child with the dark candle was his own little girl. 18 to her, he seized her in his arms and asked, how is it, darling, that your candle alone is unlighted? daddy, they often relight it, but your 19 always put it out.just then he awoke from his dream. from that hour on he decided to 20 his sorrow, and returned cheerfully to his former friends. no longer would his darlings candle be put out by his useless tears. 11. a. illb. sadc. angryd. fine 12. a. selflessb. necessaryc. helpful d. useless 13. a. refusedb. attendedc. enjoyedd. tried 14. a. narrowb. normal c. natived. happy 15. a. skyb. heavenc. streetd. town 16. a. laughingb. practicingc. standingd. marching 17. a. rememberedb. fearedc. noticed d. prayed 18. a. walkingb. talkingc. rushingd. smiling 19. a. tearsb. handsc. dreamsd. worries 20. a. regretb. forgetc. hided. delay 【参考答案】11-15 adabb 16-20dccab 【山东省青岛市2014高考英语一模】阅读下面两篇短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。there were two teenage girls in the same school. one had 21 appearance, wealthy family background and remarkable study records. she entered a good 22 after high school. the other, who was less attractive, with 23 background and worse records, entered a tafe (technical and further education) and became a receptionist at a five-star hotel.with no 24 , the first girl got a job in a big company, got to know someone who was well-educated, 25 and wealthy. they went on a marriage after a two-years love relationship. 26 thought it was a marriage that was made by the heaven.the other girl got to know a visiting professor from usa 27 at work. people had no idea how they would finally get 28 with a large age gap and poorer communications in english, but anyway, both of them seemed to be 29 about each other.later on, the first girl gave birth to a baby girl. the 30 had been ok for a few years; however, with the growth of her husbands 31 , the man started having some affairs with other women, which came to light one day and were 32 by a divorce. whats worse, she had no 33 in re-gaining her happiness. presently she is still alone and lonely.how about the other one? later on, she went to the states, 34 two children. she went to university while looking after her children. once the children 35 their school age, she had already gained graduate 36 for accounting and went to work more professionally. she had a 37 life (not only in everyday life but also mentally). she now has a good career, 38 life and social circle. life seems to have been kind to her. but we can see she 39 her own opportunity and happiness. life is a long run. the longer distance in a race, the less 40 the starting point is. so just work and try harder. 21. a. poorb. bad c. richd. good 22. a. familyb. universityc. hospitald. job 23. a. perfectb. ordinary c. strongd. pretty 24. a. exception b. influencec. connectiond. information 25. a. cautiousb. handsome c. disabledd. beautiful 26. a. someoneb. anyonec. everyone d. no one 27. a. by heartb. by mistakec. by skilld. by chance 28. a. praisedb. admiredc. married d. changed 29. a. happy b. foreignc. luckyd. careful 30. a. marriage b. societyc. generation d. influence 31. a. healthb. strengthc. warmthd. wealth 32. a. quarreledb. arguedc. receivedd. followed 33. a. convenienceb. confidence c. patienced. practice 34. a. broughtb. providedc. mothered d. occupied 35. a. touchedb. reached c. gotd. arrived 36. a. certificateb. applicationc. associationd. appetite 37. a. worryingb. disappointingc. satisfying d. discouraging 38. a. dailyb. privatec. sociald. family 39. a. acceptedb. relaxedc. created d. missed 40. a. significant b. successfulc. violentd. favorite 【参考答案】21-25 dbbab 26-30 cdcaa 31-35 ddbcb 36-40 acdca2016高考完形填空选练 完型填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出可以填入空白处的最佳选项。beginning to learn gymnastics even before she could barely walk, svetlana had always dreamed to enter the olympics scene some day.however, her 41 ended in the car on the winding road when a lorry appeared out of nowhere. the last thing she 42 was a blinding flash of light. in hospital, when told she would never 43 again, she couldn t believe it. three months later, she was 44 out of hospital on a wheelchair. then a friend came to her house to visit her with an old child s storybook. a bookmark in it made her 45 to page 117. the name of the 46 wasthe day clara walked . she was determined to return to stage whatever it might cost. 47 , after a year s hard exercise, svetlana recovered and was able to display her gymnastics. while she was sitting on the green bench 48 the athens stadium, memories 49 : first, the pain and the tears, the book under her pillow, the words of relatives full of advice and comfort, and the pity in those eyes that had once held 50 for her talent. then followed the trips to the gym where everyone looked on 51 , their disbelief transforming slowly to wonder, 52 she could balance the hoop(健身圈)as well as her teammates. she registered for 2004 olympic games, and finally she received 53 from the olympic committee. her 54 was interrupted by the attendant who said,“it s time” , two words that she had been 55 to hear for so long. smoothing her dress, she walked into the stadium, each 56 firm and steady. everything was 57 , and the applause rang loud in her ears, her heart 58 violently against her chest.later that night, svetlana pulled the gold medal out of her pocket and placed it
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025贵州六盘水市参加第十三届贵州人才博览会事业单位人才引进261人模拟试卷及答案详解(名校卷)
- 2025中心医院快速石蜡技术考核
- 大学课件说明
- 秦皇岛市人民医院医务处副处长资格评审
- 2025广东江门新会区会城街道今古洲社区公益性岗位招聘1人考前自测高频考点模拟试题参考答案详解
- 2025北京海关所属事业单位招聘5人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(突破训练)
- 2025第二人民医院微创手术设备使用维护考核
- 张家口市人民医院学术论文撰写与投稿水平专家评议
- 石家庄市中医院鼻骨骨折复位术考核
- 北京市人民医院人事档案管理与保密制度知识考核试题
- 2025-2026学年高二上学期第一次月考英语试卷01(全国)
- 新版中华民族共同体概论课件第八讲共奉中国与中华民族内聚发展(辽宋夏金时期)-2025年版
- 2025-2030儿童专注力训练行业市场需求与发展策略分析报告
- 《PLC电气控制技术》课件(共九章)
- 2025年全国电力安全生产网络知识竞赛题库及答案
- 反洗钱系统培训
- 《军品价格管理办法》
- 广东省中山市华辰实验中学2025-2026学年高三上学期开学考英语试题(含答案)
- 基孔肯雅热主题班会课件
- 麻醉恢复室护理要点
- 心力衰竭的全程管理
评论
0/150
提交评论