免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
强化训练06阅读理解(六)(45分钟,100分)AGeorge Gershwin, born in 1898, was one of Americas greatest composers. He published his first song when he was eighteen years old. During the next twenty years he wrote more than five hundred songs.Many of Gershwins songs were first written for musical plays performed in theatres in New York City. These plays were a popular form of entertainment in the 1920s and 1930s. Many of his songs have remained popular as ever. Over the years they have been sung and played in every possible wayfrom jazz to country.In the 1920s there was a debate in the United States about jazz music. Could jazz, some people asked, be considered serious music? In 1924 jazz musician and orchestra leader Paul Whiteman decided to organize a special concert to show that jazz was serious music. Gershwin agreed to compose something for the concert before he realized he had just a few weeks to do it. And in that short time, he composed a piece for piano and orchestra which he called Rhapsody in Blue. Gershwin himself played the piano at the concert. The audience were thrilled when they heard his music. It made him worldfamous and showed that jazz music could be both serious and popular.In 1928, Gershwin went to Paris. He applied to study composition (作曲) with the wellknown musician Nadia Boulanger, but she rejected him. She was afraid that classical study would ruin his jazzinfluenced style. While there, Gershwin wrote An American in Paris. When it was first performed, critics (评论家)were divided over the music. Some called it happy and full of life, to others it was silly and boring. But it quickly became popular in Europe and the United States. It still remains one of his most famous works. George Gershwin died in 1937, just days after doctors learned he had brain cancer. He was only thirtynine years old. Newspapers all over the world reported his death on their front pages. People mourned the loss of the man and all the music he might have still written.1. Many of Gershwins musical works were _.A. written about New YorkersB. composed for Paul WhitemanC. played mainly in the countrysideD. performed in various ways2. What do we know about the concert organized by Whiteman?A. It attracted more people to theatres.B. It proved jazz could be serious music.C. It made Gershwin leader of the orchestra.D. It caused a debate among jazz musicians.3. What did Gershwin do during his stay in Paris?A. He created one of his best works.B. He studied with Nadia Boulanger.C. He argued with French critics.D. He changed his music style.4. What do we learn from the last paragraph?A. Many of Gershwins works were lost.B. The death of Gershwin was widely reported.C. A concert was held in memory of Gershwin.D. Brain cancer research started after Gershwins death.【语篇解读】这是一篇人物传记。文章主要讲述了美国著名作曲家乔治格什温的生平以及他在音乐方面的巨大贡献。1解析:考查细节。由第二段最后一句“Over the years they have been sung and played in every possible wayfrom jazz to country.”可知:乔治格什温的音乐作品是以各种形式传唱和演奏。答案:D2解析:考查推断。由第三段最后三句“Gershwin himself played the piano at the concert. The audience were thrilled when they heard his music. It made him worldfamous and showed that jazz music could be both serious and popular.”信息可知:这场音乐会证明了爵士音乐庄重严肃。答案:B3解析:考查细节。由第四段最后一句“It still remains one of his most famous works.”可知他创作了最好的音乐作品之一。答案:A4解析:考查推断。由最后一段倒数第二句“Newspapers all over the world reported his death on their front pages.”信息可知:世界各地的报纸都进行报道了格什温的去世。答案:BBWalt Disney is credited for creating such wonderful things as Donald Duck and Mickey Mouse. However, he cannot take the credit for creating other wellloved characters, such as Cinderella and Snow White. They are almost automatically associated with Disney because Disney turned old fables(寓言) into cartoon movies.The original Cinderella varies very much from the Disney version we know today. It started off with the girl mourning her mothers death and going to her tomb three times a day. In addition, there were only birds that helped Cinderella; there was no such thing as a fairy godmother or helpful mice, nor was there mention of a horse and carriage.The stepsisters were cruel: they always threw Cinderellas food into the ashes of the fire and made her sleep on the ashes on the floor, hence(因此)her name.In the original story, the kings ball actually lasted for three days. With the help of the birds, the girl, beautifully dressed, danced with the prince on all three nights and the prince fell in love with her. However, she broke away from him to rush back home each night. On the last night, the prince placed something sticky on the stairs; as Cinderella made her escape, a shoe got stuck on it.Here now is where the story becomes unpleasant: when the prince went to the house looking for the girl whose foot fit the shoe, the wicked(邪恶的)stepmother told one of her two daughters to cut off her big toe to fit into the shoe. The daughter did as told. So the prince took her away to be his bride. But when they passed the tomb of Cinderellas mother, the birds called out to the prince, “Turn and peep, theres blood in the shoe; the shoe is too small, the true bride waits for you. ”Realizing he had been tricked, the prince returned the daughter to her mother. The other then had to cut off part of her heel in order to fit into the shoe, with the same result. Only Cinderellas foot fit perfectly and so the prince chose to marry her. The story ends with the wedding day: as Cinderellas two stepsisters followed her, pretending to be devoted to her so that they could enjoy the kings riches, two birds flew by and plucked(啄)out their eyes. Because of their wickedness and falsehood, they had to spend the rest of their days blind.The original Cinderella is so different from the Disney version. Thank goodness Disney made such changes; it indeed was a wise move.1. What dose the underlined word “They” in the first paragraph refer to?A. Such wonderful things.B. Other wellloved characters.C. Old fables.D. Cartoon movies.2. How did Cinderella get her name?A. The Birds came up with it.B. It was given by Disney.C. It came from the word “ash”D. She got it from her mother.3. Which of the following is TRUE according to the original story?A. Helpful mice got Cinderella a beautiful dress.B. The ball was held to celebrate the princes wedding.C. Cinderella left her shoe on the stairs on purpose.D. The birds told the prince that he had been cheated.4. The moral of the original story is that _.A. a wicked person cannot escape punishmentB. a devoted person certainly deserves respectC. a wellbehaved child earns a great rewardD. a dishonest child cannot get mother love5. What does the author think of the Disney version?A. Excellent. B. Ordinary.C. Dull. D. Ridiculous.【语篇解读】本文主要关于另一个版本的灰姑娘故事。1解析:考查指代关系。由上下文的语义可知。答案:B2解析:考查细节。根据the stepsisters were cruel: they always threw Cinderellas food into the ashes of the fire, and made her sleep on the ashes on the floor, hence her name。答案:C3解析:考查细节。根据第五段最后一句话the birds called out to the prince可知是小鸟们告诉王子,他被欺骗了。答案:D4解析:考查细节。根据第六自然段最后一句话可知最初这个故事的寓意是邪恶的人不能逃脱惩罚。答案:A5解析:考查推断。根据全文最后一句话可知,作者认为迪斯尼版本的灰姑娘非常好。答案:ACAre you good with money? I learnt to be careful with it during my childhood. My father would give me some pocket money and tell me it should last for a whole week. So, I learnt I had to save some if I didnt want to run out of cash quickly. No surprise there: my dad was an accountant!Its never too early to become money savvy (会理财). Thats what British personal finances expert Martin Lewis thinks. He was part of a successful campaign to include financial education on the school curriculum in England. It will be embedded (植入) in maths and citizenship education. This includes children from 5 to 16 years old.Lewis says: “We desperately need to break the cycle of financial illiteracy (无知) in the UKone of the causes of our current economic crisis and a huge contributor to continued misselling epidemics (违规销售). ”Being careful with money pays off. Banks in Britain recently found themselves having to pay a large number of people who were persuaded to spend money and buy insurance policies they didnt need. Many wasted their money on investments which were not for them. Few have the patience to read the small print.The British says “Take care of the pennies and the pounds will take care of themselves”. It means you have to watch your daily expenses and not just the big purchases in your life such as houses.Martin Lewis has made millions from his website which advises people to be thrifty (节俭) and refuses any suggestion that he is mean. The expert says in an interview with the English newspaper the Daily Express: “The better you are with your cash, the better your life can be.” People think I am telling them to stop spending money but I am simply telling them to spend it wisely.1. From Paragraph 1 we can know that the author _.A. ran out of cash quicklyB. earned a lot of moneyC. was in deep debtD. was good with money as a child2. The financial education in England aims to _.A. help children make moneyB. deal with the current economic crisisC. educate children to become money savvyD. avoid continued misselling epidemics3. Whats the financial problem of some peop
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 《GB-T 40863-2021生态设计产品评价技术规范 电动机产品》专题研究报告
- 吸烟与肿瘤个体化防治前移的戒烟干预方案
- 合并糖尿病的心脏康复远程干预方案
- 中医治疗肩周炎的特效方
- 合并呼吸疾病患者围手术期抗凝治疗的调整方案
- 合并COPD的哮喘患者药物剂量调整策略
- 2026年小红书店铺种草转化实操指南
- 2025年国际快递服务协议合同
- 口腔模拟种植的元认知策略与自主学习方法
- 医疗资源优化配置与协同
- T/CCS 059-2023智能化煤矿运维技术架构与流程
- 公共组织绩效评估-形考任务三(占10%)-国开(ZJ)-参考资料
- 2025既有建筑改造利用消防设计审查指南
- 2024-2025学年北京通州区高一(上)期末英语试卷
- 2025年度自媒体合伙人合同版:自媒体平台内容合作与分成协议
- 《《家庭、私有制和国家的起源》导读》课件
- 糖尿病一科一品汇报
- 百师联盟2025届高三10月一轮复习联考英语试卷(含答案详解)
- 品牌视觉形象设计智慧树知到期末考试答案章节答案2024年武昌理工学院
- (高清版)WST 415-2024 无室间质量评价时的临床检验质量评价
- 趣识古文字智慧树知到期末考试答案章节答案2024年吉林师范大学
评论
0/150
提交评论