2014-2015上学期高三北师大(GDY)第9-10期参考答案及部分解析5_第1页
2014-2015上学期高三北师大(GDY)第9-10期参考答案及部分解析5_第2页
2014-2015上学期高三北师大(GDY)第9-10期参考答案及部分解析5_第3页
2014-2015上学期高三北师大(GDY)第9-10期参考答案及部分解析5_第4页
2014-2015上学期高三北师大(GDY)第9-10期参考答案及部分解析5_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

第 9 期 Module 3 Unit 9 参考答案及部分解析 参考答案 1 5 DACBB 6 10 CDADA 11 15 CBAAC 16 librarian 17 when 18 with 19 had been shocked 20 covered 21 a 22 at 23 watching 24 himself 25 It 26 30 CBABA 31 35 BDDCD 36 40 BBCCD 41 45 DCABA 46 50 CEAFD 基础写作 One possible version Recently all kinds of activities about how to sort out rubbish have been held in our school from which we know household waste is divided into four kinds including recyclable waste kitchen waste harmful waste and other waste Besides we also know that when we sort out the rubbish we should separate the dry waste from the wet one and take the recyclable waste to the waste recycling station as well as put the harmful waste alone Actually waste sorting has many advantages such as saving resources reducing environmental pollution making waste profitable and beautifying our environment To support our school s work a class meeting has been held in our class from which students have known more about waste sorting What s more we have put four rubbish bins with different colours in the classroom to help students to sort out waste correctly 读写任务 One possible version Being aware that his best friend Zac lost his hair battling against cancer five year old Vincent not only raised money for him but also shaved his head to show his understanding and support I m deeply impressed by what little Vincent did for his friend I believe the majority of us including me may not do better than Vincent in this situation Such is a typical illustration of what a real friendship is In my eyes a true friend is the one who always understands and supports you who grows up together with you and helps you to be a better person My best friend and I have shared our enjoyable friendship for 13 years Though we live in different cities now distance can t tear us apart Once when I was terrifically puzzled and frustrated by repeated difficulties in life I received a text from her We know life is not easy but we ve been determined to stick to our initial belief in its beauty Cheer up and walk on I believe you can my dearest friend What magical words Her words were transformed into a released smile of mine I am deeply convinced that our friendship has always been a force to push me forward 部分解析 完形填空 话题 人与自然 本文是一篇说明文 主要讲述了 Amos Peters 修建松鼠桥 Nutty Narrows 的起因以及对该桥 的重建情况 1 D 由下文的内容可知 Longview 的松鼠 squirrel 桥引来全世界的关注 2 A 3 C 由最后一段的 in memory of its builder 可知 Amos Peters 是当地的一个建筑师 builder 建造了松鼠桥 帮助松鼠穿过繁忙的道路而不被来往的车辆撞 struck 4 B 由后文的 hundreds of animal lovers attended the 14 ceremony of the new bridge 可知 最初的 original 桥是修建在 Olympia 路上的 5 B 联系上下文可知 修建该桥之前 松鼠们在来往公园的路上不得不避开来往车辆 traffic 6 C 由下文的 One day Peters found 可知 Peters 和其他在附近上班的人都目睹过 witnessed 松鼠被车撞倒的情况 7 D 8 A 联系上文可知 一天 Peters 发现一只被撞死的 dead 松鼠嘴里还含着坚果 于是当天的休息讨论围绕松鼠安全 safety 这个话题展开 9 D 由后文的 Bess LaRiviere jokingly named the bridge Nutty Narrows 可知 市政会同 意了 approved 修建松鼠桥 10 A 设计师设计好这座桥之后 Amos Peters 和 Bill Hutch 开始了松鼠桥的建造 construction 11 C 由后文的 The story was picked up by the media 可知 松鼠使用该桥的报道 reports 很快就被大家熟知 12 B 由后文的 Repairs were made and crosspieces were replaced 可知 使用 20 年之后 Peters 拆除了 removed 破烂不堪的的松鼠桥 13 A 由上文可知 Peters 重新粉刷了褪色的 faded 的标志 14 A 由上文可知 经过一翻修整 1983 年成百上千名动物爱好者参加了新桥的落成 completion 仪式 15 C Peters 死后人们在桥边建造了一座松鼠雕塑以纪念他和他对建造该桥的奉献 devotion 语法填空 16 librarian 考查构词法 设空处前面的 a n 表明此处应填名词 且由语境可知 设空处 应是一个表示人物的名词 故填 librarian 17 when 考查关系词 设空处引导定语从句 修饰先行词 day 且在从句中作时间状语 故填 when 18 with 考查介词 a book in his hand 作伴随状语 故填 with 意为 拿着 19 had been shocked 考查虚拟语气 设空处所在句句意 他的白发看起来那么乱 就像 是被电击过似的 本句表示与过去事实相反的假设 所以用过去完成时 又因 hair 与 shock 之间是被动关系 故填 had been shocked 20 covered 考查非谓语动词 设空处作宾语补足语 且 cover 所表示的动作与宾语 him 之间是逻辑上的动宾关系 故用过去分词 表被动 21 a 考查冠词 由后文的 moustache 是可数名词可知此处缺少冠词 又因 short 是辅音开 头 因此用不定冠词 a 22 at 考查介词 glance at 是固定搭配 意为 匆匆一看 一瞥 23 watching 考查非谓语动词 can t help doing sth 是固定搭配 意为 禁不住要做某事 24 himself 考查代词 devote oneself to sth 是固定搭配 意为 致力 专心 25 It 考查强调句 设空处所在句是一个强调句 强调时间状语 today 故填 It 阅读理解 A 篇 兴趣与爱好 本文是记叙文 文章介绍约翰 缪尔从机械行业转行成为自然学家的故事 26 C 推理判断题 由文章第一段可知 约翰 缪尔在机械方面很有天赋 而且在工厂上 班期间他还可以利用业余时间研究植物学 可见在这期间他的生活是充实的 27 B 细节理解题 由第二段中的 As friends visited and read him accounts of wildernesses like Yosemite Muir made a deal with himself If he ever recovered his sight he d give up machinery and spend his days studying plants in the wild 可知 约翰 缪尔决定从事植物学的 主要原因是自己内心对它的热爱 28 A 推理判断题 由文章第三段中的 the wildest leafiest and least trodden way 及第五段 中的 natural beauty was abundant 可知 约翰 缪尔选择的是一条风景秀美的路线 29 B 细节理解题 由文章第四段中的 His few belongings meant that he was reliant on the kindness of anyone he passed 可以推断 约翰 缪尔在途中应该得到了很多帮助 30 A 推理判断题 由文中的 trekking through the South to study the region s plants He wandered through Tennessee s Cumberland Mountains and south to Georgia 及 Along the way he kept detailed records that were eventually published as A Thousand Mile Walk to the Gulf 可 知 A Thousand Mile Walk to the Gulf 记录的是约翰 缪尔在南方徒步旅行中所见到的一些 植物 B 篇 体育 本文是说明文 莲花车队在 F1 新赛季将遇到诸多困难 31 B 细节理解题 由第二段中的 a disastrous winter in which the cars suffered a lot of technical problems with the new Renault V6 hybrid turbo engine The team was so busy solving the software controlled engine problems 可知 去年冬季赛车的主要问题是发动机 32 D 推理判断题 由第三段中的 It adds a little bit of pressure because we have to learn all this on the race weekend 可以推断 周五的试车将会具有一定挑战性 33 D 推理判断题 由第三段中 Grosjean 所说的 the team cannot afford any disagreement or quarreling during the difficult early races 可以推断 他对车队是非常理解的 34 C 细节理解题 由第五段中的 The ex Williams pilot brings with him 可知 Grosjean 是 由威廉姆斯车队转到莲花车队的 35 D 标题归纳题 本文主要讲莲花车队在新赛季遇到人才流失 资金紧张等一系列困难 C 篇 自然 本文是说明文 文章主要介绍南非的萨比桑德野生动物保护区 36 B 推理判断题 由 Michael Rattray 所说的 If in a thousand years time the reserve is still a wonderful habitat for wildlife then we will have succeeded in our mission 可知 对于这个野 生动物保护区大家还需要做出更多的努力 37 B 词义猜测题 由上一句中的 abnormally high rainfall 可知 降雨量过大是不好的 38 C 细节理解题 由第三段中的 transport is provided so employees can live a normal life with their families outside the area and human impact is kept to a minimum 可知 保护区的工 作人员与家人一起生活 与家人保持联系 39 C 细节理解题 由第四段中的 Visitors to the reserve spend about six hours a day in open vehicles observing wildlife on game drives They are accompanied by a ranger and a local tracker 可知 参观者有工作人员陪同 40 D 推理判断题 由倒数第二段中作者的描写 I shall never forget the moment on a game drive when a cheetah 及最后一段中的 It is impossible to quantify the benefits of spending time 可知 她在野生动物保护区的经历是美好的 D 篇 学校生活 本文是议论文 作者就是否应该让孩子晚一年入幼儿园参考了不同人士的意见 41 D 细节理解题 由第二段中的 Over the past 10 years however kindergarten has changed Full days have replaced half days 可以推断 十年前作者的儿子上幼儿园时是比较轻松的 42 C 篇章结构题 that 在这里说的是 Full days have replaced half days 也就是指幼儿园紧 张的日程 43 A 推理判断题 Elizabeth Dhuey Kelley Bedard Malcolm Gladwell 支持晚一年入幼儿园 Sam Wang 反对晚一年入学 Sally Koppinger 没有明确表明自己的态度 44 B 推理判断题 由 Wang would rather see my daughter learning close to the limits of her ability making errors and learning to correct them quickly instead of coasting through a curriculum that comes easily because she isn t being challenged 可知 Sam Wang 希望学生能 充分发挥自己的潜力 45 A 细节理解题 由倒数第二段中的 Since the research isn t clear cut I turned to an experienced educator 可知答案 第 10 期 Module 4 Unit 10 参考答案及部分解析 参考答案 1 5 CABCA 6 10 CCBDC 11 15 BBADB 16 was helping 17 who that 18 whether if 19 happily 20 myself 21 higher 22 a 23 waiting 24 before 25 As When 26 30 BCDCB 31 35 DDCCC 36 40 BCBBC 41 45 DBBDD 46 50 DBAFE 基础写作 One possible version Facing traffic jams and vehicle exhaust pollution our city has introduced a public bicycle rental service to encourage people aged between 16 and 70 to pay 300 yuan as a deposit to rent public bicycles It s free to use a public bicycle for one hour after which the price goes up to a maximum of 100 yuan per day for those who use it for more than 24 hours If you return it within the first two hours you need to pay one yuan If you use it for more than two hours and within twenty four hours you need to pay three yuan per hour Now there are more than 18 service spots where you can rent and return the bicycle at any time 读写任务 One possible version A study found that listening to music while studying is not smart but classical music is a better choice if you must Besides girls are more easily distracted by music As you walk around the campus you may notice several students listening to music while being busy at work which they think is a good way to block out outside noise Besides listening to music can motivate themselves or calm their nerves sometimes In my opinion studying while listening to music is not an effective way to study which should be avoided Once I used to put on my earphones to listen to music while I began to do my homework or go over my lessons However my attention would be drawn to music instead of what I was learning especially when I was working on difficult maths problems I talked with many classmates and they had the same experience as me Besides listening to music while studying eating snacks and chatting are also bad habits that will affect our study results Therefore I suggest we should get rid of those bad habits as soon as possible in our daily life 部分解析 完形填空 话题 自然 本文是说明文 文章主要介绍了狗为什么要埋骨头 1 C 在埋骨头的背后实际上是有 原因 reason 的 2 A 由下文的 their instincts still tell them 可知 这只是狗的 本性 nature 3 B 由上文的 bury their bones 可知 几千年来 狗一直 埋 buried 它们的骨头 4 C 由下文的 their meat 可知 此处指 肉 meat 5 A 6 C 为了阻止其他的狗和动物 偷 stealing 它们的肉和骨头 狗会把骨头和肉 埋在 地 ground 下 7 C 由上文的 to bury their bones 可知 一些狗会同时 藏 hide 不止一根骨头 8 B 由上文的 they can go dig up another 可知 这会使院子里到处是 洞 holes 9 D 由下文的 the dog finds spot 可知 首先 狗会找到一个理想的 地点 spot 10 C 由下文的 sniff out 可知 狗用 鼻子 nose 嗅出藏骨头安全的地方 11 B 由上文的 find the perfect 可知 狗找到了 满意的 satisfying 地点 12 B 由上文的 dogs became very protective of them 可知 狗把洞掩盖好是为了 保护 protect 它的珍宝 13 A 由上文的 Unfortunately do not always remember 可知 庆幸的是 Thankfully 狗有无可挑剔的嗅觉 14 D 由上文的 sense of smell 可知 狗可以 闻到 smell 甚至是被埋了多年的骨头 15 B 由上文的 his treasure 可知 无论发现什么 对于狗来说都是 珍宝 treasure 语法填空 16 was helping 考查谓语动词 由下文的 noticed a little girl 可知 此处强调过去正在进 行 表示主句动作发生在从句动作的过程中 17 who that 考查关系词 设空处引导定语从句 修饰先行词 girl 且在从句中作主语 故填 who that 18 whether if 考查连接词 设空处引导宾语从句 且由 She smiled and said Yes 可知 设空处表示 是否 故填 whether if 19 happily 考查构词法 设空处修饰 laughed 故填副词 happily 20 myself 考查代词 此处为固定搭配 find oneself doing 意为 不知不觉做某事 21 higher 考查比较等级 由 than 可知 设空处应填 high 的比较级形式 higher 此处 high 为副词 higher 意为 更高 22 a 考查冠词 后面的 day 为可数名词单数 因此用不定冠词 a 修饰 23 waiting 考查非谓语动词 I 与 wait 之间是逻辑上的主谓关系 且 wait 表示的动作与 谓语动作同时发生 故填 waiting 24 before 考查介词 设空处所在句句意为 在赶校车之前 她又给了我一个大大的拥抱 故填 before 在 以前 25 As When 考查连词 由连词 as when 引导时间状语从句 意为 当 的时候 阅读理解 A 篇 个人情况 本文是记叙文 文章讲述了 Holland Finley 自强不息 乐于助人并鼓励他人从事志愿工作的 故事 26 B 细节理解题 由第二段末的 she decided to focus on sports that required more strength than endurance 及第三段开头的 Holland quickly began cheerleading and wakeboarding 可知 27 C 段落大意题 第三段主要讲的是 Holland 在带领啦啦队和海上滑板两项运动中所获 得的成就 28 D 推理判断题 由第四段末的 plans monthly community service events for students and staff and hosts an online platform where groups within Austin who need volunteers can post bulletins 可推断 该组织致力于将人们和志愿工作的机会联系起来 29 C 推理判断题 由第四段开头的 it is her commitment to service and the community that makes her special 及下文所举事例以及最后一段的 she will be able to use her determination and skills to help others 可推断 Holland 是一个仁慈善良的人 30 B 写作目的题 文章主要介绍了 Holland Finley 自强不息 乐于助人的事迹 故 B 项 正确 B 篇 自然 本文是说明文 文章主要介绍了瓢虫名字的由来及它们的作用 31 D 推理判断题 由第一段末的 the farmers decided to pray to the Virgin Mary to help them 及第二段末的 the beetles became known as the beetles of Our Lady eventually shortened to ladybug 可推断 Our Lady 即 the Virgin Mary 32 D 细节理解题 由第三段中的 the farmers imported Australian ladybugs and released them into the orchards 可知 33 C 词义猜测题 由上文瓢虫帮了农民的大忙的例子及下文的 Raising ladybugs became a big business 可推断 瓢虫养殖户出乎意料地出现了 34 C 细节理解题 由最后一段中的 only the ones that don t fly off as soon as you release them will make your garden a home accommodate for the runaway ladybugs 可知 35 C 文章出处题 文章主要介绍了瓢虫名字的由来 它的作用以及瓢虫养殖产业的兴起 故 C 项正确 C 篇

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论