2019-2020学年高中英语 阅读强化训练(一) 牛津译林版选修7_第1页
2019-2020学年高中英语 阅读强化训练(一) 牛津译林版选修7_第2页
2019-2020学年高中英语 阅读强化训练(一) 牛津译林版选修7_第3页
2019-2020学年高中英语 阅读强化训练(一) 牛津译林版选修7_第4页
全文预览已结束

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1 阅读强化训练阅读强化训练 一一 学生用书 p157 单独成册 建议用时 15 分钟 阅读理解 it is saddening to learn that fewer of us now own pets according to mintel just 56 of uk households today include a pet compared with 63 in 2012 it is down to our smaller homes the housing crisis 危机 is taking away one of our life s joys pets pets can help us get over serious illness pets lessen our anxiety pets can be a godsend for people experiencing various forms of mental disorders as if all that were not enough pets also help their owners get a date because of complex psychological reasons there do of course remain oppositions to the very idea of pets the charity peta puts it thus this selfish desire to own animals and receive love from them causes immeasurable suffering which results from selling or giving them away casually and taking away their opportunity to enjoy their natural behaviour this is undoubtedly true in some situations but seen from a different point of view there s something quite lovely about the story of people and their companion animals what was once a relationship based only on the animal s functional effects its ability to kill pests guard houses and the like has developed into something much more about care and love we share 84 of our dna with dogs we share 90 of our dna with mice for goodness sake i have no idea how that works but still pets remind us we re part of something bigger pets break down the barriers between us and the animal kingdom we may teach pets to roll over stand up shake hands and so on but they teach us much more that life is actually really quite short and so should be filled as much as possible with life giving experiences 解题导语 本文是一篇议论文 文章提到很多家庭不再养宠物 并介绍了养宠物 的诸多益处 1 what does the underlined part is down to in paragraph 1 probably mean a is the result of 2 b does harm to c is away from d takes up a a 解析 词义猜测题 根据第一段画线部分后的 the housing crisis 危机 is taking away one of our life s joys pets 可知 宠物数量减少是由住房空间变小引 起的 2 what does paragraph 2 mainly talk about a the benefits of keeping pets b the reasons why humans keep pets c the fact that the number of pets is falling d the relationship between humans and pets a a 解析 段落大意题 第二段列举了养宠物的种种好处 故 a 项正确 3 what does peta think of keeping pets a it builds love between animals and humans b it takes away pets chance of living freely c it disturbs humans normal life d it benefits humans health b b 解析 细节理解题 根据第三段中的 taking away their opportunity to enjoy their natural behaviour 可知 人类剥夺了宠物在大自然中生活的自由 4 what lesson can we learn from the last paragraph a human pet roots lie in their shared dna b humans are a small part of nature c two heads are better than one d like attracts like b b 解析 推理判断题 根据末段中的 we share 84 of our dna with dogs we share 90 of our dna with mice 和 pets remind us we re part of something bigger 可知 人类只是自然界中很渺小的一部分 七选五 lifelife changingchanging habitshabits turnturn offoff youryour phonephone beforebefore bedbed forcing yourself to bed earlier is a tall order but you can at least aim for the most restful sleep when you finally do turn in for the night 1 quit trying to pay attention to more emails or get a new high score and make some progress in your reading list instead 3 eateat moremore fruitsfruits andand vegetablesvegetables looking to eat healthier 2 for a long term solution make a point of adding fresh produce to your plate rather than avoiding certain foods you ll naturally eat fewer unhealthy foods not because there will be less room on your plate but because you will be filling it up with satisfying fruits and vegetables 3 make a point of looking for the beauty in the world and you could improve your general happiness try to record the details of your life start a diary to keep track of the beautiful things in your own life 4 listenlisten moremore talktalk lessless during conversations do you spend all your listening time thinking about how to respond to the speaker 5 it includes learning what the other person really wants to get across when it s clear you truly care about what the other person is saying you ll make your relationships better a ask follow up questions b look for the beauty in life c start practicing active listening d look for solutions instead of problems e you ve probably found that diets simply don t work f you might be surprised by how much there is to be grateful for g games on your phone could be keeping you from getting your best night s sleep 解题导语 本文是一篇说明文 文章向人们介绍了有利于健康并且应该长期保持 的一些好习惯 1 g g 解析 根据该段小标题 turnturn offoff youryour phonephone beforebefore bedbed 以及该空后的 quit trying to pay attention to more emails or get a new high score 可知 为了保证 好的睡眠应该远离手机 故 g 项 手机游戏会影响人的睡眠 符合此处语境 2 d d 解析 根据该空前的 looking to eat healthier 以及之后的 for a long term solution 可知 此处作者要提醒人们寻找解决方案 而不是寻找具体有哪些 问题 3 b b 解析 b 项中的 beauty 与

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论