高考英语一轮复习 阅读理解编选141.doc_第1页
高考英语一轮复习 阅读理解编选141.doc_第2页
高考英语一轮复习 阅读理解编选141.doc_第3页
高考英语一轮复习 阅读理解编选141.doc_第4页
高考英语一轮复习 阅读理解编选141.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖南汨罗市2017高考英语一轮阅读理解编选2016高考模拟题(由2014江西卷A改编) Larry was on another of his underwater expeditions(探险)but this time, it was different. He decided to take his daughter along with him. She was only ten years old. This would be her first trip with her father on what he had always been famous for. Larry first began diving when he was his daughters age. Similarly, his father had taken him along on one of his expeditions. Since then, he had never looked back. Larry started out by renting diving suits from the small diving shop just along the shore. He had hated them. They were either too big or too small. Then, there was the instructor. He gave him a short lesson before allowing him into the water with his father. He had made an exception. Larry would never have been able to go down without at least five hours of theory and another similar number of hours on practical lessons with a guide. Children his age were not even allowed to dive. After the first expedition, Larrys later diving adventures only got better and better. There was never a dull moment. In his black and blue suit and with an oxygen tank fastened on his back, Larry dived from boats into the middle of the ocean. Dangerous areas did not prevent him from continuing his search. Sometimes, his was limited to a cage underwater but that did not bother him. At least, he was still able to take photographs of the underwater creatures. Larrys first expedition without his father was in the Cayman Islands.There were numerous diving spots in the area and Larry was determined to visit all of them .Fortunately for him,a man offered to take him around the different spots for free. Larry didnt even know what the time was how many spots he dived into or how many photographs he had taken.The diving spots afforded such a wide array of fish and sea creatures that Larry saw more than thirty varieties of creatures.Larry looked at his daughter.She looked as excited as he had been when he was her age.He hoped she would be able to continue the family tradition.Already,she looked like she was much braver than had been then.This was the key to a successful underwater expedition.1.In what way was this expedition different for Larry?A.His daughter had grown up. B.He had become a famous diver.C.His father would dive with him. D.His daughter would dive with him.2.What can be inferred from Paragraph2?A.Larry had some privileges. B. Larry liked the rented diving suits.C.Divers had to buy diving equipment. D.Ten-year-old children were permitted to dive.3.Why did Larry have to stay in a cage underwater sometimes?A.To protect himself from danger. B.To dive into the deep water.C.To admire the underwater view. D.To take photo more conveniently.4.What can be learned from the underlined sentence?A.Larry didnt wear a watch. B. Larry was not good at math.C. Larry had a poor memory. D. Larry enjoyed the adventure.5.What did Larry expect his daughter to do?A.Become a successful diver. B. Make a good diving guide.C. Take a lot of photos underwater. D. Have longer hours of training.文章大意:本文用倒叙的手法叙述了著名的潜水员Larry的潜水经历,以及他带着女儿继续家庭的传统继续潜水的故事。1. D。推理题。根据文章1,2行Larry was on another of his underwater expeditions(探险)but this time, it was different. He decided to take his daughter along with him.可知这次潜水最大的不同是Larry会带着他的女儿一起下水。故D正确。2. A。推理题。根据第二段后两行. He had made an exception. Larry would never have been able to go down without at least five hours of theory and another similar number of hours on practical lessons with a guide. Children his age were not even allowed to dive.可知在别的孩子不被允许潜水的时候,Larry已经被允许和父亲去潜水,说明他享有特权。故A正确。3. A。推理题。根据文章第三段后2行Dangerous areas did not prevent him from continuing his search. Sometimes, his was limited to a cage underwater but that did not bother him. At least, he was still able to take photographs of the underwater creatures可知一些危险的地方也没有能够阻止他去探险,有些地方很危险,他们需要在笼子里,以保护自己不受到危险的侵害。说明把他放在水下的笼子里是为了保护他不受危险的侵害。故A正确。4. D。推理题。根据本句. Larry didnt even know what the time was how many spots he dived into or how many photographs he had taken.他甚至不再的自己曾经到过多少水下的地方,不知道之间潜水了多长时间,不知道自己拍摄了多少照片。可知他很享受自己的水下探险,到了忘我的境界。故D正确。5.A。推理题。根据文章最后一段1,2行Larry looked at his daughter.She looked as excited as he had been when he was her age.He hoped she would be able to continue the family tradition.可知他希望女儿能够继续家庭的传统。他的父亲是一名潜水员,他也是。那么他也希望自己的女儿也成为一名成功的潜水员。故A正确。阅读理解训练 (2015山东省威海市二模)The most famous war movies reflect the American publics continuous fascination with World War II and the Vietnam War. Many movies of this kind have been wellreceived when they were first shown, but few of them have enjoyed lasting fame and popularity. The films on the list of the five most famous war movies still remain fresh and are popular among many people.The Longest DayAn allstar cast recreates DDay and the Normandy attack, the greatest landing and aerial(空中的) invasion in history. This is probably the most famous war movie because of the large number of big stars who have roles in the film.Apocalypse NowThis is a famous war movie because of its description of the Vietnam War and excellent performance from Marlon Brando, Martin Sheen and Robert Duvall. The film, full of memorable scenes and quotes, is widely viewed as a masterpiece of movie making.The Dirty DozenLee Marvin, playing an officer who thinks and acts independently, is appointed to train twelve prisoners, most of whom have been sentenced to death, to go on a suicide mission to kill several Nazi generals. If_any_of_the_men_makes_it_back,_they_may_get_a_pardon. This is one of the most popular war movies ever made. Platoon This famous war movie is the fictional account of a platoon(排) in Vietnam that is divided into two competing groups. The plot is partly based on the director Oliver Stones real life experience. MidwayThis is probably the most famous war movie ever made about navy. Its based on the battle between Japanese and American aircraft carrier groups near Hawaii in World War II that resulted in a decisive American victory.文章大意:本文介绍了美国最杰出的五部反映二战和越战的经典战争片。1What are the most important themes of the movies mentioned above?AWorld War II and the Vietnam War.BCompetitions in the Vietnam War.CFights between Nazi generals and soldiers.DDDay landing and the Normandy attack.答案:A细节理解题。由第一段前两句话可知。2The text is meant to _.Adescribe five most famous movie postersBchoose the best war movie among the fiveCintroduce five masterpieces of American filmsDcelebrate the success of the five American films答案:C推理判断题。由文章大意可知。3What can we infer from the underlined sentence?AThe prisoners will be punished if they fail.BThe prisoners might be willing to have a try.CThe prisoners might be scared and run away.DThe prisoners have to take Nazi generals back.答案:B推理判断题。画线句意为“如果他们能够完成任务归来,那么就能赦免他们的罪”,所以这些死刑犯很可能会愿意尝试一下。该题易误选A项和D项。【吉林省松原市油田高中2016届高三上学期第三次模拟】The prisoner had waited many months for help, but none had come. Now he felt he would do something to gain his freedom, to be free again to go about the world as he wished. But he could think of no way to run away.He spent many hours thinking of his life before he was captured, regretting the mistakes he had made and dreaming of the joys he had known. And over and over he said to himself that he was being punished for no reason. He was guilty of no crime, but he had not been given a chance to explain the events which made him guilty.Then one night the guard who sat outside the prisoners door fell asleep. When he noticed this, the prisoner was struck by a feeling of hope. Perhaps he could steal the keys while the guard was sleeping.Silently the prisoner moved toward the guard. Very gently he lifted the ring of keys from the guards belt. Then he turned and crawled toward the door. Could he work the lock from the inside? The key turned and the door was opened. Within two minutes he had crossed the yard and climbed the wall. Then he ran across the field, free at last, a smile of joy beginning to spread across his face.21The prisoner had a wish .Ato be excusedBto go away freely with his familyCto be a free man in the prisonDto be helped out of the prison22He thought he .Awas not a killer Bwas being treated wellChad done nothing wrongDwould be guilty23In the third paragraph, “the prisoner was struck by a feeling of hope” means that Ahe felt hopelessBhe was unable to moveChe kept on hopingDhe was very excited【答案】 21D22C23D22. C 推理判断题。根据第二段第二句And over and over he said to himself that he was being punished for no reason.可知他认为自己被惩罚是没有理由的。也就是说他认为自己并没有做错事情就被抓起来。故C正确。23. D 推理判断题。根据第三段最后一句Perhaps he could steal the keys while the guard was sleeping.可知他当他看到监狱里的卫兵睡着的时候,他很高兴,因为他可以偷盗钥匙以后离开了。故该句指D项含义。考点:考查记叙文阅读【吉林省松原市油田高中2016届高三上学期第三次模拟】I was blind, but I was ashamed of it if it was known. I refused to use a white stick and hated asking for help. After all, I was a teenage girl, and I couldnt bear people to look at me and think I was not like them. I must have been a terrible danger on the roads. Coming across me wandering through the traffic, motorists probably would have to stop rapidly on their brakes. Apart from that, there were all sorts of disasters that used to occur on the way to and from work.One evening, I got off the bus about halfway home where I had to change buses, and as usual I ran into something. “Im awfully sorry,” I said and stepped forward only to run into it again. When it happened a third time, I realized I had been apologizing to a lamppost. This was just one of the stupid things that constantly happened to me. So I carried on and found the bus stop, which was a request stop, where the bus wouldnt stop unless passengers wanted to get on or off. No one else was there and I had to guess if the bus had arrived.Generally in this situation, because I hated showing I was blind by asking for help, I tried to guess at the sound. Sometimes I would stop a big lorry and stand there feeling stupid as it drew away. In the end, I usually managed to swallow my pride and ask someone at the stop for help.But at this particular evening no one joined me at the stop; it seemed that everyone had suddenly decided not to travel by bus. Of course I heard plenty of buses pass, or I thought I did. But because I had given up stopping them for fear of making a fool of myself, I let them all go by. I stood there alone for half an hour without stopping one. Then I gave up. I decided to walk on to the next stop.24. The girl refused to ask for help because she thought_.A. she might be recognizedB. asking for help looked sillyC. she was normal and independentD. being found blind was embarrassing25. After the girl got off the bus that evening, she_.A. began to runB. hit a person as usualC. hit a lamppost by accidentD. was caught by something26. What was the problem with guessing at the sound to stop a bus?A. Other vehicles also stopped there.B. It was unreliable for making judgments.C. More lorries than buses responded to the girl.D. It took too much time for the girl to catch the bus.27. Finally the girl decided to walk to the next stop, hoping_.A. to find people thereB. to find more buses thereC. to find the bus by herself thereD. to find people more helpful there【答案】 24D25C26B27A24. D 推理判断题。根据文章前两句I was blind, but I was ashamed of it if it was known. I refused to use a white stick and hated asking for help.我拒绝项别人寻求帮助是因为我担心如果别人知道我是盲人,我会很羞愧,会感到尴尬。故D正确。25. C 细节理解题。根据第二段第二句When it happened a third time, I realized I had been apologizing to a lamppost.可知那天晚上我撞上了电线杆,而且撞了三次。故C正确。26. B 推理判断题。根据第三段前两句Generally in this situation, because I hated sho

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论