




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
安徽舒城县2017高考英语阅读类综合训练(3)完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给出的A、B、C和D项中,选出最佳选项。My friends and I had just finished lunch at a hotel when it started to pour 1 . When it became lighter, I decided to get my car, which was 2 at my office three streets away. My friends argued that I shouldnt go, mainly because I was seven months pregnant then. I assured them that Id be very 3 . I walked out of the 4 and started making my way to the car. At the traffic junction, a van stopped and the passenger got off with an umbrella. Before I knew what was happening, he walked right beside me and told me hed escort(护送) me to my 5 . I was very embarrassed and declined(辞谢), but he was very 6 .During our 7 , he kept telling me to walk slower, as the ground was 8 . When we got to the car park, I 9 him and we parted ways. I did not get his 10 and may not even recognise him now. Did he 11 stop for me? Ill never know.So how did I pay it forward? I was at home when I 12 two Indian construction workers walking in the heavy rain. They were probably on their way to the construction 13 near my estate, which was a long walk in. I went out and passed them an umbrella. I told them they should take the umbrella and 14 it. They were very grateful and like me, probably wondered why a 15 was offering such kindness.文章大意:这篇文章讲述的是作者在下雨天得到陌生人的帮助,她深受感动,想把这样的好事继续传递下去。1. A. hardly B. slightly C. heavily D. slowly【答案】C【解析】考查副词及上下文语境的理解。A. hardly几乎不; B. slightly轻微地;C. heavily沉重地; D. slowly慢慢地。根据it started to pour可知雨下的大用heavily;“我”和“我”的朋友刚在旅馆吃完午饭这时天突然下起了大雨,故选C。2. A. parkedB. locked C. broken D. repaired【答案】A【解析】考查动词及上下文语境的理解。A. parked停车; B. locked锁门; C. broken打断; D. repaired修理。根据I decided to get my car可知车停在某个地方。当雨小点的时候,“我”决定去取车,车就在离办公室三条街的地方,故选A。3. A. successfulB. careful C. joyful D. stressful【答案】B【解析】考查形容词及上下文语境的理解。A. successful成功的; B. careful小心,仔细的; C. joyful令人高兴的; D. stressful紧张的,有压力的。根据I was seven months pregnant then可知“我”想他们保证我会很小心的,故选B。4. A. stormB. garage C. office D. hotel【答案】D【解析】考查名词及上下文语境的理解。A. storm风暴; B. garage 车库; C. office办公室; D. hotel旅馆。根据上文I had just finished lunch at a hotel可知我走出旅馆,开始向车走去,故选D。5. A. destination B. home C. office D. company【答案】A【解析】考查名词及上下文语境的理解。A. destination目的地; B. home家; C. office办公室; D. company公司。因为乘客当时不知我去什么地方。在我知道什么事情发生之前,他直接走到我身边,并且告诉我他要护送“我”到达目的地,故选A。6. A. cautiousB. diligent C. persistent D. reluctant【答案】C【解析】考查形容词及上下文语境的理解。A. cautious谨慎的;B. diligent勤奋的; C. persistent固执的,坚持的; D. reluctant勉强的。根据he kept telling me to walk slower可知“我”很尴尬并且辞谢他但是他很固执,故选C。7. A. talk B. trip C. walk D. work【答案】C【解析】考查名词及上下文语境的理解。A. talk谈话; B. trip旅行; C. walk步行; D. work工作。根据When we got to the car park,可知在我们走的过程中他不断地告诉“我”要走慢一点,故选C。8. A. roughB. wet C. messy D. dirty【答案】B【解析】考查形容词及上下文语境的理解。A. rough艰苦;B. wet湿的; C. messy凌乱的; D. dirty脏的。根据常识可知下雨,路面很湿。故选B。9. A. thankedB. left C. waved D. greeted【答案】A【解析】考查动词及上下文语境的理解。A. thanked感谢; B. left 离开; C. waved挥手; D. greeted问候。根据上文可知他帮助了“我”。“我”感谢他,然后我们就分开了,各走各的路,故选A。10. A. umbrellaB. appearance C. address D. name【答案】D【解析】考查名词及上下文语境的理解。A. umbrella伞; B. appearance出现;C. address地址; D. name名字。根据may not even recognise him now.我没有得到他的名字,到现在我还不认识他,故选D。11. A. obviously B. accidently C. really D. purposely【答案】D【解析】考查副词及上下文语境的理解。A. obviously显然地; B. accidently意外地; C. really真的; D. purposely故意地。根据Ill never know可知他故意为了“我”而停下来的,故选D。12. A. watchedB. noticed C. searched D. heard【答案】B【解析】考查动词及上下文语境的理解。A. watched观看;B. noticed注意到;C. searched搜查; D. heard听见。当“我”注意到两个印度的建筑工人在雨中工作时,是在“我”的家里,故选B。13. A. equipment B. stage C. object D. site【答案】D【解析】考查名词及上下文语境的理解。A. equipment设备; B. stage舞台;C. object 物体; D. site工地,地点。在“我”家的附近,他们可能在去工地的途中,故选D。14. A. keepB. carry C. have D. return【答案】A【解析】考查动词及上下文语境的理解。A. keep保持; B. carry携带; C. have 有;D.return归还。“我”告诉他们他们应该带着雨伞,并且把伞留给他们,故选A。15. A. passer-byB. stranger C. man D. woman 【答案】B【解析】考查名词及上下文语境的理解。A. passer-by过路人; B. stranger 陌生人; C. man 男士; D. woman妇女。他们是非常感激并且像我这样也许纳闷为什么陌生人会提供这么善意的帮助,故选B。2016高考模拟题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Are you a saver or a spender?A penny saved is a penny earned. This old saying calls attention to the wisdom of saving money. _ is another way to talk about saving for the future.People who hate to spend money are known as tightwads, while those who like to get the most value for their money are called thrifty. A thrifty person is different from a spendthrift. A spendthrift is someone who spends wastefully. People like that are often said to spend money like a drunken sailor or like theres no tomorrow.In the United States, people who want to start a savings account have different choices of where to put their money. These include banks and credit unions. Credit unions are cooperatives for people who have some kind of connection. For example, the members might work for a university or a government agency. Most credit unions are nonprofit organizations.Credit unions, banks and other financial institutions pay interest on savings accounts. But the interest rates are low. Certificates of deposit(存款证) pay higher returns. With a certificate of deposit, or CD, a person agrees not to withdraw the money for a certain period of time. This term could be anywhere from a few months to several years. Longer terms, and larger amounts, pay higher interest. People can withdraw their money early but they have to pay a fine.In a number of countries, people have been saving less over the years. The Organization for Economic Cooperation and Development is a group of thirty-four countries. The OECD says in 1990, Americans had a household savings rate of seven percent. This year, that rate is expected to be a little more thanfour percent and many European countries have higher rates like the UK and France , but Americans save more than families in countries like Japan and South Korea.1Which of the following proverbs can be filled in the blank in Paragraph 2?AHealth is wealth. BMoney is a good servant but a bad masterCPut money away for a rainy day. DMoney doesnt grow on trees.2If you have $10,000, which of the following may help you get higher interest ?AChoose certificates of deposit for one year.BPut the money in banks for one year.CPut the money in credit unions for one year.DChoose certificates of deposit for one year but withdraw the money ahead of time.3What does the passage mainly talk about ?ADifferent choices of putting money away in the US.BThe importance of saving money.CHow to put money into banks.DThe household savings rate in the US.参考答案13、CAA 阅读In the United States, there were some well-constructed houses for native Indians, ranging from the simple brush shelter to the five-storied pueblo. In the eastern United States, one of the existing types was that commonly known under the Algonkian name of wigwam in which the Iroquois Indians lived. The wigwams were of wagon-top shape with straight sides and ends, made by bending young trees to form the round shape. Over this shape pieces of tree bark were laid to protect the Indians from bad weather. Over the bark dried grass was added. A small hole allowed smoke to escape from the top. Doorways at each end served also as windows. The Iroquois Indians built trunk walls all around their villages. The wall had only one opening. They could quickly close this opening if their enemies came near. Interestingly, the Choctaw Indians in Mississippi also lived in a wigwam of a most primitive(原始的) construction, but different from those of the Iroquois Indians. The Choctaw Indians wigwams, made from mud, cane and straw, were in the form of a bee-hive. The covering was made of a long, tough grass. A post in the centre supported the roof. A hole in the top admitted the light, and allowed the smoke to pass out. The tipi tent-housing of the upper lake and plains area was put up with poles set lightly in the ground, tied together near the top, and covered with bark and grass in the lake country. It was easily portable, and two women could set it up or take it down within an hour. The Pawnee, Mandan and other Indian tribes(部落)along the Missouri built solid ring-shaped structures of trunk, covered with earth and dried grass, housing a dozen families. The Wichita and other tribes of the Texas border built large ring-shaped houses covered with dried grass.Apart from the regular housing, almost every tribe had some style of housing. 1. Which of the following pictures shows the house for the Iroquois Indians? 2. According to the passage, the Pawnee Indians built their houses.A. with openings in the trunk wallsB. large enough for several familiesC. in a ring shape with bark and mudD. by bending young trees to form the shape3. All the native Indian houses described in the passage were.A. of the same shapeB. covered with grassC. built with a post in the centreD. built with doorways at each end4. The passage suggests that.A. all the native Indians built trunk walls all around their housesB. all the native Indian houses were built with poles tied togetherC. the Iroquois Indians took safety into account while building their wigwamsD. the Choctaw Indians in Mississippi built their wigwams with straight sides and ends【参考答案】63.1-4 ABBC 人文地理类(2013重庆,D)Not all bodies of water are so evidently alive as the Atlantic Ocean,an Sshaped body of water covering 33 million square miles.The Atlantic has,in a sense,replaced the Mediterranean as the inland sea of Western civilization.Unlike real inland seas,which seem strangely still,the Atlantic is rich in oceanic liveliness.It is perhaps not surprising that its vitality has been much written about by ancient poets.“Storm at Sea”,a short poem written around 700,is generally regarded as one of mankinds earliest artistic representations of the Atlantic.When the wind is from the westAll the waves that cannot rest To the east must thunder on Where the bright tree of the sunIs rooted in the oceans breast.As the poem suggests,the Atlantic is never dead and dull.It is an ocean that moves,impressively and endlessly.It makes all kinds of noiseit is forever thundering,boiling,crashing,and whistling.It is easy to imagine the Atlantic trying to draw breathperhaps not so noticeably out in midocean,but where it meets land,its waters bathing up and down a sandy beach.It mimics(模仿)nearly perfectly the steady breathing of a living creature.It is filled with symbiotic existences,too:unimaginable quantities of creatures,little and large alike,mix within its depths in a kind of oceanic harmony,giving to the waters a feeling of heartbeat,a kind of subocean vitality.And it has a psychology.It has personalities:sometimes peaceful and pleasant,on rare occasions rough and wild;always it is strong and striking.9Unlike real inland seas,the Atlantic Ocean is _.Aalways energetic Blacking in livelinessCshaped like a square Dfavored by ancient poets解析细节理解题。从第一段中的“Unlike real inland seas,which seem strangely still,the Atla
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 新人教版九年级上历史与社会 第一单元 第一课 战后世界新格局 说课稿集(7份打包)
- 四年级信息技术上册 计算机的操作系统说课稿 教科版
- 《第11课 妙手编辑-样式的使用》说课稿教学反思-2023-2024学年初中信息技术清华大学版2012七年级上册
- 高二语文调研考试试题及答案
- 《第一单元 初识Photoshop 第1课 认识Photoshop 三、简单的编辑加工》说课稿教学反思-2023-2024学年初中信息技术人教版七年级下册
- 第2节 遗传病的防治教学设计高中生物北师大版必修2遗传与进化-北师大版
- 保健知识培训简报课件
- 2025年乡村文创设计师考试知识点梳理与复习建议
- 2025年医学检验技术面试技巧及模拟题
- 2025年乡村手工艺合作社招聘统计员考试模拟题及答案解析
- 利他销售培训
- 儿童电除颤课件
- 2023年中国建设银行秋季校园招聘考试真题及答案
- 2025中考语文名著《红岩》重点知识讲解及高频考点梳理+练习(学生版+解析版)
- 房颤患者随访管理制度
- 2025届上海市崇明区高三上学期期末(一模)生物试题(解析版)
- QGDW11447-202410kV-500kV输变电设备交接试验规程
- 自愿打掉孩子协议书
- 造船协议书范本
- 2024-2025学年部编人教版八年级语文拓展阅读计划
- (广东二模)2025年广东省高三高考模拟测试(二)历史试卷(含答案)
评论
0/150
提交评论